Şimdi Ara

arabesk rap nedir ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
7.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bu ne yahuuuu

    asi staylaa
    depresyon staylaaa
    arsız belaa
    ve daha niceleri


    bunlar nedir yahu müzik bu mudur arkadaşlar rap bu mudur

    bunların yaptıgı müzikse ,

    ajdar nedir ?


    eğer rap buysa sagopa kajmerin yaptıgı nedir ?



    vee gelen mesajlardan seçmeler ;


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hybrid Theory*

    Rap'ten anlamayan, uzaktan yakından alakası olmayan apaçi ergenlerimizin içine bolca melankoli katıp yaptığı bir aktivitedir. Müzik bile denemez bunlara. İlk kim çıkardıysa bunu gidip ağzını burnunu dağıtasım var.



    quote:

    Orijinalden alıntı: Locote

    Her ne kadar beğenmesem de saygı göstermek gerekiyor. Toplumun alt kesiminin tercihi olan bir müzik türü. Belki basit olduğu için onlara daha iyi geliyordur. Bilemeyiz. Dediğim gibi, saygı gerek.




    quote:

    Orijinalden alıntı: Hybrid Theory*

    Hocam bu arabesk rap bazı ergenlerimizin içindeki isyanı dışa vurmak istemesiyle oluşmuş bir şeydir. Bununla birlikte internette ünlü olma çabası, farklı olma çabası da diyebiliriz. Ha içindekini bu yolla vurmaları çok üzücü. Yeteneğin varsa beat yap, şiir yaz, ne bileyim başka bir şeyler yap. Ne idüğü belirsiz şekilde 0 yetenekle müzik yaptığını sanarak değil. Bu kişiler genelde (güya) kova yapmıştır, ciğerleri çürümüştür, terkedilmiştir, sevdiği kız bunu sevmemiştir, evden atılmıştır vs. Hep bir isyan hali baskındır. Saygı duyulacak bir tarafı olsa sonuna kadar saygı duyarım, ama malesef yok.

    " Her bir günüm dert isyanla dolu
    Güneşim bak beni ısıtmaz oldu
    Kova vurmaktan ciğerim soldu
    Haydi ateşte çekelim bi
    Gardeşim bak yine maddeye düştü
    Bu genç yaşında çile dert gördü
    Kova vurmaktan ciğerimiz çürüdü
    Yardım et usta ışığım söndü "




    quote:

    Orijinalden alıntı: kaankrc

    Sagopa'yı sevebilirsin ama bu işin duayeni dersen orda hop denilir.Rap müzik bana göre Tupac'in ölümüyle bir duraklama devresine girdi, LudaCris'in beyinsizce yaptığı Baby şarkısı ile düşüş dönemine geçti ve şuan ne halde bilmiyorum.

    Bir kısım toparlamaya çalışırken bir kısım birbirinin tamamen zıttı olan pop müzikle bağdaştırıyor bu müziği.Türkiyede rap dersek Cartel ile yüz üzerinden -3'ten başladık 60-70'e çıkan şarkılar gördüm fakat şu arabesk rap tamamen olayı değiştirdi.Tam demiştimki oldu bu iş rap müzik Türkiye'de kendini kanıtladı, tanıttı bu esnada yeteneksizsinize Depresyon Styla ve diğerleri katıldı.İnsanlar tam rap müzik doğru gelişmeye başlamışken depresyonu gördü ve rapi o zannetti.Sokaktaki birine rap müzik desen Tupac desen sana aval aval bakar depresyon styla desen tanır ama.

    Çoğu müzik türünde de olduğu gibi tanınan kişiler daha çok para kazanabilmek için ilk başta yaptıkları müzik türünden uzaklaştılar ve yaptıkları müzikleri poplaştırdılar.

    Ayrıca rap müzikte diğer müziklerden daha çok söz anlamı olması gerekiyor.Bana göre gidip 50 Cent'e rapçi demek yanlış.Şarkı sözlerine bakın seni şeker dükkanına götüreyim yok ağzına lolipop verim yok onu yapim bunu yapim...İşte olay böyle olunca pop'tan farkı kalmıyor yapılan müziğin.İnsanlar rap ile pop'un tek farkının hızlı söylemeki, rap müziğin sadece hızlı söylemekten ibaret olduğunu zannediyorlar fakat bilmiyorlarki gerçek rap müzikte hızlı söylemek yerine güzel söylemenin önemli olduğunu.Hip-Hop kültürü gerçekten etkileyici fakat o kadar derinlemesine ve akıl almaz güzellikler barındırıyorki en sevdiğim rap sanatçıları bile bunu aktarmayı tam olarak başaramıyor...

    Arabesk rap demişken bu olayın bu durumda olmasının en büyük sorumlusu bana göre Acun'dur.Rap dinliyorum dedi, insanlara rap ile ilgili olduğunu anlattı daha sonra gidip depresyona evet dedi.Doğal olarak olayı bilmeyen insanlar Acun işi biliyor demekki rap bu dedi.Eğer Acun orda reytinglere oynamak yerine dur bu yaptığın ne tamam kendince müzik yapıyorsun ama buna rap deme bari ya da buna benzer bir şey deseydi işte o zaman rol yapmıyor cidden adam gibi adam derdim.Söylediği her cümlede cümleyi bırak kelimede bir reyting amacı var ve çok iyi rol yaptığından bu doğallıkmış gibi gözüküyor.

    Daha sayfalarca yazı yazabilirdim ama ne parmaklarımı yormak istedim ne de sizin gözlerinizi.Hadi kolay gelsin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 7 Mayıs 2012; 23:43:27 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.