Şimdi Ara

Elektrikli Traş Makineleri Hakkında ? (127. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.727
Cevap
118
Favori
1.227.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar bu yastan sonra askerligi yeni bitirdim ve askerdeyken surekli nivea jel sivisi, fusion power ve nivea balsam uclusunu kullandim. Fakat karmakarisik cikan boyun bolgesinde ister istemez hep kil donmesi (ozellikle adem elmasi kisminda) oluyordu. Askerden dondukten sonra kirli sakal birakamayacagim bir ise basladim ve sakallarimi sik sik kesmem gerekiyor. Daha onceden sakallarimi duzeltmek ve kisaltmak icin braun cruzer kullaniyordum fakat ne sinek kaydi trasindan nede kisaltmasindan memnunum zaten makina miladini doldurmak uzere 5 yili askin suredir aktif. Simdi bir islak/kuru makina almaya karar verdim. Bu basligi yarisindan baslayarak sonuna kadar okuyup Turk okuyucularin tras makinalari hakkindaki yorumlarini almaya calistim, gordugum kadariyla Turkiye de Panasonic kullananlar gayet memun. Benim sakallarim cok sert sayilmaz, cildim inanilmaz hassas ve boyun bolgesi oldukca sorunlu. Sakallarimi arasira uzatip kisaltmak icin bir panasonic ergc50 aldim ve cok memnun kaldim. Bu panasonic kisaltma isini cok iyi yapinca (digerlerine gore acik ara farkla, cruzer ile ise karsilastirilamayacak kadar) bende panasonic e yoneldim. ES LA 63/93 oldukca hosuma gitmisti. Amazon.com da neredeyse tum yorumlari okudum ve cogu kisi boyun bolgesinde cok basarili olmadigini yaziyordu, arastirmaya devam ettigimde rotary tipi Philips Norelco makinalara baktigimda ise bu makinalarin Foil tipi (panasonic, braun) makinalara gore uzun sakal ve boyun bolgesinde daha basarili oldugu fakat Foil tipi kadar sinek kaydi yapmadiklarini yaziyordu. Bu ne kadar dogru bilmiyorum fakat bende herkes gibi hem boyun bolgesi duzgun olsun hem tahris etmesin hemde sinek kaydi olsun istiyorum.

    Dikkatimi ceken diger bir husus panasonic USA de oldukca uygun fiyatliyken Philips baya bi pahali. Fakat Turkiye de hepsi ayni fiyatta satiliyor. Boyun bolgesini referans alarak sizce Rotary (philips) mi yoksa Foil (Panasonic) mi tercih etmeliyim. Birde islak tras derken tras kremi adiyla satilan urunler mi kullaniyoruz yoksa nivea jel gibi seyler oluyor mu?




  • Panasonic tıraş makinelerinin hepsi ıslak köpüklü kullanıldığından dolayı direk elektrikle çalışmıyor.
    japon makineyi yaparken bu şekilde kullanımını uygun görmemiş.
    yani ıslak kullanılırken adaptör jakının makinede takılı olması durumu herhengi bir elektrik çarpmasına sebep olacağını düşünmüş.
    yada makineyi temizleme amaçlı yıkarken elektrik çarpma riskine karşı bu ürünler direk elektrikle çalışmıyor.

    panasonic tıraş makinelerinin diğer markalara göre tek dezavantajı budur.
  • Selamun Aleyküm. Daha önceki bir sert açıklamam için İhlas mağazalaında çalışan ve bu cemaate ait arkadaşlardan özür dilerim: 2006 yılında yazmış olduğum bir mesajdı. tabbi neden öyle bir şeyler yazdım o anki ruh haletimi hatıramıyorum. belkide çok kızdırmışlard. Herneyse sonrasında yıkadığım traş makinası arıza yapmıştı. servise gittiğimde bana ne dediler biliyormusunuz "su kaçmış" ya ben bunu yıkıyorum yok dediler bunlar yıkanır amasiz yıkamayın. Her neyse konu bu değil.

    tekrar ediyorum Bu cemaate mensup arkadaşlardan özür diliyorum. Daha önceleri bir kişi mail atmıştı ama ne demek istediğini anlamadım. RevengeR T® rumuzlu arkadaşa teşekkür ederim. Unutmuştum ben o mesajı. unutmamış olsaydım çoktan silerdim. Beni aydınlattı. aydınlattı derken o hızlı dönemimde öyle düşünmüşüm (hata etmişim). Şimdi o açıklamayı onaylamıyorum, doğru bulmuyorum. öyle bir mesaj yazılmamalı. Savunmasınıda yapamıyorum sadece çokızgın olduğumbir dönemde yazdığım bir mesajdı herhalde. bir tek bunu diyorum. o zamanalrı ben çoktan unuttum, oralarda çokarkadaşlar edindim, maşaallah allah sayılarını ve gayretlerini artırsın inş.

    Konuyu çok uzattım.
    Tekrar kusura bakmayın, BİLEMİYORUM YAPARMISINIZ AMA HAKKINIZI HELAL EDİN.




  • arkadaşlar merhaba bu konu başlığını incelemeden önce traş makinalarında braun ve philips önde geliyor sanıyordum ama öyle değilmiş panasonic baya bir etkenmiş bu sektörde. ben braunun cruzer 5 yada 6 modelini almayı düşünüyorum top sakal bırakıyorum yani ince yerlere girmesi lazım traş makinasının sizin önereceğiniz traş makinaları nelerdir birde panasoniğin modelleri top sakal bırakmak için uygunmudur tavsiyelerinizi bekliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cihanakgun

    Arkadaslar bu yastan sonra askerligi yeni bitirdim ve askerdeyken surekli nivea jel sivisi, fusion power ve nivea balsam uclusunu kullandim. Fakat karmakarisik cikan boyun bolgesinde ister istemez hep kil donmesi (ozellikle adem elmasi kisminda) oluyordu. Askerden dondukten sonra kirli sakal birakamayacagim bir ise basladim ve sakallarimi sik sik kesmem gerekiyor. Daha onceden sakallarimi duzeltmek ve kisaltmak icin braun cruzer kullaniyordum fakat ne sinek kaydi trasindan nede kisaltmasindan memnunum zaten makina miladini doldurmak uzere 5 yili askin suredir aktif. Simdi bir islak/kuru makina almaya karar verdim. Bu basligi yarisindan baslayarak sonuna kadar okuyup Turk okuyucularin tras makinalari hakkindaki yorumlarini almaya calistim, gordugum kadariyla Turkiye de Panasonic kullananlar gayet memun. Benim sakallarim cok sert sayilmaz, cildim inanilmaz hassas ve boyun bolgesi oldukca sorunlu. Sakallarimi arasira uzatip kisaltmak icin bir panasonic ergc50 aldim ve cok memnun kaldim. Bu panasonic kisaltma isini cok iyi yapinca (digerlerine gore acik ara farkla, cruzer ile ise karsilastirilamayacak kadar) bende panasonic e yoneldim. ES LA 63/93 oldukca hosuma gitmisti. Amazon.com da neredeyse tum yorumlari okudum ve cogu kisi boyun bolgesinde cok basarili olmadigini yaziyordu, arastirmaya devam ettigimde rotary tipi Philips Norelco makinalara baktigimda ise bu makinalarin Foil tipi (panasonic, braun) makinalara gore uzun sakal ve boyun bolgesinde daha basarili oldugu fakat Foil tipi kadar sinek kaydi yapmadiklarini yaziyordu. Bu ne kadar dogru bilmiyorum fakat bende herkes gibi hem boyun bolgesi duzgun olsun hem tahris etmesin hemde sinek kaydi olsun istiyorum.

    Dikkatimi ceken diger bir husus panasonic USA de oldukca uygun fiyatliyken Philips baya bi pahali. Fakat Turkiye de hepsi ayni fiyatta satiliyor. Boyun bolgesini referans alarak sizce Rotary (philips) mi yoksa Foil (Panasonic) mi tercih etmeliyim. Birde islak tras derken tras kremi adiyla satilan urunler mi kullaniyoruz yoksa nivea jel gibi seyler oluyor mu?


    Bu konu hakkinda gorus bildiren yok mu?




  • İyi günler diliyorum;
    Faydası olabileceği düşüncesi ile izlenimlerimi paylaşmak istedim.
    Yaklaşık 25 yıldır tıraş makinesi kullanmaktayım, geçtiğimiz günlerde yeni bir tıraş makinesi ihtiyacım doğduğunda konu üzerinde biraz araştırma yaptım. Aslında tıraş makinelerinde 2 markanın olduğunu ve diğerlerinin de çok gerekli olmadığını düşünürdüm. Kullandığım model o kadar da alt sınıf bir model değildi ve asıl amacım aynı markanın yeni modellerinden (25 yıldır kullandığım markaya haksızlık etmek istemediğim için marka belirtmek istemiyorum) birini almaktı. Araştırırken Panasonic Tıraş Makinesine rastladım ama önceleri fazla önemsemedim. Araştırmam devam ettikçe Panasonic Tıraş Makinesinin oldukça üstün özellikleri olduğunu gördüm. Kullanıcı yorumları da oldukça iyiydi. Devir sayısı, ıslak kuru kullanılabilmesi, çok basit bir şekilde yıkanabilmesi, öngörülen tıraş süresi gibi oldukça iddialı özelikleri vardı. Kullandığım makinenin yeni modellerinde devir ile ilgili bilgi bulamadım bu da bana Panasonic’in devir konusunda gerçekten iddialı olduğunu düşündürttü. Makinemle mecburen kuru tıraş olurdum (zaten ıslak olunabildiğini de bilmiyordum) özellikle yaz günleri suratım ter içinde olduğundan rahat tıraş olamaz ve tıraş öncesi mutlaka pudra kullanırdım. Günlük temizliğinin yanı sıra birkaç ay da bir kolonya ile elek ve bıçağı temizlerdim. Tıraş sürem en az 10 dakika idi, açıkçası Panasonic’in 4 dakika olarak belirttiği tıraş süresini de önceleri fazla ciddiye almamıştım
    Panasonic almaya karar vererek uygun modeli forum sayfalarından araştırmaya başladım.
    http://forum.donanimhaber.com/m_46465089/tm.htm Öncelikle yeni çıkan ESRF31 modelini fiyat açısından da uygun olduğunu düşünerek almaya karar vermiştim ancak daha önce üretilmiş olmasına rağmen ES8243 modelinin tipi ve özellikleri daha cazip geliyordu ama fiyat yüksekti. Forum sayfasında newyorktaniste isimli arkadaşın mesajında belirtilen e posta adresine yazarak fiyat konusunda bilgi istedim. Aldığım fiyat oldukça cazipti ve sonuç olarak ESRF8243 modelini aldım, “newyorktaniste” arkadaşıma yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Makineyi aldığımda genel olarak inceledim ve çok hoşuma gitti. Elek kısmını incelediğimde ise 4 parçadan oluşan eleğin her parçasının birbirinden bağımsız olarak aşağı, yukarı ve sağa, sola hareket edebildiğini görünce teknolojisine saygım arttı.
    Tıraş Makinesini 5 gündür kullanıyorum, elbette eski kullandığım makineye göre yorumlayabiliyorum. Tıraş sürem kısaldı, en fazla 5 dakikada tıraş oluyorum, üstelik sakallarımı çok daha iyi alıyor. Kuru tıraş alışkanlığının dışına çıkmak, hem de zaten sabunlanacağından makinenin temizliğini yapmak için Pazar günler ıslak tıraş olmaya karar verdim. Yorumlarıyla uygun tercih yapmamı sağlayanlara teşekkür ediyorum…




  • quote:

    Orijinalden alıntı: a.t.c.

    İyi günler diliyorum;
    Faydası olabileceği düşüncesi ile izlenimlerimi paylaşmak istedim.
    Yaklaşık 25 yıldır tıraş makinesi kullanmaktayım, geçtiğimiz günlerde yeni bir tıraş makinesi ihtiyacım doğduğunda konu üzerinde biraz araştırma yaptım. Aslında tıraş makinelerinde 2 markanın olduğunu ve diğerlerinin de çok gerekli olmadığını düşünürdüm. Kullandığım model o kadar da alt sınıf bir model değildi ve asıl amacım aynı markanın yeni modellerinden (25 yıldır kullandığım markaya haksızlık etmek istemediğim için marka belirtmek istemiyorum) birini almaktı. Araştırırken Panasonic Tıraş Makinesine rastladım ama önceleri fazla önemsemedim. Araştırmam devam ettikçe Panasonic Tıraş Makinesinin oldukça üstün özellikleri olduğunu gördüm. Kullanıcı yorumları da oldukça iyiydi. Devir sayısı, ıslak kuru kullanılabilmesi, çok basit bir şekilde yıkanabilmesi, öngörülen tıraş süresi gibi oldukça iddialı özelikleri vardı. Kullandığım makinenin yeni modellerinde devir ile ilgili bilgi bulamadım bu da bana Panasonic’in devir konusunda gerçekten iddialı olduğunu düşündürttü. Makinemle mecburen kuru tıraş olurdum (zaten ıslak olunabildiğini de bilmiyordum) özellikle yaz günleri suratım ter içinde olduğundan rahat tıraş olamaz ve tıraş öncesi mutlaka pudra kullanırdım. Günlük temizliğinin yanı sıra birkaç ay da bir kolonya ile elek ve bıçağı temizlerdim. Tıraş sürem en az 10 dakika idi, açıkçası Panasonic’in 4 dakika olarak belirttiği tıraş süresini de önceleri fazla ciddiye almamıştım
    Panasonic almaya karar vererek uygun modeli forum sayfalarından araştırmaya başladım.
    http://forum.donanimhaber.com/m_46465089/tm.htm Öncelikle yeni çıkan ESRF31 modelini fiyat açısından da uygun olduğunu düşünerek almaya karar vermiştim ancak daha önce üretilmiş olmasına rağmen ES8243 modelinin tipi ve özellikleri daha cazip geliyordu ama fiyat yüksekti. Forum sayfasında newyorktaniste isimli arkadaşın mesajında belirtilen e posta adresine yazarak fiyat konusunda bilgi istedim. Aldığım fiyat oldukça cazipti ve sonuç olarak ESRF8243 modelini aldım, “newyorktaniste” arkadaşıma yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Makineyi aldığımda genel olarak inceledim ve çok hoşuma gitti. Elek kısmını incelediğimde ise 4 parçadan oluşan eleğin her parçasının birbirinden bağımsız olarak aşağı, yukarı ve sağa, sola hareket edebildiğini görünce teknolojisine saygım arttı.
    Tıraş Makinesini 5 gündür kullanıyorum, elbette eski kullandığım makineye göre yorumlayabiliyorum. Tıraş sürem kısaldı, en fazla 5 dakikada tıraş oluyorum, üstelik sakallarımı çok daha iyi alıyor. Kuru tıraş alışkanlığının dışına çıkmak, hem de zaten sabunlanacağından makinenin temizliğini yapmak için Pazar günler ıslak tıraş olmaya karar verdim. Yorumlarıyla uygun tercih yapmamı sağlayanlara teşekkür ediyorum…



    İlginç bir olay var,
    Yurtdışında Braun ve Pannasonic'in fiyatları aynı
    Panasonic ES-LA93 $205.50
    Braun Series Pulsonic Shaver System $204.99

    http://www.amazon.com/gp/product/B002N5MHLK/ref=s9_simh_gw_p364_d30_i1?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-5&pf_rd_r=07723JA4XZF1YWQJ88YG&pf_rd_t=101&pf_rd_p=470939291&pf_rd_i=507846
    http://www.amazon.com/gp/product/B003YJAZZ4/ref=s9_simh_gw_p364_d30_i2?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-5&pf_rd_r=07723JA4XZF1YWQJ88YG&pf_rd_t=101&pf_rd_p=470939291&pf_rd_i=507846

    Braun'a Türkiyede 370TL'ye falan rahat alınıyor,
    Yıkama ünitesi olmayan alt model LA93 ise 460TL civarı, LA93 için 600TL isteniyor,

    Yurtdışı saygın pek çok forumu zaman buldukça inceledim,
    iki ürün denk tutulmuş,
    Panasonic'in avantajları sıralanmış, ancak Braun'un temizlik işini çok iyi yaptığı belirtilmiş, testlerde ikiside denk görülmüş,

    Yurtdışında bu iki ürün denk tutulurken fiyatları aynıyken,
    Türkiyede Panasonic neredeyse 2 misli fiyatta, ve herkes şiddette Panasonic'i öneriyor, Braun diyen görmedim,
    Birileri Panasonic'i Türkiyede pompalıyormu? Yoksa Türk erkeğinin sakalına Panasonic'mi iyi geliyor,

    gerçekten çok dikkatimi çeken bir husus,




  • komplo teorileri başlatmayın

    dikkatli incelerseniz İngiltere!de de Panasonic fiyatları Amerikaya göre daha pahalı ,
    Americada Norelco ismiyle satılan philips panasonice göre daha pahalı
    nedeninin yapılanma olduğunu düşünüyorum ,

    uzun yıllar Philips kullanan ve memnun olmayıp Gillette tercih eden biri olarak 8243 aldığımdan beri 1.5 yıldır Gilette!i bıraktım
    üstelik Amerikadan 150 tl civarına almıştım , Oğlum philips istedi , getirdim , memnun kalmadı.
    Burda okuduğum tavsiyelerle seçimimi yaptım memnun kaldım ,bende tavsiye edenler arasına katıldım. Bu sene gidince de l-63 ( 93 fazla pahalı ) almayı planlıyorum .


    Ama hala satıldığına göre Philipsi kendine yakın bulanlar da olacaktır , zevkler farklıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: torax

    komplo teorileri başlatmayın

    dikkatli incelerseniz İngiltere!de de Panasonic fiyatları Amerikaya göre daha pahalı ,
    Americada Norelco ismiyle satılan philips panasonice göre daha pahalı
    nedeninin yapılanma olduğunu düşünüyorum ,

    uzun yıllar Philips kullanan ve memnun olmayıp Gillette tercih eden biri olarak 8243 aldığımdan beri 1.5 yıldır Gilette!i bıraktım
    üstelik Amerikadan 150 tl civarına almıştım , Oğlum philips istedi , getirdim , memnun kalmadı.
    Burda okuduğum tavsiyelerle seçimimi yaptım memnun kaldım ,bende tavsiye edenler arasına katıldım. Bu sene gidince de l-63 ( 93 fazla pahalı ) almayı planlıyorum .


    Ama hala satıldığına göre Philipsi kendine yakın bulanlar da olacaktır , zevkler farklıdır.






    Komplo teorisi değil,
    bazı teknik bilgileri, toplumsal davranışları sunmuşum ve nedenini merak ediyorum demişim?
    Merak etmemelimiyim?

    ABD'de eşit fiyatta iken eşit gösterilen 2 ürünün Türkiyede aralarında fahiş fiyat farkı varsa, ucuz olan önplana çıkması gerekirken
    diğerinin önplana çıkma nedenini merak etmişim,
    ABD de ki en ünlü forumlarda 2 üründe çok çok başarılı bulunmuş,
    bazı testlerde çok az da olsa Panasonic biraz daha iyi gibi denilmiş (kesin değil kimilerine göre denilmiş)
    ancak Braun pil ömrü, temizleme şekli ile başarılı bulunmuş, yağlama vb. sorunları yok denilmiş, birde ele iyi geliyor denilmiş
    ama testlerin altında elinize alın tipine bakın keyfinize göre alın demiş, ikiside çok çok iyi ürünler denilmiş.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: abdusss


    quote:

    Orijinalden alıntı: a.t.c.

    İyi günler diliyorum;
    Faydası olabileceği düşüncesi ile izlenimlerimi paylaşmak istedim.
    Yaklaşık 25 yıldır tıraş makinesi kullanmaktayım, geçtiğimiz günlerde yeni bir tıraş makinesi ihtiyacım doğduğunda konu üzerinde biraz araştırma yaptım. Aslında tıraş makinelerinde 2 markanın olduğunu ve diğerlerinin de çok gerekli olmadığını düşünürdüm. Kullandığım model o kadar da alt sınıf bir model değildi ve asıl amacım aynı markanın yeni modellerinden (25 yıldır kullandığım markaya haksızlık etmek istemediğim için marka belirtmek istemiyorum) birini almaktı. Araştırırken Panasonic Tıraş Makinesine rastladım ama önceleri fazla önemsemedim. Araştırmam devam ettikçe Panasonic Tıraş Makinesinin oldukça üstün özellikleri olduğunu gördüm. Kullanıcı yorumları da oldukça iyiydi. Devir sayısı, ıslak kuru kullanılabilmesi, çok basit bir şekilde yıkanabilmesi, öngörülen tıraş süresi gibi oldukça iddialı özelikleri vardı. Kullandığım makinenin yeni modellerinde devir ile ilgili bilgi bulamadım bu da bana Panasonic’in devir konusunda gerçekten iddialı olduğunu düşündürttü. Makinemle mecburen kuru tıraş olurdum (zaten ıslak olunabildiğini de bilmiyordum) özellikle yaz günleri suratım ter içinde olduğundan rahat tıraş olamaz ve tıraş öncesi mutlaka pudra kullanırdım. Günlük temizliğinin yanı sıra birkaç ay da bir kolonya ile elek ve bıçağı temizlerdim. Tıraş sürem en az 10 dakika idi, açıkçası Panasonic’in 4 dakika olarak belirttiği tıraş süresini de önceleri fazla ciddiye almamıştım
    Panasonic almaya karar vererek uygun modeli forum sayfalarından araştırmaya başladım.
    http://forum.donanimhaber.com/m_46465089/tm.htm Öncelikle yeni çıkan ESRF31 modelini fiyat açısından da uygun olduğunu düşünerek almaya karar vermiştim ancak daha önce üretilmiş olmasına rağmen ES8243 modelinin tipi ve özellikleri daha cazip geliyordu ama fiyat yüksekti. Forum sayfasında newyorktaniste isimli arkadaşın mesajında belirtilen e posta adresine yazarak fiyat konusunda bilgi istedim. Aldığım fiyat oldukça cazipti ve sonuç olarak ESRF8243 modelini aldım, “newyorktaniste” arkadaşıma yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Makineyi aldığımda genel olarak inceledim ve çok hoşuma gitti. Elek kısmını incelediğimde ise 4 parçadan oluşan eleğin her parçasının birbirinden bağımsız olarak aşağı, yukarı ve sağa, sola hareket edebildiğini görünce teknolojisine saygım arttı.
    Tıraş Makinesini 5 gündür kullanıyorum, elbette eski kullandığım makineye göre yorumlayabiliyorum. Tıraş sürem kısaldı, en fazla 5 dakikada tıraş oluyorum, üstelik sakallarımı çok daha iyi alıyor. Kuru tıraş alışkanlığının dışına çıkmak, hem de zaten sabunlanacağından makinenin temizliğini yapmak için Pazar günler ıslak tıraş olmaya karar verdim. Yorumlarıyla uygun tercih yapmamı sağlayanlara teşekkür ediyorum…



    İlginç bir olay var,
    Yurtdışında Braun ve Pannasonic'in fiyatları aynı
    Panasonic ES-LA93 $205.50
    Braun Series Pulsonic Shaver System $204.99

    http://www.amazon.com/gp/product/B002N5MHLK/ref=s9_simh_gw_p364_d30_i1?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-5&pf_rd_r=07723JA4XZF1YWQJ88YG&pf_rd_t=101&pf_rd_p=470939291&pf_rd_i=507846
    http://www.amazon.com/gp/product/B003YJAZZ4/ref=s9_simh_gw_p364_d30_i2?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-5&pf_rd_r=07723JA4XZF1YWQJ88YG&pf_rd_t=101&pf_rd_p=470939291&pf_rd_i=507846

    Braun'a Türkiyede 370TL'ye falan rahat alınıyor,
    Yıkama ünitesi olmayan alt model LA93 ise 460TL civarı, LA93 için 600TL isteniyor,

    Yurtdışı saygın pek çok forumu zaman buldukça inceledim,
    iki ürün denk tutulmuş,
    Panasonic'in avantajları sıralanmış, ancak Braun'un temizlik işini çok iyi yaptığı belirtilmiş, testlerde ikiside denk görülmüş,

    Yurtdışında bu iki ürün denk tutulurken fiyatları aynıyken,
    Türkiyede Panasonic neredeyse 2 misli fiyatta, ve herkes şiddette Panasonic'i öneriyor, Braun diyen görmedim,
    Birileri Panasonic'i Türkiyede pompalıyormu? Yoksa Türk erkeğinin sakalına Panasonic'mi iyi geliyor,

    gerçekten çok dikkatimi çeken bir husus,



    İyi günler diliyorum;
    Yazınızı, yazımı alıntı yaparak "Birileri Panasonic'i Türkiyede pompalıyormu? Yoksa Türk erkeğinin sakalına Panasonic'mi iyi geliyor" diye bitirince cevaplamak zorunda kaldım. Açıkça Panasonic'i pompaladığımı ima etmişsiniz... Donanımhaber'i çok uzun yıllar izledim, kullanıcıların deneyiminden faydalandım, foruma üye olma nedenim tamamen aldıklarımın ve faydalandıklarımın hiç değilse bir kısmını geri verebilmekti. Bu sebeptendir çok nadir aktif olurum ve gereksiz yazı yazmam, yazdıklarımda birilerine yardımcı olabilmek içindir. Aynı zamanda birilerinin markasını pompalayacak olursam bunu açıkça yapabilecek kadar kendine güveni olan biriyim. Eski makinemin markasını bile vermeden izlenimlerimi yazmaya çalışmıştım ama sanırım siz yanlış algılamışsınız. Aslında ben burada kullandığım iki tıraş makinesi hakkında yorum yaparken sizin tıraş makinesi kullanıp kullanmadığınızı bile anlayamadım. Ayrıca yazınıza sizin gözünüzle baktığım zaman, Panasonic'in daha çok beğenildiği söylediğiniz bir forumda Amazon.com fiyatlarını ve diğer bilgileri vererek Braun'u ön plana çıkartma gayretiniz var gibi görünüyor. Ama dediğim gibi sizin gözünüzden bakarsam... Ben sizin gözünüzle bakmıyor, sizi reklam yapmakla suçlamıyorum.
    Aslında söz ettiğiniz Braun Tıraş Makinesini almayı ben de düşünmüştüm, umarım onu da siz alır, hepimizin faydalanabileceği deneyimlerinizi birilerinin suçlaması olmaksızın yazarsınız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: a.t.c.



    İyi günler diliyorum;
    Yazınızı, yazımı alıntı yaparak "Birileri Panasonic'i Türkiyede pompalıyormu? Yoksa Türk erkeğinin sakalına Panasonic'mi iyi geliyor" diye bitirince cevaplamak zorunda kaldım. Açıkça Panasonic'i pompaladığımı ima etmişsiniz... Donanımhaber'i çok uzun yıllar izledim, kullanıcıların deneyiminden faydalandım, foruma üye olma nedenim tamamen aldıklarımın ve faydalandıklarımın hiç değilse bir kısmını geri verebilmekti. Bu sebeptendir çok nadir aktif olurum ve gereksiz yazı yazmam, yazdıklarımda birilerine yardımcı olabilmek içindir. Aynı zamanda birilerinin markasını pompalayacak olursam bunu açıkça yapabilecek kadar kendine güveni olan biriyim. Eski makinemin markasını bile vermeden izlenimlerimi yazmaya çalışmıştım ama sanırım siz yanlış algılamışsınız. Aslında ben burada kullandığım iki tıraş makinesi hakkında yorum yaparken sizin tıraş makinesi kullanıp kullanmadığınızı bile anlayamadım. Ayrıca yazınıza sizin gözünüzle baktığım zaman, Panasonic'in daha çok beğenildiği söylediğiniz bir forumda Amazon.com fiyatlarını ve diğer bilgileri vererek Braun'u ön plana çıkartma gayretiniz var gibi görünüyor. Ama dediğim gibi sizin gözünüzden bakarsam... Ben sizin gözünüzle bakmıyor, sizi reklam yapmakla suçlamıyorum.
    Aslında söz ettiğiniz Braun Tıraş Makinesini almayı ben de düşünmüştüm, umarım onu da siz alır, hepimizin faydalanabileceği deneyimlerinizi birilerinin suçlaması olmaksızın yazarsınız.


    Kesinlikle yazım size yazılmış bir yazı değildi!
    Bir niyetim de yok!
    Sadece merak,
    Bende bu olay merak uyandırdı,
    sizde merak uyandırmıyor mu?

    Bende belki bir bilen vardır diye sordum,
    tamamen sallıyorum birisi "Türk erkeğinin sakalı daha sert olduğu için panasonic'in jilet yapısı daha uygun" bir yorum yapabilir,
    bende kendimce bir cevap bulurdu,
    yapılan yorumları neden saldırı olarak algılıyoruz?
    forum tartışmadır,
    burada en iyiyi, en ucuza almaya çalışıyoruz
    bana göre bende çok güzel önemli bir soru sordum
    bende zaten 8995 var, ama merakta ediyorum yeni cihazlarda ne değişti diye,
    arkadaşım ABD den gelirken aldırsam mı dedim ama son anda yabancı forumları okuyunca vazgeçtim.
    Çünkü burada ezici Panasonic üstünlüğü varken yabancılarda aynı denmiş, hatta temizlik pil braun daha iyi denmiş,
    bende son anda temizlik kiti yüzünden panasonicten vargeçtim baktım Türkiyede bulmak zor, ben benim 8995 in temizlik kısmına hayranım
    kimisi bunu avantaj görmüyor
    ama her elime aldığımda kutusundan 0 çıkmış bir makine gibi,
    yağlama gibi abuk şeyler ile uğraşmıyorsunuz,
    temizlik kiti Türkiyede yok ve Braun'a göre az gittiği için son anca vazgeçtim,
    eski makinemi kullanmaya devam ediyorum
    ama yine Yurtdışı olayı olacak, yine panasonic alabilirim, tek sorun temizlik kısmı


    Dediğim gibi, saldırı gibi algılamak yanlış,
    ama fiyat olayınıda sorgulamak lazım,
    bu fark nedir?
    Panasonic bize daha uygun olabilir,
    ama yedek parça, temizlik sıvısı resmi olarak Türkiye ye gelmeyen bir ürün, neden Türkiyede resmi olarak bulunan üründen çok daha pahal
    bunu merak etmek abest mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdusss -- 25 Temmuz 2011; 22:00:25 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: abdusss


    quote:

    Orijinalden alıntı: a.t.c.



    İyi günler diliyorum;
    Yazınızı, yazımı alıntı yaparak "Birileri Panasonic'i Türkiyede pompalıyormu? Yoksa Türk erkeğinin sakalına Panasonic'mi iyi geliyor" diye bitirince cevaplamak zorunda kaldım. Açıkça Panasonic'i pompaladığımı ima etmişsiniz... Donanımhaber'i çok uzun yıllar izledim, kullanıcıların deneyiminden faydalandım, foruma üye olma nedenim tamamen aldıklarımın ve faydalandıklarımın hiç değilse bir kısmını geri verebilmekti. Bu sebeptendir çok nadir aktif olurum ve gereksiz yazı yazmam, yazdıklarımda birilerine yardımcı olabilmek içindir. Aynı zamanda birilerinin markasını pompalayacak olursam bunu açıkça yapabilecek kadar kendine güveni olan biriyim. Eski makinemin markasını bile vermeden izlenimlerimi yazmaya çalışmıştım ama sanırım siz yanlış algılamışsınız. Aslında ben burada kullandığım iki tıraş makinesi hakkında yorum yaparken sizin tıraş makinesi kullanıp kullanmadığınızı bile anlayamadım. Ayrıca yazınıza sizin gözünüzle baktığım zaman, Panasonic'in daha çok beğenildiği söylediğiniz bir forumda Amazon.com fiyatlarını ve diğer bilgileri vererek Braun'u ön plana çıkartma gayretiniz var gibi görünüyor. Ama dediğim gibi sizin gözünüzden bakarsam... Ben sizin gözünüzle bakmıyor, sizi reklam yapmakla suçlamıyorum.
    Aslında söz ettiğiniz Braun Tıraş Makinesini almayı ben de düşünmüştüm, umarım onu da siz alır, hepimizin faydalanabileceği deneyimlerinizi birilerinin suçlaması olmaksızın yazarsınız.


    Kesinlikle yazım size yazılmış bir yazı değildi!
    Bir niyetim de yok!
    Sadece merak,
    Bende bu olay merak uyandırdı,
    sizde merak uyandırmıyor mu?

    Bende belki bir bilen vardır diye sordum,
    tamamen sallıyorum birisi "Türk erkeğinin sakalı daha sert olduğu için panasonic'in jilet yapısı daha uygun" bir yorum yapabilir,
    bende kendimce bir cevap bulurdu,
    yapılan yorumları neden saldırı olarak algılıyoruz?
    forum tartışmadır,
    burada en iyiyi, en ucuza almaya çalışıyoruz
    bana göre bende çok güzel önemli bir soru sordum
    bende zaten 8995 var, ama merakta ediyorum yeni cihazlarda ne değişti diye,
    arkadaşım ABD den gelirken aldırsam mı dedim ama son anda yabancı forumları okuyunca vazgeçtim.
    Çünkü burada ezici Panasonic üstünlüğü varken yabancılarda aynı denmiş, hatta temizlik pil braun daha iyi denmiş,
    bende son anda temizlik kiti yüzünden panasonicten vargeçtim baktım Türkiyede bulmak zor, ben benim 8995 in temizlik kısmına hayranım
    kimisi bunu avantaj görmüyor
    ama her elime aldığımda kutusundan 0 çıkmış bir makine gibi,
    yağlama gibi abuk şeyler ile uğraşmıyorsunuz,
    temizlik kiti Türkiyede yok ve Braun'a göre az gittiği için son anca vazgeçtim,
    eski makinemi kullanmaya devam ediyorum
    ama yine Yurtdışı olayı olacak, yine panasonic alabilirim, tek sorun temizlik kısmı


    Dediğim gibi, saldırı gibi algılamak yanlış,
    ama fiyat olayınıda sorgulamak lazım,
    bu fark nedir?
    Panasonic bize daha uygun olabilir,
    ama yedek parça, temizlik sıvısı resmi olarak Türkiye ye gelmeyen bir ürün, neden Türkiyede resmi olarak bulunan üründen çok daha pahal
    bunu merak etmek abest mi?


    İyi günler diliyorum;
    Sorularınızı ve düşüncelerinizi yazımı alıntı yapmadan yazmış olsaydınız elbette size cevap verme ihtiyacı hissetmeyecektim. Ancak kasıt olmadığını söylüyor olmanız yeterli bir açıklama. Bu yüzden ana konuya dönüp deneyimlerimizi paylaşmaya devam edelim.

    Ben eski makinemin güncel modellerinden kullanmadım, belki onlarda da teknoloji çok değişmiştir. Ancak araştırmam sırasında devrin 13000 olması, sıvı sabunla yıkanarak temizlenebiliyor olması dikkatimi çekmişti. Sıvı sabunla temizlenebiliyorken temizlik kit'li modellerin fiyatına dahi bakmadım. Yanlış düşünüyor olabilirim ama bana göre bunlar kullanım maliyetini artıran unsurlar. Şu an Braun temizleme sıvısı yazarak arama yaptım, bilinen bir sitede 2 adedi 29,50 TL. Ne kadar süreyle kullanılır bilmiyorum ama yılda 4 kartuş kullansa 59,00 TL. tutacak. Şahsen ben temizlik kit'i farkı olarak yaklaşık 100,00 TL., 2 yıllık temizleme bedeli olarak bir 100,00 TL. daha vereceksem, 2 sene sonra yeni bir makine almayı yeğlerim.
    Aslında belki en güzeli ürünü deneyebilmek, böyle bir imkanınız varmı bilemiyorum ama çevrenizde kullanan biri varsa denemelisiniz. Fiyat farklılığı konusuna gelince bu konuda bir çok neden olabilir. Belki Panasonic A.B.D. inde pazara hakim olmak istiyordur. Belki Türkiye yetkilisinin satış stratejisi yüksek fiyata satmaktır, kim bilebilir...




  • @a.t.c.

    Benim tek takıldığım kısım temizlik olayı zaten,
    Braun bu işi çok çok iyi yapmış,
    1 kartuş 2 ay yetiyor, 25TL 2 kartuş,
    ama traş oluyorsunuz direk yuvasıya koyuyorsunuz o kadar,ertesi gün tertemiz bir cihaz,
    birde benim yüzümde sivilce olabiliyor bazen, cihazı ısıtarak falan alkol ile temizliyor,
    bilemiyorum ama çok kullanışlı,

    Temizlik kiti kullanmayanlar da makinem küflendi, leş gibi kokuyor, hangi yağı kullanacağım gibi şikayetler okuyunca tırstım
    yani ben yağ ile uğraşamam, sabahleyin zaten ölü gibiyim, makineyi temizlemekle de uğraşamam, temizle kurula,

    panasonic temizlik kartuşları daha hızlı bitiyor ve daha pahalı
    bence panasonic temizlik işine yoğunlaşmalı
    alışan bence bırakamaz,
    zaten yabancı forumlar da da en büyük artısı o gösteriliyor, braun'un,

    kimisi için temizlik kiti dejavantajdır ama benim makinenin en sevdiğim özelliği,

    işte bir daha ki ABD gezisine kadar bir karar vereceğim artık, hayırlısı...




  • Sayın "abdusss"

    Beklentileriniz doğrultusunda keyifli ve kazançlı alışverişler dilerim.
  • Es La 63'ü amazon'dan aldım. Bugun elime ulaştı

    bi kaç gün sonra gözlemlerimi belirtirim. yalnız dhlle birlikte kesinlikle hızlı geldi alet. 3günde elime ulaştı.
  • Bir sorum var beyler!
    Şimdi makine alacağım ama Gilette Fusion kullanıyorum şu an. Tıraş makinesinin zararı var mıdır? İleride problemlere yol açar mı? Yoksa Gilette'den vaz geçmeyeyim mi?
    Sanırım bazı makineler çekerek alıyormuş. Bazıları jiletleriyle keserek. Şimdi bu ürün hangisini yapıyor. ------>>> http://www.panasonic.com.tr/html/tr_TR/%C3%9Cr%C3%BCnler/ES-RL21/specifications/7278894/index.html?trackInfo=true
    Vede kullanan var mı? Olumlu olumsuz yorumlar var mı?

    Bu arada ürün:

    Panasonic es-rl21-s503
    Panasonic es-rl21-s503
    Panasonic es-rl21-s503
    Panasonic es-rl21-s503




  • ALINTI:Dr. Arıkan, cep telefonlarının yaydığı iddia edilen radyasyona ilişkin bir soru üzerine, ''Cep telefonuna gitmeye gerek yok. Elektrikli tıraş makinesi, saç kurutma makinesinin kullanımı, beyne yakınlığından daha riskli. Çünkü bu elektrikli aletlerin kullanım alanı beyne çok yakın yerler. Sık kullanımları halinde vücudun elektrik dengesini bozabilir. Yine de iyonlaştırıcı radyasyon üzerinde çalışılmalı. Cep telefonu konusu Türkiye'de boşluk kalan bir alandır. Bunun üzerinde çalışılmalıdır'' diye konuştu.


    Arkadaşlar alın bir jilet,eski arko sabun ve sakal fırçası fırçalamayı biraz uzun tutun olsun bitsin
  • tıraş makinesini kullanmadın. tıraş olurken kullandıgın ampulun ne kadar zarar yaydıgını biliomusun ?

    yada cep telefonuyla konuşmadın , izledigin tv'den nelere magruz kalıosun ?

    gidip dagevinde , yeşilligin içinde , elektronik cihazsız yaşamadıgın sürece birinden kaçsan digeri etki edicek , yapacak bişey , kacıcak yer yok
  • Evet kaçış yok ama alternatifler var mümkün olduğu az yada hiç kullanmamak.Jiletle ve sakal fırçasıyla traş olmak daha iyi gibi geliyor bana.

    bu kadar gerilmene gerek yok iyi tarafları olabilir ama kötü taraflarıda var bunu herkesin bilmeye hakkı var en azından bilinçli kullanılabilir.
  • hayır gerildigim yok . kotu tarafları var tabide , bir tıraş makinasıyla ilgili olarak insanları uyarırken sakalınız doner , sinek kaydı yapmaz , yada tahriş eder cünkü şoyle yaptı bana gibilerinden parametreler daha yararlı olur. yoksa kafaya yakın bir elektrikli aletin zarar ölçüdü baya geride kalıyor yaşadığımız ortamları düşünürsek onu belirttim
  • 
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.