Şimdi Ara

20 yaş üzeri araçlar hurdaya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
22.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 20 yaş üzeri araçlar hurdaya
    Devlet, 20 yaş üzerindeki araçların hurdaya ayrılmasını teşvik edecek. Vergisinin yüzde 25'i ödenen aracın tescil kaydı silinecek.


    http://ekonomi.milliyet.com.tr/20-yas-uzeri-araclar-hurdaya/ekonomi/ekonomidetay/17.04.2012/1529378/default.htm



  • Başbakan Yardımıcı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek düzenledikleri ortak basın toplantısında Tasarruf Teşvik Paketi'nin detaylarını açıkladı.

    Pakette yer alan detaylardan biri de 20 yaş üzeri araçlara getirilecek yeni uygulamayla ilgili. Bakan Şimşek, 20 yaş üzerindeki araçların hurdaya ayrılmasını da teşvik edeceklerini vurgulayarak, şu bilgiyi verdi:

    ”Karayolu taşımacılığında karbondioksit emisyonunun azaltılması ve ömrünü tamamlamış taşıtların hurdaya ayrılarak bertaraf edilmesi amacıyla daha önce geçici süreli olarak yapılan 20 yaş ve üzeri taşıtların hurdaya ayrılması halinde, biz bu yeni düzenlemeyle taşıt sahipleri adına tahakkuk eden Motorlu Taşıtlar Vergilerinin yüzde 25’inin ödenmesi şartıyla, kalan vergi aslı, gecikme zammı, gecikme faizi, vergi cezaları ve tescil plakasına kesilen idari para cezalarının tamamının tahsilinden vazgeçeceğiz ve taşıtın tescil kaydının silinmesi uygulamasını getireceğiz.”

    Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Maliye Bakanlığı'nın hurda teşvik düzenlemesi binek araçları hedefliyor" dedi.




  • Emisyon azaltacaklarmış bizde yedik
  • ne diyor bu yav. 87 doğan var eniştede orjinal klimalı. fabrikadan yeni çıkmış kadar temiz. toz kondurmaz aracına. 15 bin tl istiyor onu ödeseler bile aracından ayrılmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Life Eternal

    ne diyor bu yav. 87 doğan var eniştede orjinal klimalı. fabrikadan yeni çıkmış kadar temiz. toz kondurmaz aracına. 15 bin tl istiyor onu ödeseler bile aracından ayrılmaz.

    o devam etsin 15 bin istemeye
  • Otomotiv şirketleri de 20 yaşındaki arabaya yedek parça üretmekten kurtulur. Her taraftan tasarruf sağlanır.
  • Önce arabaların katalizör fiyatlarını düşürsünlerde ondan sonra karbondioksit emisyonunu azaltsınlar, o zaman benim aracım 10 yıllık ben 10 yıl boyunca vergi ödemeyim sonra %25 ini ödeyim karlı iş valla
  • askerlere gün dogdu.

    alır bir tane sağlam araba ne kurallara uyar ne vergi öder. en son %25 öder kurtulur araçtan. Polisin arkese dokunma hakkı yok...
  • Bence 20 YAŞ çok az, bu sınır 15 YAŞ'a çekilmeli...
  • Emisyon bir oyun.
    Yeni ve düşük emisyonlu araçların MTV'leri neredeyse aynı kalırken eski araçların MTV'lerini yenilerinkine yakınlaştıracaklar.
  • Her yönüyle doğru bir karar.
  • ben %25 vergi olayını felan anlamadım. birisi dahada açabilirmi mazur görün
  • 20 yaş aracını sıfır araçla değişene bişey yok sanırım =?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Only Gamer

    askerlere gün dogdu.

    alır bir tane sağlam araba ne kurallara uyar ne vergi öder. en son %25 öder kurtulur araçtan. Polisin arkese dokunma hakkı yok...

    Hocam o mantıktan gidersek polisler meslektaşlarına da dokunmaz. HAkim savcı, kaymakam, vali yrd. vs zaten dokunamıyor. Ayrıca polis askere dokunamaz ne demek anlamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caddy2007

    quote:

    Orijinalden alıntı: Only Gamer

    askerlere gün dogdu.

    alır bir tane sağlam araba ne kurallara uyar ne vergi öder. en son %25 öder kurtulur araçtan. Polisin arkese dokunma hakkı yok...

    Hocam o mantıktan gidersek polisler meslektaşlarına da dokunmaz. HAkim savcı, kaymakam, vali yrd. vs zaten dokunamıyor. Ayrıca polis askere dokunamaz ne demek anlamadım.

    Polisin askeri personeli arama, durdurma, sorgulama hakkı yoktur. Polis illa uğraşıcam derse karakola götürür, oradaki jandarmadan birisi gelip alacak. o sorgulayacak polise iletecek vs. vs.
    Bir çok askeri personelin vergi ödemediğini biliyorum. muayene de yok. adam polis durdu mu kimlik göstermesi yeterli polis haddini bildiği için ooo komutanım kolay gelsin, iyi yolcular der yollar. Arkadaşım astsubaylık okuyor. bu yaz bitecek. bitmediği halde kimliği ile aranmadan bir çok yere girebiliyor. AVM'lerde dedektörden değil diğer yerden geçer görevliye kartı gösterir. Kaldı ki askeri personel polisi takmaz bile. Tek istisna, pavyon, meyhane gibi yerlere giremez, polis o durumda jandarmadan birini çağırırsa, o zaman jandarma kısmında kötü şeyler oluyor




  • bunu yapması için önce milletin alım gücünü arttırsın ki millet eski araçlarını değiştirebilsin. tabi araç almak hala lüks sayıldığı için binmesede olur mantığı var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: topaz42

    Otomotiv şirketleri de 20 yaşındaki arabaya yedek parça üretmekten kurtulur. Her taraftan tasarruf sağlanır.

    tasarrufun ne olduğunu araştır önce .
  • Bazı insanlar aracına az biner aracı iyidir. İlla pert etmesi gerekmez...
    Misal ben. yılda taş çatlasa 5bin biniyorum. yani 20yılda 100bin km demek. gidip hurdaya mı çıkarayım.

    Belki arabasına hayrandır sahibi. Her gün garajından reno 12sini çıkarıp silen, karşısında çay içen var.


    Bazı arabalar da dayanıklıdır. 30yıl bile binilir. Fabrika kar ettiği sürece parça üretir. Bundan tasarruf olmaz. Ne zaman talep azalır o zaman bırakır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 17 Nisan 2012; 17:18:07 >
  • benim anladıgım 20 yaşını geçmiş araçların sahipleri vergi borcunun yuzde 25 ini odeyerek araclarını hurdaya ayırıp kalan vergi borcundan muaf olacaklar.

    Çok saçma zaten her 6 ayda bir millete vergi borcunuz var odeyin diye mesaj atıyorsun. Vergisini odemeyen adam kalmadıki neyin paketi neyin yasası bu?

    Adamların işi gücü yok 3 tane vergi borcu olan araba peşinde koşuyorlar.

    Bide şu var 1965 model vos un vergisi 60 liramı ne = ) onun yuzde 25 ini mi alcaksın adam hurdaya ayıracak komik şeyler.
  • Arabası artık demir yığını olan, yıllardır bir arsada yatan kişiler için yararlı. Araba durduğu yerde vergi yükü getirmeye devam ediyor.
    Ancak aracı yaşlı olmasına rağmen yürür halde olanlar salak mı, neden hurdaya versin. Satar, 2000 3000 lira neyse cebine koyar.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.