Şimdi Ara

Trafik Cezasına İtiraz Prosederü - Güncel - 2012 (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
463
Cevap
89
Favori
289.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sorulara cevap veren yok mu ey otomobil genel ahalisi
  • burak235 B kullanıcısına yanıt
    daha mahkeme bitmedi idare mahkemesi sacma sapan bir sebeb ile karsı tarafı haklı buldu vermiş oldugmuz dilekceyle alakası yok ve bizde danıstaya verdik beklemedeyiz...saygılarımla
  • gecen gün eve muhtardan kağıt geldi.
    15 nisanda park cezası kesilmiş. 11 haziran tebliğ tarihi atılmış. bana 3 ağustosta kağıt geliyor. yani tam 4 aylık ceza yeni elime ulaşıyor.
    bununla alakalı itirazda bulunsam sonuç alabilir miyim?
  • 09.08.2015 tarihinde oba restorantın otoparkının ilk çıkışından çıkıp 10km hızla 10m gitmeden ikinci girişine girme girişiminde bulundum.
    (Bu yol tek gidiş tek geliş şeklindedir)
    Bu sırada arkamdaki araç ile aramda belli bir mesafe vardı fakat girmekten vazgeçip tekrar sola kırdığım sırada arkamdaki aracı motorlu trafik polisi sollamış ve ben onu sıkıştırıyorum gibi düşünerek beni sağa çekip 189 tl ceza yazdı. Yalnız cezayı yazan arkadaş oldukça agresifti ve ben kendimde bir hata görmüyorum. Cezayı yazan polis bu olaydan 2dk sonra ışıklarda bir bisikletliyle tartışıyordu. Adam en son kendi bisikletini fırlatıp kaskını çıkarırken sen ne diyosun senin yaşın kaçda benimle böyle konuşuyorsun şeklinde bir diyalog içerisindeydi. Ben bu polisin sorunlu bir tip olduğunu düşünüyorum ve cezama itiraz etmek istiyorum.

    Tam olarak prosedür nedir acaba ne yapmam gerekiyor ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doomcurse -- 12 Ağustos 2015; 15:52:59 >
  • yürekleri işte vatanına milletine bağlı vatandaşlara yetiyor doğuda bırak hız yaptın cezası kesmeyi sokağa ekmek almaya çıkamıyorlar karakollara pısıp bekliyorlar batıda ise işine gücüne giden insanları tongaya düşürüp ahlaklı ve şerefli bir hayatı seçtikleri için resmen aptal yerine koyarcasına alay ediyorlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WarSaw

    yürekleri işte vatanına milletine bağlı vatandaşlara yetiyor doğuda bırak hız yaptın cezası kesmeyi sokağa ekmek almaya çıkamıyorlar karakollara pısıp bekliyorlar batıda ise işine gücüne giden insanları tongaya düşürüp ahlaklı ve şerefli bir hayatı seçtikleri için resmen aptal yerine koyarcasına alay ediyorlar.


    Bir Trafik Polisi olarak senin bu söylediğine saçmalık diyorum. Senin yüreğin ne kadar bağlıysa Güzel Ülkeme ben de en az o kadar bağlıyım. Siyaset ile memurluk çok farklı şeyler. Doğuda görev yaptığım zamanlarda da her türlü ceza da kesiliyordu pısıp kalmak falan çok komik ! siz öyle olduğunu zannediyorsunuz belki ben 1 hafta evime gitmediğimi bilirim. İsteyen istediği gibi düşünebilir, yok Polis çalışmıyor, yanlı davranıyor, adam kayırıyor vb. Benim hem bu dünyada hem öbür dünyada verilmeyecek hesabım yok. Türkiye deki kanunların Almanyadan İsviçreden vb ülkelerden alınıp uygulamaya konması benim suçum değil , kanun koyucu ben bunu çıkarttım sende uygulayacaksın diyor. Şehir içinde radar 55 km den sonra şehirler arasında 121den sonra yasak, buna ceza yazacaksın diyor, alkollü sürücüye 1609 tl cezayı yazıp ehliyetini 1 sefer ise 6 ay alacaksın diyor, cep telefonu ile konuşana 88 tl ceza yazacaksın diyor, vb bunu gibi kurallar KTK da yazılmış ve uygulaması bizlere verilmiş. Tabii bir çok kişi ehliyetini sürücü kursuna bile gitmeden almaya alışmış, parayı bastırıyor sınavdan sonra ehliyetini alıyor,
    Hiç belediyelere kzımıyorsunuz mesela her evin bir park yeri olmalı ama hep dükkan oluyor bastırıyorlar parayı alıyorlar ruhsatı sonra koy arabayı sokağa. Buyrun size park problemi, ama parktan ceza yazınca trafik polisine saydırıyorsunuz.
    Cep telefonuyla konuşmayan yoktur neredeyse. ama dikkatsizliğinizden dolayı kaza yapınca, ah vah
    Hanginiz müzik setli aracın evimizin yanından gecerken evin camlarını zangır zangır titretmesinden şikayetçi değil, ama ceza yazınca ah vah
    Egzosu açık motosikletlere zaten tam bir baş belası trafikten men edince 'şerefsizler motorumu aldı birde ceza yazdı' oluyor.
    Hele kamyon tırlar tam bir canavar ama cezadan sonra uğraş babam
    Arkadaşlar Kimseden korkmam vazifemdeyken , haklıysam sonuna kadar giderim , Siz kurallara uyun gerisi kolay
    Lütfen yorum yaparken saygı sınırlarını da aşmayalım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: boombip

    15 gün içinde tebliğ edilmezse ceza iptal olur muhabbeti devam ediyor mu

    ceza iptal olmaz , yazılan ceza trafik büroya geri döner ve ilanen tebliğe çıkar bir ay sonrada kesinleşir
  • Şöyle bir kayıt alayımda gün gelir lazım olur .paylaşım için teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • galipgelir35 G kullanıcısına yanıt
    Araci kaldirima park edince belediye yola park edince trafik ekipleri cekiyormus dogru mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DUSTER04

    Araci kaldirima park edince belediye yola park edince trafik ekipleri cekiyormus dogru mu?

    Ben manisadayim bizde boyle bir sey yok . Il yada ilce trafik komisyonları boyle bir karar alirsa uygulanir. Yoksa arac cekme islemi yapilmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Plakaya yazilan cezalara arac sahibi itiraz edebiliyor.Arac sahibi itiraz dilekcesini yazip imzalamis olsa dahi baskasi tarafindan bu itiraz dilekcesi adliyeye verilemiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şerefsizin biri haksız yere ceza kesti. itiraz ettim. şimdi itiraz reddedildi diye mesaj geldi. şimdi ne yapmalıyım?
  • itirazin reddineeeeee
    itirazin reddineeeeee
    itirazin reddineeeeee

    itirazı reddilmeyen biri yok sanırım
     Trafik Cezasına İtiraz Prosederü - Güncel - 2012
  • Arkadaşlar trafik cezalarına itiraz etme süreci ile ilgili olarakhttp://www.plakadansorgula.com/trafik-cezasi-itiraz/ burada ayrıntılı bilgi paylaşımı yapılmış. İnceleyebilirsiniz. Bunun yanında hangi belgelerin gerektiği de açıklanmış.
  • 3 dk durduğum (aracın içinde bulunarak) yerde polis park cezası yazmış.. yarım saatten sonra yazmak zorunda değil mi ama?
  • Arkadaşlar merhaba,
    geçen hafta dönülmeyecek yerden dönmek zorunda kaldım.
    babam rahatsızdı. acelem vardı.
    neyse
    polis haklı olarak beni durdurdu ceza yazdı.
    asıl sorum sonrasında başlıyor.
    cezamı ödemek için bankaya gittim.
    ve
    bankanın ekranında 2015 model araba için 2009 yılından kalma ceza ve vergi borçları çıktı.

    yeni bir araba için nasıl böyle birşey olabilir.
    nasıl bir yol izlemeli nereye başvurmalı?
    nasıl çözmeliyim bu sorunu?
    saygılarımla...
  • Arkadaşlar trafik cezalarına itiraz edecekler birkez daha düşünsün. İtiraz ettiğim radar cezasında itirazım reddedildiği gibi ilgili trafik idaresi avukatla temsil ettiği için 189 lirada vekalet ücreti geldi, bu demek oluyorki bundan sonra kimse trafik cezalarına itiraz edemeyecek. Her ilin trafik müdürlüklerine avukat gönderilmiş ve bundan sonra bütün red kararları vekalet ücretleriyle gelirse şaırmayın arkadaşlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dogru mu anladım duzeltiniz yanlıssa fari trafik mfettişinin yazdıgı bir ceza aldım haksız yere gelen tebligatta hic bir bilgi yok foto yok itiraz etmek istiyorum mahkeme olası aksime sonuclanırsa mahkeme masrafım olmuyor mu birde once odeyip yine de basvuru yapabilioyr muyum ?
  • 2 TANE İSTANBUL 1 TANE GİRESUN BİR TANE OSMANCIKTA YEMİŞİM HEP ARKADAN GELEN CEZALAR NE YAPMALIYIM SİZCE İSTANBULA DÖNÜNCE Mİ İTİRAZ EDEYİM ELİME ULAŞAN BİR BELGE YOK ŞU AN TURKİYE.GOV.TR DEN SORGULATTIM PLAKAYA HEPSİ 2TANESİ 7 SUBATTA BİRİ 18 SUBATTA BİRİ 22 SUBATTA
  • Merhaba arkadaşlar dün akşam kadıköy stadın önünde vip taşima yapılan aracımız durdurulup polis tarafından yolcuya baskı yapılarak yalan beyanla evrakları ve acente müşteri arasında imzalanmış yolcu listesini içerir kira sözleşmesi olup müşteri acenteye ücreti ödediği halde şöför arkadaş nakden ücret almış gibi işlem yapılıp aracım trafikten men edilmiştir.Sormak istediğim husus kira sözleşmesi ve evraklarla trafik şube ceza infazdan iptal edilebilme imkanı varmıdır araç ticari olduğu için mahkemede zaman kaybıyla uğraşmak istemiyorum.İkincisi polisler hakkında görevi kötüye kullanma alanen rüşvet ve aracımı terör suçuna karışmış diye müşteriye baskıyla zorla cezaya delil olarak sundukları için ne yapabilirim.Turizmle ilgilenen araç sahibi arkadaşlara da uyarım alanen rüşvet istenmekte ve vermediğiniz taktirde müşteriniz baskı yapılarak aleyhinize ifadeye zorlanmaktadır.çevirme esnasında müşteriden uzakta olmamaya özen gösterin ve olası bağlanma durumunda aracınızın anahtar ve ruhsatını teslim etmeme hakkınız bulunmakta ve anahtarınızı almazsanız yediemin garajlarında itinayla araçlarınızın içleri boşaltılmaktadır.teslimde tutanağa araç üstündekileri kayıt ettirin ve aracınızın detaylı fotoğraflarını alın.




  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.