Şimdi Ara

Wireless sistemleri konusunda(WDS[kablosuz köprü],Access Point[AP] ve router) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
10
Favori
126.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar ap kablolu sinyali kablosuza çeviriyor bunun router, repeater, universal repeater özellikli olanları var bunların tam açılımı bilmiyorum

    komşunun netini alcaz misal iyi çektiği yere bu özellikte olan ap yi koysam kablosuz olarak interneti alıp evin içinede kablosuz dağıtabilir miyim yada böyle bi cihaz var mı?

    sadece kablosuz alıp kablosuz dağıtacak...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: la1end38

    arkadaşlar ap kablolu sinyali kablosuza çeviriyor bunun router, repeater, universal repeater özellikli olanları var bunların tam açılımı bilmiyorum

    komşunun netini alcaz misal iyi çektiği yere bu özellikte olan ap yi koysam kablosuz olarak interneti alıp evin içinede kablosuz dağıtabilir miyim yada böyle bi cihaz var mı?

    sadece kablosuz alıp kablosuz dağıtacak...

    Var tp link 740n yada wa 701 en ucuz cihazlardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5110g gibi yüksek güçlü bir cihazda nedendir bilmem WDS özelliği yok. Olsa hiçbir dert kalmayacak. Bridge modu kullanmak zorundasınız ve WEP şifrelemesi kullanmak zorundasınız. WDS özelliği olsa, wpa2 şifreleme kullanarak size ait olmayan bir ağı şifresini bildiğiniz takdirde dağıtma şansınız olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 06_EMRE


    quote:

    Orijinalden alıntı: la1end38

    arkadaşlar ap kablolu sinyali kablosuza çeviriyor bunun router, repeater, universal repeater özellikli olanları var bunların tam açılımı bilmiyorum

    komşunun netini alcaz misal iyi çektiği yere bu özellikte olan ap yi koysam kablosuz olarak interneti alıp evin içinede kablosuz dağıtabilir miyim yada böyle bi cihaz var mı?

    sadece kablosuz alıp kablosuz dağıtacak...

    Var tp link 740n yada wa 701 en ucuz cihazlardır.

    740n yada wa 701 bu cihazlar wpa2 şifreleme yi destekliyormu? Arkadaştan aldığımız Wpa şifreli bir yayını alıp yine aynı wpa şifresi ile evin içerisine yaymamız mümkünmüdür.




  • Alpercabuk A kullanıcısına yanıt
    wa701nd V2(versiyon 2)
    Ve 740n v4 destekliyor iki cihazıda bizzat kendim kullandım.Hatta şuan wa701nd'den yazıyourum.
  • http://www.hepsiburada.com/liste/tp-link-tl-wa701nd-150mbps-5-dbi-degisebilir-antenli-access-point/productDetails.aspx?productId=bd97490&categoryId=410

    Cihaz bu sanırım.Fakat tek antenli görünüyor.Bildiğim kadarıyla kablosuz ( wpa) alıp, kablozuz (wpa ) vermesi için çift anten gerekmiyormu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpercabuk -- 9 Temmuz 2013; 16:45:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alpercabuk

    http://www.hepsiburada.com/liste/tp-link-tl-wa701nd-150mbps-5-dbi-degisebilir-antenli-access-point/productDetails.aspx?productId=bd97490&categoryId=410

    Cihaz bu sanırım.Fakat tek antenli görünüyor.Bildiğim kadarıyla kablosuz ( wpa) alıp, kablozuz (wpa ) vermesi için çift anten gerekmiyormu?

    Cihaz aynen o antenle alakası 4db'lik onu nedense yanlış yazmışlar.




  • elimde iki adet modem var birisi pikatel airmax-101 diğeri ise huawei hg521 bu iki modemi birbirine kablosuz olarak bağlayıp pikatelin siinyalini huawei ile gennişletmek istiyorum acil yardım ederseniz sevinirim iyi forumlar
  • 300Mbps Yüksek Güçlü Kablosuz USB Adaptörü
    TL-WN8200ND

    arkadaşlar bu ürün aldım h.buradan geri vericem neden,ben pc kapalıyken çalışacağını umup aldım ancak usb girişli olduğu için pc kapatınca kullanamıyorum yada benmi bilmiyorum yardımcı olursanız ürünü iade edersem,

    300Mbps Wireless N Access Point
    TL-WA801ND

    bu ürünü alıcam işimi görürümü 90 m2 evde tek duvar için tablet ve telefonlar için wifi çekim gücünü artırmak amacım bu teşekkürler

    buarada tplink 854ew modedmim var wps var ama nasıl kullanılıyor nasıl adapte ediyorum modeme bilmiyorum wn8200d de yazılımını kudum sonra modemde wps ye basılı filana tuttum cihazı yakınlaştırdım bi türlü bağlantıyı kuramadım bunada yardımcı olursanız sevinirim
  • arkadaşlar merhaba

    uzun uzun anlatıp başınızı şişirmek istemem şekildeki 3 nolu noktaya 1. noktadan veriyi nasıl aktarırırm 2. noktaya iletiyorum ama 3. noktaya nasıl yansıtabilirim

    teşekkürler
     Wireless sistemleri konusunda(WDS[kablosuz köprü],Access Point[AP] ve router)
  • unbreakabl U kullanıcısına yanıt
    Aynı problemle iki defa uğraşmış biri olarak öğrendiklerimi aktarayım.
    Kablosuz bir interneti daha uzak yerlerden çeker hale getirebilmek için iki seçenek var:
    WDS veya Universal Repeater

    WDS (Wireless distribution system) özel bir protolle iki kablosuz modemin birbiri ile konuşarak birinin diğerinin menzilini uzatmasını sağlıyor. Bunun çalışması için iki modemde de şifreleme, ağ adı, frekans, kanal vs. tüm ayarların aynı olması gerekiyor. Bu mode da iken IP adreslerini ana modem dağıtmakta, menzil arttırma görevini üstlenen modem ana modemin taklidini yapmaktadır. Kendi istediğiniz bir ağ adı falan da atayamıyorsunuz.
    Farklı marka modemlerin WDS ile anlaşması sağlıklı olmuyor. İki modemin birçok ayarının aynı olması gerektiğinden biri eksik olsa çalışmıyor.

    Universal Repeater: Bu modeda menzili arttıracak olan modem sanki normal bir bilgisayar gibi ana modeme bağlanıyor. Özel bir protokol gerektirmiyor. Menzili arttıracak olan modemin ayarlarından çevredeki kablosuz ağları tara diyorsunuz. Uzatmak istediğiniz ağı buluyor. Şifresini giriyorsunuz. Kendi ağ adınızı ve şifrenizi ayrı olarak giriyorsunuz. Menzili arttıracak olan modeme bağlanan tüm bilgisayarlar sanki tek bir bilgsiayarmış gibi ana modem üzerinden interenete çıkıyorlar. Ana modem yalnızca ikinci modemi tanıyor, bilgisayarlardan haberi olmuyor. Sizin bilgisayarlara IP yi ikinci modem atıyor. Bu seçenek çok daha sağlıklık. Çünkü WDS teknolojisi farklı bir protokol olduğu için her model aynı seviyede destek vermiyor. Bu seçenek normal (modem ile bilgisayarların arasında kullanılan protokol) kablosuz sinyaller kullandığı için marka model uyumsuzluğu olmuyor. Üstelik kendi ağınıza istediğiniz ismi verebiliyorsunuz.
    Ekstra not: WDS modu tüm marka modellerde aynı isimle biliniyor. Ancak Universal Repeater modu farklı isimlerle bilinebiliyor. Bende Tenda N30 vardı, ondaki isimlendirme WDS ve Universal Repeater şeklindeydi. Universal mode ile problemsiz kullanıyordum. Bi akrabama vermek zorunda kaldım. Bu sefer Tenda D301 aldım ancak bunda yalnızca WDS varmış. Komşu ağı ile uyumlu bir şekilde çalıştıramadım, iade edicem.
    Tenda A3 de sanırım Universal mode var.
    Aynı şekilde Dark RangeMAX WRT303 manual inde de Universal Mode benzeri bi açıklama buldum. WDS veya Universal falan bahsetmeden tekrarlayıcı demiş ama manualinde farklı ağ ismi ile yayın yapmaktan bahsediyor. Bu da iş görebilir.

    Özet olarak Tenra A3 alıp 2 numaralı yerde çalıştırman gerekiyor.




  • Zyxel ve airties modem ile kablosuz köprüleme yaptım.Sonuç olarak ana modem olan görünmez ağ oldu zyxel olan modem görevini yapıyor sıkıntı şurada airties'e neden bağlanamıyoruz.Kablosuz köprülemenin amacı nedir anlamıyorum 2'sinede bağlansak iyi olacaktı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba elimde TP Link td-8961N modemim ve TL MR3420 3G 4G Wairless N Router var. bu iki cihazı birbirine kablosuz olarak köprülemek istiyorum. Aynı zamanda internet paylaşımı da yapmak istiyorum.
    Wairless ayarları dogru wds baglantisi sağlanıyor ama internet yok.
    Yardımcı olabilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ACCESS POINT (ERİŞİM NOKTASI)
    Access Point (AP) modu kablolu bir bağlantıyı kablosuza çeviren kablosuz erişim noktasıdır. Örneğin kablosuz özelliği bulunmayan bir modemi AP cihazı ile kablosuza çevirip kablosuz olarakda bağlantı alınmasını sağlayabilirsiniz. Ayni şekilde kablosuz bir cihazın bağlantısını yine ethernet kablosu yardımıyla AP cihazına bağlayıp daha uzak noktalara kablosuz yayını genişletebilirsiniz. Bunun için sadece Ethernet kablosu ile kaynak modemi (kablolu yada kablosuz modem olabilir) AP cihazına bağlamanız yeterlidir. Ancak yinede güvenlik ve diğer özel ayarlar için cihazınızı web arayüzünden yapılandırmanız önerilir.
    TP-LINK Access Point cihazınızı yapılandırmanız için öncelikle bilgisayarınıza elle IP vermeniz ve cihazı bilgisayarınıza takıp web arayüzüne giriş yapmanız gerekir. Aşağıdaki adımları takip ederek TP-LINK cihazınızda AP modu kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.
    1- Bilgisayarınızda Yapılması Gerekenler
    AP cihazınızın arayüzüne girmeniz ve cihazı yapılandırmanız için öncelikle bilgisayarınızın yerel ağ adaptörüne elle IP vermeniz gerekir. AP cihazlarımızın default/fabrika çıkışı IP’si
    192.168.1.254’dür. Yerel ağ adaptörünüze elle/manuel IP
    vermek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
    a) Windows Vista yada Windows 7 Kullanıyorsanız
    Başlata tıklayın arama çubuğuna ncpa.cpl yazın ve klavyeden Enter tuşuna basın. Ağ Bağlantıları penceresi açılacaktır. Burada bilgisayar ikonu şeklinde Yerel Ağ Bağlantısı üzerine sağ tıklayın ve açılan pencereden özellikleri tıklayın.
    Access Point (AP)
    Açılan Özellikler penceresinde İnternet Protokol Sürüm 4 (TCP/IP) üzerine çift tıklayın böylece TCP/IP özellikler penceresi açılacaktır. Bu pencerede Aşağıdaki IP adreslerini kullan seçeneğini işaretleyin ve IP adresi kısmına 192.168.1.210 girin. Alt Ağ Maskesi kısmınada 255.255.255.0 girin ve daha sonra Tamam’a tıklayın tekrar Tamam’a tıklayıp pencereleri kapatabilirsiniz.
    Not: Cihazınızı yapılandırmayı tamamladıktan sonra IP
    ayarlarını tekrardan otomatiğe almayı unutmayın.
    Şimdi bilgisayarınızda bir tane web/internet sayfası açın. HTTP:// ile başlayan adres çubuğunda yazılanları
    tamamen silin ve buraya AP cihazınızın IP adresini yazın
    (192.168.1.254) ve Enter basın. Cihazın kullanıcı adı ve parola penceresi açılacaktır. Kullanıcı adı admin ve parolayada admin yazarak cihazın arayüzüne giriş yapabilirsiniz.
    b) Windows XP Kullanıyorsanız
    Başlata tıklayın ordan Çalıştır’a tıklayın. Komut girilen ufak Çalıştır penceresi açılacaktır. Oraya ncpa.cpl yazın ve Enter basın. Yukardaki resimlerde olduğu gibi Ağ Bağlantıları penceresi açılacaktır, burada bilgisayar ikonu şeklinde Yerel Ağ Bağlantısı üzerine sağ tıklayın ve açılan pencereden özellikleri tıklayın. Açılan Özellikler penceresinde İnternet İletişim Kuralları (TCP/IP) üzerine çift tıklayın böylece TCP/IP özellikler penceresi açılacaktır. Bu pencerede Aşağıdaki IP adreslerini kullan seçeneğini işaretleyin ve IP adres kısmına 192.168.1.210 girin. Alt Ağ Maskesi kısmınada 255.255.255.0 girin ve daha sonra Tamama tıklayın tekrar Tamama tıklayıp pencereleri kapatabilirsiniz.
    Not: Cihazınızı yapılandırmayı tamamladıktan sonra IP ayarlarını tekrardan otomatiğe almayı unutmayın.
    Şimdi bilgisayarınızda bir tane web/internet sayfası açın. HTTP:// ile başlayan adres çubuğunda yazılanları tamamen silin ve buraya AP cihazınızın IP adresini yazın (192.168.1.254) ve Enter basın. Cihazın kullanıcı adı ve parola penceresi açılacaktır. Kullanıcı adı admin ve parolayada admin yazarak cihazın arayüzüne giriş yapabilirsiniz.
    2- Access Point (AP) de Yapılması Gerekenler
    a) Öncelikle AP cihazınızın Ethernet kablosu ile bilgisayara
    bağlı olduğundan emin olunuz. AP web arayüzüne giriniz
    ve sol tarafta bulunan UNetworkU başlığına tıklayınız. Network
    başlığı altında ULANU menüsündeki IP adresini kablolu
    bağlantıyı aldığınız ağın IP bloğuna almanız gerekir.
    Örneğin modeminizin IP si 192.168.2.1 ise sizde AP
    cihazınızın LAN IP sini 192.168.2.254 olarak değiştirmeniz
    gerekecektir. Subnet Mask kısmı 255.255.255.0 olarak
    kalacak, Gateway kısmınada modeminizin IP’si girilecek
    (burdaki örnekte 192.168.1.1 baz alınmıştır) ve SAVE
    butonuna basıp yaptığınız değişiklikleri kaydetmeniz
    gerekecekdir. Eğer Modeminizin IP si 192.168.1.1 ise o
    zaman AP cihazınızın IP si fabrika çıkışı 192.168.1.254 olduğundan bir değişiklik yapmanıza gerek
    yoktur.
    b) İkinci olarak AP arayüzünden Operation Mode menüsüne
    girip AP seçili olduğundan emin olunuz. Sol tarafta Operation
    Mode seçeneği yoksa aşağıdaki talimatlara devam ediniz.
    c) Wireless başlığı altındaki Basic Settings (yada Wireless
    Settings) menüsünü açınız. Öncelikle bu sayfada Operation
    Mode seçeneği var ise Access Point seçili olduğundan emin
    olunuz. Buradaki SSID bölümünden kablosuz ağ adınızı
    değitirebilirsiniz (“şğüçö” gibi Türkçe karakterler
    kullanmayınız). Resimde örnek olarak TP-LINK_TEST
    yazılmıştır. Ayrıca sayfada gördüğünüz kanalı otomatik yerine
    1,6,11 gibi bir kanala sabitlemeniz önerilir. Save butonuna
    tıklayarak değişiklikleri kaydediniz.
    Not: WA701ND, WA801ND, WA901ND modellerimizde sol
    tarafta Basic Settings yerine Wireless Settings menüsü vardır
    ve bu sayfada Operation Mode seçeneği bulunmaktadır.
    d) Wireless alt başlığı Wireless Mode’a giriniz. Burada
    resimdeki gibi Access Point seçiniz ve SAVE’ye
    tıklayarak kaydediniz.
    Not: WA701ND, WA801ND, WA901ND modellerimizde
    yandaki resimdeki gibi Wireless Mode menüsü yoktur. AP
    seçeneği, Wireless Settings menüsünde bulunan Operation
    Mode seçeneğinde bulunmaktadır
    e) Son aşama olarak kablosuz ağınızı dış tehditlerden korumak ve şifrelemek için yine sol tarafta Wireless başlığı altında bulunan Security Settings yada Wireless Security menüsünü açınız ve şifreleme türünü seçiniz. Şifreleme türü olarak WPA-PSK kullanmanız önerilir. Şifreleme türünü seçtikten sonra PSK Passphrase yada PSK Password kutusuna en az 8 karakterli kendinizin belirlediği kablosuz şifrenizi giriniz ve SAVE’ye tıklayarak değişiklikleri kaydedip çıkabilirsiniz.
    Not: Kablosuz şifrenizde (şğüçö vb.) özel Türkçe karakter kullanmayınız. Resimdeki örnekte kablosuz şifre olarak 2012testsifre kullanılmıştır.
    TEBRİKLER! Access Point (AP) cihazınızı AP modunda kurulumunu tamamladınız.




  • UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU)
    Tekrarlayıcı modu var olan bir kablosuz bağlantıyı tekrarlayarak daha uzak mesafelere genişletmek ve yaymak amacıyla kullanılır. Aşağıdaki adımları takip ederek Access Point (AP) cihazınızı tekrarlayıcı modunda kullanabilirsiniz.
    Not: Tekrarlayıcı modda çalışan AP tekrarladığı kablosuz ağın (Modem, bir başka AP yada Wireless Router) aynı kablosuz ismini alır ve yayar. Örneğin var olan kablosuz ağınızın ismi “TP-LINK_BCB3EA EV AGI” ise tekrarlayıcı modunda çalışan cihazınızda aynı isimle yayın yapacaktır.
    AP cihazını yapılandırmaya başlamadan önce yayını genişletmek/tekrarlamak istediğiniz cihazın arayüzünde bir takım kontroller yapmanız gerekmektedir. Örnek olarak kablosuz bir modemi ele alacağız;
    1- Modemde Yapılması Gerekenler
     Öncelikle modeminizin arayüzüne girmelisiniz. Nasıl olacağını bilmiyorsanız modeminiz kullanım kılavuzundan yada destek merkezinden yardım alabilirsiniz.
     Modeminizin IP adresini bilmeniz gerekir (örneğin 192.168.1.1 yada 192.168.2.1 olabilir)
     Modemdeki wireless/kablosuz kanal otomatikte olmamalı elle bir kanal ayarlanmalıdır. Örneğin kanal 6 veya 11 olabilir.
     Modeminizdeki wireless/kablosuz şifrelemesinin türünü (WEP, WPA-PSK, WPA2-PSK) ve şifrenizi bilmeniz gerekmektedir. Bilmiyorsanız modeminizin arayüzünden görebilirsiniz. Birebir aynı şifreleme türünü ve şifreyi aynen tekrarlama modunda çalışacak olan AP cihazınızada girmeniz gerekmektedir.
    Not: WA500G, WA501G, WA5110G ve WA5210G model AP lerimiz wireless/kablosuz tekrarlayıcı modunda sadece WEP şifreleme türünü desteklemektedir. Bu yüzden eğer bu model AP lerimizi kullanacaksanız modeminizdeki kablosuz şifrelemenin WEP 64 yada WEP 128 bit olduğundan emin olmalısınız.
    2- Bilgisayarınızda Yapılması Gerekenler
    AP cihazınızın arayüzüne girmeniz ve cihazı yapılandırmanız için öncelikle bilgisayarınızın yerel ağ adaptörüne elle IP vermeniz gerekir. AP cihazlarımızın default/fabrika çıkışı IP’si
    192.168.1.254’dür. Yerel ağ adaptörünüze elle/manuel IP vermek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
    Windows Vista yada Windows 7 Kullanıyorsanız
    Başlata tıklayın arama çubuğuna ncpa.cpl yazın ve klavye den Enter tuşuna basın. Ağ Bağlantıları penceresi açılacaktır. Burada bilgisayar ikonu şeklinde Yerel Ağ Bağlantısı üzerine sağ tıklayın ve açılan pencereden özellikleri tıklayın.
    Açılan Özellikler penceresinde İnternet Protokol Sürüm 4 (TCP/IP) üzerine çift tıklayın böylece TCP/IP özellikler penceresi açılacaktır. Bu pencerede Aşağıdaki IP adreslerini kullan seçeneğini işaretleyin ve IP adresi kısmına 192.168.1.210 girin. Alt Ağ Maskesi kısmınada 255.255.255.0 girin ve daha sonra Tamam’a tıklayın tekrar Tamam’a tıklayıp pencereleri kapatabilirsiniz.
    Not: Cihazınızı yapılandırmayı tamamladıktan sonra IP ayarlarını tekrardan otomatiğe almayı unutmayın.
    Şimdi bilgisayarınızda bir tane web/internet sayfası açın. HTTP:// ile başlayan adres çubuğunda yazılanları tamamen silin ve buraya AP cihazınızın IP adresini yazın (192.168.1.254) ve Enter basın. Cihazın kullanıcı adı ve parola penceresi açılacaktır. Kullanıcı adı admin ve parolayada admin yazarak cihazın arayüzüne giriş yapabilirsiniz.
    Windows XP Kullanıyorsanız
    Başlata tıklayın ordan Çalıştır’a tıklayın. Komut girmeniz gereken ufak Çalıştır penceresi açılacaktır. Oraya ncpa.cpl yazın ve Enter basın. Yukardaki resimlerde olduğu gibi Ağ Bağlantıları penceresi açılacaktır, burada bilgisayar ikonu şeklinde Yerel Ağ Bağlantısı üzerine sağ tıklayın ve açılan pencereden özellikleri tıklayın. Açılan Özellikler penceresinde İnternet İletişim Kuralları (TCP/IP) üzerine çift tıklayın böylece TCP/IP özellikler penceresi açılacaktır. Bu pencerede Aşağıdaki IP adreslerini kullan seçeneğini
    işaretleyin ve IP adres kısmına 192.168.1.210 girin. Alt Ağ Maskesi kısmınada 255.255.255.0 girin ve daha sonra Tamama tıklayın tekrar Tamama tıklayıp pencereleri kapatabilirsiniz.
    Not: Cihazınızı yapılandırmayı tamamladıktan sonra IP ayarlarını tekrardan otomatiğe almayı unutmayın.
    Şimdi bilgisayarınızda bir tane web/internet sayfası açın. HTTP:// ile başlayan adres çubuğunda yazılanları tamamen silin ve buraya AP cihazınızın IP adresini yazın (192.168.1.254) ve Enter basın. Cihazın kullanıcı adı ve parola penceresi açılacaktır. Kullanıcı adı admin ve parolayada admin yazarak cihazın arayüzüne giriş yapabilirsiniz.
    3- Access Point (AP) de Yapılması Gerekenler
     AP arayüzünde öncelikle Network başlığına tıklayın Network başlığı altında LAN menüsündeki IP adresini tekrarlamak istediğiniz kablosuz bağlantının (kablosuz modemin) subnetine dahil etmeniz gerekir şayet aynı subnette değillerse. Örneğin modeminizin IP si 192.168.2.1 ise sizde AP cihazınızın LAN IP sini 192.168.2.254 olarak değiştirmeniz gerekecektir. Subnet Mask kısmı 255.255.255.0 olarak kalacak, Gateway kısmınada modeminizin IP si girelecek (burdaki örnekte 192.168.1.1 baz alınmıştır) ve SAVE butonuna basıp değişiklikleri kaydetmeniz gerekecekdir. Eğer Modeminizin IP si 192.168.1.1 ise o zaman AP cihazınızın IP si fabrika çıkışı
    192.168.1.254 olduğundan bir değişiklik yapmanıza gerek yoktur.
     İkinci olarak AP arayüzünden Wireless menüsüne tıklayın oradan Wireless Mode menüsünü açın açılan sayfadan Universal Repeater modunu seçin ve sonra sayfanın altındaki Survey yada Search butonuna basın. Açılan pencerede etrafınızdaki kablosuz ağların listesi çıkıcaktır. Buradan tekrarlamak/genişlemek istediğiniz kablosuz ağınızın yanındaki Connect butonuna basın sonra önceki sayfanın altındaki Save butonuna basarak değişikleri kaydedebilirsiniz.
    Not: Kablosuz ağınızı gördüğünüz listede Connect butonuna basmadan önce Signal seviyesini kontrol etmeniz önerilir. Eğer signal seviyesi birkaç kez listeyi yeniledikten sonra 15 dbi altındaysa o zaman AP ile modem arasındaki mesafeyi kısaltmanız gerekir aksi takdirde kopma sorunları yaşayabilirsiniz.
     Son olarak yapmanız gereken tekrarlamak istediğiniz kablosuz ağınıza oluşturduğunuz kablosuz şifrelemenin (Örneğin WEP 128 bit) birebir aynısı AP arayüzündede oluşturmanız gerekir. Bunun için Wireless başlığı altından Wireless Security yada Security Settings menüsüne girmeniz gerekir.
    Not: Her kaydetme işleminden sonra AP cihazınızı restart atmanız (yeniden başlatmanız) gerekebilir.
    Cihazınızın başarılı bir şekilde diğer cihaza bağlandığını Wireless Statistics menüsünden teyit edebilirsiniz; Burada bağlantı kurulan cihazların listesinde bağlantı kurduğunuz cihazın MAC adresini görebilirsiniz. Bütün adımlar başarılı bir şekilde gerçekleştiği takdirde AP cihazınıza kablolu yada kablosuz bağlantı kurup test edebilirsiniz.
    Not: Tekrarlayıcı modda çalışan AP tekrarladığı kablosuz ağın (Modem, bir başka AP yada Wireless Router vb.) aynı kablosuz ismini alır ve yayar. Örneğin var olan kablosuz ağınızın ismi “TP-LINK_BCB3EA EV AGI” ise tekrarlayıcı modunda çalışan cihazınızda aynı isimle yayın yapacaktır.




  • Merhaba ust katta Airties RT 205 modem var alt kat tum odalara sinyal gelmiyor.Alt kata saglikli sinyal saglamam amacim.http://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-wr945n-450mbps-wireless-n-router-access-point-p-HBV000007FMP1



    Bu cihazi tesadufen gordum benim modemimle uyumlu calisip saglikli sinyal saglar mi? Tesekkurler simdiden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum öncelikle kusuruma bakma geç gördüm bu biraz pahalı cihaz işine yarar iyi sonuç alırsınız fakat aynı markada daha iyi performans veren ucuza var AC750 Wi-Fi Range Extender
    RE200
    300Mbps Evrensel WiFi Menzil Genişletici
    TL-WA854RE bunlar bu iş için
  • CRaFTY_35 kullanıcısına yanıt
    benim asus n16 modem ve netis wf 2322 cihazım var modem evin ön tarafında ben netisi evin arka tarafına modemin sinyal vermediğibir yere kurmak istiyorum nasıl yapabilirim acaba?
  • Router, modem demek..

    AC yönledirici, modemden interneti alır etrafına dağıtır.

    WDS ise hem AC olarak görev yapar hemde internet olmadan iki ağı birbirine bağlar, kablosuz dosya gönderirsin. İnternet olmadan..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 12 Nisan 2018; 16:49:5 >
  • Türknet vdsl internet kullanıyorum. Elimde şuan türk telekomun td w9970v3 vdsl modem var. Bu modemde bazen wi-fi ile ilgi sıkıntılar oluyor o yüzden elimde airtes air5453 adsl modemi access point olarak kullanmak istiyorum.

    vdsl internete adsl modemi access point olarak kulla[/7nabilir miyim?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.