Şimdi Ara

GRANDE PUNTO

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.287
Cevap
31
Favori
884.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben Active modelini aldım gayette memnunum dynamic modeli içeri daha mı az ses alıyorda biz bilmiyoruz. Donanımsal bazı farklar var ama bunların otomobil hakkındaki genel yorumlarla ilgisi ne ?


    quote:

    Orjinalden alıntı: Sezgintr

    Puntoyu almış yada alacak arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun diyorum. Arabayı alan arkadaşlar neden şikayetçi anlamıyorum yok içeri ses geliyomuş bilmemneymiş.
    Bu aracın active modelinden daha fazlada bişey beklemeyin. Alacak arkadaşlardanda ricam sakın aktive modelini almasınlar. Alanlarda onun üzerinden yorum yapmasınlar.
    Bende dynamic modelini aldım. Bu zamana kadar passat ve C4e biniyodum ama bu zevki onlarda alamadım. Dizel 90bglik bi araç ama nasıl ses çıkarmıyor anlamadım.
    Motor ısındıkçada sesi azalıyo ve performans artıyo.
    Bu arabadaki hızlanma 90 bg güce rağmen o koltuğa yapıştırma daha şimdiye kadar kullandığım arabaların hiçbirinde hissetmedim.Bayır yukarı müthiş derecede toparlıyo.
    Oda zamanlayıcılı turbodan kaynaklanan bişey heralde.
    Bence bu araba aerodinamik olarakta müthiş şehir içinde olmama rağmen 180 km hıza çıktım. Arabanın burnu resmen yere yapışıyor lastiklerin yere yapıştığını hissediyosunuz.
    Araba daha yeni olduğu için daha fazla zorlamak istemedim ama çok zevkliydi.
    Arabanın 3000km yapmasını ve yağ eklettirdiğim zamanı iple çekiyorum 220ye dayamak istiyorum ibreyi. Bursa otobanın açılışını yapıcam.

    Alacak arkadaşlarada tavsiyem sakın aktive almayın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xweser

    arkadaşlar grand punto ile sağlıklı kullanımlarda kaç km ler çok rahat görülür ?

    bende dizel dinamik model düşünüyorum.

    punto, cordoba, clio, getz arasında kaldım.

    biliyorum fiyatlar farklı. ama sizce dizelde hangisi sizce.


    Özel olarak sadece grande punto ile değil, genel olarak multijet motorlarla 500.000 km'ler hayal değil.. Bkz. ticari taksiler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Integrale -- 2 Eylül 2011; 10:23:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karaaagac

    S.a Arkadaşlar. Yeni aldığım punto ile bayadır ölçümler yapıyorum. Dizel 90 beygir 6 vites olanından. Yakıtı fazla gibi geldi. Bütün bakımları tam. Şehir içi kısa kullanımda 1,5 kilometre gidiş akşamda 1,5 kilometre geliş kullanıyorum. Araç hiç ısınmıyor kısa mesafeden dolayı. Kilometrede 34 kuruş yakıyor. Uzun yolda da ne kadar kasarsam kasayım 20 kuruşun altına inmiyor. 110 -120 hızla. Tamam kısa mesafede şehir içi normalden fazla yakar ama bu değer biraz fazla değil mi? Dizel punto kullanan arkadaşalr bir değerlendirme yaparlarsa sevinirim. Sanki LPG li aracım daha ekonomikti. Acaba araçta bir sorun mu var yoksa yakıtı normal midir arkadaşlar? erodizel alıyorum litresi 3.9 liradan. İyi gecelr dilerim.

    İstanbulun en yoğun köprü trafiği + sıkışık ıkış tepiş e-5 trafiğindeki ortalama 5.6 Lt
    Uzun yolya İstanbul - Edirne , İstanbul - Ankara , İstanbul - Çeşme gibi stabil otoban güzergahlarında 120 Km yi geçmemek suretiyle 4.3 Lt ortalama....

    Hele bi Edirne - İstanbul yolculuğunda 100 Km yi geçmedim di 4.1 Lt yaktı ortalama olarak...

    Benim bu zamana kadar gördüğüm en tutumlu iki dizel araçtan biridir GP.... Bir Megane 2 DCI bir de GP .....




  • 2009 yılından beri 2006 Grande Punto 1.3 MJ Active sahibiyim. Allah'a şükür çok memnunum. Yakıtı, konforu, servisi, donanımı... Bugüne kadar hiç üzmedi beni. Almak için düşünen arkadaşlar var gönül rahatlığıyla öneririm.
  • slm....ben daha 50 gn önce aldıgım 2005 model kırmızı 1.4 dynmıc puntom ile kaza yaptım ....karda kaydımm tarlada soldan kayaya carpıp devrıldım........

    sol camurluk ve sol kapı degısecek dedıler hallettım......fakat sol marşpiyer sacıı bulamıorumm yanı o kapıı altındakı uzun demiri ....... yardımcı olabılırmısınız??
  • Merhaba,

    Benimde araç bakarken tercihlerimden biriydi Fiesta. Yalnız vazgeçmemin tek sebebi direkt olarak iç konsol tasarımıydı. Ticari Fiesta araçlarla aynı 2007-08 modellerin konsolları, bana göre berbat. Punto'ya gelirsek sorunsuz araç az yakar az kaçar, derdi tasası yok. Tipi güzel, içi geniş ve kullanımı rahat.

    Ben tercihimi Punto'dan yana kullandım, oldukça da memnunum. Dizel düşük km'de bulabiliyorsan gayet iyi, benzinlisi de az yakar emsallerine göre. Başkalarının sözlerine gelirsek, hiç kaale alma diyebilirim. Herkesin kendine göre bir düşüncesi var. Benim aracımı geçen bir usta kullandı sanayii de, bu ne ya dedi. Neden dedim, gitmiyor bu dedi. Sende ne var dedim, Getz var diyor. Adam için tek standart aracın gidişi, Getz'de 1.5 motor var. E görüntü, konfor, yakıt?

    Punto tavsiye ederim, başın ağrımadan senelerce binersin.

    Konsollar;






  • quote:

    Orijinalden alıntı: ismldrsn

    Selamlar. Bu akşam itibarı ile bende grande punto alarak aranıza katıldım.
    2010 trafiğe çıkışlı 2011 model 1.3 mjet 90bin km. Gri renk

    hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın hocam...
  • ruhsatta yazan neyse o oluyor:)
  • Ewet hocam ankaradayım. Unlu ve baysal otoya uğrayacağım. Bilgi için teşekkürler. Artık bakım kitleri için çek bolumunu de takip edeyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Siyah Kalem

    quote:

    Orijinalden alıntı: xxkoksalxx


    quote:

    Orijinalden alıntı: Siyah Kalem

    Merhaba arkadaşlar 22-23 gibi bir para var elimde. Araştırdığım kadarıyla bu fiyata alınabilecek en iyi araç punto fakat çok farklı modelleri var açıkcası hangisi en iyi tercih olur bilemiyorum. Ayrıca 23 e temiz, sıkıntısız bir punto bulabilirmiyiz? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

    Active>dynamic>emotion donanım sıralaması böyle activ biraz boştur ama dinamik active oranla daha doludur en dolusu emotion ama temizi zor bulunur..

    Teşekkürler hocam fakat yaptığınız sıralama ile söylediğiniz tam zıt şeyler Sıralama da Active büyüktür dynamic, dynamic büyüktür emotion şeklinde fakat en dolusu emotion demişsiniz

    Pardon hocam dikkat etmemişim emotion>dynanic>active




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Siyah Kalem

    quote:

    Orijinalden alıntı: xxkoksalxx


    quote:

    Orijinalden alıntı: Siyah Kalem

    quote:

    Orijinalden alıntı: xxkoksalxx


    quote:

    Orijinalden alıntı: Siyah Kalem

    Merhaba arkadaşlar. 22.000tl bütçe ile temiz bir Grande Punto 1.3 Multijet bulabilirmiyiz acaba?

    Active donanım olarak bulunur ama km yüksek olma ihtimali var.. birde activeler genelde kiralama,şirket aracı felan olablir iyi araştırmak lazım

    KM kaç bine kadar normal kabul edilebilir hocam? yani şu km üstü araçlardan uzak dur gibisinden

    Hocam bana kalırsa kmden çok bakımlarının düzgün yapılmış önemli benim aracım aldığımda 135 binde idi şimdi 144 binde motor saat gibi triger değişmemiş 160 binde değişecek ben araç alacağım sıra expere götürdüğüm bir kaç puntoyu anlatayım..

    Biri 120 binde idi ama motorun bakımlarını adam 20 binden 20 bine yaptırmış ki bunu kendi söylemedi ruhsatta yağ değişim kartlarını unutmuş motor %85 çıktı..

    Diğeri 210 binde götürdüm gümüş işi yapan birinin sürekli uzun yol yapmış 2010 model aracın motoru %99 çıktı bakımları hep serviste yapmış 10 bini gelmeden yağ değişmiş.. aracı alacaktım ama alacağım akşam arabaya vurmuşlar

    Bu aracımda tüm bakımı serviste yapılmış motoru %99 çıktı yani demem oki kmden çok bakım önemli..

    Dizeli alan adam zaten uzun yol yapar senede 30 bin km yapmış bakımlı bir dizeli alabilirim çünkü eski aracım 2005 düz punto idi 430 binde sattım rutin bakım harici masraf yapmadı birde usta hatası yüzünden bozuk olmayan turbo değişti, sorun hortumda imiş.

    Çok teşekkürler hocam bir de başınızı ağrıtıyorum ama son bir sorum olacak. Malum piyasa çakal kaynıyor kim kime kitlerim derdinde ve benim gibi bu piyasadan çok uzak olan kişiler genelde kandırılıyor, kazıklanıyor. Bu ilk arabamız olacak ve paramızı sokağa atmak yada bu işin kurtlarına yedirmek istemiyorum. Aracı baktırmak için tam olarak nerelere götürmek lazım? yetkili servisine mi yoksa herhangi bir ustaya mı? ekspertiz e soktuğumuz zaman %100 olarak arabanın ne durumda olduğunu öğrenebilirmiyiz? bir de nerelerde ekspertize sokulur? Bir de aracın kaportası, motoru dışında dikkat edilmesi ve mutlaka bakılması gereken yerleri neresi?

    Şimdiden teşekkürler hocam

    Rica ederim hocam...

    Ben aracı almadan önce yaptıklarımı kısaca anlatayım..

    İlk önce şase numara ve plakadan 5664 e mesaj attım..

    Sonra plakayı şaseyi sigortacımdan kontrol ettirdim araç kaç el değiştirmiş vs diye.

    Bunlarıda öğrendikten sonra araç servis bakımlı ise direk servise gittik araç sahibi ile servis kayıtlarını görmek için.. hata kodlarına da baktırmıştım.


    burayıda hallettikten sonra ( servis boyaya bakmıyordu şimdi bakar mı bilmiyorum ) expere gidiyorum boya değişen aracın altına bakıyorsun yağ kaçakları felan detaylı kontrol ediliyor zaten kaşeli belge veriyorlar.. bu arada araç sahibi bu kadar gezdirmem usta gelsin felan derse arabayı araç pazarlığını bitirin derim %90 araçta sorun vardır zorlamayın.

    İç dış akşamda kontrol etmemiz gereken yerleri söyleyeyim..

    İlk önce lastiklere bakın bitmeye yakın ise fiyat kırdırın ben öyle yapmıştım..

    Yolcu hava yastığı kısmanda çatlak var ise servis bazen garantiden değişiyor bazen değişmiyor çatlak bulunan aracı tavsiye etmem başınız ağrır..


    Tampon boyalarına aldırış etmeyin ben aracı Ankaradan aldım ön tampon berbat haldeydi 200 tl ye boyattım..

    Koltuk döşemelerine bakın...

    Direksiyon vites topuzu aşınmalarına bakın..

    Aküye bakın çünkü bizim uyanık vatandaşımız satmadan önce aküyü değişiyor..

    Stepnesine bakın eğer yoksa fiyat düşürün..

    Klimasını kontrol edin eğer soğutma vs yapmıyorsa satıcı gazı bitmiş felan derse aldırış etmeyin bir klimacı ya gidip sorunu öğrenin..

    Aracın camlarının tarihlerine bakın örneğin benim aracım 2006 model camlarda . . 6 yada . . 06 yazar

    Teyp tuşlarına bakım silinmiş mi sağlam mı..

    Cam otomatiklerini elekrikli aynaları deneyin..

    Yedek anahtarı sorun yoksa 100 tl fiyatı var..

    Muayene , egzoz muayenesinin tarihlerine bakın..

    Gaz fren debriyaj pedal aşınmalarına bakın..

    Ve yanınızda usta olursa daha iyi olur derim..


    Şimdilik aklıma gelenler bunlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoctorEconomy -- 14 Şubat 2015; 13:01:43 >




  • ANTALYA PUNTO HIZ SABİTLEYİCİ 100 TL

    http://forum.donanimhaber.com/m_103497372/f_//tm.htm#103497372
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XYAĞMUR

    2010 model 77 binde 1.3 multijet'i 26.500 TL ye alarak aranıza katıldım.

    hoşgeldiniz aracınız hayırlı olsun
  • Bugün dacia sandero stepway test sürüşü yaptım, yanlış anlaşılmasın diye dacia forumuna yazmayıp buraya yazayım dedim, ilk defa bir b sınıfı aracın test sürüşünü yaptım zaten punto var diye hiçbir b sınıfı araç dikkatimi çekmiyordu, hep c - c suv sürmeye giderdim ama fiyatı uygun bir de punto+ 0 faiz ile elde etmesi kolay diye merak ettim, etmez olaydım, puntomun kıymetini bir kez daha anladım
    -araç bildiğin horror story... cidden bir arabayı sürerken korku yaşamamıştım uzun zamandır beni şahinli yıllarıma geri döndürdü, rüzgar bi sağdan geçiriyor bi soldan geçiriyor direksiyonu sımsıkı tutuyorum yoldan fırlamasın diye, yolda eğim, taş vs. varsa direksiyon bir anda 20-30 derece sapıyor inanamadım ondan sonra iyice yapıştım direksiyona
    -motoru 90lık bizimkinden iyi kalkıyor ama ne pis gürültüsü varmış dci motorun, multijetin gözünü seveyim
    -yıl olmuş 2015 aynalar manuel arka camlar manuel, Allahtan devlet espyi zorunlu yapmış o var
    -rüzgar sesi neymiş dibine kadar yaşatıyor, 100den sonra arabadakiler sesini yükseltmeden konuşamıyor
    -46bin fiyatı var bana kalsa 36bin bile vermem




  • Yurtdışına taşınacağım için bugün çok severek kullandığım Grande Punto'mdan ayrılmış bulunuyorum.
    Gittiğim ülkede malesef fazla Grande Punto bulunmadığından yola başka bir araç ile devam edeceğim. Punto candır.

  • zibidibidikcik kullanıcısına yanıt
    Sonradan takılıyor sinyal kolu ünitesinin değişmesi lazım araç active ise hat çekilmesi lazım 350-400 TL tutar orjinal parça
  • baranl13 B kullanıcısına yanıt
    175-65-15 Orijinal ebat. Pirelli Cinturato P1 Verde alabilirsiniz. 90km'de titreme balans ayari bozulunca yapar. Lastilleri degistirince duzelmis olur. Veya balans ayari yaptiracaksiniz.
  • alpacino5kat A kullanıcısına yanıt
    Mobil 5-30 kullanabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.