Şimdi Ara

--- FİAT İDEA KULÜBÜ --- (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
554
Cevap
26
Favori
88.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • zendio Z kullanıcısına yanıt
    sen asr'yi açık bırakıyorsun kardeşim. sana var olmadığı ispatlarım tabi motor ve şase numaranı paylaşman lazım
  • Asr ile ilgilisi olamayan frenlere 2 sn kadar baskı uygulayan Boch un sistemi opsiyonel olarak alınıyor. Benim idea 1.4 95 bg dynamic plus model. Puntolarda da vardır. Kullandığım için biliyorum. Selamlar.

    Birde;
    Sizlerin İstanbul Avrupa yakasında gittiğiniz tavsiye edebileceğiniz özel servis- usta varmıdır. Malum servisler fena pahalı.
  • arkadaşlar fiat ideayı 1 ay önce aldım parçaları biraz pahalı geldi hangi fiat arabasıyla uyumlu parçaları. bagj kapağı açılmıyor sensör çalışmıyor hangi fiat arabasıyla uyumlu yardımcı olursanız sevinirim
  • ankapolyy A kullanıcısına yanıt
    ankapolyy, oncelıkle hayırlı olsun. benımde bagaj kapagı problemım vardı. bır kac elektrıkcıye goturdum olmadı beyın arızası dendı vs. problemı cozemedıler. yetkili servise goturdum bagaj kilidinin komple degısmesı gerek dedıler kilit calismıyor dedıler(turkıyede bu parca yetkılı servısde yoktu yılbasına kadar suankı durum nedır bılmıyorum) problemı cozemedıler, sonra bagajdan bagımsız bır dugme yaptırmaya karar verdım dıreksıyonun sol tarafında far kontrol unıte dugmelerının ordakı goze bır dugme yaptırdım sıgorta panelınden baga acılabılıyor cunku(dugmeye basınca sıgorta panelındekı ılgılı bolumu tetıklıyor ve bagaj kapagı acılıyor) ayrıca uzaktan kumandadanda bagaj acılabılır merkezı kılıt taktırdım. ve problemı bu sekılde aşmaya calıstım..
  • arkadaşlar 1.3 multıjet idea yakıt tuketımlerınız nasıl guncel paylasalım
    kış lastıklerı ile şuan 100 km-6.3 gıbı bır deger yakalıdım sehır ıcınde sızce az mı? cok mu?
  • salamanco S kullanıcısına yanıt
    Benimkisi 1.4 benzinli ortalama 6.4 LT
  • Bu hafta İstanbul Bilecik Eskişehir arasında 830 km yol yaptım.yol bilgisayarı ortalama yakıt 4,1 lt gösteriyor.
    çeyrek depoda mazot var. 1 yıldır Mazotu da indirim günlerinde Starpet den alıyorum
    Istanbulda şehir icinde 5 lt yi hiç geçmedi
  • Coskun Bey Merhaba

    özel Mesaj attım ama herhalde görmediniz. 1.4 2005 model idea almak üzereyim. Fakat aracın silecek kolu çalışmamaktadır. Bu sorun neden olabilir acaba? Beyinde bu konuda bir sıkıntı olması muhtemel midir acaba? yoksa elektrik işiyle hallolabilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erqanur

    Coskun Bey Merhaba

    özel Mesaj attım ama herhalde görmediniz. 1.4 2005 model idea almak üzereyim. Fakat aracın silecek kolu çalışmamaktadır. Bu sorun neden olabilir acaba? Beyinde bu konuda bir sıkıntı olması muhtemel midir acaba? yoksa elektrik işiyle hallolabilir mi?

    a.s
    kusura bakmayın görmedim.silecek kolunun beyinle bir alakası olacağını zannetmiyorum.
    ya kol bozuktur yada silecek motoru.oto elektrikçisi nin görmesi lazım göstermeden almayın.
  • Önce 100 km de 3 litre gördüm. Tam 100 km gittim geldim. İnanasım gelmiyor halen.Yola çıkmadan mazotu görene kadar doldurttum. Dönüşte aynı yerde aynı şekilde doldurttum. 3 litre çıktı. Şehir içinde bu şekilde ölçemedim. Ama soğuk havalarda 6.5 lt gösteriyor.
    Bir de bir sorunum var. Sağ ön koltuğun önü su içinde halı ıslak yağmurlu havalarda byle bir durumla karşılaşan var mı?
    Bu Arada Araç 2005 1.3 active. Geçen ağustosta aldım. Çok memnunum...
  • Merhaba benim ideamda cam açma swichlerinde sorun vardı açıyor ama kapatamıyordu. Bu hafta sonu swichleri söktüm ve yağmur suyundan oksitlendiğini gördüm. alkolle silem lazımdı fakat olmadığı için kolonya ile sildim birde soketlerde lehimsizdi dikkatimi çekti bende lehimledim. Suan super çalışıyor. Stop lambamda kırık var Çıkmacılarda ve serviste dahi yok tamir ettirebilirmiyim. Tavsiye edermisiniz Yer konusunda bilginiz varmı acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zendio -- 9 Nisan 2015; 16:23:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zendio

    Merhaba benim ideamda cam açma swichlerinde sorun vardı açıyor ama kapatamıyordu. Bu hafta sonu swichleri söktüm ve yağmur suyundan oksitlendiğini gördüm. alkolle silem lazımdı fakat olmadığı için kolonya ile sildim birde soketlerde lehimsizdi dikkatimi çekti bende lehimledim. Suan super çalışıyor. Stop lambamda kırık var Çıkmacılarda ve serviste dahi yok tamir ettirebilirmiyim. Tavsiye edermisiniz Yer konusunda bilginiz varmı acaba?

    Cam açma swicleri kolonya veya alkolle silmeyin kuruduğundan itibaren yine oksit yapar
    Elektronik malzeme veya bilgisayar malzemesi satıcılarından kontak sprey alıp sıkın hep temizler hemde hafif yağlı bir tabaka bırakarak oksitlenmesini engeller.
  • mevcut kapi citalarindan birini 4 yil once 150tlye aldik,cok pahali.arkadaki bir cita sicaktan genlesip uzayarak on kapiya dege dege 5cm kadar kivrildigindan o kismi kestim. arkadaki bir cita da ortasindan acti yapiskanini.

    orjinal almayacagim. doblolarda mevcut citayi icine alarak ustune yapisan krom gorunumlu kaplama varmis. idea icin bu imkan var midir, ne yapmali, sizin citalardan naber?


    su ana kadarki idea deneyimimiz:

    9yasini doldurdugumuz 1.3 mj active ideada 71900kmye geldik. ilk fiamm italyan akuden sonra, ikinci fiat marka inci uretimi akuyle devam ediyoruz. sag arka kilit ote ote sonunda kilit tutmayinca 450tl gibi bir ucrete yenilefik mecburen. 5 aydir da sag on kapi kilidi acinca otuyo. triger zinciri ve baski balata gecen sene degisti.lastikleri 6.yilinda 60bin civari degismistik.

    bugunde tavana ve on&arka tamponun bir kismina siyah cam gorunumlu folyo+imitasyon sunroof, on cama guneslik hizasinda ve diger tum camlara acik ton siyah folyo, arkaya kamerali 4 sensorlu park sistemi,one 4 park sensoru montaji icin arabayi biraktim. elm327 bluetooth adaptor aldim ve sigorta kutusundaki obd2 soketine taktim. tabletle elm327yi bluetoothla eslestirdim. torque uygulamasini kullanmaya calisirken ecuya baglanmak isterken saat sifirlandi ve tum ibreler dustu ayrica tik tik ses geliyordu aractan. panikle elm327yi sokup kontak kapattim.tekrar acinca kontagi saati ayarladim eskiye dondu. araci aksesuarcidan teslim alinca, yeni kurdugum obd doctor uygulamasiyla elm327 ariza tespit cihazini kullanacagim.tam anlamiyla ideayla etkilesimimi saglayacagini umarim.

    cuma gunu de mevcut celik grisi rengine ilaveten siyah rengi de ekletmek uzere once tuvturke sonra ruhsat degisimi icin trafige gidecegiz.

    niyetimiz madem 0 aldik, 2.elde hakettigi degeri zor gorecek ve satsak da daha cok memnun edecek araci bulamayacagiz 30bin tlye kadar, 20yasini gorelim gitsin sefasini biz surelim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kapı çıtası meselesi bendede var sağ arka kapının ucu ön kapıya değiyor ve kıvrıldı. Kesme yaptığınız zaman diğer tarafı da kestiniz mi? Bu arada sağ ön koltuğun önünde su biriken var mı?

    Bence de uzun süre kullanılabilecek bir araç.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cirakoglu

    Kapı çıtası meselesi bendede var sağ arka kapının ucu ön kapıya değiyor ve kıvrıldı. Kesme yaptığınız zaman diğer tarafı da kestiniz mi? Bu arada sağ ön koltuğun önünde su biriken var mı?

    Bence de uzun süre kullanılabilecek bir araç.

    kivrilan kisimi kestim mecburen.yoksa kivrilan uctan dolayi tum cita acilacakti. kestikten sonra. kapi ile cita arasindaki bosluga seffaf silikon doldurdum. kotu gorunuyor. izmir 2.sanayide yesim metal varmis.mevcut cita uzerine.cita gibi dekoratif bir sey uydurabilirmis. musait olunca giderim. yaptirirsam,paylasirim burda.

    dediginiz su birikmesini anlamadim,bizde yok. arabaya su mu siziyor?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağ ön koltuğun önünde halı şu içinde yağmurlu zamanlarda. Ön Cam olabilir mi?
  • merhabalar. iki ay önce ben de 2006 model 1.4 active aldım. aracın ağır bakımını falan yaptırdım şimdi arabama biraz eklenti yapmak istiyorum. ilk başta mevcut teybi çıkarıp multimedya sistemi takmak istiyorum. bununla ilgili olarak değişim yapan, bilgisi olan var mı acaba?
  • sağ ön cam açılmıyordu. elektrikçiye götürdüm düğmeyi değiştirdi. 30+10(işçilik)=40 liraya halloldu. uygunmudur arkadaşlar? birde polen filtresinin yerini bilen var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ismailkaya211

    sağ ön cam açılmıyordu. elektrikçiye götürdüm düğmeyi değiştirdi. 30+10(işçilik)=40 liraya halloldu. uygunmudur arkadaşlar? birde polen filtresinin yerini bilen var mı?

    polen filtresi sağ tarafta altta bulunan torpidoyu sökünce içinde .
    önceki sayfalara bakarsanız resmi var
  • Dün araca da bakım yaptırdım araç 1,3 multijet 80,000 km de

    Rot kolları salıncaklar amortisörler viraj demir lastikleri ne en ufak bir bozulma yok

    daha fabrikadan çıktığı parçalar aracın üzerinde

    Şanzımanı sökünce Baskı da balatada volant da bir problem de yoktu sadece bilye çok aşırı ses yapıyordu
    komple değiştirdim.

    parçalar şanzıman takozu dublo .Diger parçalar punto ile aynı

    Ön fren disk opar : 105 tl
    ön fran balatası opar : 30 tl
    selena 5*40 yag 3,2 lt: 55 tl
    fitre seti yan sanayi : 15 tl
    Debriyaj seti opar : 145 tl
    şanzıman takozu : 40 tl
    ısıtma bujisi : 15 tl
    Balata spreyi 2 adet : 10 tl
    işçilik : 200 tl

    TOPLAM : 615 TL
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.