Şimdi Ara

Polisaj makinesini aldım.Nasıl pasta,cila çekerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
4
Favori
38.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mantigi bu sekilde. Geri kalani tamamen el becerisi ve tecrube.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kotbycb

    konuyu uzun süre sonra canlandırmak :) bu polisaj makinası ve resimlerdekiler elimde var ve sadece cila yapmak istiyorum, işlem sırası ve kullanılacak sünger, yün, keçe vs nasıl olmalı, kaç devirde ne baskıyla uygulanmalı, yani komple bilgiye gereksinimim var, yardımcı olan olursa şimdiden teşekkürler.


    Aynı makineyi 3 yıldır kullanıyorum. Size tavsiyelerim.

    *Öncelikle makinenin yanında gelen padler hiçbir halta yaramıyor. Erdem Boya'dan (google'da aratın pek çok online siteden satış yapıyor) 125mm tabla ve 150mm polish pad alın.

    * Cila yani wax atmak için makineye gerek yoktur. Makinenin esprisi pasta (paste) uygulamak içindir. Dönerek ısınan ve parçalanan micro parçalar vernik yüzeyindeki kılcal çizikleri yok eder böylece saydam tam yansıma sağlayan berrak bir görünüm sağlar.

    *Cilanın görevi yapılan çizik giderme işleminin uzun süre dayanmasıdır. Aşındırıcı bir etkiye sahip değildir. Gerek de yoktur. El yordamı ile pad ile ince bir tabaka olarak sürülür. Bir süre bekledikten sonra mikrofiber bezle buffing yani parlatma yapılır, silinir. Cila ne kadar kaliteli ise işlem o kadar uzun süre dayanır.

    * Makine ile pasta işlemi yaparken amaca uygun aşındırıcılıkta ürün tercih edilmelidir. Çok aşındırıcı bir ürün sonrası mutlaka az aşındırıcı ürünle üstünden geçilmelidir. Aracı tellak gibi baştan aşağı değil her paneli 2ye 4e bölerek iyice yedirerek işlem yapılmalıdır yoksa hare yani makine isi kalır.

    * En kaliteli ve toz atmayan paste markaları Menzerna, AutoGlym ve Meguiars'tır.

    Meguiars ürünlerinde aşındırıcılık seviyesini kırmızı bir bar ile belirtir. Örneğin burada olduğu gibi..



    Bu aşındırıclığı etkileyen diğer unsur ise kullanılan pad'dir. En aşındırıcı padler Cutting pad ve yün pad'lerdir. (Sizin cihazın yanında gelen yün padi kesinlikle kullanmayın, ortası topaklanma yapıyor ve boyaya ciddi hasar verebilir)

    Sanılanın aksine polisaj makinesi kullanmak çok zor değildir. İsteseniz bile direk verniğe zarar vermeniz kolay değildir. Tek noktada uzun süre yüksek devirde tutmanız gerekir. Ki bu da akıl karı değildir. İlk seferde yapacağınız en büyük hata, ürünü iyice yedirmediğinizden ve biran önce sonucu görmek istemenizden şip şak yapıp hare bırakmanızdır.

    Çizik giderme işlemi öncesi araba iyice yıkanmalı ve mümkün ise kil (claybar) ile temizlenmelidir.. Pad temiz olmalı ve toz olmamalıdır. En ufak bir çöp parçası dönerek boyaya zarar verebilir.

    Tercihen önce bir hurda panelde yada küçük noktalarda deneme atışları yapılmalıdır.

    Örümcek ağı gibi çiziklerin giderilmesi için ağır aşındırıcıa gerek yoktur. Polishing pad 3000 devirde ve orta/hafif aşındırıcı ile gayet pürüzsüz bir görüntü alınabilir.

    Araç markasına göre vernik kalınlığı değişebilmektedir. Hondaların boyası çabuk düzelirken, mitsubishi verniği yada alman vernikleri oldukça serttir.

    (Alıntı değil, alın teridir)
    Başka soru olursa cevaplayabilirim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _KoLCu_

    Hocam el becerisi gerektiren böyle işlere hiç girmemeniz faydanıza.

    Neşter aldım, köpeğimi veterinere götürüp ameliyat ettirmek istemiyorum, kendi nasıl yaparım demeye benziyor senin iş.

    O kadarda değil yaa abartmayın. Ama bu iş internetten izleyerek olmaz. Bilen birinin size öğretmesi lazım.
  • Atla deve değil bu yahu ne çok abartmışsınız! Yok boyayı eline alırmışta yok kablo çizermişte. En dandik pasta ile bile yavaş yavaş ve eşit şekilde uygulayarak istediğin sonuca ulaşabilirsin. Ardından sağlam bir cila da attın mı tadından yenmez!

    Ayrıca pastaya cilayada onlarca lira vermeye kesinlikle gerek yok. Yıllardır bunları sanayi işi ucuz malzemelerle yapıyoruz. Ama inan pahalı ürünlerle benim 10 15 liralık cilalarımın arasındaki farkı çoğu zaman ayırt edemiyorsun. Hiç gerek yok entel dantel şişelerdeki pahalı ürünlere
  • fazla abartmayın . düşük hızda biraz bastırarak bütün kaportada gezdirceksin makinayı . yüksek hız yakar boyayı . youtube da how to videolarını izlersen mantığını kavrarsın. ama hurda bir parçada bir deneme yapsan hiç fena olmaz . onun haricinde kullanılan kimyasallara çok para vermen gerekiyor ki güzel iş çıksın ortaya. meguiars ve mothers ürünlerini kullandım tavsiye ediyorum. yaşım 25 daha önce hiç deneyimim olmadan youtube dan görerek hem polisaj hemde dremel aldım . şuan arabamdaki derin çiziği bile rötüş zımpara kullanarak halledebiliyorum. keza metal saatleri ve camlarını istediğim gibi zımparalayıp cilalıyorum . biraz bilgi biraz cesaret istiyor bu işler. şunusa söylim boyayı yakmak çok kolay değil aptal olmak lazım .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucuß3 -- 13 Ekim 2014; 14:25:59 >
  • Arkadaşlar Koçtaş'tan 1010 wattlık polisaj makinesi aldım bunu nasıl kullanabilirim? Maxolen,Würth marka pasta-cila alsam kendim nasıl uygulayabilirim? Video vb. varsa izleyip yapabilirim.
    Araba gri renk jetta



  • o değil de polisaj makinası ile boya yakanı bir gösterseler bana ellerinden öpücem

    boyayı yakmak falan öyle kolay şeyler değil. techizatı kur, yavaştan başlarsın arkadaşım.. skodaturkey ve forum boya koruma'ya mutlaka göz at..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Duratec

    quote:

    Orijinalden alıntı: seizure

    Atla deve değil bu yahu ne çok abartmışsınız! Yok boyayı eline alırmışta yok kablo çizermişte. En dandik pasta ile bile yavaş yavaş ve eşit şekilde uygulayarak istediğin sonuca ulaşabilirsin. Ardından sağlam bir cila da attın mı tadından yenmez!

    Ayrıca pastaya cilayada onlarca lira vermeye kesinlikle gerek yok. Yıllardır bunları sanayi işi ucuz malzemelerle yapıyoruz. Ama inan pahalı ürünlerle benim 10 15 liralık cilalarımın arasındaki farkı çoğu zaman ayırt edemiyorsun. Hiç gerek yok entel dantel şişelerdeki pahalı ürünlere



    Baştan sona fiyasko olmuş yorum..

    Senin 10 Liraya kullandığın ÇBS veya muadili başka bir ürün 2 yıkama sonra akar gider.. Hiç bir şekilde araç üzerinde koruyuculuğu olmaz. Verdiği parlaklıkta sınırlıdır.

    İyi bir İthal ürün ile senin kullandığın ucuz malzemenin farkını anlayabilmek için ikisinide kullanıp,dayanıklılığını test edip yorum yapman gerekir.

    Bu tarz yorumlar insanları yanlış yönlendirmekten başka hiç bir işe yaramaz.


    Benim kullandığım ucuz ürünlerin kalıcılığı sizin çok çok pahalı ürünlerinizden daha az olabilir ama hiçbiri 2 yıkamada akmaz! Aradaki çok ince farklar için dünyanın parası ödeniyor. Merak etmeyin o çok pahalı ürünlerden de çok kulandım. Acıyorum o giden paralara bu yüzden insanları kendilerinden tatminkar sonuçlar alabileceği ucuz ürünlere yönlendiriyorum.

    E tabi siz bu işten para kazanıyorsunuz, pahalı ürünleri önermeniz kazancınız için önemli...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sissil

    bende einhell var...

    önce pasta yapacaksın... polisajla yapabilirsin ... komple aracın yer yerine elinle yedir... bol bulamaçta olmasın azda olmasın... sonra polisajla abanmadan yay... abanırsan ucundaki sünger kopuyor...

    daha sonra bezle sil... cila sür komple aracın üzerine... sonra polisajla gezdir...

    not: pastayı plastik aksama degdirme... renk soluyor...

    Pasta miktarını şöyle ayarlayabilirsiniz. Padin 2 yada 4 yanına bezelye tanesi kadar sürülür.




    Örneğin kaputu 2ye bölerek çalıştığımızı düşünelim. Bu tanecikleri o bölümde birkaç yere hafifçe dokundurarak her bölgede eşit kullanmış oluruz. Unutmayın, fazla ürün kullanmak hare izi bırakmaya neden olur.




  • O bimde satılan Einhell markalı ürün ama işe yaramaz o ürünler hem güçsüz hemde kullanması yorar masa aleti gibi sürekli titrer. Almaya değmez illa alıcaksan Gene aynı markanın Einhell 1100 watlık modelini al.
  • youtubeda videolari var ama uygulama yapmis biri olarak soyluyorum cok dikkatli ol boyayi yakabilirsin
  • bende ondan korkuyorum işte. aldığıma pişman olacağım az kaldı ya
  • İnternete detaling yazıp arama yap. Karşına çıkan siteded çok detaylı bilgilere ulaşabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _KoLCu_

    Hocam el becerisi gerektiren böyle işlere hiç girmemeniz faydanıza.

    Neşter aldım, köpeğimi veterinere götürüp ameliyat ettirmek istemiyorum, kendi nasıl yaparım demeye benziyor senin iş.

    Okadar vahim durumda mıyım ya
  • Acemiyseniz hiç girişmeyin hocam alırsınız boyayı.
  • İlk kez makineyle atmayı ben şahsen önermem pasta cila yerine sadece cila atsanız daha güzel olur bence pastayı zaten işi bilen birisine götürüp yaptırdığınız zaman her hangi bir sürtme çizilme durumu haricinde en kötü 2-3 ay idare eder.Arada sizde cila ile takviyede bulunursanız boya bir hayli canlı kalır.Fakat ben yapmak istiyorum denemek istiyorum diyorsanız size sadece şu püf noktasını söyleyeyim köşelere ve keskin yerlere uygularken fazla bastırmayın zira boyayı kaldırabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Janeiro

    quote:

    Orijinalden alıntı: _KoLCu_

    Hocam el becerisi gerektiren böyle işlere hiç girmemeniz faydanıza.

    Neşter aldım, köpeğimi veterinere götürüp ameliyat ettirmek istemiyorum, kendi nasıl yaparım demeye benziyor senin iş.

    Okadar vahim durumda mıyım ya

    Cila da sıkıntı olmaz.

    Ama çizik giderici, pasta vs bildiğiniz mikron aşındırıcı; eski yüzeyi söküp yenisin meydana çıkartıyorlar.

    Ben kötü tecrübelere sahibim, kesinlikle bu işleri tavsiye etmeme eğer el beceriniz yoksa.

    Yaparım elim yatkın diyorsanız da dar alandan, görünmesi zor yerlerden deneye deneye başlayın,bu konuda yazılmış forumları okuyup kullanacağınız ürünleri dikkatli seçin.




  • Ilk seferde elle yaparak tecrübe kazanabilirsiniz. Ben dün arabama en ince pasta ile pasta yaptım. Sonra da sonax cila attım. Çok güzel oldu ama 6 saatimi aldı ve bugün pazar yerinde park ederken arka tamponun köşesini boya ve astarı gidecek kadar çarptım :( ayrıca şuanda sağ kolumu oynatamıyorum :)
  • O kadar korkulacak bir şey değil. Cila atarak başlarsanız, boyaya zarar vermeden eliniz alışır. Boyaya vereceğiniz zarar da yine başka bir aşındırıcı ile çözülür, dert değil bunlar.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.