Şimdi Ara

Jeep compass'mı yoksa Patriot'mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başlıkta belirttiğim gibi 2.0 dizel manuel araç bir yakınımıza bakıyoruz,nedir düşünceleriniz?
    Nasıl arabalardır güzel midir?
    50bine güzel araçlar alabiliriz,sizce değer mi?



  • Compassın tasarımı çık hoşuma gidiyor.
  • Compass feminen, Patriot ise maskülen bir tasarıma sahip. Ben Patriot ile 2000km civarında yol yaptım, yaklaşık 500 km civarında da kullandım aracı. Bu aracın 2 tane berbat özelliği var. Klimayı-havalandırmayı açtığınız zaman, ızgarayı kapatsanız bile hava kaçırıyor; örneğin araca sol taraftan güneş geliyor ve şöför klimayı açıyor. Ama sağ taraftaki yolcu da donmak istemiyor; ızgarayı kapatıyor. Ama çok uyduruk yapılmış; hava sızdırıyor ve rahatsızlık veriyor. 2. ise bu aracın bagaj hacmi o kadar küçük ki. Gerçekten uzun yola çıkılacağı zaman araç anında köy minibüsüne dönüyor.

    Patriot ile kaza atlattım; aracın yol tutuşunun başarılı olduğuna kanaat getirdim bu sayede.
    Sivas'tan Ankara'ya giderken; Elmadağ'a tırmanmaya yeni başlayacakken, Kızılırmak kenarından gidiyor yol. İlk virajlar başlarken (yıl 2009) aradaki bariyerler yapılmamıştı, karşı yönden gelen bir opel corsa üzerime doğru uçtu yaklaşık 1 metrelik kot farkından. O sırada hızım 80, sola doğru viraj dönüyorum. Bir anda sağa kırdım ve tekrar sola, ESP devreye girdi; bariyerlere bir kaç cm kala araç kendini topladı ve corsaya çarpmadan kurtardım. Ama o adam arkamdan gelen bir araçla çarpıştı, çok şükür ki kimseye birşey olmadı fren yapabilme şansları oldukları için.

    Patriot ve Compass tamamen aynı otomobiller, sadece dış görünüm farkı var. Plastik kalitesi bariz şekilde düşük, ama motoru iyi, performans konusunda bir sıkıntı yaratmıyor, uzun yolda da rahatlıkla 170-180 km hızla gidilebiliyor. Yalıtım konusunda başarısız, motor ve lastik gürültüsü alıyor. 4x4 sistemi de fena değil, 4x2 seçeneği var. Hız sabitleyici de standart. Fena bir araç değil, ama ben olsam almazdım.
  • 50 bine alınır.Ama maun falan kaplatın kokpiti plastik kalitesi accent blüy dan bile daha kötü..
  • Ben yerinizde olsam başka alternatif bakardım. Güvenlik konusunda pek iyi değil Jeep'ler. Güncel Compass bile Euroncap testlerinden 2 yıldız alabildi! Gerçi Grand Cherokee'nin 4 yıldız aldığı yerde Compass'ın 2 yıldız alması mükemmel bir sonuç.

    http://www.euroncap.com/results/jeep/compass/2012/474.aspx
  • Cevaplar için teşekkür ederim,o zaman vazmı geçsek ne yapsak
    Kararsız kaldım,ama yinede herkese teşekkür ederim.
  • Compass gerçekten de çirkin geliyor bana. Yeni kasası güzel ama...
  • Bu iki aracıda almadan önce bi euroncap test sonuçlarına bakmanızı şiddetle tavsiye ederim.
  • Patriot ;) . Manuel kullanimi keyif verici . Sahip oldugu tork miktari baya heyecan yaptiriyor kullanirken :D . Rahatlik acisinda da konforlu(en azindan benim icin) . Ozellikle siyah rengi bi ayri guzel . Hele dosemesi de kahve deri olursa tadindan yenmez ama siyah deride guzel :) . Alirsaniz uzmez sizi . Trafikte nafir gorulen araclar icinde oldugu icinde farkiniz olur :D .

    Saygilar .
  • Crash test lerinde gerçekten facia imiş araba
    Ancak patriot daha başarılı gibi geldi bana compassa göre.
    Vazgeçip sıfır hyundai ix35'e bakıcaz artık,onu daha çok sevdi alacak arkadaşım,o donanıma o fiyat bedava gibi geliyor ama bakıcaz artık
    Teşekkürler yorumlar için.
  • Suzuki Grand Vitara 1.9 ddis de düşünebilrsiniz. Ağır devir , diferansiyel kilit vb. özellikleri ile gerçek arazi aracıdır. Hız sabitleyici özelliği de var. 2. elde 40.000 tl-50.000 Tl arası fiyata sahip

     Jeep compass'mı yoksa Patriot'mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.