Şimdi Ara

Oyun Monitörü Tavsiyeleri [ANA KONU] [Güncel] (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
11.591
Cevap
150
Favori
466.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Takip..
  • hem de 4 senede 4 kere ev taşıdım ve 3'ünü bu sene taşıdım
    acayip alışkanlık yaptı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 4 Kasım 2012; 21:20:08 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: svstrgmr

    hem de 4 senede 4 kere ev taşıdım ve 3'ünü bu sene taşıdım
    acayip alışkanlık yaptı

    Beim 5. Senem İstanbul'da, 6. Evim sen ne diyorsun? Besiktas'ta oturmadigim mahalle kalmadi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NikoP

    Merhabalar size bir sorum olucaktı.
    http://www.vatanbilgisayar.com/lg-ips225v-bn-215-ips225v-bn-genis-ekran-led-ips-monitor/productdetails.aspx?I_ID=58742

    http://www.vatanbilgisayar.com/philips-227e3lhsu00-215-227e3lhsu-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=58390

    http://www.vatanbilgisayar.com/benq-rl2240h-white-215-rl2240h-led-oyun-monitoru/productdetails.aspx?I_ID=60878

    Monitörler hakkında sorum olucaktı ben biraz araştırdım işde kendimce fiyatı en düşüğü almaya karar verdim ama derseniz diyerleri onlarıda alabilirim,en son olarakda hangi kablo ile bağlamamı önerirsiniz?

    Monitör oyunlar için.


    Linkini verdiğiniz monitörlerden LG olan filmler için iyi olsa da, oyunlar için önerilmiyor.
    Ayrıca, bu monitör bana konunun ilk sayafasında 21 Haziran 2012 tarihinde sorulmuş verdiğim cevap aşağıdaki mesaj olmuş.

    quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    quote:

    Orijinalden alıntı: seyitonbasi

    şunun incelemesi varmı LG 21.5" IPS225V-BN GENİŞ EKRAN LED-IPS

    teşekkürler.


    Arkadaşlar ben de yukarıda linkini verdiğim sitelerden bakıyorum bunlara. Farklı bir yerden bakmıyorum.

    Aynısını değil de IPS225 modelinin incelemesini buldum sadece ve inceleme bu monitör, grafikerler ve fotografçılar için önerilirken, gecikme zamanının yüksek olması sebebiyle oyunlar için önerilmemiş

    LG IPS225 İncelemesi

    Diğer iki monitör ise FPS için uygun ve DVI portları olduğu için PC bağlantısı için HDMI kablosuna ihtiyacınız olmayacaktır. Ancak HDMI kablosu kullanacaksanız, Sonicman'in kendi 27" monitöründe sorunsuz olarak kullandığı PHILIPS SWV3432'yi alabilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: egeliilkerr

    2008 yılında ABD'den DELL ULTSHARP 2408WFP almıştım. ( Dell resmi sitesinden). Sırf onun için bavul almıştım kendi bavuluma sığmamıştı. Daha sonra ikinci senesinin dolmasına 2-3 ay kala bir sabah kalktım aşağıdaki manzara ile karşılaştım. Resmen yıkıldım. Daha sonra hemen Dell müşteri hizmetlerini aradım. Bana service tag diye bir numaradan bahsettiler. Arkadaki kodlara baktım böyle bir şey göremedim. Adam mümkün değil dedi resmini çektim yolladım. Bana 2 gün sonra geri döndüler. Biz bu ürünü üretmedik bilmiyoruz anlamadık dediler. Halbuki elimde tapu gibi dell kendi sitesinden aldığım fatura var idi. Ama sisteme giriş ve garanti takibi için böyle bir numaranın olması gerektiğinden bahsettiler.

    Neyse sorunu ABD'ye taşıdım orada bir yetkili ile görüştüm. Halen saklarım görüşme metnimizi. Adamın ilk sorduğu soru service tag numarasını alabilir miyim dedi. Problemi anlattım. İnanamadı haliyle. Fotoğrafları ve faturayı kendisine ilettim ve bana cok acı bir şekilde dediler ki. Paranızı geri yollayalım veya size yeni samsung laptoplardan verelim dediler. Bende uzun araştırmalar sonucu o monitou almıştım. Dedim yenisi ile değiştirin. Hatta bildiğim kadarı ile R2 versiyonu çıktı ve input lag seviyesi bayağı azalmıştı. Yollayamayız dediler. Sonra beni karalar bağlayınca forumdan albani ( Can abi ) ile iletişime geçtim. Kendiside çok şaşırdı ve monitorun adam olması astarı yüzünü gecer deyince piyasada araştırmaya başladım.

    O sıralar piyasada sadece HP LP2475 var idi H-IPS panel. Benimkisi S-PVA panel idi.Monitore değinirsem;

    Panelin renk kalibrasyonu gerçekten iyi,hatta bence h_ipslerden bile iyi ama sadece renklerin dağılımı konusunda.Yoksa panel olarak tartışmam kesinlikle.Contrast ve siyah dengesi süper.Backlight bleedingte testlerde,siyah arka fonda gözüme gözükmedi Şahane siyah diyebilirim.Oyun monitoru değil zaten panel doğası gereği Tn panellerin yanına yaklaşamaz ama 1-2 oyun denedim hardgamer olmadığımdan bence sorun yok.Fakat responsiveness ve input lag resmen facia!!! Input lag 64 ms'lerde geziyor en düşük!!!!.Bluray kalitesi ise panelin şahane tek kelime ile.

    Sonra İzmirde oturduğumdan Manisada Vestel var. Kalite kontrol kısmında tanıdığım yakın abilerim var idi. Durumu izah ettim. Vestelde Samsung monitorlarin montajı orada yapılıyor idi. Paneli götürdüm. Sonra ordaki abi 1 gün monitorü inceledikten sonra şunu dedi.Monitorun ticon kartları,anakartı kısacası arkası canavar gibi herhangi bir sorun yok.Senin LCD patlamış dedi!!! Sana 24" (16:10 ) LCD cami bulursak senin problem hallolur dedi.Peki bulabildik mi?Tabikide hayır!!! Malesef piyasada 16:10 formatında S-PVA bir panel bulamadım. Piyasada genelde daha yeni yeni 16:9 var idi. Sonra yatağımın altına paketleyip koydum. Şimdi düzenlemek için tekrardan açınca anılarım depreşti birden hüzünlendim ondan bir ümit tekrardan yazayım dedim.

    Sonra ben Samsung B2430 aldım. Renkler çamur gibi gelmeye başladı. Şimdi gözüm alıştı, sorun yok fakat bu DELL monitor ile ilgili senin bildiğin sağlam bir yer var mıdır? Astarı yüzünü gececeğini biliyorum fakat en azından bir fiyat almak istiyorum. 2008 yılından beri onur meselesi oldu bende

    Şimdi dediğim gibi Samsung B2430 kullanıyorum. Çok memnun değilim. 60 Hz sonuçta oyunlarda iş görüyor fakat yinede kısa sürede değiştirmeyi düşünüyor gibiyim. Senin önerin var mıdır?

    Site olarak http://www.tftcentral.co.uk takip ediyorum. Çok kaliteli geliyor bana. İncelemeleri çok güzel

    27" şu an için düşünmüyorum mesafemde zaten maksimum 60 cm monitore. 24" yeterli diye düşünüyorum . Yinede senin ve arkadaşların değerli fikirlerine açığım

    Son olarak monitorun içler acısı hali ( DELL 2408WFP )



    Uzun yakarış ve dertli yazım için affınıza sığınıyorum

    Sabah sabah acıklı türk sineması seyretmiş gibi oldum vallahi ve biraz hüzünlendim açıkçası.
    Hafta sonları foruma girememe sebebim, taşınmadan kaynaklı 1- Net bağlantısının olmaması, 2- Evde tonla iş olması. Sözde haftaya dinlenmiş başlamam gerek ama yorgun başlıyorum bu sebeple.

    1- Monitörüne panel bulmak için tanıdığım malesef yok ama bu konuda yardımcı olma ihtimali olan arkadaşlarıma danışacağım ama birşey çıkar mı bilmiyorum.
    2- Samsung B2430H'le ilgili açılan bir konuda 2 yıl önce yazdığın mesajında monitörünün input lağ süresinin yüksek olduğundan şikayetçi olmuşsun. Monitörünün değiştirmeyi düşündüğün için etaylı değil ama yüzeysel bir bakışımda monitörüne ait input lag testi bulamadım.
    3- IPS panel monitör kullanan birinin TN panel monitörü beğenmesi anormal olurdu zaten. Bari input lag süresi kısa olsaymış ama o da yüksekken bu kadar süre nasıl kullandın onu bilmiyorum.

    4- Alacağın monitör için "Hem IPS panel, hem de oyuncu monitörü olsun" dersen, ilk sayfada linkini "Monitörünü hem iş, hem de oyun için kullanacaklara göre öneriler" başlığı altındaki Dell monitörlerden birini veya LG olarak da IPS235V veya IPS224V-PN alabilirsin. Ancak bence Dell U2312HM favoridir.

    IPS olmasa da olur dersen 23" olarak Asus VE247H ve Samsung S23A550H ve 24" olarak da BenQ RL2450H düşünebilirsin.

    Dell olanlar, aynı zamanda grafikerler tarafından da kullanılmaktadır ve renk konusunda şüphen olmasın. Özellik le de U2312HM, bu monitörler arasında input lag süresi en düşük olan monitör ama IPS panel olduğu için tek eksi yönü tepki süresinin oyuncu monitörlerine nisbeten yüksek olmasıysa da, renklere önem veren birinin gözardı edebileceği bir durum diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 5 Kasım 2012; 11:20:49 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LodrigeN

    Saolsun 27'' ini kullanan bir arkadaş ta görüşlerini belirtti.

    227E3LHSU nun gerçek tepkimesini bir türlü bulamadım.GTG olarak yazmıyor bocekgrafik 2 mi 5 mi bu ya anlamadım

    Daha önce 4 madde halinde yazdığım mesajımın ilk maddesi bununla ilgiliydi.

    quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    1) 2 ms GTG'nin karşılığı yaklaşık olarak 5 ms'dir. Yani GTG olarak verilen değeri 2.5'la çarpıp, tipik denilen gerçek değerini bulabilirsiniz.

    Yani 2 ms GTG yazan da, 5 ms yazan da doğru yazmış sayılır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Katafalk101

    quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    1- AOC D2357PH

    Bu monitör 3D yi donanımdan mı destekliyor? Yani herhangi bir yazılıma ihtiyaç duymadan PS3 ü taktığımda 3B oyun oynanabiliyor mu?

    3B monitörleri listeme talep üzerine eklemiştim. Onlar hakkında detaylı bilgim yok malesef. Okuduğum bazı mesajlara göre PS3'te bu monitörlerin 3B özellikleri kullanılamıyor yazıyordu. Ancak bu bilginin doğruluğundan emin değilim. Bu konularda en sağlıklı cevap, bu monitör için ilk sayfada verdiğim iki inceleme linkine (biri DH'nin incelemesi) bakarak ve 3B monitör kullanan üyelerden alınabilir diye düşünüyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: svstrgmr

    Asus VG278H aldım
    ve aynı monitörü nvidia 3d vision 1 gözlük ile nvidia 3d vision 2 gözlükle denedim
    iki gözlük ile arasında zerre kadar fark yok
    fark monitörden kaynaklanıyor
    parlaklığı artırarak karanlık görüntüyü gideriyor
    bana biraz kandırmaca gibi geldi
    tek avantajı 27" olması onun dışında acer gn245hq gerçekten kaliteli monitörmüş

    Monitörün hayırlı olsun. Ev işlerini bitirdiğinde bir inceleme yaparsın artık.
    Ancak nvidia 3d vision 1 ile 2 arasında fark olmamasına şaşırdım. Çünkü o monitör için bırak yabancı siteleri, yerli sitelerde bile yapılan incelemelerde 3B görüntü kalitesinin nvidia 3d vision 1'e göre çok daha iyi olduğu yazılıp-söyleniyordu hep.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    quote:

    Orijinalden alıntı: svstrgmr

    Asus VG278H aldım
    ve aynı monitörü nvidia 3d vision 1 gözlük ile nvidia 3d vision 2 gözlükle denedim
    iki gözlük ile arasında zerre kadar fark yok
    fark monitörden kaynaklanıyor
    parlaklığı artırarak karanlık görüntüyü gideriyor
    bana biraz kandırmaca gibi geldi
    tek avantajı 27" olması onun dışında acer gn245hq gerçekten kaliteli monitörmüş

    Monitörün hayırlı olsun. Ev işlerini bitirdiğinde bir inceleme yaparsın artık.
    Ancak nvidia 3d vision 1 ile 2 arasında fark olmamasına şaşırdım. Çünkü o monitör için bırak yabancı siteleri, yerli sitelerde bile yapılan incelemelerde 3B görüntü kalitesinin nvidia 3d vision 1'e göre çok daha iyi olduğu yazılıp-söyleniyordu hep.

    yanlış anlaşılmasın
    fark yok derken gözlüklerde fark yok demek istedim yoksa monitörler farklı
    yani hem nvidia 3d vision 1 gözlükle hem nvidia 3d vision 2 gözlükle asusun monitörüne baktığımızda karanlık olmayan bir 3d görüntü görüyor iken
    hem nvidia 3d vision 1 gözlükle hem nvidia 3d vision 2 gözlükle lightboos olmayan monitöre bakınca daha karanlık bir 3d görüntü görüyoruz
    ama iki gözlük ergonomik açıdan farklılar ve 2. gözlüğün camları biraz daha geniş




  • quote:

    bocekgrafik


    Abi teşekkür ederim bilgilendirmen için.

    Cumadan yazdıklarını okumuştum zaten pazartesi yazacağını biliyorum. S-PVA Dell 2408 WFp duruyor yatağın altında dediğim gibi. İnput lag ben şu şekilde anladım yüksek olduğunu. Son Kullanıcı olarak beni oyun oynarken gözlerimi kızartıp kurutuyordu. Resmen kan çanağı oluyodu gözlerim. Doktora gittim monitore uzun süre bakmaktan dedi. Ama nerdeyse ortaokuldan beri başındayım şu bilgisayarın monitoru alınca problem oldu. Daha sonra monitor yukarıda hüzünlü yazıdğım arızayı gösterince Samsung B2430 aldım. Bir anda kesildi kızarıklık, kuruluk, ağrıma olayı bende buna bağladım

    Dediğin modelleri de bi araştırayım abi kapsamlı olarak yine bütçeyi ayarlar isem üzerinde konusuruz. Şu anda ekran kartımı sattım. Güzel bir kart arıyorum Maksimum 700-800 TL F/P bir kart arıyorum. Buna karar verdikten sonra monitor işini düşüneceğim.

    Şimdiden araştırıyorum.

    Sen de abi olur da bu dell monitore panel bulabilirsen cevrende bir şey cıkarsa haber edersen çok sevinirim




  • Monitörün gözleri yormasıyla input lag süresinin uzaktan-yakından alakası yok ama sinir-stresle alakası çok. Gecikmeden o saliselik dolayı yaşadığınız kayıplarla oyunu kaybetmenize sebep oluyor çünkü. Eğer o monitör, geldiğinden beri gözlerinde rahatsızlığa sebep olduysa, panelinde zaten sorun vardı demekki. Arıza yapması iyi olmuş hatta. Gözlerini kurtarmış oldun bu sayede.

    Ekran kartı için ikinci el özel soğutmalı 670 ve 7970'lere bak derim.

    Panel konusunda pek umutlanma açıkçası. Ben bile birşey çıkıp-çıkmayacağını bilmiyorum çünkü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: svstrgmr

    yanlış anlaşılmasın
    fark yok derken gözlüklerde fark yok demek istedim yoksa monitörler farklı
    yani hem nvidia 3d vision 1 gözlükle hem nvidia 3d vision 2 gözlükle asusun monitörüne baktığımızda karanlık olmayan bir 3d görüntü görüyor iken
    hem nvidia 3d vision 1 gözlükle hem nvidia 3d vision 2 gözlükle lightboos olmayan monitöre bakınca daha karanlık bir 3d görüntü görüyoruz
    ama iki gözlük ergonomik açıdan farklılar ve 2. gözlüğün camları biraz daha geniş

    Anladım. O karanlık görüntünün kalkması bile görüntüyü bayağı bir berraklaştırmıştır herhalde, değil mi? O karanlığı hep saçma bulmuşumdur. Hatta beni bazen 3B modunun aktif olup-olmadığı konusunda bile şüpheye düşürdüğü oluyordu onun. Geçen araba fuarında 4B denilen sinematik gösterime girdim. Perdeye bir görüntü yansıtmışlardı. Verdikler gözlükleri işte. Koltuk sallanıyor, yerden yüzüne sıcak ve soğuk hava ile nem falan püskürten bir alet var bir de. Perdedeki görüntü güya 3B imiş gibi taktım gözlüğü ama 3B'Lik birşey göremedim. Hatta ben mi yanlış gördüm diye gözlüğü çıkarıp baktım, taktım bir daha baktım aradaki fark için. Herşey aynıydı sanki. 3B falan değildi sanki görüntü. Sendeki yeni nesilde böyle saçma bir sorun yoktur ve herşey çok daha nettir heralde değil mi?

    Monitörün renklerini nasıl buldun peki? Bazı monitörler kalibrasyon sonrası daha güzel renkler verebiliyor. İlk sayfadaki inceleme linklerine de bakabilirsin bunun için.
    Benim de tahmin ettiğim gibi biraz pahalı bir monitör demişsin sen de. Onun dışında nasıl buldun. Aklındakileri sıralayacak olursan, kendini bizden tek tek soru cevaplamaktan kurtarmış olursun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sonicman


    quote:

    Orijinalden alıntı: 480mrt

    Eh madem philips daha iyi, üstüne 50 tl daha ucuz,benq nun hic sansı kalmadı. Hem beyaz dediğim cilalanmış tahta masa işte şunun modelinden:

    http://www.spotesya.com/100b_.jpg

    siyahta sırıtmaz bence

    Masa beyaz degilmiş ozaman philpsi kap

    Dün vatana gittim 318 tl ye philips i aldım, iyiki de almışım %25 indirimi bitmiş şu an 390 tl görünüyor Monitördense gayet memnunum, sadece sallanma sorunu vardı biraz çapraz sabitledim monitörü onu da hallettik. Bütçeme uygun alabileceğim en iyi monitörü aldım sanırım, teşekkürler üstad

    Yalnız şöyle bir sorun var aklımı kurcalayan, bunun garantisi kutusundan cıkmadı satın alırken öyle bir belge de verilmedi sadece makbuz var, herhangi bir arıza durumunda servise ücretmi ödemem gerekecek?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 480mrt

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sonicman


    quote:

    Orijinalden alıntı: 480mrt

    Eh madem philips daha iyi, üstüne 50 tl daha ucuz,benq nun hic sansı kalmadı. Hem beyaz dediğim cilalanmış tahta masa işte şunun modelinden:

    http://www.spotesya.com/100b_.jpg

    siyahta sırıtmaz bence

    Masa beyaz degilmiş ozaman philpsi kap

    Dün vatana gittim 318 tl ye philips i aldım, iyiki de almışım %25 indirimi bitmiş şu an 390 tl görünüyor Monitördense gayet memnunum, sadece sallanma sorunu vardı biraz çapraz sabitledim monitörü onu da hallettik. Bütçeme uygun alabileceğim en iyi monitörü aldım sanırım, teşekkürler üstad

    Yalnız şöyle bir sorun var aklımı kurcalayan, bunun garantisi kutusundan cıkmadı satın alırken öyle bir belge de verilmedi sadece makbuz var, herhangi bir arıza durumunda servise ücretmi ödemem gerekecek?

    Hayırlı olsun ,güle güle kullan.
    Garanti belgesi monitörün kutusunun yan tarafında şeffaf nylon içinde bantlı olmalı , yoksa vatandan istersin.
    http://smartcontrol-ii.software.informer.com/download/ bunu kur ve sadece bunu kullan program olarak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    quote:

    Orijinalden alıntı: svstrgmr

    yanlış anlaşılmasın
    fark yok derken gözlüklerde fark yok demek istedim yoksa monitörler farklı
    yani hem nvidia 3d vision 1 gözlükle hem nvidia 3d vision 2 gözlükle asusun monitörüne baktığımızda karanlık olmayan bir 3d görüntü görüyor iken
    hem nvidia 3d vision 1 gözlükle hem nvidia 3d vision 2 gözlükle lightboos olmayan monitöre bakınca daha karanlık bir 3d görüntü görüyoruz
    ama iki gözlük ergonomik açıdan farklılar ve 2. gözlüğün camları biraz daha geniş

    Anladım. O karanlık görüntünün kalkması bile görüntüyü bayağı bir berraklaştırmıştır herhalde, değil mi? O karanlığı hep saçma bulmuşumdur. Hatta beni bazen 3B modunun aktif olup-olmadığı konusunda bile şüpheye düşürdüğü oluyordu onun. Geçen araba fuarında 4B denilen sinematik gösterime girdim. Perdeye bir görüntü yansıtmışlardı. Verdikler gözlükleri işte. Koltuk sallanıyor, yerden yüzüne sıcak ve soğuk hava ile nem falan püskürten bir alet var bir de. Perdedeki görüntü güya 3B imiş gibi taktım gözlüğü ama 3B'Lik birşey göremedim. Hatta ben mi yanlış gördüm diye gözlüğü çıkarıp baktım, taktım bir daha baktım aradaki fark için. Herşey aynıydı sanki. 3B falan değildi sanki görüntü. Sendeki yeni nesilde böyle saçma bir sorun yoktur ve herşey çok daha nettir heralde değil mi?

    Monitörün renklerini nasıl buldun peki? Bazı monitörler kalibrasyon sonrası daha güzel renkler verebiliyor. İlk sayfadaki inceleme linklerine de bakabilirsin bunun için.
    Benim de tahmin ettiğim gibi biraz pahalı bir monitör demişsin sen de. Onun dışında nasıl buldun. Aklındakileri sıralayacak olursan, kendini bizden tek tek soru cevaplamaktan kurtarmış olursun.

    Yok üstad gitmiş olduğun 4b 5d 6d gibi kabinler kalitesine göre birbirinden farklı
    bazı kabinlerde bazı videolar diğerinden daha iyi ve ekrandan fırlama olgusunu yaşayabilirisin

    nvidia 3d vision 1 de netlikte zaten sorun yoktu sadece biraz karanlıktı
    renkler olsun diğer kriterler olsun herşeyi yeterli
    zaten 50 den fazla donanım sitesinden ödül almış ama ben en çok da dijitalversus.com'un incelemelerini seviyorum

    http://www.digitalversus.com/lcd-monitor/asus-vg278h-p12112/test.html

    burada anlatıldığı gibi 3d aktifken lightboos artırılınca kontras azalıyor
    tek eksisi bu ve bu da beni rahatsız ediyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 5 Kasım 2012; 22:04:11 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sonicman

    quote:

    Orijinalden alıntı: 480mrt

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sonicman


    quote:

    Orijinalden alıntı: 480mrt

    Eh madem philips daha iyi, üstüne 50 tl daha ucuz,benq nun hic sansı kalmadı. Hem beyaz dediğim cilalanmış tahta masa işte şunun modelinden:

    http://www.spotesya.com/100b_.jpg

    siyahta sırıtmaz bence

    Masa beyaz degilmiş ozaman philpsi kap

    Dün vatana gittim 318 tl ye philips i aldım, iyiki de almışım %25 indirimi bitmiş şu an 390 tl görünüyor Monitördense gayet memnunum, sadece sallanma sorunu vardı biraz çapraz sabitledim monitörü onu da hallettik. Bütçeme uygun alabileceğim en iyi monitörü aldım sanırım, teşekkürler üstad

    Yalnız şöyle bir sorun var aklımı kurcalayan, bunun garantisi kutusundan cıkmadı satın alırken öyle bir belge de verilmedi sadece makbuz var, herhangi bir arıza durumunda servise ücretmi ödemem gerekecek?

    Hayırlı olsun ,güle güle kullan.
    Garanti belgesi monitörün kutusunun yan tarafında şeffaf nylon içinde bantlı olmalı , yoksa vatandan istersin.
    http://smartcontrol-ii.software.informer.com/download/ bunu kur ve sadece bunu kullan program olarak.

    heh işte o naylon boştu,faturayı da alıp bi ara vatana gideyim de garanti belgesini alayım.

    tekrar sağol üstad




  • Dell U2312HM
    http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2312hm.htm

    bu monitor hakkındaki yorumlarınız nelerdir. Testlerde gerek renk gerek oyun performansıyla iyi bir tercih olabilir gibi duruyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: svstrgmr

    Yok üstad gitmiş olduğun 4b 5d 6d gibi kabinler kalitesine göre birbirinden farklı
    bazı kabinlerde bazı videolar diğerinden daha iyi ve ekrandan fırlama olgusunu yaşayabilirisin

    Ne kadar cahil kalmışım ve bu çok boyut konusunda. 5B ve 6B'yi yeni duyuyorum inan ki.



    quote:

    nvidia 3d vision 1 de netlikte zaten sorun yoktu sadece biraz karanlıktı
    renkler olsun diğer kriterler olsun herşeyi yeterli
    zaten 50 den fazla donanım sitesinden ödül almış ama ben en çok da dijitalversus.com'un incelemelerini seviyorum

    O kadar ödül almış ve renkleri de bir o kadar övülmüş monitörün renkleri için nerdeyse "idare eder işte" diyeceksin.



    quote:

    http://www.digitalversus.com/lcd-monitor/asus-vg278h-p12112/test.html

    burada anlatıldığı gibi 3d aktifken lightboos artırılınca kontras azalıyor
    tek eksisi bu ve bu da beni rahatsız ediyor

    Sen de benim gibi bayağı bi hassassın sanırım. Bu lightboos nasıl bir özellikli artırılıp-kısılabiliyor.
    Ayrıca, "kusursuz olanını cennette bulursun" diyeyim bari.




  • @480mrt

    Birşey değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Poyri!!!

    Abi bakıyorum incelemeye hemen. Ama input süresi en düşük seviyelerde olması lazım eski 17" 75hz tazeleme hızlı monitörden buna geçince baya fark hissettim hala arada onu kullanırım denk gelirsem input lag değerleri kesinlikle bundan daha iyiydi. Bir daha alacağım monitörün input lag değeri olabildiğince düşük olmasını istiyorum. Elimdekinden de çoksa deli eder beni oyunlar. Artık Türkiye de serverı olan oyunlar oynamıyorum birde input düzeyi çok olursa bilgisayardan komple soğurum.

    Ekleme: Buna bende bakmıştım. Kullanıcılar input lagı hissedebildiklerini söylüyorlar. Fiyat olarak burada 1500 seviyesine bulunabiliyordu galiba.


    Bu yeni versiyonu. 2711 değil. Onun input lagı daha yüksekmiş ama CRT'ye alışmış biri için yine de hissedilebilir bir süresi var bunun da (20 ms).
    Evet fiyatları da yüksek.

    O zaman 9 ms input laglı Dell U2412M veya 23" olarak 0.6 ms input laglı Dell U2312HM düşünebilirsin. Bu ikisi de IPS ama tek eksik yönleri tepki sürelerinin 14 ms olması ama incelemelere göre bunun pek hissedilmediği anlaşılıyor. IPS panel olmasını avantaj olarak görüp o eksiğini görmezden gelebilirsin ama. Tabi bu ikisi Türkiye'de bulunabilir monitörlerden.

    Türkiye'de olmayıpta IPS tepki süresi de düşük oyuncu monitörü olarak tek model var benim bildiğim: Eizo Foris FS2333.
    27", 120 hz ve 3B özellikleri de olsun istersen eğer, Iiyama G2773HS-GB1'yi düşünebilirsin getirtme imkânın varsa tabi.




  • 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.