Şimdi Ara

KOMBİ ARIZALARI BURAYA (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
16.251
Cevap
313
Favori
1.446.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • artı gibi gere sokup sola doğru açacaksın bu kadar
  • hocam novadens extra kullanıyorum KREG ayarı var klavuzundan bakınca merkezi ısıtma katsayısı yazıyor bunu kaç yapmalıyım yükseltsem ne değişir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kombiustası

    artı gibi gere sokup sola doğru açacaksın bu kadar

    istediğim cevap buydu. sola doğru zorladım oldu. teşekkür ederim ..
  • teşekkürler..
    eve firma kombiyi gelip taktırdıklarında başlarında olacam. o anda nelere dikkat etmem lazım. kombiyi tesisata bağlarken eksrtra olması gereken bir durum var mı acaba.veya özellikli bir surum. ona göre kombi montajında onlara söyleyim. teşekkürler.
  • Merhabalar an itibariyle Protherm Lynx marka kombide f_12 hatası alıyorum(düşük voltaj hatası) kombiyi resetledim sigortaları açtım kapadım denedim ama çare olmadı.
    Forumdan gördüğüm kadarıyla protherm servisi begenilmiyor pek. ben ankaradayım gerçi heryerde farklıda olabilir. Servis mi yoksa sokak aralarında gördüğümüz tesisatçılarımızn becerebileceği türden bir arızamıdır, neya mal olur bilen varsa şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tmhwish -- 4 Aralık 2012; 21:19:35 >
  • bir şey deyişmez
  • Hocalarım ECA Confeo premix var yaklaşık 1 saat once 04 alev yok atesleme gerceklesemedi hatasi verdi. Resetleyince duzeldi yaklasik 15 dk sonra banyodaki su akisi bitince tekrar bu hatayi verdi. Tekrar bastık reset e yine calisti ama 15 sn gecti 05 alev kaybi uyarisi verdi. Tekrar resetledik simdi dongu icine girdi resmen kombi. 04-R-05-R-04-05 diye gidiyor. Bir yardim etseniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    Evim dublex, yalıtımsız, 120m2 ve kuzey-güney cepheli. Vaillant vuw 296 kombiyi yeni aldık tesisatta yeni ve 10m. 60 lık petek var toplamda.. bikaç gündür yakıyorum kombiyi yalnız şöyle bi sıkıntı var 50C altında kombi normal çalışıyor ayarladığım derecenin 5 derece üstüne çıkıyor duruyor 5 derece altında tekrar çalışmaya başlıyor ama dereceyi 50 nin üstüne çıkardığımda (mesela 55) o derecede saatlerce sabit yanıyor.KOmbi yetersiz kalıyor diye düşündüm başlarda ama dereceyi 55 den 65 çıkarıyorum 3-4 dk içerisinde 65 e geliyor su sıcaklığı tabi yine sabit saatlerce aynı yanıyor öyle..Böyle olması normalmi acaba? Bu arada 45 derecede 24 saatlik gaz tüketimi 14-15 m3 oluyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Explore The Universe

    Hocalarım ECA Confeo premix var yaklaşık 1 saat once 04 alev yok atesleme gerceklesemedi hatasi verdi. Resetleyince duzeldi yaklasik 15 dk sonra banyodaki su akisi bitince tekrar bu hatayi verdi. Tekrar bastık reset e yine calisti ama 15 sn gecti 05 alev kaybi uyarisi verdi. Tekrar resetledik simdi dongu icine girdi resmen kombi. 04-R-05-R-04-05 diye gidiyor. Bir yardim etseniz?

    hocam kart degişecek büyük ihtimal gaz valfide arızalı olabilir tabiki ama sanki iyonizasyonu algılamıyor yani alevi algılamıyor cihazınız
  • arkadaşlar hepinize iyi forumlar aranıza yeni katıldım bütün yazılanları elimden geldiğince okumaya calıştım hepsi birbirinden faydalı bilgiler benimde bi sorunum var onu belirtemek istedim demirdöküm neva kombim var dün gece sorun cıkarttı 40 derece comfortta calışıyor normalde hiç durmadan 42 43 e kadar çalışır sonra dururdu şimdi bi çalışıyor bi kaç derece artıyor duruyor sonra tekrar calışıyor böyle böyle belirtilen dereceye kadar artıyor böyle calışması çok can sıkıcı sabah baktığımda normale dönmüş bu ikinçi kışı gecen senede yapmıştı ama düzelmişti bu neden olabilir cevaplarınız icin şimdiden teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aliosman51

    arkadaşlar hepinize iyi forumlar aranıza yeni katıldım bütün yazılanları elimden geldiğince okumaya calıştım hepsi birbirinden faydalı bilgiler benimde bi sorunum var onu belirtemek istedim demirdöküm neva kombim var dün gece sorun cıkarttı 40 derece comfortta calışıyor normalde hiç durmadan 42 43 e kadar çalışır sonra dururdu şimdi bi çalışıyor bi kaç derece artıyor duruyor sonra tekrar calışıyor böyle böyle belirtilen dereceye kadar artıyor böyle calışması çok can sıkıcı sabah baktığımda normale dönmüş bu ikinçi kışı gecen senede yapmıştı ama düzelmişti bu neden olabilir cevaplarınız icin şimdiden teşekkürler

    iyonizasyon sinyali kesiliyor olabilir dostum
  • bilmiyorum artık sorun neyse garantisi var servis cağırsam olur aslında ya bu seferde servis gelince sorun tekrarlamazsa gitti 30tl
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aliosman51

    bilmiyorum artık sorun neyse garantisi var servis cağırsam olur aslında ya bu seferde servis gelince sorun tekrarlamazsa gitti 30tl


    tekrarlamasa bile sen alevi kesiyor hemen tekrar deniyor de iyonizasyonu algılamıyor degiştirin kartımı de
  • akşam giderken servise uğrayım söyleyim bakalım ne diyecekler bacayla ilgili bi sıkıntı olabilir mi akşam tipi vardı etkisi olmaz sanırım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aliosman51

    akşam giderken servise uğrayım söyleyim bakalım ne diyecekler bacayla ilgili bi sıkıntı olabilir mi akşam tipi vardı etkisi olmaz sanırım

    olabilri dostum baca çekişi iyi degilsede yanmaz kombi
  • merhaba arkadaşlar yine ben

    kombi alev almıyor peteklere sıcak su gitmiyor ve bir süre sonra şartel atıyor markası eca modeli ise proteus 24 hm nasıl çözeriz yardımcı olur musunuz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sokrates_

    merhaba arkadaşlar yine ben

    kombi alev almıyor peteklere sıcak su gitmiyor ve bir süre sonra şartel atıyor markası eca modeli ise proteus 24 hm nasıl çözeriz yardımcı olur musunuz ?

    kombide şalter atması en az 300 tl masraf açar kart,pompa fan gaz valfi bakılması lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kombiustası

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sokrates_

    merhaba arkadaşlar yine ben

    kombi alev almıyor peteklere sıcak su gitmiyor ve bir süre sonra şartel atıyor markası eca modeli ise proteus 24 hm nasıl çözeriz yardımcı olur musunuz ?

    kombide şalter atması en az 300 tl masraf açar kart,pompa fan gaz valfi bakılması lazım

    garantisi var hocam yine de alırlar mı ?




  • merhaba

    protherm leopard marka kombim var .

    kalorifer sıcaklığını örneğin 38 e ayarladığım zaman 40 derecede ısıtma işlemi son buluyor.3 dakika içerisinde 35 dereceye geri geliyor ve tekrar devreye girip 7 dakikada ancak tekrar 40 dereyi buluyor ..yani nederedyse kombim sürekli çalışıyor.

    bu 7 dakika içerisinde kombimin yanma odasına baktığımda alev bıyu bir mumdan bile daha az gözüküyor ve yine aynı süreçte 60 dereceye ayarlı olan kullanım suyu açıldığında kalorifer ısırma işlemi anında son buluyor yani kombi sönüyor.sıcak su gelmeye devam ediyor.

    evim son kat yan dairem boş alt kat yakmıyor üzeri çatı aralığı.iki cephe açık ve yalıtımsız. güney ve doğu cephe ,kombi çalışma basıncı soğuk konumda 1,5 bar.
    bu konumda evin sıcaklığı 21 derece civarlarında genleşme tankı havasını kontrol ettim 0,7 bar a ayarladım kombinin evveliyatını bilmiyorum evi aldığımda vardı bütün bunlar normal mi ?
    arıza varmı ? ( kombinin bu kadar çok çalışması canımı sıkıyor.)
    işi bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum şimdiden tesekkürler.




  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.