Şimdi Ara

İŞ MAKİNASINA YATIRIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
80
Cevap
5
Favori
103.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dostlar ;

    Kamyon , çekici ,dozer ,vinç veya bir iş makinasına satın alıp bunu kiraya vererek kazanç sağlamak istiyorum.Bu işe girilir mi,riskleri nelerdir?



  • kamyon-tır nakliye işi zor artık para kazanmak çok zor sıfırdan. ben hem inşaat firmasında hem de yer altı altın madeninde iş makinesi bakım müh. olarak çalıştım. bu işin maliyetleri alımla bitmiyor maalesef. sahibinden.com girip makine fiyatına bakarsanız zarar edersiniz. öncelikle yakıt sizi üzer iş makineleri su gibi içer. operatörler kıldır. onlara muhtaç olduğunuzu bilir. bu yüzden yağcı olarak çalışacak ama daha sonra terfi edecek 1-2 genç eleman bulundurmak lazım. operatör çekip gidebilir. elinizde makine ile kalırsınız. ucuza yedek parça yoktur. çünkü yan sanayi yedekler ancak idare ediyor. orjinal parça almak her zaman iyidir. pis iştir. yağ-çamur eksik olmaz. alacağın makine sayısına göre elinde ufak tefek tamirleri yapacak bir eleman her zaman iyidir. lastikler hem pahalı hem de ha diyince bulunmaz. patlarsa ve tamir edilemeyecek durumdaysa lastik yok diye 2 hafta makine yatabilir. elde her zaman bir adet lastik jantıyla birlikte olmalı. jant önemli çünkü çalışılan yerler engebeli olduğundan zarar görür. elinizde hazır alabileceğiniz bir iş yoksa ve bir sonraki işinizi ajandaya koyamayacaksan bulaşmayın derim.

    hangi makineler kiralama için avantajlı:

    1- kamyon üzeri vinçler(hiyap-hiap da denir. aslı hiabdır ve vinç firmasıdır. selpak gibi düşünün)

    hidrokon konya üretimi palfinger marka alabilirsiniz. ama 3 ay sıra var. kamyon olarak man veyamercedes alın. bmc ve ford verimli olmuyor. vinç sepet takılabilen türde olsun. sepette personel güvenli ve rahat çalışılabilir olursa iyi olur.

    2- forklift
    her fiyata forklift var. en çok tutulan dizel 3 ton olanlar. komatsu,nissan,toyota kaliteli olanlar. ama toyota,nissan serv,s, az. komatsu hem servisi yaygın hem yedek parçası ucuz hem de çok kalitelidir. 2.el değerini korur. ayrıca servis anlaşması komcare alabilrsiniz. garanti süreniz uzar ve sertifikalı bir makine olur. komatsu olmazsa hyster derim. çukurova garantisinde olduğu için avantajlı. fiyatı komatsu'dan uygundur. kalite olarak çok az fark var.

    kesinlikle çin malı almayın. kiralama işinde zarar edersiniz. çoğu firmaya çin malı makine kabul ettirmeniz imkansız.

    3- telescopic handler

    bu makine tipi yeni yaygınlaştı. ama oldukça aranan ve sevilen makineler. forklift arazide çalışamaz düzgün zemin ister. 4x4 telehandler çalışabilir.

    manitou, fransız markası hem kaliteli hem de oldukça verimli makine. parçaları biraz pahalı. temsa dieci getiriyor. italyan malı temsa servisi baktığı için servisi bol. yakıt tüketimleri makuldur.

    4- belden kırmalı kaya kamyonu

    volvo,cat alabilirsiniz. 2.el fiyatları 130.000 doalrdan başlar. yol dışı kamyondur. baraj ve maden şantiyelerinin vazgeçilmezidir. diğer hafriyat kmayonlarından pahalıdır ancak onlardan kat be kat sağlamdır. düzgün bakımı yapılırsa 10.000 saat bakımları ve ufak arızalar hariç çalışır. aks kırma şanzıman dağıtma diferansiyel arızası pek yapmazlar. tek dertleri bir şantiyeden bir şantiyeye götürmek için lowbed ihtiyacıdır. ayrıca engel tanımayan bir yapıları vardır.

    5- personel liftleri

    yüksek yerlerde personelin çalışması için tasarlanmıştır. basit makinelerdir. arızalar azdır. nispeten ucuzdurlar. genie marka tavsiye ederim.

    diğer türde grader,loader, ekskavatör, backhoe loader ( jcb diye geçer ama jcb markadır) gibi makine işine sıfırdan girmek çok riskli çünkü çok yaygın rekabet fazla.

    srmayeniz bilmiyorum ama yüksek ise 3-4 milyon tl civarı ise paletli vinç işine girerseniz çok büyük paralar kazanabilirsizniz. saati 1000 dolar kiralama ücretleri var.

    sormak istediğiniz başka bir şey varsa yardımcı oluruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mert107

    İş makinesi kullanıcısının sahip olması gereken ehliyetler nelerdir ? ( forklift mesela )


    Milli eğitim bakanlığından onaylı forklift operatörlük belgesinin olması gerekiyor. bunlarıda iş makinesi operatörlük kursları veriyor. trafiktede kullanabilmek için G sınıfı ehliyetinizin olması gerekiyor, mevcut ehliyetiniz varsa operatörlük belgeniz ile emniyet müdürlüğü trafik şubelerine başvurarak G sınıfı ehliyet alabiliyorsunuz.
    ayrıntılı bilgi burda varhttp://www.isiksurucu.com/operatorluk-belgeleri/forklift.html




  • http://ostamakina.com.. bu firma iş makinasıyla ilgili hiç birşey yapmamaktadır ve yurt dışından hiç bir makina getirmemektedir bunlar profesyonel dolandırıcılardır.ve konusurken agızlarını milyon dolarlarla acarlar ama gercekten ıyı dolandırırlar yerlerı metroport dıye gecer ama orda kimbilir kac kişiyi dolandırdıkları ıçın 212 avm nin orda bır yere tasınmışlar bulucaz birde finans muduru dıye durıye sema seyhanoglu diye bır bayanla calışıyolar oda dalında usta surekli ekstra emlak alım satım yapıyo genelde bursada dolandırıcılıktan tam 30 dosyası varmış insallah bulucaz bizim gibi kimsenin madur olmasını ıstemıyorumm lütfen DİKKATTT
  • Merhaba, bir arkadaşım bu iş makinası kiralama ve satış işine girdi yeni ve 2.el iş makinelerinin ilanın verildiği, satıcılar ve alıcılar arasında irtibatın sağlandığı http://makinasat.com/is_makinalari-kategorino-1234.html sayfasından 2 iş makinası aldı, gayette memnun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: izmirli muro

    KONU İYİ HORTLAMIŞ ben izmirde iş makinalarına yedek parça satan bi firmayım. çevren yoksa bulaşma derim. mesela ne alacan iş makinası denince beko loder mi, excavatör mü loder mi hangisi.? ne alırsan al çevren olacak ben bunu bilir bunu konusurum. çok müşterim elindeki makinaları sattı iş yapamadıklarından. iyi bi yerde çalışırsa makinan paranı düzenli alırsın belki ama iş bakıma gelince nolacak bu makinalara 250 saatte bakım yaptırman gerek bi bakıma 750-800 tl verebilecen mi ve makina bu bakımı 2-3 ay arasında isteyecek... makinanın pompasında arıza çıksa değitirsen bi hidrolik pompa şuan ki fiyatı 2900+kdv bu beko loder için. makina büyüdükçe masrafda büyür kazanç da. bi lodere motor yaptırsan örnek vereyim sana cummıns motorlu bi lodere sadece parça masrafı 20.500 tl işçilik hariç gene aynı firmanın makinalarına 5 adet pompa fiyatı 33.133,93 tl malzeme parası işçilik gene yok. ve bu rakamlar 3 ay önce fatura edilmiştir. çevre yoksa bulaşılacxak iş değil.

    Arkadaş haklı. bi ara bende niyetlendim ama O kadar para verip acemi bir operatör bulursan işte o zaman batarsın
    Taşıma suyla değirmen dönmez yani. En iyisi kendin kullanabiliyorsan ve sabit müşterin veya çevren varsa gir, yoksa iş makinası kiralama işine hiç bulaşma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysrgraphic -- 8 Kasım 2016; 22:48:37 >




  • Benim arkadaşım arabasını sattı bende evimi sattım bir tane 30 tonluk vinç aldık. Mersin vinç kiralama üzerine Mezitli Vinçi kurduk. Şimdi 25 tonluk yeni bir makine daha aldık. Ben operatör ehliyeti ve E sınıfı kamyon ehliyeti aldım. Arkadaşım zaten operatördü. 8 yıldır çeşitli Mersin Vinç Firmalarında çalışmışlığı olduğu için epey çevre edinmişti. İşimizi de çok şükür doğru düzgün, temiz yaptığımız içinde her yaptığımız iş yeni bir iş getirdi. İyi yolda ilerliyoruz, evi arabayı sattığımıza pişman değiliz. Sattığımız arabadan daha iyisini aldık şu anda ama eve yatırım yapmayı düşünmüyoruz biriken kazancımız ile çeşitli iş makinaları almayı düşünüyoruz ama ağırlık yine vinç olacak.




  • taşkafa T kullanıcısına yanıt
    Buradan farklı iş makinelerine de bakabilirsiniz. konya forklift firmaları
  • alamadan önce iyi inceleme yapmak gerekiyor. bir çok site var ikinci el makina üzerine başta sahibinden comhttp://www.makinameydani.com ikincielmakinacom makina alsatco gibi siteleri iyi inceleyin derim. hakkınızda hayırlısı
  • Beton perdah makinası benzinli veya elektrikli modellerden 70 lik olsun 90 lık olsun 120 lik olsun bulabileceğiniz bir adres var fiyatlar bana göre uygun tercih edeceğinizi düşündüğümden paylaşmak istedimhttps://www.onlinehirdavatci.com/perdah-makinalari
  • Beton vibratörü arıyorsanız 1 hb veya daha güçlü beton vibratörlerini uygun fiyata almak istiyorsanız tavsiye edeceğim linke tıklayarak güvenle satın alabilirsiniz ben çok memmun kaldımhttps://www.onlinehirdavatci.com/beton-vibratorleri
  • İnşaat sektörü aslına bakarsanız inanılmaz derecede geniş bir sektör ama inşaat makinaları derken sanki vinç inşaat vibratörü, kompaktör, harç mikseri gibi ürünler geliyor sektörün bu tarafı ayrı bir imlat sektörü kurulmuş resmen alt tarafı beton vibratörü satın alacaktım samimiyim en iyi web sitesi olarakhttps://www.onlinehirdavatci.com/beton-vibratorleri bu siteyi buldum çok ürün var ama beton vibratörü dedinmi her güçte olanı neredeyse mevcut
  • Türkiye'de iş makinası kiralayan firmalar ile müşterileri bir araya getirenhttp://www.makinaparkuru.com ile boşta bekleyen kiralık iş makinalarına ekstra kazanç sağlıyoruz. İş makinası sahipleri ücretsiz üye olarak kiralama taleplerine teklif vererek müşterilere ulaşabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >








  • İş makinalarında kullanılan vinçler için tek hızlı, çift hızlı kablolu vinç kumandalarını uygun fiyata bulabileceğiniz marketelektrik sitesini ziyaret edip vinç kumandaları ve diğer vinç ekipmanlarını da inceleyebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.