Şimdi Ara

baymak kombi arıza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
341
Cevap
22
Favori
336.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugün bulunduğum bölge servisi aradım sorunumu anlattım. Cevabı bazen kombi takılabiliyormuş. İki anahtar arasına yani ısnma ve sıcak su ayar anahtarlarının tam ortasına tatlı bir darbe yapmam gerektiğini ve düzeleceğini söyledi. Aynen dediğini yaptım kombi eski rutin haline döndü.
  • Sevgili dostlar, bu üstteki mesajdaki fotoğrafta da görüldüğü üzere banyo suyu sıcaklık ayarının neredeyse en soğuğa yakın olduğunu farkedip yaklaşık yarım konuma getirdim.

    Eskisinden çok daha iyi. O sinus eğrisi gibi su sıcaklığı dalgalanması minimuma indi.

    Birkaç kez daha deneyip gerekirse mesajı editleyeceğim.

  • ben bir şekil daha biliyorum...
    Garanti kapsamındaki bir cihazdan değiştirdik diyerek yeni parçayı firmadan alıp , bir başkasına yine 210 YTL ye satacak olma ihtimali...
  • Vaillant ın pompa değişimi ne kadar bilgin var mı?
    Konunun uzmanı ne diyor? Baymak al diyor.
    1989 da kombi teknik servisine başladım.
    1-2 yıl servisi idare ettikten sonra,
    1994 ten beri aktif Usta olarak bu işi yapıyorum.
    intergas yetkili servisliğinden alarko yetkili servisliğine kadar, demirdökümden özdağ a , baymak tan buderus a çok cihazlar gördüm, tamir ettim.
    Baymak ın avantajı hesaplı parça ve kompenentlerinin hemen hemen hepsinin piyasada uygun fiyatlı bulunabilmesi ve dayanıklılğıdır. Yakıt tüketimleri standart değerlerde olmasına rağmen, sizi yetkili servise mahkum etmeyecek ender cihazlardandır.
    Örneğin Demirdöküm Kalistonun parçasını ya nitron un üç yollu valfini piyasada bulamazsın çok zordur temin etmek. Çokta pahalıdır. Servisini çağırmaktan başka seçeneğin de yoktur.
    Yetkili servisler için söylüyorum ; Bir arıza durumunda
    İddaa ediyorum 4 servis çağır hepsinin fiyatı farklı olacaktır.
    Ama baymak ta böyle bir sorun yoktur. İstediğin özel servisi çağırırsın yaklaşık fiyatlar alırsın. 3 e 5 e bakmazsan hangisi güvenilir geldi ise ona yaptırırsın ve yetkili servis tekeline mecbur kalmazsın.
    Baymak tabii ki çok satılan cihaz olduğu için arıza olma durumu çok ortaya çıkıyor. Ama istatistiksel arıza oranına vurursan diğer firmalardan daha fazla değildir.
    Ben açıkçası parçası çok pahalı olan adı geçen firmaların cihazlarını almaktansa Gaz tüketim değerleri en düşük oranlarda olan modelleri, Ferroli, baymak, alarko, termodinamik gibi firmaları tercih ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SLiM_BoY

    benzer bir sorun da ben yaşıyorum. yaklaşık 2 ay tatildeydim. bugün dönüş yaptım, sıcak su için kombiyi çalıştırdım. ilk olarak e25 hatası verdi, resetledim. daha sonra e02 hatası vermeye başladı. servisi aradım, uzun süre çalışmadığından pompada sorun var, kombi aşırı ısınıyor falan dedi.

    kombinin ön kapağını falan söktüm. pompayı bulabilirsem nette yazılan 1-2 şey gördüm. onları uygulayacağım. bakalım servisten önce sorunu çözebilecek miyim :)


    sorunu hallettim :)



    ilk olarak kombinin altına kova koyalım. çünkü pompa vidasını çıkarırken su akıtıyor. sağdaki, grundfos yazan pompamız. ortasındaki büyük vidayı ok yönünde yani saatin tersi yönünde çevirerek açıyoruz. onun arkasında vida gibi bir şey daha var. onu da aynı yönde çeviriyoruz. bu işlemi yaparken yine su akıtacaktır.. bendeki pompa küflenmiş. sanırım bu yüzden dönmüyordu. biraz zorlayınca dönmeye başladı, 15-20 defa aynı yönde çevirelim. işlem tamam




  • Bende servisi çağırmadan önce kendim söktüm baca kısmında air pressure swich denilen aleti söktüm Markası Honeywell Modeli C6065F1100:2 üzerinde + şekinde bi ince ayar vidası var çok az artı yönünde sıktım ve geri yerine vidaladıyıp hortum ve enerji kablolarını bağladım aman dikkat siz siz olun sigortaları tamamen attırın ben attırmadan yapayım dedim hafif şiddette 220 volt a çarpıldım o esnada swichte enerji varmış meğer. Tüm kapak ve vidaları yerine takıp vidaladım şimdi güzel güzel çalışıyor. (Müdahale ettiğim parçanın fotosu:http://b1109.hizliresim.com/11/9/18/17014.jpg ) bu fotoya 3ay bu adresten bakılabilirmiş.




  • tkhkvhki T kullanıcısına yanıt
    isi sensoru ve ya ana kart arizali
  • rfssfr kullanıcısına yanıt
    Öncelikle şunu belirteyim sevislerden gına gelmiş biri olarak arıza ne olursa olsun saç kurutma makinasıyla fana elektrikli aksamlara biraz tutup tekrar deneyin bu kış aylarında özellikle baymak kombilerde donma neticesi yapıyor arza var gibi duruyor servis gelip arızanın ne olduğunu hemen anlıyor para alçakça alınıyor saç kurutma makinasıyla hem tozları temizlersiniz hem kombiniz çözülür hemde üç kagitcilar kazanamaz tabiki
  • Akış şalteri (switch) arızasıymış, değiştirildikten sonra düzeldi. Benzer sorun yaşayan olursa diye yazıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: octo33

    merhaba arkadaşlar.
    Baymak Star bridge 240 fi KOMBİM VAR BU SENE 3. YILI ANCAK 3 YILDIR DOĞRU DÜZGÜN BİR VERİM ALAMADIM. SORUN ŞU; KOMBİ AYARLANAN SICAKLIĞA HEMEN GELİP DURUYOR. SONRA HIZLA SICAKLIK DÜŞÜP TEKRAR ÇALIŞIYOR. DOLAYISIYLA PETEKLER DÜZGÜN ISINMIYOR SÜREKLİ 80 DERECEDE ÇALIŞTIRMAK ZORUNDA KALIYORUM. 80 DERECEDE BİLE DOĞRU DÜZGÜN VERİM ALAMIYORUM. MUSLUK SUYUNDA İSE SICAK SU İSTENİELEN SICAKLIKTAN ÇOK FAZLA ISINIYORDU SERVİS NTC ARIZASI DEYİP DEĞİŞTİRDİ O SRUN ORTADAN KALKTI AMA PETEK SORUNU HALA DEVAM EDİYOR. ACEBA KARTDAMI SORUN VAR YOKSA KALORİFER DEVRESİNDE DE NTC VARMI ONU DEĞİŞTİRSEK SORUN ÇÖZÜLÜRMÜ. SERVİSTEKİLER TESİSTTA SORUN VAR DEDİLER TESİSATI TEMİİZLETTİM ABUK SUBUK İNSANLARA GEREKSİZ Bİ SÜRÜ PARA ÖDEDİM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM. SAYGILAR

    Petek tarafında da vardır. Bakır sıcak su borusunun üzerindedir. Ben 2 sefer değiştirdim ilki bozukmuş meğersem.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _himm_

    Selamlar
    Bayrak Bari eco 240 fı kullanıcısıyım
    Musluktan sıcak su açsamda kombi devreye girmiyor. Kart üzerindeki rölelere tıklarsam kombi çalışıyor. Bu röleleri nasıl temin edebilirim.
    Bu mesaja eklenen görseller:



    Aleykümselam, bende başka model vardı Karaköydeki elektronik malzeme satan yerlerde bulmuştum.




  • O vana elle sıkılmaz. Sadece kademe atlatılır. Atlattığınızda daha çok akar bi daha atlatın su kesilene kadar atlatın. Ayrıca tahliye kısmının açık olup olmadığına da dikkat edin, devamlı bir su kaybı mevzu olabilir.

    Su ısıtıcısı olan eşanjör kısımlarının tıkanıklığı, yanma problemleri vb durumlar için eğer garantisi yoksa söküp inceleyin. Gaz kaçağı da olabilir onu da unutmayın.

    Detaylı anlatırsanız dah çok fikir sahibi oluruz.
  • Pompada sorun olduğuna dair birçok emare sunmuşsunuz ve de en çok orayı kurcalamışsınız.

    Pompada rulman yani bilya varsa, o dağılmış sıkışmış olabilir. Dönmediğini kesin olarak anlamanız lazım. Hariçten elektrik de verebilirsiniz ve ya uçlarındaki direnci ölçebilirsiniz.

    Şu halde ikinci el ya da sıfırıyla o pompayı değiştirmek esas.
  • Sabah servis çağırdım, ne zaman gelecekleri belki olmadığı için son bir kez daha pompayı sökmek istedim.

    İçinden kir çıkmadı diyebilirim. Taktım yerine. Bu sefer tekrar su basarken, çok kısık açtım musluğu. Pompa yavaş yavaş hava tahliyesi yaptı. 1.2barda durdum. En son pompa vidasindan havayı aldım, sonra bir tur çalıştırayım dedim,sorunsuz çalıştı, suyun hatta dağılması 5dk sürmüştür. Kombiden 5dk boyunca lıkır lıkır ses geldi. Sonra durdurdum. Biraz daha su basarak 1.5 bar yaptım. Tekrar pompa vidasından havasını aldım.
    Tekrar çalıştırdım. 30dk takip ettim. Arıza vermeden çalıştı, servisi arayıp talebi iptal ettim.

    Bendeki E26 arızasının nedeni pompanın hava yapması olarak görünüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechatronik -- 23 Şubat 2019; 14:56:55 >
  • p4ozgur kullanıcısına yanıt

    BU cihazlarda iç menüler oluyor. Birkaç tuşa birlikte basılıp da açılan felan. Bakım yaptığını söyleyenler bu ayararı bozmuş olabilir.

  • baymak 20fi marka kombimde sıcak su musluğunu açınca bazen su sıcak gelip soğuk akmaya başlıyor bir daha sıcak su gelmiyor . bazen ise bu problem oluşmuyor normal çalışıyor.nedenini soracaktım yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için



  • Ne tesadüf aynı marka aynı model kombi aynı arızayı yaptı.
    Servisi çağırdık. Kombi içindeki su sıcaklığını ölçen NTC arızalanmış. Orjinal yedek parça için 40YTL istediler. Diyebilirsiniz ki "NTC'ye o kadar para verilir mi", ancak kombiye takılacak şekilde yapılmış o parça. Yani herhangi bir NTC'yi takamıyorsunuz.
    Sorun bu. Fiyatı da bu. Oraya başka bir parça uyabilir belki ama uysa da sorunlar çıkabilir...
  • hmm baymak alacak olursak bunu hatırlamakta fayda var
  • bende de baymak var luna 310fi inşallah bende olmaz
  • geçen gün arızadan dolayı servisi çağırdım ve ntc arızalı değilmiş arıza 3 yollu valften kaynaklanıyor dendi ve valf değiştirildi 210 ytl aldılar şuan çalışıyor servis aslında 260 ytl fiyat biçti ama sökülen eski parçayı alırsak 210 ytl olur dedi bende verdim acaba bu eski parçayı ne yapacaklarda 50 ytl ye aldılar benden ve 3 yollu bir valf 210 ytl edermi teşekkür ederim yanıtlarınız için şimdiden
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.