Şimdi Ara

Ekran kartı çalışmayı durdurdu hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar , size bir sorum olacak . 1 yıldır sorunsuz kullandığım bilgisayarıma geçen hafta format attım . Format attıktan sonra bilgisayarda şöyle bir problem başgöstermeye başladı ;
    İnternet sayfasında , özellikle facebookta 15-20 dakika gezindikten sonra bilgisayar bir anda donuyor ve imleç falan oynamıyor . 5-10 saniye sonra ekran kararıp geri açılıyor hemen , ve sağ altta EKRAN KARTI ÇALIŞMAYI DURDURDU VE SORUNDAN KURTULDU DİYOR . Sonra bilgisayar normale dönüyor , gene bi 5-10 dakika sonra tekrar donuyor ve bu sefer reset atmadan düzelmiyor . Bu sorunu çözemedim , önerisi fikri olan arkadaşlar yardım lütfen . Bu arada Ekran kartı sayacına baktığımdaki veriler şöyle;

    Usage genelde %95 ve üstü
    Sıcaklık 75-85 arası
    VE FAN SPEED HER ZAMAN 0 RPM

    Sistem özelliklerim
    Windows 7
    Ati Radeon 6250
    Intel Pentium Dual-core 6800 3.33 Ghz
    3gb ram


    Saygılarımla







  • bu sorun ati ekran kartlarında oluyor driverı tekrar kurmayı dene kesin çözüm değil ama benimki öyle düzelmişti. fena bir illettir sorun allah yardımcınız olsun.
  • Hocam çok teşekkürler bi deneyeyim .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sweatcan

    bu sorun ati ekran kartlarında oluyor driverı tekrar kurmayı dene kesin çözüm değil ama benimki öyle düzelmişti. fena bir illettir sorun allah yardımcınız olsun.

    Sanıyorum ilk mesaja bakmadınız. " FAN RPM 0" demiş arkadaş. Fanı dönmüyor yani. Ekran kartı sıcaklığının da boşta 75 derece olması bunu gösteriyor zaten. Ekran kartının garantisi varsa servise götürün. Garantisi yoksa ekran kartının fanını çıkarın. Yani ekran kartı bir yerde sağlam dursun.Sizin işiniz fanla.Fanı önce temizleyin.Tekrar montajını yapın ve bilgisayarı açın.Fan yine dönmüyorsa fanı tekrar sökün.Pamuğu sıvı yağa bandırıp(abartmayın tabiiki) fanın döndürecek çembere sürün. Nereye süreceğinizi anlayamıyorsanız bilen birine sürdürün. Yağın kuruması için fanı yaklaşık 20-30 saat bekletin. Sonunda fanı elinize aldığınızda fazla olan yağı temizleyin.Ya da uğraşamam derseniz ekran kartınızla beraber Vatan bilgisayara gidin. Uyumlu fanı versinler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 1 Şubat 2012; 3:23:41 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.