Şimdi Ara

2012 FİAT LİNE MI YENİ CHEVROLET AVEO SEDANMI (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
0
Favori
14.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ihsanokur

    Linea yeni kasa 1.6 multijet emotion plus ile Aveo sedan 1.3 LTZ'yi karşılaştıracak olursak;

    - Lineada iki bölgeli otomatik klima, Aveoda manuel klima.
    - Lineada 1.6 multijet 105 beygir güçlü motor, Aveoda 1.3 multijet 95 beygir tasarruflu motor.
    - Lineada uzun wheelbase, diz mesafesi belirgin şekilde daha iyi, Aveo kalabalık şehirde park kolaylığı. (Genişlikler, bagaj hacimleri aynı)
    - Aveoda start-stop var, Lineada öyle bir şey yok.
    - Aveoda sunroof alabiliyorsunuz, Lineada öyle bir seçenek yok.
    - Aveonun yol bilgisayarında anlık tüketim göstergesi yok.
    - Lineada sürücü, yolcu, yan ve tavan toplam 6 hava yastığı var, Aveoda sürücü, yolcu, yan ve tavan toplam 8 haya yastığı var. (Lineanın arka koltuk yan airbagleri yok)

    arkadaşa teşekkür etmek istedim fanatiklik yapmadan iki aracında artı ve eksi yönlerini yazmış. diger mesajlara bak utanmasalar aveo nun tek rakibi s serisi mersedes diyecekler. arkadaş esas maddeyi 2. satırda yazmış zaten "Lineada 1.6 multijet 105 beygir güçlü motor, Aveoda 1.3 multijet 95 beygir tasarruflu motor." gidip 1.3 almanın ne manası var motorlar aynı zaten, iki aracı da kullanın tüketim degerlerine fabrikaların salladıkları degerleri degilde kendinin bizzat kullanarak görün, iki motorun performansını kıyaslayın. gidip de 1.3 almazsınız zaten. linea emotion ile aveo kıyası da biraz saçma olmuş aveonun rakipleri sümbül, fiesta, polo, punto ve benzeri araçlar. gerçi satış rakamları ortada onlarla da pek rekabet ettiği söylenemez



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werty_tr -- 22 Mayıs 2012; 0:37:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pixelbs

    quote:

    Orijinalden alıntı: sipagetti_tr


    - Linea: Yeni linea diyorlar. Tamamen yalan bana göre. Sadece dışı makyajlanmış, bir de ön göğsü Bravo'dan almışlar. Baz donaımlısına 42.000 TL (tanıtım fiyatı), full donanımlısına ise 49.500 TL çektiler. Fakat ne start& stop var, ne 8 hava yastığı var. Fakat aşağıda yazdığım markanın yapmış olduğu indirim ve donanımının full olması sebebiyle olmadı. İstediğimiz indirimi alamasaydık bu arabayı alacaktık. Bi de o motora neden 6 ileri vites koymuyorlar anlamadım. Deneme sürüşünde araba 5. vitesse 130 km hızla giderken motor resmen bağırıyor.

    -

    1,6 dizel 6 ileri ful donanımlı linea 44 000 tl
    hangi bayıden 49500 tl fiyat aldınız ?

    Konya...
  • (1.6 full donanım için) Kredi ile almak isteyenlere 49.5 çekiyorlar. Peşin param var derseniz pazarlık 44.5'dan başlıyor.
  • Aveo Sedan

     2012 FİAT LİNE MI YENİ CHEVROLET AVEO SEDANMI
  • arkadaş puntoyada bindim lineayada bindim arasındaki tek fark gösterge farkı bide linea biraz daha rahat detaylara birazdan girecem.aveo parça kalitesi biraz düşük geldi cruzedede orta derecede.marka fanatikliği yapmayın.doğruları konusalım.fiatın arabaları ne kadar airbag varsada dayanıksız kim ne derse desin bi bravo bi punto bi linea bi freemont gerisi boş fiatta araba olarak binilcek arabalar bunlar fiatın.Ama Motor Teknolojiside hesaba katıcaksınız.multijet motor dünyaya adını altın harflerle kazımış hatasız kusursuz bir motor.yani linea vs aveo derseniz dış görünüş,serilik,hız,sağlamlık,geniş iç hacmi için linea derim 2-3 kere linea kullandım eski kasa çok güzel giden bir araba yol tutuşu bence çok iyi ama yol tutuşu lastiklerde etkiliyor.fabrika çıkışı dandik lastiklerle tabi yol tutmaz araba.aveoya gelirsek aveo iyi bir araba buda çok seri ama arada segment farkı var kim ne derse desin elbet farkını hissedersin.2 araba arasında aveo diyenler bi linea kullansın aradaki farkı anlar.sonuçta bi yanda FERRARİ,MASERATİ,ALFA ROMEO,LANCİA NIN SAHİBİ FİAT VAR DİYER YANDA TEK TABANCA CHEVROLET Karar Senin......
  • quote:

    Orijinalden alıntı: doomcry1000

    ... 2-3 kere linea kullandım eski kasa çok güzel giden bir araba yol tutuşu bence çok iyi ama yol tutuşu lastiklerde etkiliyor.fabrika çıkışı dandik lastiklerle tabi yol tutmaz araba...

    Bridgestone Turanzalar mı yol tutmuyor???
  • yedek parça sıkıntısı yaşamamak için FİAT
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serty23

    Aveo hb güzelde sedan tam bir facia , tasarlayan mühendisi bulsam ıslak odunla dövücem

    Sedanı bende sevmiyorum o yüzden tercihim Linea olurdu.

    Aveo'nun ön taraf özellikle çok hoşuma gidiyor farlar falan güzel düşünülmüş donanım zaten şahane HB de olur derseniz aveo değilse Linea..

    Biz de zamanında Fiat kullandık severim. İki araç arsında bence öyle çok fark yok yani Marka/Kalite adına. Binin içine oturun sağına soluna dokunun bakın edin, hangisi hoşunuza giderse alın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ihsanokur

    (1.6 full donanım için) Kredi ile almak isteyenlere 49.5 çekiyorlar. Peşin param var derseniz pazarlık 44.5'dan başlıyor.

    Bu arada pahalıymış Linea bu durumda bende bir tereddüt oldu Dizel aveo yu ne akdara bırakıyorlaar 38-39 bin??? Oralara gelirse bence fiyat farkından Aveo'ya dönülebilir. 44-46bin lere gelinecekse başka alternatifler değerlendiridim.
  •  2012 FİAT LİNE MI YENİ CHEVROLET AVEO SEDANMI


     2012 FİAT LİNE MI YENİ CHEVROLET AVEO SEDANMI


    İkinci Fiyat listesi LİNEA'nın...

    Bu durumda 1.3 Multijet 95 beygirlik Linea İle
    1.3 LT Dizel Aveo birbirine yakın oluyor.

    ama ben LTZ tercih ederdim bu seferde 2-3 bin TL aveo daha pahalı oluyor.
    1.6 olan lineayı motor farklı olduğundan karşılaştırmaya koymadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carantinas -- 16 Haziran 2012; 12:46:12 >
  • geçen linea'ya bindim. içi çok hoşuma gitti. bence gidip araçları inceleyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesbi

    Yorumlar gerçekten komedi. Bunlardan kaçı iki aracı da kullandı merak ediyorum. Bagajları arasında dağlar varmış. Arada 6 litremi ne var. Linea uzamış puntodur ve <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=63545321&url=#" data-href="#">fiat</a> C sınıfı deyince bana göre c sınıfı değildir. Boyu uzun eni dar bir araçtır. Euroncap testi bile yoktur. Dolayısıyla B sınıfında dünyanın en güvenli aracı! seçilmiş bir araçla kıyaslamak dahi gereksiz. Motorlar aynı dizellerde. Yani parça, yakıt, çekiş benzer. Aveo hafif ve sağlam yapısıyla daha yeni ve daha iyi bir araç bence. Aveonun arkası çirkin ama lineanın güzel yeri yokki. Arka baş mesafesi lineada kötü. Benim kafam tavana değiyor lineada.

    Direksiyon konusuna gelince <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=63545321&url=#" data-href="#">corvette</a> değil camaro direksiyonu var. Bilip bilmeden sallayan arkadaşlar güya dalga geçiyorlar. Lineadaki antik mozaik ekranlı sarı ışıklı teyp bile almamam için bir nedendir.

    Şimdi ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi iyi belirleyin. Linea Türk halıknının yeni şahini olmuştur. 2. eli kuvvetli, parçası bol ve ucuzdur (çok ta ucuz değil). Albea ön tampon (siyah plastik) 350 liraya değişti yakın zaman bir tanıdık. Lineanınki daha pahalıdır sanırım. Siz en iyisi çoğunlua uyun ve çakma daewoo almayın. Zaten bizim ülkeye has bir araba ne de olsa. Bizden başka hiçbiyerde satılmıyor. Halbuki linea öyle mi?

    Tamamen katılıyorum, aveo da opel astralarda kullanılan motor yok mu zaten ?benim billdiğim kasa daweoo ve kore yapımı.Zaten kore de montajı olan bir sürü marka var bilinen.
    kesbi arkadaşın dediği gibi linea " yeni şahin " dir.Fiat motor teknolojisi hala eski sürümdür ve hala daha " az yakıt " tüketimine uygun olmayan motorları üretmektedirler.
    Bence aveo " yeni " çok çok iyi hem tasarım hem de güç ve konfor olarak
  • kesinlikle linea al. linea c sınıfıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cucuko

    quote:

    Orijinalden alıntı: kesbi

    Yorumlar gerçekten komedi. Bunlardan kaçı iki aracı da kullandı merak ediyorum. Bagajları arasında dağlar varmış. Arada 6 litremi ne var. Linea uzamış puntodur ve <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=63548086&url=#" data-href="#">fiat</a> C sınıfı deyince bana göre c sınıfı değildir. Boyu uzun eni dar bir araçtır. Euroncap testi bile yoktur. Dolayısıyla B sınıfında dünyanın en güvenli aracı! seçilmiş bir araçla kıyaslamak dahi gereksiz. Motorlar aynı dizellerde. Yani parça, yakıt, çekiş benzer. Aveo hafif ve sağlam yapısıyla daha yeni ve daha iyi bir araç bence. Aveonun arkası çirkin ama lineanın güzel yeri yokki. Arka baş mesafesi lineada kötü. Benim kafam tavana değiyor lineada.

    Direksiyon konusuna gelince <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=63548086&url=#" data-href="#">corvette</a> değil camaro direksiyonu var. Bilip bilmeden sallayan arkadaşlar güya dalga geçiyorlar. Lineadaki antik mozaik ekranlı sarı ışıklı teyp bile almamam için bir nedendir.

    Şimdi ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi iyi belirleyin. Linea Türk halıknının yeni şahini olmuştur. 2. eli kuvvetli, parçası bol ve ucuzdur (çok ta ucuz değil). Albea ön tampon (siyah plastik) 350 liraya değişti yakın zaman bir tanıdık. Lineanınki daha pahalıdır sanırım. Siz en iyisi çoğunlua uyun ve çakma daewoo almayın. Zaten bizim ülkeye has bir araba ne de olsa. Bizden başka hiçbiyerde satılmıyor. Halbuki linea öyle mi?

    Tamamen katılıyorum, aveo da opel astralarda kullanılan motor yok mu zaten ?benim billdiğim kasa daweoo ve kore yapımı.Zaten kore de montajı olan bir sürü marka var bilinen.
    kesbi arkadaşın dediği gibi linea " yeni şahin " dir.Fiat motor teknolojisi hala eski sürümdür ve hala daha " az yakıt " tüketimine uygun olmayan motorları üretmektedirler.
    Bence aveo " yeni " çok çok iyi hem tasarım hem de güç ve konfor olarak

    yeni aveo'nun, cruze'un, spark'ın vs. yani yeni nesil chevrolet'lerin herşeyi GM'e aittir. mühendisliği, tasarımı ve üretimi GM tarafından yapılmaktadır.. daewoo muhabbeti 2005 model kaloslarda falan vardı. Avrupa'da satılan chevrolet modellerinin üretimi Güney Kore'deki GM fabrikalarında yapılıyor.



  • quote:

    Orijinalden alıntı: vwjetta

    kesinlikle linea al. linea c sınıfıdır.

    çakma c :)
  • 7 Kasım 2012; 18:49:37
    Seçtiğiniz mesajın linkini aşağıdaki kutudan kopyalayabilirsiniz.

    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=67803960


    --------------------------------------------------------------------------------

    Fiat Yeni Linea Longue 1.6 dizel modelini beğeniyorum. almayı düşünüyorum. EuroNcup güvenlik testi yok diye eleştiriliyor. Baktığım zaman Peynir ekmek gibi satılan Hyundailerin de güvenlik testi yok. Skoda Oktavyaların çoğu modellerinin Fluencelerin de birçoğunda güvenlik testi yok. Aveonun 5 yıldız güvenlik tesi var ama arabanın ağırlıklarını karşılaştırdığımda Aveo lar Lineaya göre daha hafif. Demekki içinde ekstra çelik koruma yok. Üstelik önü de lineaya göre daha kısa. Bu testin çok bağlayıcı olduğunu düşünmüyorum. Aveoya kötü demiyorum. Onu da düşünüyorum ama arka frenleri kampana. Lineada ön ve arka frenler disk. Aveoda arka koltukta kol dayama yok Lineada var. Kararan dikiz aynası Aveoda yok Lineada var. Elektrikli katlanan yan aynalar ve aynada sinyal lambası Aveoda yok Lineada var. USB girişi Lİneada gözünün önünde Aveoda bagaj içinde. Lineada klima çift yönlü Aveoda tek yönlü. Bu özellikleri göz önüne aldığımda Linea öne çıkıyor. Ama Aveonun az yakması ve Start Stop özelliğinin bulunması da beni Aveoya yaklaştırıyor. Gelelim arkadan görünüşün kötü olduğuna dair yorumlara. Bana hiç kötü gelmiyor. Ford Focus ve Hyndai den ve Opelden daha iyi bence. Üstelik beni bunlar da ilgilendirmiyor. Beni 500 lt lik bagaj ilgilendirir. Onun üstüne de bagaj yok. Senenin başındaki yorumlara bakıyorum da Linea 40 Bine çok pahalı. Sonradan inecek bu paraya alanlar da pişman olacak diyenler olmuş. Şu an aracın liste Fiyatı 46 bin TL. Demek ki bu teori de tutmamış. Cruze önerenlere diyecek hiçbir cevabım yok. Vergisi yakıtı ve fiyatı pahalı. Üstelik te donanım Aveodakinin ve Lineadakinin çeyreği kadar bile değil. Sonuç olarak Lİnea Longue 1.6 dizel alınacak bir araba diyorum. Aralık ayı içinde alacağım. Aveo 1.3 LTZ Dizel neden düşünmüyorum. 1. Ankarada caddelerde hiç rastlamadım. 2. Ankarada test sürüşü yapabileceğim Aveo 1.3 LTZ Sedan dizel araç hiç bir bayide yok. 75 beygirlik ile test yaptım o da içime sinmedi. Yokuş kalkış desteğini denediğimde Aveo da az bişey geri kaçıyordu. LTZ deneyemediğim için bilemiyorum. Ama Lineada milim geriye kaçmıyor. Lineanın test sürüşünden oldukça memnun kaldım. Bayiler de çok yardımcı oluyor. Sıfır faiz de cazip geliyor. Sonuç olarak şimdilik Linea diyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yalnızdenizci

    7 Kasım 2012; 18:49:37
    Seçtiğiniz mesajın linkini aşağıdaki kutudan kopyalayabilirsiniz.

    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=67803960


    --------------------------------------------------------------------------------

    Fiat Yeni Linea Longue 1.6 dizel modelini beğeniyorum. almayı düşünüyorum. EuroNcup güvenlik testi yok diye eleştiriliyor. Baktığım zaman Peynir ekmek gibi satılan Hyundailerin de güvenlik testi yok. Skoda Oktavyaların çoğu modellerinin Fluencelerin de birçoğunda güvenlik testi yok. Aveonun 5 yıldız güvenlik tesi var ama arabanın ağırlıklarını karşılaştırdığımda Aveo lar Lineaya göre daha hafif. Demekki içinde ekstra çelik koruma yok. Üstelik önü de lineaya göre daha kısa. Bu testin çok bağlayıcı olduğunu düşünmüyorum. Aveoya kötü demiyorum. Onu da düşünüyorum ama arka frenleri kampana. Lineada ön ve arka frenler disk. Aveoda arka koltukta kol dayama yok Lineada var. Kararan dikiz aynası Aveoda yok Lineada var. Elektrikli katlanan yan aynalar ve aynada sinyal lambası Aveoda yok Lineada var. USB girişi Lİneada gözünün önünde Aveoda bagaj içinde. Lineada klima çift yönlü Aveoda tek yönlü. Bu özellikleri göz önüne aldığımda Linea öne çıkıyor. Ama Aveonun az yakması ve Start Stop özelliğinin bulunması da beni Aveoya yaklaştırıyor. Gelelim arkadan görünüşün kötü olduğuna dair yorumlara. Bana hiç kötü gelmiyor. Ford Focus ve Hyndai den ve Opelden daha iyi bence. Üstelik beni bunlar da ilgilendirmiyor. Beni 500 lt lik bagaj ilgilendirir. Onun üstüne de bagaj yok. Senenin başındaki yorumlara bakıyorum da Linea 40 Bine çok pahalı. Sonradan inecek bu paraya alanlar da pişman olacak diyenler olmuş. Şu an aracın liste Fiyatı 46 bin TL. Demek ki bu teori de tutmamış. Cruze önerenlere diyecek hiçbir cevabım yok. Vergisi yakıtı ve fiyatı pahalı. Üstelik te donanım Aveodakinin ve Lineadakinin çeyreği kadar bile değil. Sonuç olarak Lİnea Longue 1.6 dizel alınacak bir araba diyorum. Aralık ayı içinde alacağım. Aveo 1.3 LTZ Dizel neden düşünmüyorum. 1. Ankarada caddelerde hiç rastlamadım. 2. Ankarada test sürüşü yapabileceğim Aveo 1.3 LTZ Sedan dizel araç hiç bir bayide yok. 75 beygirlik ile test yaptım o da içime sinmedi. Yokuş kalkış desteğini denediğimde Aveo da az bişey geri kaçıyordu. LTZ deneyemediğim için bilemiyorum. Ama Lineada milim geriye kaçmıyor. Lineanın test sürüşünden oldukça memnun kaldım. Bayiler de çok yardımcı oluyor. Sıfır faiz de cazip geliyor. Sonuç olarak şimdilik Linea diyorum.



    hayırlı olsun linean ben ankara cadelerinde aveo kulanacam :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gacvokem -- 16 Aralık 2012; 23:44:06 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.