Şimdi Ara

Konut tadilatı yaptıracağım, fiyat bilgisi alabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
11
Favori
75.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Of of of diyorum..

    30.000 lira gider diyorum..

    Ev vazgeçilmez değilse satıp yeni bir binadan ev almak diyorum..
  • Ben İstanbul Kartal'da yeni aldığım ısıtma sistemi merkezi olan 125 m2 eve aşağıdaki tadilatları yaptırdım:

    1. Doğalgaz Tesisatı: Tesisatın döşenmesi + sayaç: 1050 TL, Demirdöküm 12 lt hermetik şofben: 650 TL. Fiyata doğal olarak doğalgaz aboneliği dahil değil. Tesisat 1 günde yenilendi, ancak abonelik işlemleri ve doğalgazın açılması 10-15 gün sürecekmiş.
    Sayaç takıldı, doğalgaz borusu döşendi ve hermetik şofben takıldı. Abonelik başvurusu yapmak için gün almalarını bekliyorum.

    2. Su Tesisatı: Su tesisatının yenilenmesi + yeni muslukların takılması: 650 TL, kırılan fayansların onarımı + malzeme: 350 TL, yeni musluk ve armatürler: x TL (size kalmış).
    Bu tadilatın sıkıntılı olacağını tadilat başlamadan tahmin etmiştim. Sorun kırılan fayanslardı; Ev 16 yaşındaydı ve doğal olarak kırılan fayansların aynısını bulmak mümkün olmayacaktı. Aslında banyo ve mutfak tadilatını ev borcu bittikten sonra yapmayı düşünüyordum, su tesisatını da bu iki tadilatı yaptırırken değiştirmeyi planlıyordum. Ancak galvaniz borular çok eskimişti, musluklardan su leş gibi akıyordu. Bulaşık ve çamaşır makinesine, ve en önemlisi sağlımıza zarar vereceğini düşünerek değiştirmeye karar verdim. Su tesisatını yenileyen usta gayet titizdi, işini güzel yaptı. Ancak fayans ustası özellikle banyo tabanında o kadar kötü onarım yaptıki, ustayı neredeyse evimden kovuyordum. +100 lira vererek 4 m2 banyo tabanına yeni fayans yaptırmak (eski fayans üzerine yapıştırma) zorunda kaldım.

    3. Laminat Parke: 1.sınıf Classen marka 62 m2 laminat parke + 3mm strafor + işçilik: 1250 TL, eski parkelerin (25m2) ve marleylerin sökülmesi: 100 TL.
    Salonda 15 yıllık masif parke ve diğer odalarda marley vardı. Bana bu parkeleri ve marleyleri sökmeden yeni parkeyi döşetmemi önerdiler. Ama ben tabanın gereksiz yere yükselmemesi için buna yanaşmadım ve tümünü söktürdüm. Özellikle salonda parke söküldükten sonra zemin kötü durumdaydı. Salonun zeminini düzeltmek için şap atmak gerekiyor mu çözemedim. Ben de parkeyi aldığım yerden bir ustayı eve götürdüm, zemini kontrol etti. Usta, aldığım ürünün kilit sisteminin bu tür kötü zeminler için uygun olduğunu ve straforun düzeltme için yeterli olacağını söyleyince içim rahatladı. Çünkü şap işinde -işin masrafından geçtim-, şapın nemini alması neredeyse bir hafta sürüyormuş. Sadece 1 kg kalekim alarak tabanda çok bozuk olan ufak alanları onardım. Yaklaşık 5 saat içerisinde parkeleri döşediler. Salonda hafif esneme var ama güzel oldu.

    4. Boya: İşçilik + DYO malzeme: 700 TL. Kapılar, balkon demirleri ve kalorifer petekleri dahil dairenin içi tümüyle boyandı. Toplam 3 gün sürdü.
    Boya sıva üzerindeydi. Aslında alçı üzerine sıvazlı boya yaptırmak istiyordum. Ancak tanıdığım bir hırdavatçı arkadaş duvarlara alçı boya yaptıracaksam önce kartonpiyer yaptırmamı önerdi. Bu durumda kartonpiyer + alçı + sıvazlı boya tahmini 4000 lirayı ve işçilik 15 günü buluyordu. Bu onarımı borç bitince yaptırmaya karar vererek sadece sıva üzerine çift kat boya yaptırdım. Bir odayı DYO Teknoplus ile boyattım. Ancak sıva üzerine Teknoplus kötü durdu. Ben de ustanın istediği boyayı kullanmasına müsade ettim.

    5. Elektrik: Tesisatta bir yenileme yapmadım. Sadece avizeleri, anahtarları ve prizleri 25 liraya taktırdım. Tabii avizeler, anahtarlar ve prizler epey tuttu o ayrı.

    Bu tadilatlar esnasında edindiğim tecrübeler:
    - En az üç yerden fiyat alın. Fiyat sorduğunuz mekanlar aynı semtte ise meblağlar birbirine yakın olacaktır. Biri size ortalamadan çok yüksek veya çok düşük fiyat veriyorsa, ondan uzak durun.

    - Son fiyatı aldıktan sonra şu soruları mutlaka sorun:
    > "Başka bir masrafım olacaksa şimdiden söyleyin? Sonra sıkıntı olmasın!". Çünkü ben fiyat alırken bu soruyu ısrarla sorunca "Camcı çağıracaksın şofben çıkışı için 50 TL, mermerci çağıracaksın delik açması için 30 TL, yok bilmem nereye başvuracaksın sayaç için 150 TL" diye ek masraflar çıkardılar.
    > "Çıkan molozları temizleyip çöpe atacaksınız değil mi?" Ben doğalgaz tesisatını yenileyen arkadaş ile pazarlık ederken bunu sormayı unuttum. Adam işini bitirdikten sonra 2 çuval molozu salonun tam ortasında bırakmış gitmiş!!!

    - Tadilat başlamadan önce ustanın çalışacağı bölgelerin ve kırılma ihtimali olan eşyaların (avize, kapı camları, klozet, mermer tezgah, priz vs) yakından resmini çekin. Doğalgaz ustası delik açarken kapı üstündeki ufak camı kırmış, "Ben yapmadım zaten kırıktı" dedi. Su tesisatçısı banyodaki klozeti çatlatmış, Allah'tan klozeti değiştirecektim de çok sorun etmedim.

    - Parke konusunda Internet'te çok sayıda kaynak ve öneri bulabilirsiniz. Benim en çok araştırma yaptığım konu parke oldu. Piyasada m2 fiyatı işçilik dahil 20 liradan başlayarak 40 liraya kadar uzanan çok sayıda ürün buldum. Detaylı araştırdığımda her ürünün artıları ve eksileri olduğunu gördüm.

    - Bu konuyu ustaları daha iyi bilir ama, ben yine de fikrimi söylemek isterim. Parke için eskimiş zemine şap attırmak için zamanınız veya bütçeniz yoksa, kilit sistemi sağlam bir parke tercih edin. Bununla birlikte çok kaliteli bir parke alacaksanız, döşeteceğiniz zeminin düz olmasına özen gösterin.

    - Tadilat sürecinde banyo ve mutfaktaki fayansları değiştirmeyecekseniz ve çeşme suyunuzun rengi düzgünse, su tesisatını yenilemek iyi bir fikir değil.

    - Su tesisatını yenilettikten sonra kırılan fayanslar onarılacaksa, onarım esnasında mutlaka ustanın başında bulunun. Hatta su tesisatı onarımı başlamadan önce piyasada sizin fayanslarınız var mı yok mu diye bir araştırın. Eğer aynı fayansları size yakın mağazalarda bulabiliyorsanız, fayans ustası ile "benim fayansları şuradan alabilirsin, ben evimdeki ile aynı fayansın yapılmasını istiyorum" diye anlaşın. Ben banyodaki kilitli 10x20 fayansları 4 km uzağımdaki bir galeride buldum ama iş işten geçmişti.

    - Boya işi tamamen pazarlığa dayalı gerçekleşti. Aynı malzeme + işçilik için 500 ile 1200 lira arası teklifler aldım. Ben ortasını seçerek 700 liraya anlaştım.

    - Bütün ustaları sağdan soldan kendim buldum. Bu yüzden onları takip etmek için arabayla gel git masrafım 200 lirayı bulmuştur. Ustaları kendiniz takip edecekseniz benzin masrafını da gider hanenize ekleyin.

    Tadilat yaptıracak arkadaşlara kolay gelsin diyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mz_alparslan -- 25 Ağustos 2012; 18:22:02 >




  • Ben evin tüm elektrik tesisatını yeniledim her yere priz koydurdum.balkonlar dahil..çamaşır makinası, bulaşık makinası, klima vs tek sigorta olacak şekilde yapıldı. Ayrıca odalar tek sigortalı yani bir sigorta kapatınca 2 oda kapanmıyor. Sigorta kutusu duvara gömüldü, elektrikli panjur tesisatı hazırlandı. Tüm odalara uydu tesisatı çekildi ve duvardan geçirildi kabloları. Hepsi 2800 tuttu (prizler dahil) bu arada duvar işine giren tesisatı halletsin önceden. Tavanlarını astarı iyi atılmadığı için yer yer dökülüyordu. Tüm tavanları ve kartonpiyer göbeklerini kırdırdım. yeni alçı çekildi köpük göbek kullandım. Tüm tavanlar saten yapıldı. 3 oda duvarlarıyla beraber saten yapıldı yeni pimapen in oluşturduğu duvardaki izleri giderildi. Elektrik tesisatı için tün kırılan duvarlar onarıldı. Tüm ev Boya dahil 3800 de o tuttu bu arada kalorifer petekleri de boyandı ama yağlı boya değil ısıya dirençli bir boyayla. Kapıları değiştirecektim ama kaliteli bir kapı 400 tl den aşağı çıkmıyor 8 kapı 3200 tl ediyordu. Şimdilik bıraktım. Tüm kapılar tamir edilip boyanacak 500 TL ye. 4 oda parke aldım bir yerde ihraç fazlası ürün buldum balterio marka parke o da m2 si 42 tl ye geldi(80 ila 100 TL arası normalde) 70 m2 3000 tl de ona verdim. Sözde sadece evi boyatıp ilerde yaptıracaktım . Banyo kaldı, mutfak fena değil. Onları da ilerde yaptıracağım gönül isterdi ki ev boşken hepsi olsun ama bütçe elvermedi dahasına. Yani boyaya ve tamire 4000 desek elektrik 2800 parke 3000 kapılar 500 yaklaşık cebimden 11 bin tl ye yakın para çıktı edit:ev 120-130 m2 arası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blue_Knight -- 26 Eylül 2015; 9:39:58 >




  • Uzun zaman olmuş, bu konu bir hort istiyor.

    4 sene önce bir tadilat yaptırmıştım, ve ilk tecrübem olduğu için çok zorlanmıştım, yaptırdığım bazı şeyleri beğenmiştim, bazılarını beğenmemiştim.

    Şimdi diğer evimizi yine tadilat yaptırıyorum, ilk evde içinde otururken yaptırmıştık, rezil olmuştuk, bu kez ev boş.

    4-5 ustayı eve çağırıp fiyat aldım, 17 diyen, 19 diyen, 22 diyen, tutturabildiğine fiyat veriyorlar, baktım hepsi ağız birliği etmiş gibi, içinden birini seçip pazarlık yapayım başlayım dedim.

    Malzeme benden olmak üzere, kırma, sıva, su tesisat değişimi, elektrik tesisat değişimi, yeni fayans döşemesi, kartonpiyer, alçı+ boya, sistre, molozların atılması olmak üzere 16 bine anlaştım.

    Sadece radyatör peteklerini kendi ustama değiştirtecem.

    Mutfak, banyo, koridorun tüm duvar ve zemini kırılıp tesisat döşendikten sonra yeni fayans döşenecek.

    Yakın zamanda yaptıran varsa, fiyatını yazarsa kıyaslama yaparız, benimki fazla da olabilir.

    Kırıma başladık, 1 günde yarıdan fazlası bitti sayılır, ev 90 metrekare.

    Malzemelerin hepsini tek seferde ulus rüzgarlıdan alıp getirecem.

    Bataryaları önceki ev gibi Grohe aldım, başka markaya da asla bakmam.

    Boya markası konusunda öneriye açığım, 4 oda boyanacak, salon dahil, hangi marka iyidir hiçbir fikrim yok.

    Mutfak, vestiyer, banyoya hilton tip dolap, ve banyoda çamaşır makinesi üzerine dolaba 12.250'ye anlaştım mutfakçıyla (taş hariç)

    Mutfak taşına belenco angel white düşünüyorum. Toplam mutfak taşı uzunluğu 7,18 olacak, yaklaşık maliyet 4.500

    Bunun dışında taş üzerine siemens ankastre ocak+ davlumbaz aldım, hediyesi 1.265 lira.

    7,5 kapıya (salon kapısı geniş ) 7 bine anlaştım, salon ve mutfak kapısı camlı olacak, koridora aynı renkten kesilip konulacak süpürgelik de fiyata dahil.

    Klozet konusunda kale'den memnunum (babel ve basic modeli), 2 lavabo aldım, onlar da kale.

    Fayans konusunda mutfağa çanakkale seramik grafen modelini, banyoya kütahya seramik horizon modelini seçtim, tuvalete henüz karar veremedim.

    1.100 liraya duşakabin taktırdım.

    Mutfakta ve salonda değişecek eski pvc pencere yerine winsa taktırdım, 4.000 tl.

    Teka evye 430 kaat, mutfak tezgah altına philips led aldım, 4 adet, 100 lira.

    Banyoya ayna yaptırdım, 350 lira.

    Sadece evde mevcut eski çelik kapıyı değiştiremedim, çünkü gezip incelediğim yeni çelik kapılar tam bir görgüsüzlük, çirkinlik abidesiydi, pahalı da olsa begendiğim bir model olmadı.

    Banyoya, tuvalete aksesuardı, bilmemneydi derken bana maliyeti 62-63 bini bulacak.

    Bitince buraya, öncesi - sonrası resimlerini koyacağım.

    Tadilat dibi olmayan bir kuyu gibi, paran da olsa çok zor sıkıntılı bir süreç, parayı ortaya koyup da eve " al şu parayı da, hadi kendi kendini tamir et" diyemiyorsun.

    Bir sürü konuya düşünüp kafa yormak, karar vermek zorundasın.

    Yeni başlayacak varsa Allah kolaylık versin, çok zor bir tecrübe gerçekten.

    Evin duvarları, eski duvar fayansları yıkılmaya başlayınca ev tank mermisi yemiş harabe bir eve dönüşüyor adeta, o manzarayı görünce de insanın sinirleri ister istemez zıplıyor, kapıyı çalıp rahatsızlığını iletmeye gelen komşular da cabası.

    Paranla rezil olmak dersen bunun tam karşılığı tadilat yaptırmaktır.




  • Arkadaşlar merhaba,

    Ankara'da yaklaşık 25 yıllık bir binada bir daireye tadilat yaptırmak istiyorum. Temmuz ayına kadar ev boşalmayacak, dolayısı ile aşağıda listelemiş olduğum işleri o tarihten sonra yaptıracağım. Bana varsa tecrübelerinizden faydalanarakfiyat bilgisi verebilirseniz çok memnun olurum. Ayrıca aklıma gelmeyen tadilat önerilerini de tavsiye ederseniz sevinirim.
    Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.
    Not olarak malzemeleri kendim temin etmek istiyorum (mümkün olduğunca kaliteli malzeme kullanmak istiyorum), malzeme ve ustalık fiyatlarını ayrıca belirtirseniz sevinirim.

    Ev hakkında söyleyebileceklerim 3+1 (3 oda, salon, banyo, mutfak, tuvalet, ara, balkon) 100 m2, malesef içinde oturan olduğu için detaylı bir ölçüm yapamadım.

    Yapılacak işlemler:
    1 - Ev eski olduğu için elektrik tesisatını değiştirmek ekstra priz vs ekletmek istiyorum (Tahminim: 1000 TL)
    2 - Aynı sebepten su tesisatını değiştirmek istiyorum (Tahminim: 1500 TL)
    3 - Ev merkezi ancak dışarıdan giden kalorifer borularını duvar içine gömmek istiyorum (Tahminim: Mümkün olmayabilir de)
    4 - Banyo ve mutfak yapılı ancak tuvalet için tüm fayansın kırılıp yenilenmesi ve alaturka tuvalet yerine alafranga tuvalet ekletmek ve lavaboyu değiştirmek istiyorum (Tahminim: 1500 TL)
    5 - Salon ve 3 odadaki parke için sistre yaptırmak istiyorum (Tahminim: 1000 TL)
    6 - Tüm cam önlerine mermer yaptırmak istiyorum (Tahminim: 1000 TL)
    7 - Çelik kapı olmadığı için takılacak (Tahminim: 1500 TL)
    8 - Merkezi sistem olduğu için şofben takılacak (elektrikli mi doğalgazlı mı tavsiye edersiniz?) (Tahminim: 500 TL)
    9 - Evdeki tüm kornişler değişecek ayrıca kartonpiyer yapılacak (Tahminim: 500 TL)
    10 - İç kapılar eski olduğu için hepsi değişecek (Sanırım 7 tane var) (Tahminim: 2500 TL)
    11 - Tüm bataryaları değiştirmek istiyorum (Tahminim: 400 TL)
    12 - Boya/Badana yapılacak (Tahminim: 1500 TL)

    Şuan için aklıma gelenler bunlar başka yapılabilecek işler var ise lütfen beni uyarın. Ayrıca bu işlerde sıralama nasıl olmalı?
    En son sistre yaptırırım, ondan önce boya badana, daha öncede kırdırma fayans, ilk olarak elektrik su tesisat değişimi vs diye düşünüyorum.

    Not: Tahminlerimi ekledim toplamda: 12.900 TL gibi bişey çıkıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alexdesouza -- 30 Mart 2012; 10:06:30 >







  • Evi daha yeni aldım, güvenlikli site olduğu için oturma amaçlı aldım satmak gibi bir düşüncem yok. Tadilatı yaptıracağım. Bu konuda kesin kararlıyım. Tadilatı temmuzda yaptıracağım için henüz yapı marketlere uğramadım, araştırmaya buradan başlıyorum.

    Fayansları kırdırmak konusunda kalıplaşmış fikirlerim var nedendir bilmiyorum üstüne yapıştırmaya sıcak bakmıyorum. Çok küçükte olsa evin hacmini küçültür :) zaten sadece tuvalet için fayans kırdırma olacak.
  • gecen bir komu vardı ankarada 30 milyara ev var kapılar guzel balkonlu mutfak desen harika toki yapımı bisey bence degmez zaten 99 dan onceni yıkarlar diye dusunuyorum
  • Herkesin zevki farklıdır.Evin durumunu da bilmiyoruz.Bu yüzden neyin en iyi olacağını senden başka kimse bilemez.Ben beyaz laminant severim başkasi kahverengi sever...

    Fiyatlara işçiliği de dahil ettin sanırım.Burada şuna dikkat et bulduğun usta yada yaptıracağın firma 1. sınıf işçilik çıkarsın.Yani sen en iyi fayansı alıyorsun dangalak bir usta gelir terazi kullanmadan 1 saatte banyoya döşer suyu bir dökersin hepsi kapı eşinde birikir.Bu tarz şeyler babamın evinde mevcut.Yeni bina dışarıdan çok güzel gözüküyordu ama oturup kullanmaya başlayınca anlıyorsun.Mutfak giderinde usta denilen şahsiyet eksiz boru kullanacağına borunun açık ucuna naylon tıkamış, tezgahın oradan koku gelmeye başladı, tezgahı bir çektik duvar yemyeşil.

    Yani malzemenin dışında işçilik çok daha önemli.Sıvacı usta gidip su tesisatını tamir etmez.Her işi yaparız abi diyenlerden de uzak durmak gerek.Ben senin yerinde olsam, her şeyin 1. sınıf olmasına çok dikkat eder, ve yapılan bütün işlemlerde üşenmeden başında dururum...




  • Merhaba,

    Üstteki arkadaşın dediği gibi malzeme kalitesi 2.planda olsun işcilik en ön planda olması lazım çünkü berbat bir işcilik muhteşem malzemeyi batırabiliyor. Bu konuda seçici olun bence konu hakkında hiçbir bilgim yok ama elektirik tesisatı ve su tesisatının o kadar ucuz tutabileceğini bilmiyorum.Ayrıca TV'de kanal d 'de Evim şahane adlı program var 1,2 bölümünü izlemenizi tavsiye ederim işcilik fiyatlarını felan az çok hesaplarsınız
  • aslında fiyatlar bence iyi tahmin yapmışsın. Fayansları defolu almanı öneririm daha ucuz. Biz de 105 metrekare fayans kırıldı yenisi (defolu) yapıldı 2800 tuttu. Metrekaresini 13.5 liradan anlaşmıştık sıva dahil. Fayanslar kırılacak sıva isi çıkar diyebilirler sana. Metrekare fiyatını çok az daha arttır. Sıva isi çıkar diyorsa o fayanslara oyle bir dalar ki kırarken kendisi çıkartır bide senden bi usta yevmiyesi ver yapayım diye para ister dikkat et.
  • hocam bide ev kaç metrekare bende 90 metrekare eve kartonpiyeri 750 yaptırdım. Kornişler en fazla 50 tutar. Ayrıca saten boya 90 metrekare evi 1500e yapacaktı. Para bulamadım kendim boyadım. Oyle saten falan yapmayacaksan kendin boya boşa para harcama. Kapılar için koçtaşa falan gitme keresteciler sitesini bul orada daha sağlam ve daha uygun fiyatlısını bulursun. 2500 çok ayırmışsın. Amerikan panel kapılar var 150 liraya 40 lira da taktırmaya ustaya verirsin. Tanesi 190-200e gelir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dobermann -- 29 Mart 2012; 13:08:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alexdesouza

    Arkadaşlar merhaba,

    Ankara Yıldız'da yaklaşık 25 yıllık bir binade bir daireye tadilat yaptırmak istiyorum. Temmuz ayına kadar ev boşalmayacak, dolayısı ile aşağıda listelemiş olduğum işleri o tarihten sonra yaptıracağım. Bana varsa tecrübelerinizden faydalanarakfiyat bilgisi verebilirseniz çok memnun olurum. Ayrıca aklıma gelmeyen tadilat önerilerini de tavsiye ederseniz sevinirim.
    Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.
    Not olarak malzemeleri kendim temin etmek istiyorum (mümkün olduğunca kaliteli malzeme kullanmak istiyorum), malzeme ve ustalık fiyatlarını ayrıca belirtirseniz sevinirim.

    Ev hakkında söyleyebileceklerim 3+1 (3 oda, salon, banyo, mutfak, tuvalet, ara, balkon) 100 m2, malesef içinde oturan olduğu için detaylı bir ölçüm yapamadım.

    Yapılacak işlemler:
    1 - Ev eski olduğu için elektrik tesisatını değiştirmek ekstra priz vs ekletmek istiyorum (Tahminim: 1000 TL)
    2 - Aynı sebepten su tesisatını değiştirmek istiyorum (Tahminim: 1500 TL)
    3 - Ev merkezi ancak dışarıdan giden kalorifer borularını duvar içine gömmek istiyorum (Tahminim: Mümkün olmayabilir de)
    4 - Banyo ve mutfak yapılı ancak tuvalet için tüm fayansın kırılıp yenilenmesi ve alaturka tuvalet yerine alafranga tuvalet ekletmek ve lavaboyu değiştirmek istiyorum (Tahminim: 1500 TL)
    5 - Salon ve 3 odadaki parke için sistre yaptırmak istiyorum (Tahminim: 1000 TL)
    6 - Tüm cam önlerine mermer yaptırmak istiyorum (Tahminim: 1000 TL)
    7 - Çelik kapı olmadığı için takılacak (Tahminim: 1500 TL)
    8 - Merkezi sistem olduğu için şofben takılacak (elektrikli mi doğalgazlı mı tavsiye edersiniz?) (Tahminim: 500 TL)
    9 - Evdeki tüm kornişler değişecek ayrıca kartonpiyer yapılacak (Tahminim: 500 TL)
    10 - İç kapılar eski olduğu için hepsi değişecek (Sanırım 7 tane var) (Tahminim: 2500 TL)
    11 - Tüm bataryaları değiştirmek istiyorum (Tahminim: 400 TL)
    12 - Boya/Badana yapılacak (Tahminim: 1500 TL)

    Şuan için aklıma gelenler bunlar başka yapılabilecek işler var ise lütfen beni uyarın. Ayrıca bu işlerde sıralama nasıl olmalı?
    En son sistre yaptırırım, ondan önce boya badana, daha öncede kırdırma fayans, ilk olarak elektrik su tesisat değişimi vs diye düşünüyorum.

    Not: Tahminlerimi ekledim toplamda: 12.900 TL gibi bişey çıkıyor.

    kendimiz istanbulda tadilat işiyle uğraşıyoruz. bina eski bina olduğu için zannedersem su tesisatı boruları demir. o yüzden 0 dan sayaçtan yeni bir tesisat çekerler. iyi bir usta bulursan işini düzgün yapan titiz çalışan tesisatın güzel olur. elektiriğe gelince. dairenin içine 0 dan hat çekmek çok zor olur. sonuçta ev inşaat halinde değil. banyoyu gösteren şey zaten tavanla fayanslardır. eğer titiz çalışan bir fayans ustası bulursan metrekaresini 15 liradan yapıyorlar. güzel bir iş çıkar. mutfak dersen orada aynı şekilde. mutfak dolapları ve fayanslar gösteriyor. koçtaşta falan güzel dolaplar var. su tesisatı ustası kombi ve petek tesisatını duvarın içinden çekerse çok daha iyi olur. biz istanbulda bir dairenin full herşeyini yapınca. 1.kalite malzeme. 1.sınıf işcilikle yaklaşık daire büyüklüğüne göre 15-30 milyar arasında değişiyor. ankarayı bilemem.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: soyler3

    kendimiz istanbulda tadilat işiyle uğraşıyoruz. bina eski bina olduğu için zannedersem su tesisatı boruları demir. o yüzden 0 dan sayaçtan yeni bir tesisat çekerler. iyi bir usta bulursan işini düzgün yapan titiz çalışan tesisatın güzel olur. elektiriğe gelince. dairenin içine 0 dan hat çekmek çok zor olur. sonuçta ev inşaat halinde değil. banyoyu gösteren şey zaten tavanla fayanslardır. eğer titiz çalışan bir fayans ustası bulursan metrekaresini 15 liradan yapıyorlar. güzel bir iş çıkar. mutfak dersen orada aynı şekilde. mutfak dolapları ve fayanslar gösteriyor. koçtaşta falan güzel dolaplar var. su tesisatı ustası kombi ve petek tesisatını duvarın içinden çekerse çok daha iyi olur. biz istanbulda bir dairenin full herşeyini yapınca. 1.kalite malzeme. 1.sınıf işcilikle yaklaşık daire büyüklüğüne göre 15-30 milyar arasında değişiyor. ankarayı bilemem.

    Teşekkür ederim, su tesisatını sayaçtan itibaren mi yeniliyorlar? Ev 6. katta yani sayaç en aşağıda ise ordan itibaren mi yenilenir? öyle ise çok maliyetli olabilir, belki su tesisatını değiştirmem, elektrik için ise baştan sıfırlamak yerine sadece bir kaç priz ekletebilirim. Bir usta ile görüşüp fiyat almadan buna karar veremeyeceğim.

    @dobermann @StoryLine @Yns @Ch4ylak

    cevaplar için çok teşekkür ederim. Fiyatları aslında çok gerçekçi olmak yerine biraz fazla fazla yazdım illaki hesap edemediğim harcamalar çıkar diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alexdesouza -- 29 Mart 2012; 14:23:20 >




  • hayır sayaçlar dairenin yanında oluyor. aşağıda olcağını sanmıyorum. priz eklemek sorun değil.
  • yazdığım fiyatlar tamamen yerine ve ustasına göre değişir , işçiliği güzel olup az para isteyeni var çok para isteyeni var işini güzel yapamayanı var...

    elektrik tesisatı 1000 tl tutmasa bile en az 6/700 ü var
    boya hangi tür olacağına bağlı , geçende 5+1 evi boya + usta parası dahil 800 e boyattım
    kalorifer borularını duvara gömmek gibi bir işe hiç kalkışma çok masraflı olacağı gibi çok da uğraştırır değmez kısacası..
    su tesisatı 1000tl civarı tutar
    tuvaletin tüm fayanslarının kırılıp yeniden yapılması fazla tutmaz , fakat yeni bir klozet nereden baksan 500-600 tl
    parke cilaları yine 1000 tl tutmaz
    tüm cam önlerine yaptıracağın mermer max 300 tl tutması gerek taş çatlasa
    çelik kapı için dediğin fiyat doğrudur..
    şofben için iyi bir markanın elektrikli olanını tavsiye ederim..
    tüm odaların tavanı kartonpiyer yapılıp kornişler değişecekse 500-700 arası tutar
    iç kapılar için dediğin fiyat aşağı yukarı aynıdır..
    bataryalar çok masraflı olur yalnız , sadece dönebilen tek bir mutfak musluğu 250 tl civarında , yaklaşık 3-4000 tl tutuyor 1-2 yıl önce dayımın yeni için aldığımızda fiyatlar öyleydi..
    boya badana 2. cümlede yazdığım gibi 100m2 eve gidecek boya miktarı tüm duvarlar için max. 30kg plastik / saten boya badana ise dahada ucuza gelir zaten. balkon vs. için zaten badana yapılacak bu dediklerimin fiyatı 350tl yi geçmez , usta üstüne ne kadar işçilik ister bilemem.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: soyler3

    hayır sayaçlar dairenin yanında oluyor. aşağıda olcağını sanmıyorum. priz eklemek sorun değil.

    Peki eski dairede su tesisatını yenilemek mantıklı mıdır? Yani bina tesisatı eski olduğu için evin içini yenilesem çok farkeder mi? kafama takılıyor bu nokta. keza elektrik tesisatı içinde geçerli bu...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alexdesouza

    quote:

    Orijinalden alıntı: soyler3

    hayır sayaçlar dairenin yanında oluyor. aşağıda olcağını sanmıyorum. priz eklemek sorun değil.

    Peki eski dairede su tesisatını yenilemek mantıklı mıdır? Yani bina tesisatı eski olduğu için evin içini yenilesem çok farkeder mi? kafama takılıyor bu nokta. keza elektrik tesisatı içinde geçerli bu...

    eğer tadilata giriyorsan değiştirmessen yanlış yaparsın. zaten eski tesisata göre güzel batarya bile bulamassın. yada tadilattan sonra tesisatında bir problem çıksa parana yazık masrafa yazık. giriyorsan eğer tadilata herşeyini yaptırıcaksın. istanbulda olsan yardımcı olurdum ama ankara




  • quote:

    Orijinalden alıntı: soyler3

    eğer tadilata giriyorsan değiştirmessen yanlış yaparsın. zaten eski tesisata göre güzel batarya bile bulamassın. yada tadilattan sonra tesisatında bir problem çıksa parana yazık masrafa yazık. giriyorsan eğer tadilata herşeyini yaptırıcaksın. istanbulda olsan yardımcı olurdum ama ankara

    Bir soru daha sorayım... Eğer param hepsine yetmezse hangilerini iptal edeyim veya erteleyim sizce?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alexdesouza

    quote:

    Orijinalden alıntı: soyler3

    eğer tadilata giriyorsan değiştirmessen yanlış yaparsın. zaten eski tesisata göre güzel batarya bile bulamassın. yada tadilattan sonra tesisatında bir problem çıksa parana yazık masrafa yazık. giriyorsan eğer tadilata herşeyini yaptırıcaksın. istanbulda olsan yardımcı olurdum ama ankara

    Bir soru daha sorayım... Eğer param hepsine yetmezse hangilerini iptal edeyim veya erteleyim sizce?

    evi görmeden bişey demek yanlış olur. ama başlığa bakınca mermerler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alkolog

    yazdığım fiyatlar tamamen yerine ve ustasına göre değişir , işçiliği güzel olup az para isteyeni var çok para isteyeni var işini güzel yapamayanı var...

    elektrik tesisatı 1000 tl tutmasa bile en az 6/700 ü var
    boya hangi tür olacağına bağlı , geçende 5+1 evi boya + usta parası dahil 800 e boyattım
    kalorifer borularını duvara gömmek gibi bir işe hiç kalkışma çok masraflı olacağı gibi çok da uğraştırır değmez kısacası..
    su tesisatı 1000tl civarı tutar
    tuvaletin tüm fayanslarının kırılıp yeniden yapılması fazla tutmaz , fakat yeni bir klozet nereden baksan 500-600 tl
    parke cilaları yine 1000 tl tutmaz
    tüm cam önlerine yaptıracağın mermer max 300 tl tutması gerek taş çatlasa
    çelik kapı için dediğin fiyat doğrudur..
    şofben için iyi bir markanın elektrikli olanını tavsiye ederim..
    tüm odaların tavanı kartonpiyer yapılıp kornişler değişecekse 500-700 arası tutar
    iç kapılar için dediğin fiyat aşağı yukarı aynıdır..
    bataryalar çok masraflı olur yalnız , sadece dönebilen tek bir mutfak musluğu 250 tl civarında , yaklaşık 3-4000 tl tutuyor 1-2 yıl önce dayımın yeni için aldığımızda fiyatlar öyleydi..
    boya badana 2. cümlede yazdığım gibi 100m2 eve gidecek boya miktarı tüm duvarlar için max. 30kg plastik / saten boya badana ise dahada ucuza gelir zaten. balkon vs. için zaten badana yapılacak bu dediklerimin fiyatı 350tl yi geçmez , usta üstüne ne kadar işçilik ister bilemem.


    Evet haklısınız fiyatlar çok değişkenlik gösterebilir. Boruları içeri alma konusunda büyük ihtimalle vazgeçeceğim, ayrıca bataryalar ne kadar pahalıymış.. en iyisi mevcut olanları kullanmak.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.