Şimdi Ara

Digiturk IQ Hakkında Herşey

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
550
Cevap
10
Favori
105.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sartikan kullanıcısına yanıt
    Paketinizde ne varsa izleyebiliyorsunuz yani portal da paketinizdeki moviemax varsa filmleri vs izleyebiliyorsunuz kurcalayarak öğrenmek daha eğlenceli olacaktır
  • Digiturk IQ, IPTV ile uydu yayıncılığının avantajlarını birleştiriyor.

    Canlı yayın uydudan, geçmişe dönük arşiv ise internetten geliyor. Bu yönüyle canlı yayını internetten yapan ve bağlantı sorunlarından olumsuz etkilenen IPTV'ye karşı avantajlı.

    Televizyon endüstrisi, teknolojinin de gelişimiyle büyük bir değişim içinde. Artık TV izleyicisi, istediği yayını istediği zaman izleyebileceği, sevdikleriyle sosyal ağlar üzerinden paylaşabileceği teknolojilere ilgi gösteriyor. Televizyon yayınlarının, yayın akışına bağlı olmaksızın istenildiği zaman izlenebilmesini sağlayan Digiturk IQ projesi de, IPTV (internetten TV yayını) ile uydunun avantajlarının birleşimini izleyiciye getiriyor. Canlı yayın uydudan, geçmişe dönük arşiv ise internetten geliyor. Bu yönüyle pazarda canlı yayını da internetten yapan IPTV hizmetlerine rakip gözüküyor.

    Digiturk Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Çağrı Dönmez, Digiturk IQ projesiyle ilgili olarak şunları söylüyor: "Digiturk IQ ile kullanıcıların hiç bir programı kaçırmadan, özgürce, İstedikleri zaman diledikleri yayını izleyebilmelerini ve kendi yayın akışlarını oluşturabilmelerini sağlıyoruz. IQ'nun smartTV'lerden farklılaşan en önemli özelliği portal üzerinden ulusal ve Digiturk kanallardaki popüler dizi ve programların tekrarlarına ulaşabilmesi. Bu sayede dizilerinizi kaçırmıyor, dilediğiniz zaman izleyebiliyorsunuz."


    SEÇ İSTEDİĞİN ZAMAN İZLE

    Digiturk IQ'nun diğer özelliğinin de 'seç-izle' servisi olduğunu belirten Dönmez, "Digiturk kanallarında izlediğiniz ve özel içeriğe, film, dizi, çocuk, müzik, belgesel ve spor içeriklerine arşivden ulaşabiliyorsunuz. Müşteri açısından nereden izlediği çok önemli değil, faydasına bakıyor. IQ Türkiye için yapılmış bir ürün. Fakat yurt dışında izlenme oranı içerikten içeriğe değişiyor" diye konuşuyor.

    2010 DEĞİŞİM YILI OLDU

    2010'un Digiturk için çok büyük bir değişim yılı olduğunu belirten Dönmez, "3D yayıncılığa başladık, ilk defa GS-FB derbisini 3D olarak yayınladık. HD kanal sayımızı yıldan yıla büyüttük. Şu anda 25 HD kanalımız var ve bu 30'a çıkacak. Bir de eski kutuları HD ve PVR (Kişisel Video Kaydedicisi) kutularla değiştiriyoruz. Bir diğer konu paketleme. Paketleme yapımızı değiştirdik, modüler paket yapısı oluşturduk ve dedik ki isteyen kesesine uygun bir Digiturk paketi oluştursun." diyor.

    FİLM SERVİSLERİNE İLGİ ARTTI

    Son dönemlerde film paketi kanal sayısında artışa gittiklerini ve izleyiciden çok büyük talep gördüğünü belirten Dönmez, "Belgesel kanallarımıza Discovery, Discovery Science, Animal Planet'i de kattık ve en güçlü belgesel paketi artık bizde. Sporda zaten en zengin portal Digiturk. Hem Türkiye Ligi var hem İngiltere Ligi ve daha birçok spor kanalı Digiturk'te bulunuyor" şeklinde konuşuyor. Futboldaki şike skandallarının kendilerini olumsuz etkilediğini ise Dönmez şu cümlerlerle anlatıyor: "Futbolda darbe yedik, bu bizi kötü etkiledi. Şike olayları yüzünden Türk halkının futbola ilgisi azaldı. 2012'de bu durumun düzelmesini bekliyoruz. Yeni yatırımlarımız bizi çok heyecanlandırıyor. Sürekli yeni Digiturk yaratma peşindeyiz."



    TV iZLERKEN 'TWEET'LE

    Digiturk IQ projesi, televizyon yayınlarıyla interaktif hizmetleri bir araya getiriyor. TV'de istenildiği zaman izlemeyi mümkün kılarken, bir haftalık arşivi kendiliğinden arşivliyor ve kullanıcı bir hafta önceki içerikleri bile istediği zaman izleyebiliyor. Facebook, Twitter, Vikipedia, Youtube, Picasa gibi internet hizmetleri de Digiturk IQ projesinde yer alıyor. Bu sadece internete bağlanma özelliği bulunmayan televizyonlar bile 'akıllı' hale geliyor ve tüm interaktif servislerden yararlanabiliyor.



    HD artık standart özellik

    Son 3 yıldır HD TV satışlarında sürekli bir artış gözlendiğini belirten Dönmez, "2012'de ivme bekliyoruz. Zaten HD artık standart özellik oldu. Renkli TV'ye geçiş, çok kanallı döneme geçiş, dijital yayına geçiş ve şimdi de HD hatta 3D'ye geçiş. Eskiden kullanıcı niceliğin peşinde koşarken artık nitelik önemli hale geldi. Yüzlerce kanalı üyeye sunmak bir hizmet değil artık. Ne sunduğunuz önemli. Müşteri, kullanıma hazır ürün istiyor" şeklinde konuşuyor.

    PAYLAŞIM ÖNEM KAZANIYOR

    Dönmez şunları söylüyor: "TV teknolojileri giderek gelişiyor. Bunun bir sonucu olarak da TV izleyicilerinin izledikleri programları birbirleriyle paylaşabilecekleri, Twitter'da birbirlerin tavsiye edebilecekleri Sosyal TV kavramı gündemde. Hatta evde bilgisayar yerine TV'nin daha fazla kullanılacağı öngörüleri var. Sektörümüzde ihtiyacı öngören, ona uygun çözümü sunan kazanacak. Yani en iyi içeriğe en kolay ulaştıran, beklemeden, üstelik istenen anda, istendiği kadar. 2012 stratejimiz de bunu hedefliyor. Bundan sonra gideceğimiz yollar, bağlılık, paylaşım ve 'on demand' ile müşteri deneyimini iyileştirmeye gitmek olacaktır." Son olarak ekleyelim; Digiturk'ün abone sayısı ve abonelerin aldıkları paket ve hizmetler bazında rakamları ise şirket ne yazık ki paylaşmıyor.
  • Digiturk uydu alıcım IQ özellikli mi, nasıl anlarım?
    Uydu alıcınız aşağıdaki modellerden biri ise IQ özelliği bulunmaktadır.
    HM 9502
    HM 9503
    Uydu alıcınız IQ özellikli ise tek yapmanız gereken HD servisinizin aktif, uydu alıcınızın internete bağlı olduğundan emin olmak.

    • Digiturk IQ ile HD yayın izleyebilir miyim?
    Evet. Uydu üzerinden alınan HD yayınları izleyebilirsiniz.

    • DVDigi’de izleyeceklerim internet kotamdan düşer mi?
    Tekrar İzle kategorisinden izleyeceğiniz içerikler 1 saatte 350 MB kotanızdan düşmektedir..
    Seç İzle kategorisinde izleyebileceğiniz film gibi içeriklerde de internet hızına bağlı olarak saatte ortalama 500 MB kota tüketimi gerçekleşmektedir.
    Daha ekonomik bir izleme keyfi için Digiturk IQ kullanıcılarımıza kotasız internet kullanımını öneriyoruz.

    • Seç İzle ile Tekrar İzle uygulamaları arasında ne fark var?
    Tekrar İzle’de her hafta yayınlanan tekrarlı dizi ve yarışma gibi programları bulabilirken, Seç İzle’de film,dizi,belgesel,yaşam,çocuk,spor gibi kategorilerde zengin içerikler bulunmaktadır.

    • İzlemekte olduğum filmin 15.dakikasına atlayabilir miyim?
    Evet. Kumandanızdan tuşlama yaparak dilediğiniz dakikaya gidebilirsiniz.

    • İzlemekte olduğum filmin 45.dakikasına atlarsam, kotamdan filmin 45 dakikası düşer mi?
    Hayır. Filmin 45. Dakikasına gidilmesi durumunda ilk 45 dakika değil; 45 dakikadan sonra izlenilen süre kadar kotanızdan düşmektedir.

    • DVDigi’de yer alan programları izlemek için nasıl bir internet bağlantım olmalı?
    İzlediğiniz içerikler kotanızdan düşeceği için kotasız internet önerilmektedir. Ayrıca internet hızına bağlı olarak görüntü kalitesinde farklılık olabilmektedir. Bu sebeple min 2 mbps internet hızı önerilmektedir. İnternet üzerinden izlenen içerikler izlenmeye başlandığında daha düşük video kalitesinden başlar,sonrasında internet hızına bağlı olarak görüntü kalitesi kalitesi değişir.

    • LigTV uygulamasındaki haftanın gollerini, özet maç görüntülerini LigTV üyesi olmasam da izleyebilir miyim?
    Evet.

    • Modemim uzakta, uydu alıcımı internete nasıl bağlarım?
    Kablosuz erişim noktaları ile uydu alıcınızı modeme bağlayabilirsiniz. Daha fazla bilgi edinmek için tıklayın


    • Canlı yayını nasıl kaydederim?
    Digiturk IQ'a bağlayacağınız harici sabit disk ile canlı yayını durdurup, geri alabilir, evde yokken programları kaydedip, dilediğiniz zaman izleyebilirsiniz. Bu özelliği kullanabilmek için harici sabit diskinizi kutuya bağladıktan sonra bir seferliğine formatlanmanız gerekmektedir. Sabit diskin boyutuna bağlı olarak formatlama işlemi süresi değişebilir.

    • Bir programı izlerken, aynı anda yayınlanan başka bir programı kaydedebilir miyim?
    Hayır, yalnızca izlediğiniz programı kaydedebilirsiniz. Ancak İzlenen kanalı kaydederken daha önceden harici hard diskten kaydettiğiniz içerikleri izleyebilirsiniz.

    • Formatladığım harici sabit disk bilgisayarımda çalışır mı?
    Hayır. Uydu alıcınızda kullandığınız harici sabit diskinizi bilgisayarınızda kullanmak için yeniden format’lamanız gerekir.

    • Uzaktan kayıt yapabilir miyim?
    Evet. WEB, SMS, Iphone ve Ipad üzerinden kayıt emri vererek evde yokken de dilediğiniz programı kaydedebilirsiniz.
  • sen nasıl bir kutusun digitürk +plus iq (sagemcom) 10 numara 5 yıldız. hd yayınlar süperötesi,sd kanallar süper.
    durdur izle, seç izle özellikleri de cabası.
    daha önce tv falan izlemiyormuşum. nazar değmez inşallah :))
  • LiseliGeriGeldi kullanıcısına yanıt
    Yakın gelecekte çanak antenler yerine fiber internetle yayın yaparlar sanırım.
  • bazen13 kullanıcısına yanıt
    Bağlı olup olmadığını anlıyorlar o sana kalmış hocam ister bağla ister bağlama sorun yok yani bende humax 9505 var bağlamıyorum kullanmıyorum IQ işim düşerse takarım fazladan yer kaplıyor prizde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 360p

    Bağlı olup olmadığını anlıyorlar o sana kalmış hocam ister bağla ister bağlama sorun yok yani bende humax 9505 var bağlamıyorum kullanmıyorum IQ işim düşerse takarım fazladan yer kaplıyor prizde.

    9103 vermişler bize. Humax 9503 vardı, açıkçası bu cihaz daha net görüntü veriyor, beğendim..

    Neyse canım sıkıldığında çıkartırım.. Eyvallah hocam..
  • bazen13 kullanıcısına yanıt
    Gece yatarken modemi kapatıyorum.
    Ethernet kablosu sürekli bağlı olması önemli değil.. Bir kaç dizi takip ediyorum, ertesi gün IQ'dan dizileri reklamları geçerek izlemek iyi oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: frux

    Gece yatarken modemi kapatıyorum.
    Ethernet kablosu sürekli bağlı olması önemli değil.. Bir kaç dizi takip ediyorum, ertesi gün IQ'dan dizileri reklamları geçerek izlemek iyi oluyor.

    Son sorum, bizim eski Humax HD 9503 Cihazı değiştirip bunun yerine bağladılar, IQ servisini aktif ettiler, özellikle telefonda sordum gelen servise, ekstra fatura da bir tutar var mı diye, yok dedi. Umarım fatura süprizi yaşamam, bu kullanmayacağım özellik ile ilgili.
  • Next minix HD cihaz ve uyumlu denen ralink 5370 wifi adaptoru aldım turksat uzerinden alacagim yayınları bu kapsamda acaba iq özelliğini kullanabilir miyim?
  • Dilediğin zaman zile uygulamasındaki mini dizi,mini film paketlerinin içeriği ne? Hangi filmleri,dizileri izleyebiliyoruz. Yardımcı olabilecek var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boatswain

    Paketinizde ne varsa izleyebiliyorsunuz yani portal da paketinizdeki moviemax varsa filmleri vs izleyebiliyorsunuz kurcalayarak öğrenmek daha eğlenceli olacaktır

    Şimdi hocam dilediğin zaman izle uygulamasının yanında mini paketler var. Film,dizi ve yetişkin. Ben film ve dizi paketinin içeriğinde hangi filmleri/dizileri izleyebilirim.Bu paketin içeriği hakkında bilginiz var mı ?
  • Sartikan kullanıcısına yanıt
    Paketiniz yani satın aldığınız urun neyi kapsıyorsa onu misal bende turksat digiturk var kırımli filmini izleyebiliyorsun bence avantaj
  • Arkadaşlar, IQ'da AKN kotası hızla eriyor. 3 günde 10 GB harcamışım. AKN kotam 35 GB, yani bu hızla gidersem kısa süre sonra internet hızım 24 Mbps'den 3 Mbps'ye düşecek. Sorum şu; 3 Mbps internet hızı ile seç izle'deki HD filmleri izlemem mümkün mü? Teşekkürler.
  • lg webos olan bir televizyonum var onceden dilediğin yerdeyi kullanırken şimdi akıllı televizyon zırt pırt uyarısı veriyor. markettede dilediğin yerde yok play var onun içide para istiyor. dilediğin yerdeden yararlanmanın başka bir yolu var mı?*
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratbus

    lg webos olan bir televizyonum var onceden dilediğin yerdeyi kullanırken şimdi akıllı televizyon zırt pırt uyarısı veriyor. markettede dilediğin yerde yok play var onun içide para istiyor. dilediğin yerdeden yararlanmanın başka bir yolu var mı?*

    Dilediğin yerde'nin smart tv uygulaması yok. Android ile ios uygulaması var. Laptop'u tv'ye bağlayarak izleyebilirsiniz. Smart tv'de yazdığınız gibi digitürkplay var. O ise ayrı bir uygulama digitürk cihazı ile pahalı paketleri izlemek istemeyenler için ayrı ve ücretli bir uygulamadır.
  • Şuanda portala erişebilen varmı?
  • Iq de gene değişiklik yaptılar sanırım, yüklemeler falan bir değişik gözükmeye başladı...
  • İQ kutu almayı düşünüyorum. Peki değer mi? film paketim de var. Daha önce hiç kullanmadı bu kutuyu, içerikler ücretli mi? zaten aylık olarak bu kutuya para verirken, bir de içerikler için ücret ödemek ne kadar mantıklı olacak? film paketim olmasa, online filmleri izleyemem değil mi??
  • Plenus kullanıcısına yanıt
    Receiver'ı ethernet kablosu ile internet'e bağlıyorsunuz ve ağ kurulumunu yapıyorsunuz o kadar..
    Film paketi açıksa tüm filmleri izlersiniz.. Ücret yok..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.