Şimdi Ara

F VE Q KLAVYE KARŞILAŞTIRMASI (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
654
Cevap
12
Favori
341.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 9 yıldır yani 5 yaşından beri Q kullandım Qkullanıorum F zor geliyo :D
  • 1995 yılından beri bilgisayar kullanıyorum. bir atml öğrencisiyim. okulumuzda bilişim teknolojileri alanı var ve bende o alandayım. 6 yıldır f klavye kullanan bir arkadaşımla aynı metni word te yazmayı denedik. yanımdaki arkadaşımda bize metni okudu. f klavye kullanan arkadaşım 10 parmak yazmasına rağmen ben ondan daha hızlı bir şekilde ayrıca ona göre alfabetik kurallara ve imla kurallarına daha uygun bir biçimde yazdım. yani bu kişiye göre değişiyor. hangisiyle başladıysan onunla gidiyorsun. onda daha iyi oluyorsun. okulda f klavye olmasına rağmen ben bilgisayarımı q klavyeye çevirerek kullanıyorum. f klavyenin bir kötü yanıda yazdığımız kodlarda bizi aşırı düzeyde yavaşlatması. çünkü ingilizceye hiçbir şekilde uygun değil. en çok kullanılan tuşlar en zor ulaşılan yerlerde. örneğin: q, f, w, x, b (html kodlarında en çok kullanılan kodların bazılarını yazıyorum. yazdığım harfleri inceleyebilirsiniz: <b>, <br>, <marquue>, content="text/html, "text/javascript", width, www, http-equiv, quality, if....)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asilimy -- 6 Kasım 2008; 3:19:46 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: asilimy

    1995 yılından beri bilgisayar kullanıyorum. bir atml öğrencisiyim. okulumuzda bilişim teknolojileri alanı var ve bende o alandayım. 6 yıldır f klavye kullanan bir arkadaşımla aynı metni word te yazmayı denedik. yanımdaki arkadaşımda bize metni okudu. f klavye kullanan arkadaşım 10 parmak yazmasına rağmen ben ondan daha hızlı bir şekilde ayrıca ona göre alfabetik kurallara ve imla kurallarına daha uygun bir biçimde yazdım. yani bu kişiye göre değişiyor. hangisiyle başladıysan onunla gidiyorsun. onda daha iyi oluyorsun. okulda f klavye olmasına rağmen ben bilgisayarımı q klavyeye çevirerek kullanıyorum. f klavyenin bir kötü yanıda yazdığımız kodlarda bizi aşırı düzeyde yavaşlatması. çünkü ingilizceye hiçbir şekilde uygun değil. en çok kullanılan tuşlar en zor ulaşılan yerlerde. örneğin: q, f, w, x, b (html kodlarında en çok kullanılan kodların bazılarını yazıyorum. yazdığım harfleri inceleyebilirsiniz: <b>, <br>, <marquue>, content="text/html, "text/javascript", width, www, http-equiv, quality, if....)

    O f yazandan kaynaklanıyor f klavyenin suçu ne profosyonel düşünen herkez f nin daha kullanılışlı ve hızlı olduğunu bilir
  • Herkese alıştığı klavye iyi geliyor. Bende en başlarda F klavye kullanıyordum. Annem ve babam gazetecilik okuduklarından dolayı sürekli F klavyeyle çalışıyorlardı bende onu öğrenmiştim. Ben ilkokul 3. sınıftayken evimize bilgisayar girdiği düşünülürse, ortaokulun yarısına kadar F klavye kullanmıştım. Sonra gençlik tabi internet kafelere gidiyoruz. Eski bir kitap vardı çalışmama rağmen on parmak da öğrenememiştim. Hem de arkadaşlar bakıyor "bu ne biçim klavye lan" diyorlar. Sonra eski bir Q klavye buldum, USB klavyeler de pek yaygın değil babamla kavga dövüş ederekten taktım Q klavyeyi bilgisayara onu öğrenmeye çalışıyorum, bu sefer annem babam garip garip bakıyorlar klavyeye. Böyle bir ortamda, ara ara da F klavyeye dönüş yaparak Q klavyeyi öğrendim. Hakkıyla on parmak Q klavye öğrendiğim zamanlar da herhalde lise 1 ya da 2 olduğum döneme rastlar. İlginçtir, yıllardır ekmeğini önce daktilo sonra bilgisayar üzerinde F klavyeden çıkaran babam klavyeye bakmadan yazamazken ben bir iki yıl içerisinde hiç çalışmadan sadece refleks olarak 10 parmak yazmayı öğrendim. Tabi bunun nedeni büyük ölçüde gençken öğrenmiş olmamdır bunu biliyorum. Uzun lafın kısası, benim söylemek istediğim, bu bir alışkanlık meselesi. O zaman vazgeçmeyip F klavyeyi aynı şekilde öğrenmiş olsaydım, bugün aynı şekilde F klavye de kullanıyor olurdum. Artık milyonlarca insan buna alıştıktan sonra Q klavyeyi kaldırıp atalım demek de çok zor ve uzun bir süreç olur. Yukarıda bir arkadaşın da dediği gibi, bunun önlemi ta en başta, Q klavyeyi ülkemize sokarken düşünmeliydik. Şimdi F klavyecilerin üzerine düşen görev bence ilköğretim okullarında F klavye kullanılmasını zorunlu hale getirmeye yönelmektir. Çünkü artık bizden geçti, ama yarın için olan savaş, bugünden başlar.
  • Çok geç kalınmış sayılmadığın düşünüyorum.
    Ayrıca müsait bir zamanda yorumlarıda dikkate alarak yazıyı güncelleyeceğim.
  • En iyi Q klavye..okulda yazılmıo apışıp kalıom.Q klavyede 10 snde yazcam şeyi 20 sn de yazıom
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TesTuDo

    En iyi Q klavye..okulda yazılmıo apışıp kalıom.Q klavyede 10 snde yazcam şeyi 20 sn de yazıom

    Bende bir süreliğine F klavye kullandım ,çok zordu.Hiç alışamadım.
  • arkadaşlar bu sadece tuşların dile göre dizilimiyle açıklanabilecek bir durum değildir bence..

    mesela ben bir yazılımcı olarak türkçeyle pek işim olmuyor ne yapayım Fe klavyeyi.

    ya da ayrıyetten solağım ve Q klavye tam solaklar için üretilmiş sanki

    sol elim sağ elimden daha çok harfe basıyor.Bir yerlerde de bunun hakkında bir yazı vardı.
  • ya bikere ben f klavye yide kullanmasını biliorum bakmadan q klavyesinide kullanabiliyorum bakmadan.
    7 sene boyunca q klavye kullandım fakat su 2 senedir f klavye kullanıyorum ve bu dalda birinciliklerim bile var. bu kadar basit ve kolay bi klavye olamaz. bence çok rahat bi kullanımı var. 10 parmak yöntemi süper bence.
    herkese tavsiye ediyorum
  • bilgisayar öğretmenlerinin bundan haberi yok sanırım 11 senedir bilgisayarı Q klavyede kullandım malesef bilek ağrımın nedeni Q klavye sanırım !
  • yazdıklarının arasında bilmediklerim de varmış,teşekkürler.
  • süper bi yazı olmuş
  • Suanda ben F klavye kullanan sadece 1 arkadısımı gordum o Q klavyedede guzel yazıyordu okula gttıgımde bı bakdım F klavye aralarnda Q klavyeyı aradım ama bulamadım bende bıse yazmadım :D ama ark ım F de guzel yazıyordu cunku ona alısmısdı ama suanda turkıyenın 4/3.5 dan fazlası Q kullanıyor ınternet kafelerde dahıl!!
  • Çok güzel bir yazı olmuş, 10 senedir f klavye kullanıyorum, başlarda bir çok program f klavye kabul etmediği için q klavye alıyordum windowstan f'e çeviriyordum, gerçi bios'ta hala f klavye kullanılmıyor Yes ve No'ya basmak için oda ayrı bir olay. Gerçi yararını her yerde gördüm, q klavyeyi windowstan F 'ye çevirmek 5 saniyeyi almıyor, ki askeriye de daha bir başka oluyor, internet alışkanlığı olan herkesde bi q klavye sevgisi alıp başını gitmiş , fakat askeriyemiz F klavye kullanıyor ve kullanmakta da çok haklılar. Eline koluna sağlık bu arada tekrar.
  • F Klavyeyi askerde kullanmıştım. Elbette ilk kullanmaya başladığım zamanlarda zorlanmıştım. Ama alıştıktan sonra klavyeye dahi bakmadan yazmaya başladım. Keşke F Klavyenin yaygınlaştırılması için bir şeyler yapılsa. Hiç olmazsa Q Klavyede bir şey yazmak için harcanan vakitten tasarruf edilmiş olunur. Devir tasarruf devri... :)
  • gereksiz...herkes hangi klavyeyle yazmaya kullanmaya alıştıysa onu kullansın klavyede bile milliyetçilik olayına girceksek işimiz var...
  • ne milliyetçiliği burda tartışılan hızlılık tamam olaya bir de milliyetçilik penceresinden bakalım. Dile sahip çıkmak gerekir değilmi millet neden evet yerine ewet yazar oldu veya "z" yerine "s" kullanır oldu düşün bakalım tabiki daha hızlı yazabilmek için bunlar sadece şuan hatırladıklarım. Ben dilimizin bu msn kültürü ve internet kültürü yüzünden kirlenmesinden hoşlanmıyorum. Çok yakında f klavyeler zaten yaygınlaşacak devlet bu konuya da el attı türçenin kirlendiğinin onlarda farkında. Okullarda tekrardan f klavye kullanılmaya başlandı. Bir de olaya yararcılık penceresinden bakalım zabıt katipliği sınavlar düzenleniyor Q kullananların çoğu o sınavı kazanamadı neden mi türkçe de (ş,ü,ğ,ç ) gibi türk alfabesinin ağılıklı olarak kullanılması.
  • Q klavye ingilizce kökenli bir klavye olabilir ama sonuçta Türkçe karakterleri de içeriyor...Türkçe yazan biri q klavyede de yazar gördüğün gibi ben nasıl ü leri ç leri yazabiliyorum q klavye kullanmama rağmen..ayrıca o v yerine w falan hızlı olma olayı da hikaye değişik olmak için,tarz yapmak için öyle yazıyolar..ona bakarsan TurqcheyLe aLhaqaSı oLmayan shekiLLerde yazan da var..Bir önceki cümlemde verdiğim örnek gibi böyle yazanlar da mı hızlı yazmak için böyle yapıyor hayır şekil olsun diye aksine daha da yavaş yazıyolar..Yani zabıt katipliği sınavına girenler de birazcık q klavyeyle alıştırma yapsalardı geçerlerdi belki de sorun klavyede değil kullanıcıdadır..Sen f klavye gelince v ler w yazanların düzeleceğini Türkçenin temizleneceğini mi sanıyorsun? Ben hiç sanmıyorum..
  • öncelikle q klavyede (ş,ü,ğ,ç i) gibi karakterlerin olmadığını zaten söylemedim.(zaten bunu söyleyerek ya karşıdaki insanın Q görmediğini düşünüyosun ya da F kullacılarının Q klavyenin sadece ingilizce için kullanıldığını düşünüyosun ya kaç adam der zaten yok bunlar diye. yalnız şuna degineyim bu karakterler sık kullanılır. q da bu yük tamamen sağ serçe parmağa binmiş durumur. buda verimi düşürüyor. f de ise bunlar güçlü parmaklara göre ayarlanmış. daha hızlı yazmamıza olanak sağlıyor. şimdi ben Q 10 parmak kullanıyorum. yani bakmadan çok hızlı yazabilirim. taki bu zabıt katipliğine kadar. Bu sınava hiç girmediğin belli oluyor. ben hızlı yazdığımı zannederken f kullanıcıları 3 dakikada 130 kelimeye çıktı ben 96 da kaldım 12 yanlış ve kaldım yani öyle birazcık q klavyeye baksalardı alıştırma yapsalardı geçerlerdi belki demekle de olmuyor. q da en hızlı özellikle bu sınavda 100 kelimenin üzerine çıkanıda görmedim. yok ben yazarım diyosan bu sınavlarda çıkan metinler var dene. yani bu metini belki sınavdakinden daha hızlı yazdım ama ordaki metinler daha zorlu :) yani yok ben yazarım diyordan çıkmış metinlerde kendini dene. bundan dolayı F klavyeye geçmek daha mantıklı. şu karakter değişikliğine gelelim ben de daha önceden hızlı olsun diye (evet yerine ewet) yazardım bunu kimse inkar edemez yani benim dediğim yani amaçları sadece hızlı olmak isteyenleri de inkar edemezsin. şu şekil yazanları örnek gösteripde bak bunlarda var sen yanılıyorsun demek ne kadar akıllıca tartışılır. ha var mı bunu bilmiyorum belki şekilli yazanlar var. dil kirliliği zaten diz boyu olmuş burdan da başlasak fena mı olur ?
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.