Şimdi Ara

Bağlantı var ama internete giremiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
3
Favori
62.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apartmana ait bir internet var diyorsun ve her katta bir modem var diyorsun. Bu nasıl oluyor? Yani modem için telefon bağlantısı lazım dairene, telefon bağlantısı bir tane ise bir tane modem vardır.
  • Merhaba arkadaşlar.Bana kafayı yedirtmek üzere olan ne yaptıysam üstesinden gelemediğim bir sorunum var sizden yardım istiyorum.

    Laptop'dan wifi yoluyla bağlanıyorum internete.Apartmana ait internet her katta bir modem var.Herneyse,bağlanıp internete girdikten sonra bi 3-4 saniye kullanabiliyorum.Ondan sonra bağlantı var hiçbir sorun gözükmüyor ama internete giremiyorum.DNS değiştirmeyi denedim,driverları güncellemeyi denedim,windows hatalarını denetledim,virüs taraması yaptım,modeme reset attım,ağ destekli güvenli moduda denedim ama yok yok yok internet var görünüyor internet erişimi var diyor ama hiçbir yere giremiyorum.Arkadaşın laptopundan rahatlıkla giriliyor aynı modem üzerinden.Son çare alt katın modeminden bağlanmayı denedim şu an orda bir problem yok nete çok rahat girebiliyorum.Sizce problem nerde olabilir bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.







  • Yukarı,yardım lütfen.
  • Modemin IP alıyor mu? Modeminizin IP numarasını girin tarayıcınıza, bakalım girecek mi?
  • Moden ayarlarınızı kontrol edin adsl kullanıcı adınızın ve şifrenizin doğruluğunda emin olun.
  • Giriş yapıyor ama çok yavaş bir şekilde.Diğer pcden denediğimde çat diye giriyor.Manuel IP vermeyi denedim o da işe yaramadı anlam veremedim bir türlü.Aynı modem üzerinden diğer pc giriyor ama ben giremiyorum.Ne denediysemde olmadı


    Edit : Modem ayarlarıda doğru çünkü internet 4-5 saniye gelip gidiyo ayrıca dediğim gibi diğer bilgisayar aynı modemden çok rahat girebiliyor sorun benimle ilgili olsa gerek.Fakat nereden kaynaklandığını bulamıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Constantine34 -- 13 Mart 2012; 15:33:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: by_hunter_16

    Giriş yapıyor ama çok yavaş bir şekilde.Diğer pcden denediğimde çat diye giriyor.Manuel IP vermeyi denedim o da işe yaramadı anlam veremedim bir türlü.Aynı modem üzerinden diğer pc giriyor ama ben giremiyorum.Ne denediysemde olmadı

    Kablosuz mu bağlanıyorsun? Belki de modemin görmüyordur kablosuz bağlanıyorsan, kaç diş gösteriyor ki?
  • 5 diş yani full görüyor.Bağlantıyı sağlıyorum internet erişimi var diyor problemde gözükmüyor yani.Sorun şu internete en fazla 3-4 saniye giriyor sonra giremiyorum hiçbir yere download denedim o da en fazla 1 mb'ını indiriyor dosyanın orda gidiyor yine internet.
  • Dairede telefon bağlantısı filan yok modem apartman koridorunda evin dışında yani ordan çekiyor.Her kattada bu şekilde modem evlerde değil.Kablosuz wireless kullanıyoruz ana hat apartman görevlisinin evinden geliyor.Ayrıca telefon bağlantısı olmadan da internet kullanabildiğimiz bir devirdeyiz ( fiber net ).Sorun orda burda değil söylediğin şeyde takılcak bir durumda olduğunu düşünmüyorum.Ve burdan internete girebiliyordum ta ki bir kaç gün öncesine kadar.
  • Ne demişim ? Her katta bir modem var demişim her dairede değil her katta bir modem var ve her kattada 5 daire var.Ayrıca şu an yanımdaki laptop giriyor arada 10 cm bile yok.Ben bir alt katınkinden bağlanmış durumdayım o daha uzak bir sorun yaşamıyorum.Ve daha önceden şu an oturduğum yerden bağlanıyordum.Sorun sinyal filan değil yani.Ukalalık yaptığımda yok ukalalık yapan sensin şu an senin verdiğin cevaba göre ne olduğunu anlattım yardımcı olamıyorsan tartışma ortamı yaratmanada gerek yok gereksiz bir sebeple.Dediğin gibi birşey değil sorun başka yerde olmalı diyorum.

    Tekrar söylüyorum evde değil modem apartmanın koridorunda ve şu an oturduğum yerden daha önce girebiliyordum.Ve hatta şu an bir alt kattan bile giremiyorum dahasıda var yanımdaki pc bu kattaki benim giremediğim modemden çatır çatır giriyor.Sorun sinyal değil yani umarım anlamışsındır.
  • Kablosuz bağdaştırıcı ayarlarını kontrol edin , gerekirse kaldırın bir kez daha yükleyin , elle , manuel bir şekilde İP adres verin , kimden ya da nereden internet hizmeti alıyorsan oradaki modemden manuel olarak verdiğiniz İp adresini modemin ayar kısmına yazmanız gerekir , o da olmadıysa modeme bağlantı yaptğınızda MAC adres muhakkak kayıt eder , bağlantı şeklini değiştirip MAC adres şeklini kabul eder bir biçimde yapın , kolaylıklar , sonucu bildirin..Bu arada ortamı germenin anlamı yok , saygının olmadı yerde kargaşa, kargaşanın olduğu yerde bilgi paylaşımı olmaz.. Lütfen birbirimize saygılı olalım ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkuterhk -- 13 Mart 2012; 16:08:54 >
  • Yardım almayı haketmiyor mu ? Konuya girip bunu mu yazmaktı amacın.Burda sorunu belirttim arkadaşta yanlış anlayıp ukalalık olarak nitelendirmiş.Ortada bir yanlış anlama var ve konuyla bağımsız sen niye atlıyorsun ? Yardım ettinde söylediğin şeyi beceremedim sanki..
  • Dostum tutumun çok küstahça. Uslubunu düzelt. İyi forumlar.
  • Arkadaşım o zaman sorun senin Notebook'ukunun Wireless'inde değil mi diye denemen için aynı bilgisayarla başka bir bağlantı üzerinde denemelisin. Yani senin bilgisayar başka bir internetten de böyle yavaş mı bağlanıyor, buna bakmalısın.
  • quote:

    Arkadaşım o zaman sorun senin Notebook'ukunun Wireless'inde değil mi diye denemen için aynı bilgisayarla başka bir bağlantı üzerinde denemelisin. Yani senin bilgisayar başka bir internetten de böyle yavaş mı bağlanıyor, buna bakmalısın.


    Bunu da denedim alt katın modeminden çok rahat girebiliyorum ve hatta şu an orayı kullanıyorum o internetle forumdayım yani.


    quote:

    Orijinalden alıntı: hkuterhk

    Kablosuz bağdaştırıcı ayarlarını kontrol edin , gerekirse kaldırın bir kez daha yükleyin , elle , manuel bir şekilde İP adres verin , kimden ya da nereden internet hizmeti alıyorsan oradaki modemden manuel olarak verdiğiniz İp adresini modemin ayar kısmına yazmanız gerekir , o da olmadıysa modeme bağlantı yaptğınızda MAC adres muhakkak kayıt eder , bağlantı şeklini değiştirip MAC adres şeklini kabul eder bir biçimde yapın , kolaylıklar , sonucu bildirin..Bu arada ortamı germenin anlamı yok , saygının olmadı yerde kargaşa, kargaşanın olduğu yerde bilgi paylaşımı olmaz.. Lütfen birbirimize saygılı olalım ..




    Teşekkür ederim,kablosuz bağdaştırıcı ayarlarını tamamen kontrol ettim kaldırıp yüklemeyide denedim,manuel ip'yide denedim,mac adres olayını anlamadım tam olarak ne yapmamız lazım.

    Bide bağdaştırıcı ayarlarında " Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter #4 " adında bir kablosuz ağ daha oluşmuş benim kablosuz ağımı devre dışı bıraktığımda kayboluyor.

     Bağlantı var ama internete giremiyorum




  • Resimden de gördüğüm kadarıyla kablosuz bağdaştırıcın çalışıyor , ancak nete giremiyorum diyorsun , şimdi aklına geldi internet tarayıcını kurcaladın mı? mesela explorer , ayar falan yaptınmı ya da ayarları sıfırladın mı , ya da mozilla , burda da ayar falan yaptın mı , şunu da sormak isterim , modemine bilgisayarından ping atabiliyormusun ? ki ping atabiliyorsan makinan modeme bağlı olduğu anlamı çıkar , dolayısıyla internet tarayıcısında sorun olduğu anlaşılır .. kolaylıklar , sonucu bildir .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hkuterhk

    Resimden de gördüğüm kadarıyla kablosuz bağdaştırıcın çalışıyor , ancak nete giremiyorum diyorsun , şimdi aklına geldi internet tarayıcını kurcaladın mı? mesela explorer , ayar falan yaptınmı ya da ayarları sıfırladın mı , ya da mozilla , burda da ayar falan yaptın mı , şunu da sormak isterim , modemine bilgisayarından ping atabiliyormusun ? ki ping atabiliyorsan makinan modeme bağlı olduğu anlamı çıkar , dolayısıyla internet tarayıcısında sorun olduğu anlaşılır .. kolaylıklar , sonucu bildir .

    Bağdaştırıcı çalışıyor şu an alt kattaki modemden yani 3.kattan bağlı görüldüğü gibi.Ama bu kattan bağlandığımda daha önceden girdiğim halde artık giremiyorum 2-3 saniye giriyor sonra gidiyor yani net var görünüyor ama hiçbir yere girmiyor.İnternet tarayıcılarını kurcalamak yerine hepsini denedim ama sorun onlardada değil çünkü dediğim gibi bir alt katın modeminden bağlanabiliyorum çok garip.Ping atma işlemini msdos'dan mı yapcam tarif ederseniz deneyip sonucu yazarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Constantine34 -- 13 Mart 2012; 16:28:55 >




  • Denetim Masası\Ağ ve Internet\Ağ Bağlantıları oradan sağ klik DURUM oradan AYRINTILAr a tıkla , varsayılan ağ geçidi modemin ip adresi olur , modemine ping atmak için de Başlat/Çalıştır ın içine CMD yaz enter , çıkan dos ekranında ping modemin ip adresi enter.. kolaylıklar . sonuc bildir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hkuterhk

    Denetim Masası\Ağ ve Internet\Ağ Bağlantıları oradan sağ klik DURUM oradan AYRINTILAr a tıkla , varsayılan ağ geçidi modemin ip adresi olur , modemine ping atmak için de Başlat/Çalıştır ın içine CMD yaz enter , çıkan dos ekranında ping modemin ip adresi enter.. kolaylıklar . sonuc bildir

    Dediğinizi yaptım sanırım sonuç olumsuz görünüyor yani modeme ping atamıyor ?

     Bağlantı var ama internete giremiyorum




  • Yukarı yukarı yukarı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.