Şimdi Ara

DH Özel: Intel'in öte nesil Haswell işlemcilerinin çıkış tarihi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
9.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • DH Özel: Intel'in öte nesil Haswell işlemcilerinin çıkış tarihi


     

    Intel 22nm üretim teknolojisiyle hazırladığı Ivy Bridge kod adlı üçüncü nesil Core işlemci ailesini Nisan ayında pazara sunmaya hazırlanan Intel, tik-tak iş geliştirme modeli kapsamında bir sonraki jenerasyona göre geliştirme çalışmalarına devam ediyor. Daha önceki pek çok haberimizde altını çizdiğimiz üzere Ivy Bridge tabanlı işlemcilerde, mimari yenilikler yerine daha çok fabrikasyon sürecine yoğunlaşan ve 22nm üretim teknolojisinin avantajlarını Sandy Bridge mimarisini güncelleyerek kullanma yoluna giden Intel, bir sonraki aşama olarak Haswell mimarisine geçiş yapacak. Benzer şekilde 22nm 3D transistör teknolojisinin kullanılacağı Haswell jenerasyonun farkı ise ciddi anlamda güncellenen yeni mimari ve tasarıma eklenen yeni özellikler olacak.

     

    Haswell mimarisiyle birlikte Intel, işlemci performansı geliştirmeyi, hız aşırtma konusunda işlemci yeteneklerini arttırmayı ve tamamiyle entegre voltaj regülatörü tasarımına geçmeye hazırlanıyor. Haswell mimarisinde Intel ayrıca yeni AVX komutsetleri ve geliştirilmiş AES-NI yetenekleri de sunacak. Haswell ile birlikte ayrıca entegre grafik birimi de güncellenecek ve DirectX 11.1 ile OpenCL 1.2 gibi yeni API'lere destek gelecek. Aynı anda üç farklı monitöre destek sunacak Hawell grafik birimi ayrıca otomatik stereoskopik 3D görüntü desteği de getirecek. 

     

    LGA1150 platformunu kullanacak Haswell serisi yeni nesil işlemcilerde 1600MHz'e kadar DDR3 ve DDR3L bellek desteği sunan çift kanal kontrolcüye yer verilecek ve işlemciler modeline göre 35 Watt ila 95 Watt arasında değişen ısıl tasarım gücü değeri ile gelecekler. Yeni işlemcilerle birlikte Intel ayrıca Lynx Point kod adını verdiği 8 serisi çipset modellerini de endüstrinin beğenisine sunacak. Peki Haswell tabanlı yeni nesil işlemciler ne zaman piyasaya çıkacak. Intel'in resmi yol haritasına göre Haswell tabanlı dördüncü nesil Core işlemci ailesi, 2013'ün ilk yarısında, Mart-Haziran döneminde lanse edilmiş olacak. 

     







  • amd gibi eski seriden geri kalmasında:)
  • Kim ne derse desin AMD
  • Genel kullanıcılar için Sandy ve ardından Ivy Bridge daha mantıklı bir seçim bence, Haswell ile yeni bir anakart zorunluluğu var, Haswell'in 2. evresindeki 14nm Broadwell, Sandy ve Ivy'nin gerçek veliahtı bence.
  • Şimdi şöyle birşey var intel eğer sandy bridgelerde ilk 6 serisi anakartlarda sataII hatasını yapmasaydı ivy bridgelerde geriye uyumluluk yapmazdı bana göre. Şimdi çıkacak olan 7 serisi anakartlarda hem sandy bridge ler hemde ivy bridge ler kullanılabileceğine göre tam tersi şuanda kullanılan 6 serisi anakartlarda hem ivyler hemde sandyler kullanılabileceğine göre. Tek bakmamız gereken nokta çıkacak olan 7 serisi anakartların sataII deilde artık sataIII olur pci-ex 3.0 olur usb 3.0 ü olur ne bileyim bir yerinin bozuk çıkması sonra da gelsin lga1155 de haswell

    Şaka bir yana intel gene böyle bir hata yapmaz ve isteyen haswell'i bekleyip lga1150 anakartlarıyla mutlu mesut yaşar




  • artık eski heyecanı kalmadı bunların performansı etkileyen okadar çok kriter var ki.
  • gpu tahminimce eski 9600gt kadar performans verir

    hd3000 bile benim harici 7300ün açamadığı oyunları açıyor

    ivy bridge hd4000 kullanacak haswell'de hd5000 olur heralde
  • iNTEL İNŞALLAH BU HARİKA işlemcilerden sonra fiyat düşürürse tam mükemmel olur..:)
  • her işlemciye özel anakart üretsin rahatlasın şu intel çokunu çıkardı değiştire değiştire soket yapısını
  • 2600k eskiyince geceriz :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafax_001

    Kim ne derse desin AMD

    DH Özel: Intel'in öte nesil Haswell işlemcilerinin çıkış tarihi




    Bomb has been planted!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deathrose6 -- 9 Şubat 2012; 22:18:43 >
  • bu intel ne yapıyor ben anlamıyorum.sanki arkasından atlı kovalıyor gibi.

    bu ne hız yahu eskiden takip edebilirdik ama şimdi resmen uçuşa geçti
  • bu sene işlemciler bunlar.Seneye yeni soket yeni işlemciler olcağı için bunu almıyorum :D :D
  • kendisiyle rekabet edebilecek bir firma olmamasına rağmen planlı programlı şekilde gelişim sürecinin devam etmesi gerçekten çok güzel.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nessarien

    kendisiyle rekabet edebilecek bir firma olmamasına rağmen planlı programlı şekilde gelişim sürecinin devam etmesi gerçekten çok güzel.

    rakibi olmadığı için böyle bi strateji uyguluyorya zaten.
    geliştirmiş olduklarını beklet adım adım üret/sür aynı adama tekrar tekrar işlemci/çipset sat. aynısının üzerinde biraz oynanmışı. yeni mimari diye yiyorlar bizi ama yapacak bişeyde yok. yeni çipset çıkarmaya bahane olarak kullanıyorlar "yeni mimari bilmemne değişti/gelişti" hikaye bunlar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: multeci

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nessarien

    kendisiyle rekabet edebilecek bir firma olmamasına rağmen planlı programlı şekilde gelişim sürecinin devam etmesi gerçekten çok güzel.

    rakibi olmadığı için böyle bi strateji uyguluyorya zaten.
    geliştirmiş olduklarını beklet adım adım üret/sür aynı adama tekrar tekrar işlemci/çipset sat. aynısının üzerinde biraz oynanmışı. yeni mimari diye yiyorlar bizi ama yapacak bişeyde yok. yeni çipset çıkarmaya bahane olarak kullanıyorlar "yeni mimari bilmemne değişti/gelişti" hikaye bunlar...

    Intel işlemci alcaksan tick de alcaksın diyosunuz yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu ne ya sürekli soket değişio intel 775 1156 1155 2011 derken bide 1150 çıkdı intel bu soket karmaşasına bi an önce son vermeli. elinde 1156 sistem olanların anakartı yansa piyasada neredeyse 1156 anakart yok. 3-5 ay sonra bulunmaz hale gelir 200 dolarlık işlemcileri çöpemi atacaz yani
  • lga 1150 !

    yine mi anakart değişecek.

    intel anakart sektörüne çalışıyor.
  • '1156'-1366-'1155'-2011-'1150' ve 2011 ivyden sonra destek almaz, söze gerek yok fakat zamanında amd vardı, intel senelerce lga775de kalmiş, pentium4, celeron, pentium4 ht, pentium dual core, celeron d, core duo, core2duo, core2quad işlemci serilerini bu sokette üretmiş 90nmlik chipsetler 45nmlik cpulara destek vermişti, unutmak eldemi?
  • ivy bridge ucbin serisi 1155 de kaldi anladigim kadariyla en azindan bi adim atlatalim islemciyi ... bu intelin cipset degistirip durma taktigi basini yakacak sonunda pek umitli olmasamda amd nin 3. ceyrekte cikaracagi islemciler inteli zora sokabilir (umarim) boylece o cipsetlerin tumu elinde kalir .. intelin amd ye karsi performans farkiyla elde ettigi pazar cipset degistirmemesiyle pekismisti ama simdi o da amd nin eskiden yaptigi hatalari yapiyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.