Şimdi Ara

HTC ONE X Kullanıcıları Kulübü ve Destek Bölümü|4.2.2&Sense 5|

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.347
Cevap
120
Favori
736.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Artık One X'e güncellemeden umudumu kestim.

    Uzun zamandır arkadaşımın Samsung S3 ile çektiği fotoğraflarına bakıp gıpta ederdim. Ama kim görse HTC iyi fotograf çekiyor diyor.
    Ya millet iyi fotografın ne olduğunu bilmiyor, ya da benim makinada birşeyler var. Zira güneş yoksa fotograf da yok. Ne flash, ne de ortam fayda etmiyor.

    Fotograf kalitesini arttırmak için tavsiye verenlere şimdiden teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar ben bu telefondan kurtuldum darısı başınıza ne diyimki az yormadı beni bu telefon
  • FlexTR F kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun güzel fiyata almışsınız, görüşmek üzere...
  • Htc senseli rom gelmez, stok android rom gelir (cyanogenmod)
  • Daha öncede paylaşılmış olabilir ama bilmeyen arkadaşlar için yazmak istedim.
    Cihazın donanımını kendiniz test etmek isterseniz.
    Telefon kısmına şu kodları tuşluyoruz.


    *#*#3424#*#* Test Menusu

    *#*#4636#*#* Telefon Bilgilerini veriyor.
  • mechan M kullanıcısına yanıt
    benimde başıma iki kere geldi bu problem, kısa bir şekilde özetleyeyim siz karar verin,

    Türkiye'de herhangi bir telefoncuya yaptıracaksanız en az 200-250 lira para isterler ve taktıkları ekranlar kesinlikle piyasanın en ucuzları oluyor. Bu nedenle iyi ekran takabilecek telefoncu bulmakta başlangıçta zorlanacaksınız. Bu taktığınız ekranlarda sizi tatmin etmez orjinal ekranın arkasından. Gerek dokunmatik hassasiyeti gerekse kapasitif tuş ışıklarının sağdan soldan sızması gerekte ekranın orta kasadan ayrılma problemi.

    Bu nedenlerle ebay, aliexpress gibi sitelerden top seller ya da yüksek satış rakamına ulaşmış ve olumlu geri dönüşü yüksek kullanıcılardan komple kasası ile birlikte lcd panel+dokunmatik üzerinde komple olanlardan satın alın. Bunları şu şekilde bulabilirsiniz

    "HTC One X s720e LCD Frame housing+Digitalizer"

    Aslında bilindiğinin aksine bu parçayı kendiniz bile takabilirsiniz. İşçilik ücretinden de kutulursunuz nette videoları da var ve oldukça basit. Fiyatı yaklaşık 35-50$ arasında değişecektir. Bu dediğim parça da lcd ekran, dokunmatik, cam ve komple kasası beraberinde gelir. Yapacağınız sadece ekranın bağlantı filmini anakarta takmaktır. Bu fiyata zaten bedava kargo verenler çıkacaktır onları tercih edebilirsiniz.

    Ayrıca birde şunu belirteyim HTC One X'in tegra modeli olan s720e Endavour ile snapdragon s4'lü operatör modelleri ile OneX+ 'ın ekranları ne kadar aynı görünse de ekran bağlantı filmleri farklıdır. Alırken muhakkak s720e Endavour için uyumlu olmasına dikkat edin.

    Bunların dışında buralardan alacağınız ekranlar burada taktıracaklarınızdan çok daha kaliteli emin olabilirsiniz. Örneğin benim ekran ile orjinal arasında tek bir fark bile yok. Dokunmatik hassasiyeti olsun, parlaklık renk ve çözünürlük olsun oldukça iyi. Ekranın mid frame'den yukarı doğru kalkma problemi de şu ana kadar olmadı.




  • mechan M kullanıcısına yanıt
    siyah veya beyaz dediğiniz nedir? telefonun kasasını almayacaksınız. Söylediğimiz ekranın oturduğu frame'ler aslında.

    Ekran aslında 4 parça, lcd panel+dokunmatik+cam+ekran kasası, hepsi birleşik bir halde üstteki mesajda linkini verdiğim gibi alın sadece resimlerde gördüğünüz soketi yerine takacaksınız sonrasında ekran hazır ;) Ayrı ayrı alırsanız kendinizin birleştirme ve sonucunda mükemmel bir dokunmatik ve ekran kazanma şansınız bence sıfıra yakın :D
  • Yukarıda washburn_x in paylaştığı ekranı alın. Birde bu parçayi alın:

    http://pages.ebay.com/link/?nav=item.view&id=131167412305&alt=web

    Ahize, ses tuşları ve hoparlör devresini yeni kasaya yapistirirsaniz telefon sıfır gibi olur ama yanınızda tecrübeli biri olması iyi olur. Öbür taraftan orta kasayı değiştirmeden sadece ekranı alıp yenisine yapıştırmak zor is. Yapılsa bile ileride kenarlardan atma ihtimali yüksek. 

    Not: 5 6 kere ekran değiştirdikten sonra en temiz yöntemin bu olduğunu farkettim :D arasına sürekli toz kaçıyordu buda insanı deli ediyor, aynı şekilde htc sensation xe var onunda ekranini böyle değiştirdim suan tertemiz telefon




  • mechan M kullanıcısına yanıt
    benim size verdiğim ile aynı satıcı zaten ve aynı ürün sıkıntı olmaz bizim size israr ettiğimiz konu komple almanızdı ki bu üründe komple set, sıkıntı yok alabilirsiniz.

    Değişim işine gelince oda oldukça kolay kafanıza takacak bir durum yok. Zaten satıcı ekranın yanında tornavida seti ve ekranı kasadan çıkartmanız için plastik pena benzeri bir üründe gönderiyor. Youtube üzerinden HTC One X display ya da HTC One x screen replacemant olarak aratırsanız birçok video olduğunu görürsünüz bunlara bakarak kendiniz yapabilirsiniz. Aldığınız ürün için ısı tabancasına falan gereksinimiz olmayacak zaten ürün komple geliyor sadece bağlantıları yapacaksınız.
  • Bu ekranlar orjinal ama ekran kalitesi olarak başka bir one x le fark görürseniz olay şudur; one x için 3 adet panel üreticisi var sharp, acer, sony. Bunlardan en iyisi sharptir. Ekran parlaklığı olarak diğer panellere göre daha yüksek renk canliligida daha iyi. Ama öyle aman aman bir fark yok. Yanlis hatirlamiyorsam ekran flex rengi turuncuysa sharp, yesilse acer, sariysa sony oluyordu. Ama dediğim gibi kafaya takılacak bir fark yok öyle bilgi vermek istedim. Ekranla dokunmatik panel birleşik olduğundan toz kaçma olmaz.
  • mechan M kullanıcısına yanıt
    o linktede lcd ve frame ayrı değil biri önden çekim diğeri arkadan ;) Yani alacağınız parça tek bir parça tek bir ürün gelecek size birleştirme, yapıştırma vs. yok.

    Lcd lerin markalarını direk vermezler zaten ama karakaya_o'nun dediği gibi bağlantı filmlerinin rengi üreten firmaya göre değişiklik gösteriyor. Sony altın renkli sharp yeşil ve sarı-yeşil di büyük olasılıkla yalnız bunların birde one x+ ve AT&T için olan lcd'lerin bağlantıları farklı idi bu firmalar bu tüm modeller için üretti o nedenle alacağınız ekranın One X s720e Endavour için olduğuna dikkat edin ;)

    Bu arada wifi ya da gps bağlantı tırnaklarını kaldırmak yerine eliniz havya tutuyorsa kasa üzerinde temas ettikleri noktalara az lehim atın. Tırnağı kaldırayım derken ufak bir yüklenme ile tırnağı kırabilirsiniz ;)
  • Washburn_x in paylaştığı link ekran ile yani görüntü veren panel ile üst cam yani dokunmatik kısım yapışık bu ayrida satın alınabilir. Yani toz kacmaz araya. Benim paylaştığım link o parçayı telefonun tutan kısmı. Üçü birleşik hazır halde sonradan link paylasmis zaten yani sorun yok. Geriye kalan şey yeni parçaya telefonun eski kasasindaki ses tuslarini falan yeni gelen kasaya yapıştırmak. Sonra anakarti yerleştirip vidayi sıkıp beyaz kapagida kapatmak. Panele takıntı yapmayın one x in ekrani zaten başarılı. Güneşte de rahatlıkla görülüyor 3 panelide kullanan biri olarak
  • özgrçck Ö kullanıcısına yanıt
    Bilinçli tüketici olmaya çalışıyorum, telefonum arızalandığında HTC beni yeterince ciddiye almadı, ben de altın olsa almayacağım markalarını. Yine de öneri için teşekkürler...
  • anktotti kullanıcısına yanıt
    Fastboottayken recoveryi tekrar kur, recovery icindeyken usb storage özelliğini aktif ettiğin zaman pcye çıkarılabilir disk olarak bağlanır icine romunu atıp baştan kurabilirsin. Boot.img yi flashlamayi unutma :)

    Twrp 2.7.0.0 recoveryi öneririm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakaya_o -- 5 Mart 2015; 22:24:50 >
  • telin pili değişse illaki fark olacaktır da bence elden çıkarmak en mantıklısı
  • beyler htc one x plus ı 4.4.2 nasıl yükleriz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: makoc06

    quote:

    Orijinalden alıntı: Gereqsiz

    quote:

    Orijinalden alıntı: makoc06

    quote:

    Orijinalden alıntı: Gereqsiz

    Arkadaşlar, bugün HTC ONE X+ telefonumu Root yaptım. Security - Off oldu... Sonra Yeni bir Rom indirdim internetten, adımları birer birer ilerlerken Clock'mudur nedir o dosyayı indirmeyi unutmuşum; birden telefon kilitlendi. Sonra RELOCKED oldu... RUU falan yüklemeye çalıştım; ama beceremedim bir türlü. Zaten şuan "Failed to USB master..." diye hata da alıyorum.

    Yardımcı olabilecek varsa çok iyi olur.

    10 saattir bununla uğraşıyorum. Gezmediğim internet sitesi kalmadı...

    Teşekkürler.

    Konuyu elbette HTC One X+ bölümüne açtım; ama burada yardımcı olurlar diye düşünen arkadaşlar vardı. Aciliyeti de yüksek. 15 saattir bakmadığım internet sitesi kalmadı; ama Stock Ruu bulamadım bir türlü uygun.

    clock dosya olmadan zaten room yükleyemezsin googledan TWRP download diye yaz en güncel olanı indir. bu TWRP dosyasınıda root yapma işlemi gibi bootloader konumunda flashboot usb modunda olcak telefon pc ye bağladığında. root yaptım dediğin için fazla detaya gerek yok. cmd komut satırından flashboot klasörünün içersine at indirdiğin TWRP dosyasını. cmd komut satırndan flashboot klasörünün iöçersindeki twrp nin güncel olan dosyasını telefona flashlaman gerek. ardından room dosyası zaten telefonun hafızasında olmalı. clockword yani TWRP denen kısma recovery den giriyoruz. burayada flashlama işlemi bitince kabloyu cıkart telefona hboot kısma geri getir acılan menüde bir alt satırda recovery yazar oraya girince twrp ye girersin. tabi burdan da install kısmından telefona attığın rom dosyasını seçip yüklemelisin. ancak bundan önce de falashboot modunda hafızaya atmış olduğun room dosyasının boot dosyasını aynı twrp yi yaptığın gibi flashlaman gerek. ınsatalden öönce wipe cache kısmından keş belleği temizleyip room yükleme kısmına geç. kolay gelsin çok zahmetli bir iş 3 gündür bende uğraşıyorum. kit katı kuramadım

    Kurabildiniz mi peki? Ben de eski haline getirdim. Biran önce ben de denemek istiyorum 4.2 üzerini...

    malesef benim ümidim kalmadı bu telefona 4.2.2 yi yükleyemiyorum. fabrikadan ilk çıktığı halindeki yazılımıda insanı öldürüyor çok takılıyo yavaş. en son güncellemeyi yükleyebilsem telefon kaymak gibiydi ne güzel.

    Ben Stock Rom'u sonunda yükledim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: makoc06

    quote:

    Orijinalden alıntı: Gereqsiz


    quote:

    Orijinalden alıntı: makoc06

    quote:

    Orijinalden alıntı: Gereqsiz

    quote:

    Orijinalden alıntı: makoc06

    quote:

    Orijinalden alıntı: Gereqsiz

    Arkadaşlar, bugün HTC ONE X+ telefonumu Root yaptım. Security - Off oldu... Sonra Yeni bir Rom indirdim internetten, adımları birer birer ilerlerken Clock'mudur nedir o dosyayı indirmeyi unutmuşum; birden telefon kilitlendi. Sonra RELOCKED oldu... RUU falan yüklemeye çalıştım; ama beceremedim bir türlü. Zaten şuan "Failed to USB master..." diye hata da alıyorum.

    Yardımcı olabilecek varsa çok iyi olur.

    10 saattir bununla uğraşıyorum. Gezmediğim internet sitesi kalmadı...

    Teşekkürler.

    Konuyu elbette HTC One X+ bölümüne açtım; ama burada yardımcı olurlar diye düşünen arkadaşlar vardı. Aciliyeti de yüksek. 15 saattir bakmadığım internet sitesi kalmadı; ama Stock Ruu bulamadım bir türlü uygun.

    clock dosya olmadan zaten room yükleyemezsin googledan TWRP download diye yaz en güncel olanı indir. bu TWRP dosyasınıda root yapma işlemi gibi bootloader konumunda flashboot usb modunda olcak telefon pc ye bağladığında. root yaptım dediğin için fazla detaya gerek yok. cmd komut satırından flashboot klasörünün içersine at indirdiğin TWRP dosyasını. cmd komut satırndan flashboot klasörünün iöçersindeki twrp nin güncel olan dosyasını telefona flashlaman gerek. ardından room dosyası zaten telefonun hafızasında olmalı. clockword yani TWRP denen kısma recovery den giriyoruz. burayada flashlama işlemi bitince kabloyu cıkart telefona hboot kısma geri getir acılan menüde bir alt satırda recovery yazar oraya girince twrp ye girersin. tabi burdan da install kısmından telefona attığın rom dosyasını seçip yüklemelisin. ancak bundan önce de falashboot modunda hafızaya atmış olduğun room dosyasının boot dosyasını aynı twrp yi yaptığın gibi flashlaman gerek. ınsatalden öönce wipe cache kısmından keş belleği temizleyip room yükleme kısmına geç. kolay gelsin çok zahmetli bir iş 3 gündür bende uğraşıyorum. kit katı kuramadım

    Kurabildiniz mi peki? Ben de eski haline getirdim. Biran önce ben de denemek istiyorum 4.2 üzerini...

    malesef benim ümidim kalmadı bu telefona 4.2.2 yi yükleyemiyorum. fabrikadan ilk çıktığı halindeki yazılımıda insanı öldürüyor çok takılıyo yavaş. en son güncellemeyi yükleyebilsem telefon kaymak gibiydi ne güzel.

    Ben Stock Rom'u sonunda yükledim.

    stock rom dediğiniz nedir 4.2.2 mi? nasıl yüklediğinizi detaylıca anlatabilir misiniz belki bende aynı yöntemle yükleyebilirim. birde yüklediğiniz romun linkini verebilir misiniz aynısını bende deneyeyim.

    Akşam bir şeyler yazarım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: makoc06

    relock yaptım şimdi sadece sizin girdiğiniz o kodlar ve rom lazım :)

    Tamam, eve geçeyim linki göndereceğim. Linkte dosya ve komutlar var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MESUT52_34

    Gümrük de ekstra ücret vs girmiyor dimi, bu şekilde 100 tl ye her iki parçayı alabiliyorum, ekstra neler çıkabilir gelirken.

    gümrükte hiç bir problem ckmaz. sadece telefonu komple sipriş verirsen gümrükçü paketi merak edip ya da şüphe üzerine açarda telefonu görürse geri gönderir. yani telefonun internet üzerinden türkiyeye glmesi yasal olarak yasak. yedek parçalarda sıkıntı yok tabi mesela 200 adet telefon yedek parçası kocaman bi kutu buda gümrükçüyü işkillendirir kutuyu acıp baktığında senın ticaret yapacağını anlar ve mallar takılmış olur. ama tek tük şeylerde sıkıntı olmuyor. kaldı ki satıcı da ürünün üzerine gerçek fiyatını yazmıyor gift yani hediye yazıyor paketin üzerinde. satıcılar ülkelerin politikalarını bizden daha iyi biliyor biz kargoyu şöle böle yap dememize gerek kalmadan o işi hallediyor:)




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.