Şimdi Ara

DH Tenisçiler Klubü - Toplanıyoruz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.442
Cevap
33
Favori
78.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Beni burada özellikle İzmirli arkadaşlar tanır. Bende 2-3 yıl önce hiçbir şey bilmeden hobi olarak başlamış sonra sporun tadını alamayarak ilerletme kararı alarak şuan yeni açılacak bir kulübün hem yeni başlayanlar antrenörü hem de +18 klasman oyuncusuyum. Bu yüzden yeni başlayan ve sporu ilerletmek isteyen arkadaşlarıma tavsiyeler vermek isterim. Çünkü bende zamanında burada ve özellikle buradan tanıştığım arkadaşların yardımlarıyla (onlar ve özellikle bir tanesi kendisini biliyor ) geliştim. Yeni başlayan ve ilerletmek istediğim arkadaşlarıma tavsiyelerim şunlar:

    -Sayfaları baya okudum. Özellikle raket seçiminde resmen ağzı olan konuşmuş. Arkadaşlar raket seçimi ayakkabı seçimi gibidir. Ayağı ufak birine büyük ayakkabı verirseniz ya da ayağı büyük birine ufak ayakkabı verirseniz sakatlığa yol açar. Herkes ayak yapısı farklıdır. Bu yüzden bir çok ayakkabı seçip öyle alırız. Raket seçimi de aynen böyledir. Kuvvetli vurabilen bir adama kendinden kuvvet üreten bir raket önerirseniz (aeropro drive, pure drive) adam topları içerde tutamaz. Ya da benim gibi cılız bir adama kendinden kuvvet üretmeyen kontrol sağlayan (blade 98 18x20) önerirseniz bu sefer de adamın hem kolu yorulur hem de topları sert olmaz. Örneğin bana da ilk başladığım zamanlar prostaff 95 önerildi. Ve o raket yüzünden benim 5-6 ayım boşa gitti. Sonradan aeroproya geçince rahatladım. Bu yüzden raket seçiminde iyi araştırın, fiziksel özelliklerinizi göz önünde bulundurun. Sadece nette araştırırak değil bulabildiğiniz kadar raket bulup deneyerek alın. Zaten doğru raketi elinize aldığınız zaman bunu hissedersiniz. O kadar raketi nereden bulacağız diyen varsa sadece tenis malzemeleri satan dükkanlarda deneme raketleri edinebilirsiniz. Ya da hiç raket bulamazsanızhttp://www.tennis-warehouse.com/ bu sitede raketlerin sayfasında tw reviews sayfasından raketin diğer kullanıcılar tarafından hazırlanmış performans istatistiklerine bakabilirsiniz.

    -Yeni başlayanlara özellikle head ve babolatın 100-180 lira arası yeni başlayan raketi adı altındaki oyuncak raketleri öneriliyor. Ben o raketlere de karşıyım. Bu raketler hem performansınızı düşürür hem de istediğinizi yapamadığınızda sizde acaba gelişemiyor muyum havası yaratarak motivasyonunuzu düşürür. Benim yeni başlayanlara tavsiyem o raketlerle aynı fiyatta olan eski kasa ikinci el babolat aeropro, pure drive; head radical 295 gram, blade 98s gibi raketleri alıp bir süre onlarla oynamanız. Bu raketlerle oynamanız kolaydır. Hem de özellikle aero ve pure kendinden iyi kuvvet ve spin üretirler bu sayede siz çok şey yapmadan onlar çok şey yaparlar.

    -Kordaj seçiminde benim kullandığım kordaj rpm team babolat. Güzel kordajdır fiyatı da uygundur. İyi spinle kuvvet üretir. Eğer daha sağlam kordaj isterseniz babolat hurricane i öneririm. Sizi baya götürür. Tansiyonda da yeni başlayan ve ortalama bir fizikte olan birine (1.70-1.85 boy aralığında 65-80) kilo arası birine 23-26 arası tansiyon öneririm. Ama kordaj tansiyon seçimini de raket seçimi gibidir. Deneyerek doğru olanı bulabilirsiniz. Bu yüzden seçimlerde hata yapmaktan ve risk almaktan korkmayın. Örneğin ben antrenmanlarda kolum fazla yorulmasın diye 21 tansiyon maçlarda daha kontrollü olsun diye 25 tansiyon kullanıyorum.

    -Raketi seçtik sıra geldi antrenmanlara. Bu sporda da her spor gibi başarılı olmanın anahtarı yararlı antrenmanlardır. Bakın altını çiziyorum çok değil yararlı antrenmanlar. 5 saat kafanız başka yerde abuk subuk antrenman yapacağınıza 1 saat kafanızı tam anlamıyla tenise vererek daha faydalı antrenman yapabilirsiniz. Eğer sizinle yakın seviyede ve haftanın en az 2-3 günü düzenli antrenman yapabilecek biri bulabilirseniz harika olur. Eğer antrenör kullanmıyorsanız onunla maç yapmadan netten bulabileceğiniz iyi antrenmanları yapabilirsiniz. Ama sadece bir kişiye de bağlı kalmayın. Farklı farklı kişilerle oynayın. Farklı farklı teknikler farklı farklı gelen toplar görün. Sürekli maç yapmayın. Haftada en fazla 2 maç yapıp diğer zamanlarda antrenmanlarda o maçlarda yaptığınız hatalara odaklanın.

    -Yeni başlayan seviyesinde en önemli şey topu içeri atabilmektir. Topa sert vurmanızın ya da harika vuruşlar denemenizin pek anlamı yok. Çünkü karşınızda ki de tenise yeni başlayan biriyse şans eseri olmadığı sürece kusursuz vuruşlar yapamaz bu yüzden yeni başlayan arkadaşlara en büyük maç tavsiyem her topa sert vurmaya çalışmadan açılı bir şekilde içeri atın. Emin olun ki en az 3 top sonra rakibiniz hata yapacak. Ben sırf bu yolla birinci yılımda kupa kaldırdım.

    -İlerleyen seviyelerde tabi içeri atmanızın pek anlamı kalmıyor. Daha sert vuruşlar ve daha iyi servis atmanız lazım. Bu yüzden yeni başlayanlar seviyesiniden ilerlediğiniz zamanlarda artık hafiften sert vurmaya ve sert servis atmaya odaklanın.

    -Antrenman partneri bulamadığınız zamanlarda ya da performansınızın çok aşağılarda olduğunu hissettiğiniz anlarda duvar yapmak en büyük ilacınız olacaktır. Ben her hafta en az 3 saat duvar yaparım. Duvar antrenmanı kendinizle mücadele etmenizi sağlar ve konsantrasyonunuz artırır. Duvarda sınır ya da limit yoktur. Bu yüzden ben her zaman seviyesi ne olursa olsun herkese duvar öneririm. Hele ki yeni başlayanlar duvardan çıkmasın. Ama saçma sadece vurayım diyerek değil düzgün vuruşlar yaparak duvardan çıkmasın.

    -Sürekli tenise başlayanlardan şu lafı duyuyorum: işte yaşım 20-30-40 tenise çok geç başladım. Artık benden bir halt olmaz. Arkadaşlar bu çok büyük saçmalık. Bende 20 yaşındayken hobi amaçlı başladım ama gerçekten çok çalışarak bir yerlere gelebiliyorsunuz. Tenise başlama yaşı yok. Belki performans seviyesine gelmeniz imkansızlaşabilir yaş ilerledikçe ama her yaşın turnuvası var. Dünya çapında veteran turnuvaları hatta milli veteran takımı bile var ki benim en büyük hayalim 10-15 yıl sonra +35te Türkiye Veteran milli takım oyuncusu olmak. Bu yüzden bunu aklınızdan çıkarın ve gerçekten seviyorsanız limitleri zorlayarak sonuna kadar gidin.


    Arkadaşlar benim tavsiyelerim bunlar umarım beğenmişinizdir. Sorusu olanları seve seve cevaplarım. 1-2 ay boyunca yurtdışında olacağım. Bu yüzden facebooku o dönemde kullanmayacağım. Eğer benimle iletişime geçmek isterseniz pmden telefon numaramı verip whatsapptan yardımcı olabilirim. Ayrıca pm yoluyla her türlü soruya açığım. Herkese iyi tenisler!!!


    NOT: Ben mental gelişimimi bir nebze maç izleyerek ve Nadalın hayatını anlatan kitaba borçluyum. Djokovicin kitabında da faydalı bilgiler var. İki kitabı da öneririm.
  • Tenis sporunu düzenli yapan arkadaşlar için, sporu biraz daha az maliyetli hale getirmek amacıyla küçük ama uzun vadede etkili kendimde kullandığım birkaç tüyo hazırladım. Umarım işinize yarar bu bilgiler:

    -Eğer renk takıntınız yoksa beyaz ya da açık renk gripler yerine siyah ya da koyu renk gripler tercih edin. Açık renk gripler -özellikle beyaz- çabuk kirlendiği için çabuk yıpranır. Beyaz gribi çok sevsem bile özellikle antrenmanlardahttp://www.propointsports.com/Wilson-Advantage-over-grip-black-Tenis-Gribi,PR-5567.html wilsonun bu gribini kullanıyorum. Biraz pahalı ama mesela beyaz gribi haftada bir değiştirirsem bunu ayda bir değiştiriyorum.

    -Benim gibi çok tel koparan biriyseniz eğer çok yüksek tansiyonlardan (25kg ve sonrası), hybridlerden (iki farklı tel) ve ince tellerden uzak durun (1.25mm aşağısı). Yüksek tansiyonlarda teller çok gevşek olduğu için kopmalar daha fazla olur. Hybridler iki parça olduğu için kopmalar fazla olur. İnce tel malum ince olduğu için çok kopar.

    -Eğer çok turnuva oynamayan biriyseniz antrenmanlarda düşük maliyetli biraz daha dayanıklı tel kullanabilirsiniz. Performansınızı biraz düşürecektir çünkü bu tellerin hissiyatı filan kötüdür. Ama birde şöyle düşünün hissiyatı kötü bir tele alışırsanız, güzel bir telde müthiş hissiyatınız oluşur. (Tabi turnuvalardan 1-2 hafta önce mutlaka gerçek telinize geçin.)http://www.propointsports.com/Kirschbaum-Synthetic-gut-Premium-130-mm-Schwarz-200-M-Rulo-Kordaj,PR-6111.html şuan antrenmanlarda bunu kullanıyorum mesela babolat hurricane teli bile süper hissiyatlı geliyor.

    -Ekipman alışverişlerinizi genel spor malzemeleri satan yerler yerine (barçın, korayspor, yalı, decathlon vb.) propoint, tenisshop gibi tenis depolarından yapmaya çalışın. Ve mutlaka alışveriş yapmadan önce bu tarz sitelerin müşteri hizmetlerini arayarak biraz daha indirim talebinde bulunun. Özellikle raket, ayakkabı gibi pahalı ekipmanlar alacaksanız.

    -Ayak sağlığınıza ve rahatınıza önem veren biriyseniz diyecek bir şeyim yok ama mesela ben antrenmanlarda adidas, nike gibi markaların ucuz ayakkabılarını kullanıyorum. Maçlarda kaliteli asics kullanıyorum. Çünkü özellikle hard kortta tabanlar çok eriyor ve serviste ayak sürerek attığım için ayakkabının burnuna çok zarar veriyor. Ayakkabı konusu size kalmış. Ama kaliteli ayakkabı kullanacağım derseniz mutlaka tenis ayakkabınızı sadece kortta giyin. Mümkünse korta girmeden ayakkabılarınızı giymeyin. Kortta değiştirin ayakkabınızı.

    -Özellikle yaz aylarında güneş ışığı ve sıcaklık tellere zarar verdiği için raketlerinizi kullanmadığınız zamanlar çanta ya da kılıfta saklamaya özen gösterin.

    -Topları mümkün olduğunca toptan almaya çalışın. Kutuda aldığınız topları sadece kullancağınız zaman açın. (Örneğin iki kutu top aldınız. Sadece o anlık biriyle oynayacaksınız ikincisinin kapağını ve kapağının altındaki koruma teneke açma halkasını açmayın.) Topları da kutusunda karanlıkta muhafaza edin. Oynarım ne olacak derseniz özellikle wilson markasının trainer toplarını öneriyorum. 96lı top 500-600 lira filan sanırım. Ağır ve çok seken toplar ama uzun ömürlü. Sizi 96 top 1-2 yıl götürür. Hem de hissiyatınız, spininiz ve kontrolünüzü geliştirir.
  • Tenis oynayanlar ve oynamak isteyenler bizde toplanalım

    Her türlü sorularınızı bu konu altında toplayabilirsiniz belirli temel bilgileri bende ana mesaja taşıyacağım

    Ayrıca teniste rakip ve kort bulma konusunda güçlük çekiyoruz bunun içinde bilgilendirici oluruz birbirimiz için
    İsteyenler buradan kendine rakip bulabilir
    İleriki aşamalarda küçük çaplı turnuvalar düzenlemeyi düşünüyorum

    Bu yüzden üye olmak isteyenler eğer kaç yıldır oynadıklarını ve hangi şehirden olduklarını yazarsa bilgilerini yanına ekleyeceğim bilgilerini paylaşmak istemeyenlerin sadece nick'inide yazabilirim

    İmzalar;

    İmza Grafikleri;
     DH Tenisçiler Klubü - Toplanıyoruz
     DH Tenisçiler Klubü - Toplanıyoruz
     DH Tenisçiler Klubü - Toplanıyoruz
     DH Tenisçiler Klubü - Toplanıyoruz



    Altına yazı olarak DH Tenisçiler Klubü yapabilirsiniz istediğiniz renk size kalmış

    İmzayı oluşturmanız için taslak (örnek imza);
    [center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_59528126/mpage_1/f_/key_//tm.htm][image]http://g1204.hizliresim.com/w/7/45rjt.jpg[/image] 
    [b][color=#559820]DH Tenisçiler Klubü[/color][/b][/link][/center]


    Klüp Üyeleri
    1.) tahago (1 Yıldır Oynuyor - İstanbul)
    2.) Lord Kinross (2 Yıl Oynamış - Balıkesir)
    3.) Çalışan Ağustos Böceği (4 Yıldır Oynuyor)
    4.) Naples (1 Yıldır Oynuyor)
    5.) Acilicay (3 Yıldır Oynuyor)
    6.) quilty94 (1 Yıldır Oynuyor - Bursa )
    7.) megacracker (1 Yıldır Oynuyor - İstanbul)
    8.) bughug (4 Aydır Oynuyor - İstanbul)
    9.) antuaRri (Acemi)
    10.) BeyinBedava! (Haftaya Başlıyor - Antalya)
    11.) dnz-bngl (3 Yıl Önce Başlamış 1 Yıldır Oynayanları Yeniyor)
    12.) wheaston (Zonguldak)
    13.) Eddie The Head (5 Aydır Oynuyor - İzmir)
    14.) Something (1 Yıldır Oynuyor - İstanbul)
    15.) Oziko (5 Yıldır Oynuyor - Ankara)
    16.) aecgfb (1 Yıldır Oynuyor - Ankara)
    17.) elkun (4 Aydır Oynuyor - Isparta)
    18.) Zombi' (3 Yıldır Oynuyor - İzmir)
    19.) Dom Cobb (2 Yıldır Oynuyor)
    20.) değiştir
    21.) Tired Soul (Yeni başladı)
    22.) yagmur adam (1 Yıldır Oynuyor)
    23.) Amedra (Başlamayı düşünüyor - İstanbul)
    24.) emirklyc (4 Yıldır Oynuyor - Hacettepe)
    25.) Shotzdown (3 Yıldır Oynuyor - Eskişehir)
    26.) Anthinka (İzmir)
    27.) theJuDGe_41 (Lisanslı Tenisçi - Kocaeli)
    28.) Mikael Âkerfeldt (Yazın başlıyor - Denizli)
    29.) Navy. (3 senedir oynuyor hiç ders almadı)
    30.) Chidori (Bir kaç sene önce uğraşmış)
    31.) Oksicen (3 Yıldır oynuyor)
    32.) fabrikaayarlari (1997 den beri - Ankara)
    33.) CHoCoLaTErt (2 Yıl oynmaış - İstanbul)
    34.) tahadutkuner (8 Yıldır oynuyor - İstanbul, Isparta)
    35.) phasalis34 (3 Yıldır oynuyor - İstanbul, Avrupa)
    36.) ASiL35 (Yeni Başladı - İzmir, Karşıyaka)
    37.) Immortal King (Acemi - Ankara)
    38.) erci501 (2 Yıldır oynuyor - Adana
    39.) mesakon (3 Aydır oynuyor)
    40.) Danirello (1 Aydır oynuyor - İstanbul)
    41.) falcon-01 (Yoğun bir programa başlamış - Adana)
    42.) Dom Cobb (Lisanslı - Kocaeli)
    43.) EXCALIBUR (1 Yıldır oynuyor - İstanbul Avrupa)
    44.) voodoolimb (3 Yıldır oynuyor - Diyarbakır)
    45.) .:Power:. (3 Yıl Oynadı Öğretmenlik Tecrübesi Var - Denizli)
    46.) Anthinka (İzmir)
    47.) gamstt12 (2 Aydır oynuyor - İstanbul Anadolu)
    48.) besiktas (1 Yıldır oynuyor - İstanbul)
    49.) coolsten (Yeni başlıyor - İskenderun)
    50.) Alex DeLarge (Acemi - Kırıkkale)
    51.) blackfir3 (2 Yıl Oynadı - İstanbul)
    52.) Rasheot
    53.) vayacondıos (Acemi - İstanbul)
    54.) Gseroglu (Acemi - İzmir)
    55.) doruk14 (6 Aydır Oynuyor - İzmit)
    56.) burakacıkan (Acemi - Kayseri)
    57.) Sedat4444 (İstanbul Avrupa)
    58.) Chuckly (Acemi değil ama Prof'da değil - Antalya)
    59.) TrekOne (2 Yıldır Oynuyor - İzmir)
    60.) legen.(WFI).dary (5 Yıldır Oyuyor - Adana,Kayseri)
    61.) LookingForSome
    62.) Jose_Gökhan
    63.) wukong
    64.) gıda.mühendisi (2 Yıldır Oynuyor - İstanbul)
    65.) jessica albay
    66.) Charm (Yeni başlıyor - İstanbul)
    67.) 1negatheef (Ankara)
    68.) _DeadlyPride_ (2 Yıldır oynuyor - Ankara)
    69.) batixxx (11 Yıldır oynuyor - Mersin)
    70.) ViLLazZo (15 Yıldır Seyrek Oynuyor)
    71.) Mavi Donum Var (Yeni başladı - İzmir)
    72.) fozdemir (1 Aydır oynuyor - Çanakkale)
    73.) TGYüksel (Yakında başlayacak)
    74.) tavukjack (Yeni başlıyor)
    75.) Dia6l0 (6 aydır oynuyor - İstanbul Anadolu)
    76.) RafaNadal ( 2005'ten Beri - Solak - Ankara)
    77.) Görkem Y. ( Yeni - Solak - Mersin )
    .
    . ve daha yazamadığım niceleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahago -- 27 Temmuz 2013; 1:47:55 >
  • Bi türlü beceremeyenleri de alıyor musunuz aranıza
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ihsantufan91

    Raket alcaz ve bu konuda hic bir bilgimiz yok sizce bu raketlerden hangisi ideal veya baska rakette onerebilirsiniz yardimci olursaniz sevinirim. Dunlop Blaze Tour(155tl) ,Dunlop Blaze Pro(177tl) ,Dunlop Blaze Elite(215tl) ,Dunlop Fusion(275tl)

    Merhaba,

    Ben verdiginiz raketler ile ilgili yorum yapmak yerine daha önce paylaştığım bir yazıyı tekrar paylaşayım, zaten siz kendiniz icin dogru olani secersiniz;

    Raket alirken iki kategori altinda toplanabilecek parametreler var

    -Anatomik yapiniz ile ilgili parametreler, boy, el buyuklugu gibi
    -Tenisteki uzmanlik duzeyinizle ilgili

    Oncelikle anatomik yapiniz ile ilgili parametreler sabittir, bunlar;
    -Raket boyu; raketin sapindan tepe noktasina kadar olan uzunlugudur, inch cinsinden verilir. Bu uzunluk kabaca; raketi dikey olarak bacaginizin yanina koydugunuzda elinizin orta parmagi ile dokunabilecek seklinde olmalidir, tabi ayakkabiniz ayaginizdayken. 27 inch standarttir denebilir.

    - Grip kalinligi; bu da inch cinsinden verilir; 4 1/8, 4 2/8, 4 3/8...(4.125, 4.250, 4.375...) bu uzunluklar sirasiyla L1, L2, L3... olarak ifade edilir. Uygun grip kalinligi; raketi elinizle kavradiginizda 4 parmaginizla elinizin arasina diger elinizin isaret parmagi girecek kadar bosluk oldugu durumdur.


    Uzmanlikla ilgili parametreler;
    -Raket agirligi; 250 gr ile 350 gr arasinda degisebilir, 250-280 gram raketler için hafif. 280-310 gram için orta ve 310 gramdan büyük raketler için ağır diyebiliriz. Yeni baslayanlar icin hafif uygundur.
    -Raketin kafa buyuklugu; inch kare cinsinden ifade edilir, yeni baslayanlar icin buyuk kafali yani 105-110 inch kare uygundur.
    -Kordaj acikligi; kafa karistirmamak icin bu konuya dikkat cekmiyorum, zaten alacaginiz raket buyuk kafali hafif bir raket olursa muhtemelen uygun kardaj sikliginda olacaktir. 16x19 uygundur

    Butun bunlara ek olarak "shock absorber" olarak tabir edilen shock emici kullanmaniz, tenis oynayanlarda rastlanan "tenis dirsegi" rahatsizligina karsi onlem olacaktir.
    Tum bu yazdiklarimi basit bir dille anlatmaya calistim, tabiiki cok daha detayli bilgi var, ancak sizin duzeyinizde(yeni baslayan) birisi icin raket seciminde yeterli olacagini dusunuyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moofy

    İyi akşamlar.Yeni tenisçi olan ben size yeni sorular sormak istiyorum.Tenis oynamak için can atıyorum.Deli oluyorum çıldırıyorum oynayamadıkça .Koskaca Esenler'de düzgün bir duvar bulamadım.Raketi tutuş olsun,vuruş teknikleri olsun hiçbir şey bilmiyorum.Deli oluyorum.Aşşağıdaki kömürlükte bulduğum duvarda ( durum o kadar vahim ) biraz çalıştıktan sonra dirsekte ağrı olduğunu gördüm (tenisçi dirseğinin belirtisi olmasın ? Bu raketi bırakmam mı gerekli ? ) ilk alıştırmamda o ağrı oldu.Ayrıca raket galiba bana küçük çünkü raketi tutarken boşluk falan olacakmış galiba bu konuda bir kullanıcının yazısında görmüştüm.O boşluk olmayınca küçük oluyormuş raket.Birinci sıkıntım bu ve 2. sıkıntım yukarıda belirttiğim yer sorunu.Nerede oynayacağım ? Düz bir duvar bulamıyorum doğru düzgün.Anca okul bahçeleri oluyor.Oda bazen aşırtma vurduğum için top yüksek duvarı aşıp gidiyor ve zaten okul bahçeleri hep açık olmuyor.3. sıkıntım ise yine yukarıda belirtmiş olduğum teknik,tutuş vs. gibi durumlar.Vuruşları nasıl öğreneceğim ? Kendimi nasıl geliştireceğim ? Yardımcı olabilir misiniz ?

    Tenise yeni başladıysan vücüduna çok yüklenme. Hız, temel hareketleri edinmeni engelleyeceği gibi alışkın olmayan kaslarınıda zorlayacaktır. Başlangıçta teknik bilgi olmadığı için yükün bilek ve dirseğe binmesi doğal bir durum. Öğrendikçe bu yük azalacaktır.

    unhill'in bahsettiği grip ölçme yöntemi aşağıdaki şekilde yapılıyor.
    Raketin kafa ölçüsü 100'ün altında olmazsa iyi olur. Raketin iç kısımlarında raketinle ilgili bilgiler yazıyordur, oradan kontrol edebilirsin.
     DH Tenisçiler Klubü - Toplanıyoruz


    Bence duvar ile başlamadan önce tenis eğitim videoları indirmeli, bir programa göre bunları izlemeli ve yapmaya çalışmalısın. Her şeyi bir arada yapman şu an için zor. Hareketlenme, pozisyon, zamanlama, forehand, backhand, raket hareketleri, servis, spin, slice... bunların hepsini ayrı ayrı öğrenmen gerekecek. Şimdilik öncelik; ayakarın duruşu, ağırlık aktarımı, raketin salınımı olmalı.

    Maç izleyerek öğrenecek seviyede değilsin ama en fazla faydayı sağlaman için bayanların maçlarını izlemeni ve topa değil oyunculara bakmanı tavsiye ederim.
  • Olur kardesim kendini olc bic bakalim. antrenman yap bol bol mac izle. zaten kafanda bir seyler belirir.
  • Cast Away kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun bende 12 ders 270 TL sabancının kortunda hocadan ders alıyorum, çok zevkli iş valla oynamadığım oynayamadığım zamanlara yanıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahago -- 2 Mart 2016; 21:02:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yytz


    anadolu yakasında tenis dersi almak istiyorum. arkadsm pendikte iyi gözüken bir kurumdn ders alırken beline zarar verdi . önceliğim bu sporu kendime zarar vemeden geliştirmek..
    tavsiye edebileceğiniz biri varsa cok mutlu olurum.

    biraz geç olacak ama göztepe gülbahçesi ni ziyaret ederseniz yardımcı olurlar...
  • Rogerfederer1 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim majesteleri yeni bi hobim oldu artık.
  • Koç_hisarlı K kullanıcısına yanıt
    Hocam kusura bakmayın anca bakabildim foruma 2 gündür. Ekselanaları aldı kupayı çok şükür
  • Yaklaşık 2 yıl oynadım, 1 yıldır oynamıyorum. Bu sıralar bi' gidip duvar çalışmakta yarar var.
    Balıkesir.

    Düzenleme: İçerik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Kinross -- 7 Nisan 2012; 13:01:54 >
  • hoşgeldin hocam :)
  • 1yıldır oynuyorum.
  • 3 yıldır oynuyorum
    Edit: Masa tenisi, normal tenis ve badminton oynuyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cornucopia. -- 7 Nisan 2012; 17:46:13 >
  • 3 yıldır oynuyorum (Masa tenisi fakat fark etmez galiba:))
  • Arkadasla konusurken tenise baslayacagimi soyledim bu yaz.o da da boyun kisa adimlarin kucuktur yetisemezsin dedi.Boyum 169 bacak boyum benim boyumdaki birine gore biraz daha uzun.Sizce bu beni engeller mi?Yoksa arkadas sirf boyumla dalga gecmek icin mi soylemistir?
  • 1 yıl bursa
  • masa tenisi
  • 1 yıl İstanbul
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.