Şimdi Ara

Antik Uzaylılar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
12
Favori
10.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj











  • Güzel bir belgesel arkadaşlar meraklıları için...







  • quote:

    Orijinalden alıntı: albano

    quote:

    Orijinalden alıntı: Fyarsey

    quote:

    Orijinalden alıntı: albano

    Dünyanın bilinen tarihinin 150 milyon yıl olduğu, oysa insanlık tarihini ise sadece 15 bin yıl olduğu söyleniyor. 15 Bin yıl öncesi ise hiç bilinmiyor.

    Dünyanın bilinen tarihi ile kastınız nedir acaba?Dünyanın yaşı 4,54 milyar yıl (4,54×109 yıl).. Ayrıca insan nasıl 15 bin yıl ? İlk insan(homo) türlerinin 2.4 milyon yıl önce,ilk modern akıllı insan(homo sapiens)ların ise 200 bin yıl önce ortaya çıktığı tahmin ediliyor..

    Günümüzde yapılan arkeolajik kazıların bulguların sonucunda bulunan eserlerin en eskisi 15000 yıllık. Daha öncesi hakkında tam ve kesin veriler yok. Bunun yanı sıra dünyada yaşamı bir şekilde sona ermiş bir çok hayvan türü var, yine doğal afetlerle yok olmuş eski medeniyetlerde mevcut. Sizinde belirttiğiniz gibi dünyanın yaşı 4.40 milyar. Fakat hayat oluşumu tahmin edilen 150 milyon yıl dır. Bizden önce bizden daha ileri medeniyetleri insanlar kurmuş olabilir. Örneğin kayıp atlantis medeniyeti gerçi bu hususta tartışma ve araştırma konusudur.

    Böyle düşüncelere nerden kapılıyorsunuz bilmiyorum Harun Yahya falan mı okuyorsunuz acaba?

    http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0nsan_evriminin_fosil_listesi -->209 bin yıllık homo sapiens fosili
    http://www.haberler.com/dunyanin-en-eski-hayvan-fosili-635-milyon-yasinda-haberi/ -->Bulunan en eski hayvan fosili 635 milyon yıllık
    http://www.chip.com.tr/haber/dunyanin-en-yasli-fosili-bulundu_28783.html -->3.4 milyar yıllık yaşam fosili..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    Son video bu akşam yayımlandı History Channel' da.
    Programda özellikle Mısır Piramitleri üzerinde duruldu:
    "Arkeologlar hep piramitlerin eski mısırlılar tarafından basit aletlerle yıllarca zahemtli bir çalışma sonucu yapıldığını söylediler. İyi ama altı üstü bir mezar olan ve o mezarın içinde kıymetli ziynet eşyaları dolu olduğunu yedi düvele ilan edip mezar hırsızlarını çekmek neden? Bu mantıksız. Çünkü piramitler basit bir mezar değillerdi. Belki de birer enerji santraliydiler..."

    Bu cümle bana mantıklı geldi. Açıkçası onca taşın basit bakır keskilerle mükemmel şekilde yontulup 1.000Km' den taşınması sadece mezar yapmak için olamaz.


    Bu tür anıtsal yapıların heybetli görüntüleri ve bu alanın da az bilinen bir konu olmasından ötürü, her zaman tartışılmıştır bu konu.

    "Altı üstü bir mezar" olarak küçümsenerek yorumlanan "ölü adetleri" konusu insanlık tarihinde en kesin sonuçtur aslında. Ölüm, mutlak son... Düşünsenize, henüz tam bir inanç sisteminin daha gelişmediğini. Açıklanamayan bir son ve milyonlaca soru... İşte bu milyonlarca soru ve hiç bir insanın kaçamadığı mutlak sona insanoğlu hep farklı yaklaşmıştır. Ölülerini yakmışlar, parçalamışlar hatta vahşi hayvanlara yem etmişler. Bunlar arasında oda mezar geleneği aslına bakarsanız en normalidir.


    Evet, Mısır piramitleri çok devasadır, insanolunun bunu bir anda ortaya koyması düşündürücüdür. Ancak oda mezar geleneği aslında faklı coğrafyalarda ve farklı zamanlarda yaşamış insanlar tarafından da tecrübe edilmiş bir konudur. Oda şeklindeki bir mezarın ister toprağa gömülerek yapılsın, ister toprak üstünde yükselen bölümlerine taş ya da toprak yığılarak yapay yükseltiler oluşturulsun. Tüm bunlar zaten bilinmektedir.


    Örneğin Giza'daki o devasa piramitlerin hemen yanı başında daha eskiye ait ve daha küçük boyutlu hatta yarıda bırakılmış piramitler vardır. Bunlar gösteriyor ki Mısır halkı daha önce bu işi tecrübe etmiş. Ve bir gelişim süreci sonucunda o kusursuz piramitlere ulaşmıştır. Örneğin alttaki Giza resmini inceleyebilirsiniz.




    Size bir örnek de Anadolu'dan. Ankara'nın yanıbaşındaki Gordion tümülüsü.... Oda mezar üzerine 300 metre yüksekliğinde(yanlış okumadınız, üç yüz metre) toprak yığılarak oluşturulmuş piramit şeklinde bir mezar. Aşağıdaki linkten de Gordion tümülüsünü inceleyebilirsiniz.
    http://www.fotogezgin.com/haber_detay.asp?haberID=413

    Sonuç olarak, piramit denen yapılar birden bire ortaya çıkmış insanoğluna yabancı bir yapı değildir. Aksine insanoğlunun, farklı coğrafyalar da ve farklı zamanlarda da tecrübe edindiği oda mezarın üstünün yükseltilmesi geleneğinin bir parçasıdır. Geniş çaplı düşünerek, benzer yapı ve adetlerin birbirleri ile karşılaştırılması sonucu piramitlerin aslnda tek olmadığını göreceksiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aguney -- 3 Eylül 2013; 21:36:04 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Birşeydiyicem

    piramitlere belki de enerji kaynağıydı diyen olmuş. araştırmadılar mı sanıyorsunuz peki neden hiç bir elektronik aksam yada farklı bir maddeye rastlanmadı. işte kapı işte sapı misali işte piramıt işte incelenmesi gereken yer bulsalar çoktan üzerinde bir şeyler çıkardı boşverin bunları. ayrıca piramitler binlerce km den taşınmadı. son araştırmalara göre piramitlerde ki kayaların toprak ile bir maddenin karıştırılıp yerinde dökülerek kurutulması sonucu oluşturulan sert kayalar olduğu ıspatlandı. bu yine sizin piramit belgeselini izlemiş olduğunuz discovery kanalında izlediğim bir kesittir.



    http://www.youtube.com/watch?v=_RXB1MWUsHI
    lakin şöyle bir şeye rastladım




  • Tüm bölümlerini izlemek için Belgeselmi.com 'a giriş yapın. Dizinin tüm bölümleri bu sayfadadır :

    http://www.belgeselmi.com/belgeseldizi/antik-uzaylilar






  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.