Şimdi Ara

Bunlar çözüm mü? Neresi yanlış...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi edepsiz biri karikatür çizdi diye malları almayacağız hiddet ve şiddet göstereceğiz. Ve böylece buna cevap vermiş olacağız avuntusu...

En büyük ve ağır cevap onları bugün, yarın almamak, içmemek değil onların malına hiçbir zaman ihtiyaç bırakmayacak tarzda bunları kendimiz üretebilmektir. Yoksa birkaç hafta bunları almamak tavşan dağa küsmüş gibi olur o kadar...

Önce ne kadar müslüman olduğumuza bakalım. Peygamberimiz 'dünü bugüne eşit olan bizden değildir' diyordu. Hangimiz buna uyduk. Uysaydık şimdi böyle edepsizin biri karikatür çizdi diye sefil sefil 'mallarını almayalım' mahrumiyetinde olmazdık. Biz onlara mal satmıyoruz şeklinde olurdu. Bizim yaptığımız çalışarak maddi manevi alanda büyük olmak yerine ancak bir karikatür çizilince yapacak başka şeyi olmayan bizler dağa küsmek misali ya yakıyor yıkıyoruz veya malını almam diyoruz. Başka elimizden ne gelir ki?

Nasılsa birkaç hafta sonra merak etmeyin çatır çatır yeyip içeceksiniz bu malları. İtalya'ya da boykot etmiştik.. Değil mi? Kaçınız bu nedenle avea yı iptal ettirdiniz de adamlar 100.000 aboneyi bulamadıkları için kapatmak zorunda kaldılar da turkcell veya başkası 50 milyon abone ile yükseldikçe yükseldi... (gerçi o da yabancı ot,rtak aldı ama) Kaçınız hala italyan mallarını botkotu sürdürebiliyor. Hani nerde o topicler italyan malları almayalım topici binlerce sayfaya ulaşmadı. Nerde hani... Demek ki basit heyecanlarla kukla oluruz o kadar. Kendimize dönelim...

Ayrıca niye bu kadar hiddet gösteriyoruz onu da anlamış depilim. Karikatürleri gördüm hatta bugüne kadar çizilenleri de... Burada yapılacak en güzel şey onlar Hz. Muhammed'e benzemiyor şeklinde olmalıdır. Hiçbiri benzemiyor.. Tam tersine adamların yaptığına değer vermiş onu yüceltmiş oluyoruz farkına varmadan...

Demek ki bunlar bana göre boş işler... Dolu işler gerçek müslüman olmaktadır. Ahlaklı ve çalışkan olmaktadır. Kaç kişi dünden bugüne vatan ve millet için iyi bir gelişme yaptı. Müslümanlık adına büyük işler oluşturacak adımlar attı...

• Danimarka mallarını almayarak ya da başka yollarla tepki gösterilmesinin amacı Danimarkayı maddi açıdan zarara sokmak ya da Danimarka halkına zarar vermek değildir. Sadece tepki göstermiş olmak için yapılan eylemlerdir. Kimse bu gazetenin karikatürlerini ciddiye almazsa Muhammed karikatürleri sıradan hale gelecektir. Bundan cesaretm alanlar daha da ileri gideceklerdir...Ki bunu ne sen istersin ne de biz....

Dediğim gibi eğer amaç Danimarka ile tüm ticari ilişkileri bozmak olacaksa bu işten zararlı çıkacak olan ülke bizler oluruz. Çünkü; Danimarkadan yapılan ithalat, aynı ülkeye yaptığımız ihracata göre çok az kalıyor.

Bu karikatür olayı Danimarka halkının da sinirlerini bozmuş, onlar da üzülüyorlar. Fakat devlet görevlilerinin bu konuda özür dilememesini ve gazete / dergiye yaptırım uygulamamasını ya da bunu engelleyen yasaları protesto ediyoruz...Evet elimizden gelen de ancak bunlardır.

Ben kendi adıma henüz bir ürünü boykot etmiş değilim. Pek araştırmadım da... Geçen gün telefona gelen bir mesajda Danimarka ürünü diye tüm Amerika , Avrupa, Yahudi ürünlerini hatta Pınar, Maret, Sek gibi Türk ürünlerini de boykot edin yazmışlar...Çok şaşırdım ve sinirlendim...

• her ikinizin de haklılık payı var ...

boykot kararı bence güzel bir karar, amaç danimarka nın pes edip özür dilemesi ..

zaten biz de ömür billah küselim birşey yapmayalım niyetinde de değiliz ...

karikatür ister benzesin isterse benzemesin yapılan bir hakarettir ve bütün karikatürlerde isim olarak geçmektedir ...

ancak nakka dostumun da dediği gibi önce biz kendimize çeki düzen vermemiz gerekli ...
  • quote:

siz vermeyin. oturun bekleyin. alın danimarka mallarını. herifler yaptıklarıyla kalsın. bir daha yapsınlar, nasılsa meydan boş desinler. ama biz almıyoruz. hem ülkenin kalkınmasına çalışıyoruz, hemde bu zevzekleri boykot ediyoruz...

dostum

danimarka nın hangi malını boykot ediyorsun

benim bildiğim bir kinder var başka vaaaaaaaaaaa mı ?
  • deep, kendimize çeki düzen verelim, verelim de verme sürecinde de avrupanın maskarası olmayalım. gereken şeye gereken tepkiyi verelim. biz dünkü bugünkü ülke değiliz. biz tarihe yön vermiş bir milletiz. hiç kimsenin bizimle kafa bulmasına izin veremeyiz. danimarka kim? ne? kaç paralık bir devlet ki koskoca islam aleminin peygamberinin karikatürünü çiziyor?
  • quote:

deep, kendimize çeki düzen verelim, verelim de verme sürecinde de avrupanın maskarası olmayalım. gereken şeye gereken tepkiyi verelim. biz dünkü bugünkü ülke değiliz. biz tarihe yön vermiş bir milletiz. hiç kimsenin bizimle kafa bulmasına izin veremeyiz. danimarka kim? ne? kaç paralık bir devlet ki koskoca islam aleminin peygamberinin karikatürünü çiziyor?

son derece haklısın dostum ...

ben nakkaya katılmıyorum ...

bu arada hangi made in denmark ürünlerini boykot edelim
  • bence olayı kişiselleştirmeyelim
    quote:

her yere mail yağdıran,

bu da güzel bir yöntem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Danimarka mallarının listesi varmış bir yerlerde. Bilgisi olan varsa bildirebilir mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: su*fi

Danimarka mallarının listesi varmış bir yerlerde. Bilgisi olan varsa bildirebilir mi?

danimarkanın hangi mallarda iştiraki olduğu da önemli. bir çok malda iştiraki var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: C4

deep, haklısın. olayı kişiselleştirmek için değil, bunları nakkadan duymayı beklemediğim için şaşırdım sadece

nakka da bir ölçü de haklı ...

bizim güçlü olup çok çalışmamız en güzel tepki olmaz mı ?

birilerinin gibi yapıp yakıp yıkmak ve sinirimiz geçince oturmak bir yöntem olmamalı

boykot da geçici bir yöntemdir,

güçlü olsa idik bunlara müsaade etmezdik ...

nakka da çok çalışıp güçlenelim diyor

uzun vadeli bir hedef gösteriyor ...

kısa vade derde derman olmuyor diyor ...

ben de hem kısa hem uzun vadeyi destekliyorum
  • deep, bu ülke yağmalanmış. 80 milyar dolar hortumlanmış. aklımız o zaman başımıza alıp, yapanları tükürükle boğmadık, çok önemli bir fırsatı kaçırdık. milletçe söylenmeyi meziyet bildik, ama söylemedik. bu durumlara geldik. şimdi çıkışı arıyoruz, arıyoruz ama, bu süreç esnasında da böyle terbiyesizliklere göz yumamayız. hem maddi manevi gelişip hem de protestomuzu koymalıyız. dediğin gibi ikisi bir arada yürümeli
  • quote:

deep, bu ülke yağmalanmış. 80 milyar dolar hortumlanmış. aklımız o zaman başımıza alıp, yapanları tükürükle boğmadık, çok önemli bir fırsatı kaçırdık. milletçe söylenmeyi meziyet bildik, ama söylemedik. bu durumlara geldik. şimdi çıkışı arıyoruz, arıyoruz ama, bu süreç esnasında da böyle terbiyesizliklere göz yumamayız. hem maddi manevi gelişip hem de protestomuzu koymalıyız. dediğin gibi ikisi bir arada yürümeli

seyyid kutuba sormuşlar;

bediüzzaman diye biri var ne düşünüyorsunuz diye ...

o da demiş ki:

iğne ile kuyu kazıyor ...

üstad seyyid kutup vefat ederken sormuşlar

ne tavsiye edersiniz diye ...

o da : iğne ile kuyu kazın demiş ...

böyle bir mesel anlatılır ...

demek istediğim devir biraz yutkunma ama çokca çalışma devridir ...

bizler iğne ile kuyu kazmaya talibiz, günü kurtarmak değil amacımız ...

hedefimiz büyük, İslam ı bütün Avrupa kabul edecek inşaallah ...

• deep, insanımızda hakkını arama kabiliyeti maalesef yok. kendisine ne söylenirse tamam diyen bir insanımız var. gençlik de öyle. hakkını aramayı bilmiyor. sadece söyleniyorlar. söylenmek ise çözüm değildir. şartları zorlamak, gereken icraatleri yapmak gerekir ki, önce kendi içimizde düzelelim. mesela avrupada bir şikayet kültürü vardır. herkes birbirini şikayet eder. gammazlıktan zevk aldıkaları için mi? hayır, şikayet ettiğin kişinin kendisine çeki düzen vermesi için. bizde ise adam önlem alınmamış yol hafriyatına düşüp kafasını gözünü kırsa bile sineye çekiyor. sadece söyleniyor.

99 depreminden sonra depremzedelerle içiçeydik. zamanın hükümeti gelen deprem yardımlarını iç etmiş, memur maaşları ödemiş, depremzedelere de kıytırık prefabrikler yapmıştı. bu hükümet depremzedeye 15 milyar ev kredisi çıkarttı. 20 yıl ödemeli ve sıfır faizli. imar iskan bakanlığının istanbuldaki bu işe bakan birimine (kişi ve kurum adı vermek doğru olmaz) bulduğun evin tapusu ile gidiyordun, krediyi alıyordun. ama oradan geleni geri çeviriyorlardı. kat mulkiyetli tapudan başka tapuya haiz evi kabul etmiyorlardı. olmaz diye geri çevrilenler de boyunlarını büküp dönüyorlardı. etrafta ise kat mulkiyeti tapulu ev yok denecek kadar azdır, pahalıdır. kat irtifakı tapulu evlere kredi vermiyorlardı. gittik, sorduk ve vatandaşın işini görmek için maaş alan, bunun için o koltuklara, masalara oturanların işlerinden bihaber oldukarını gördük. adamlar kat irtifakı tapulu evlere tapu dairesinin ipotek koymayacağını zannediyorlardı. söyledik, dinletemedik. peşini bırakmadık, sultanahmet tapu kadastrodan olur yazıları aldık önlerine koyduk, toplu mahkemeler açacağımızı söyledik. sonunda kabullendiler, kat irtifakı tapulu evlere de kredileri açtılar. kartaldan avcılara bir çok deprem mağduru, kat irtifakı tapulu evler bulup, kredilerini alarak evlerine girdiler.

bu ülkede, hakkını aramayı bilen de yok. ancak söylenen ya da bas bas bağıranlar var. zamanla çözülecek. ama bu, kendi içimizdeki meseleler. danimarka olayı başka. burada tabiiki bağıracağız. boykot edeceğiz.

• Bakın arkadaşlar niye haksızlık ediyorsunuz oturun sevinin seyredin diyorum. Zaten bu konuda denilmedik söz hakaret kalmadı. Ben de küfürle karışık bir tepki topici daha açsaydım hoş mu olurdu? Olmazdı...

Bir kere başlığa bakın: Bunlar Çözüm mü? demişim. Dediğim o ki iyiniyetle okuyan anlar, bu tür tepkilere koşullandıkça maç heyecanı tarzında bu sürüp gider. Gider de ne olur? İşin burasına dikkat çeken var mı? İşte ortada İtalya boykotu daha dün gibi eski de değil? Ne oldu maç heyecanı gibi soğudu gitti. Ben ki uzun gerçek tepkiye dikkat çekiyorum. En esaslısı da Sevgili Peygamberimizin düne eşit olmamakta verdiği düstürda olduğunu düşünüyorum. Yoksa iki hafta malını alma, papazı öldür, elçiliği yak...Ne değişir?

Oysa İtalya'yı yazdım ona hiç dokunmuyorsunuz? Demek ki esas tepki yine dediğim gibi ilimle maddi manevi güçle konulur? Diyelim ki bu malların en iysini zaten biz üretiyoruz ve oradan hiç mal almıyoruz. Demek ki o zaman tepki veremeiyeceğiz öyle kalacağız. Ben tepki olmasın demiyorum aklıcı tepkiler verilsin ayrıca onları karikatürü yapanları da büyütmeden kıymete bindirmeden ama dediklerim daha önemli kaale alınsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nakka -- 14 Şubat 2006 2:10:25 >

• sen şimdi italya ve isviçre ye (neushatel xamax-gs meselesi) yapılan boykotların bir işe yaramadığını söyleyebilirmisin?
  • e tamam haklısın zaten elimizden geldiği kadar olması gereken yere gelmemiz için yapılması gerekenleri yapmaya çalışıyoruz. ama bende özellikle şunu vurgulamak istiyorum. şu an içerisinde bulunduğumuz durum malum, olmamız gereken yere gelene kadarki süreçte ise sustalı maymun olmayalım. onu diyorum. yanılıyormuyum?
  • quote:

ya da farklı olmak için kendini mi kandırıyorsun?

+1

bence de halkın (devletin değil) boykot etmesi en doğru davranış...
  • @nakka "bunlar çözüm mü?" diye sormuş.
    Doğru söylüyor çözüm değil.
    Güçlü bir ekonomi ve Teknikle bunların kafasını kırmalıydık.
    Ama maalesef ekonomide,siyasette,güç dengesinde yerimiz yok.
    Bu yüzden her maskaralığı yapıyorlar.
    Elbette yerimizde de oturacak değiliz.
    Bu gün yapıp yarın unutulsa dahi tepkisiz kalmayacağız.
    Bu yönden de C4 'e hak veriyorum.
  • idealist bir yaklaşımın reel bazda doğruluğu mu önemli? yoksa olması gerekenin yanında en doğru nasıl yaklaşılması gerektiği mi önemli? İradenin dümenine tek taraf sahip olsa; rüzgar ne taraftan eserse essin, ideallerini gerçekleştirmede uzun yol kateder. İradenin dümeni x ve y varsa; y'nin de planları kendisine göredir. Dolayısıyla x'in irade dışı etken olarak y'nin kendi hedefleri doğrultusunda teorikten uygulamaya gittikçe x sadece teorikte kalacaktır. Onun için Uluslararası dengeleri analiz ederken ne sadece günü, ne de sadece geleceği düşünmelisin. Ayağı sağlam basarken ne sadece idealist, ne sadece optimist, ne sadece hümanist, ne sadece marjinal, ne de başka bir system in yetersiz kalabildiğini görebiliyoruz. velhasıl dümen tek tarafta değil...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.