Şimdi Ara

KOMBİ ARIZALARI BURAYA (478. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16.248
Cevap
313
Favori
1.445.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 476477478479480
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Salih_Abi

    Kombi sıcak suyu normal verse de ara sıra basıncı fazla yükselip kendini kapatıyordu. ama sıcak su kullanımı için fazla sorun teşkil etmiyordu.
    Kış moduna geçince kalorifer suyunu istenilen sıcaklığa 10-15 saniye içerisinde ulaştırıp kendisini kapatıyor. Filtreyi kontrol ettim, temizledim. Petekleri kontrol ettim tıkanıklık yok gibi, devirdaim pompası da çalışıyor. Sorunun kaynağı ne olabilir?

    sorun çözüldü. üç yollu vana pistonu takılmış, motoru çıkarıp pistonu ileri geri hareket ettirip yeniden bağladıktan sonra kalorifer hattında sirkülasyon sağlandı. arayışlar esnasında genleşme tankını patlatmıştım, onu da yenilemiş oldum. (50tl)
  • vaktini ayırıp cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim.
  • Malum havalar sogudu artık aksamları acıyoruz. Gündüz su basıncı 1 bara dogru dusuyor, aksam acınca ise 1.5a cıkıyor. Bunun sebebi ne olabilir hocam
  • IsO6 kullanıcısına yanıt
    normal
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IsO6

    Malum havalar sogudu artık aksamları acıyoruz. Gündüz su basıncı 1 bara dogru dusuyor, aksam acınca ise 1.5a cıkıyor. Bunun sebebi ne olabilir hocam

    genleşme tankı havası azalmış yada delinmiş.
  • DD nitron kombi musluk suyunda sorun çıkarmazken kış modu-kalorifere geçirdiğimde bir süre çalışıp sonra F01-aşırı ısınma uyarısı veriyor ve reset istiyor. Resetliyorum bu döngü gene devam ediyor hata hata hata.
    Ntc sensörü arızalı olabilir mi? Eğer öyleyse bu sensör musluk suyu açıkken sorun çıkartmıyor da neden kaloriferde çıkartıyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski model ferroli kombi,banyo suyu sıcaklığı dalgalı geliyor.bir soğuyor,bir aşırı sıcak geliyor.hasta olmak işten değil. Acil yardım..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • metin07 kullanıcısına yanıt
    Bakım yaptır düzeltirler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tunçmes kullanıcısına yanıt
    Ntc deyişip modulasyon ayarı yapılacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kombiustası

    Ntc deyişip modulasyon ayarı yapılacak

    Ustam, geeçen aylarda başka bir arıza için geldiler.Sensörün yönü değişmiş düzelttim dedi ama aynen soruna devam.Ayrıca bu ntc değişimi ve ayarı için kaç tl isterler? Ben ist. beykoz dayım..
  • tunçmes kullanıcısına yanıt
    maks 100 tl
  • Bir soralım bakalım ? Geçen de 100 tl verdim+100 tl daha...kombiyi satsam 200 tl etmez ama kiracıyım işte...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunçmes -- 20 Ekim 2016; 11:15:01 >
  • Merhaba.
    Kiracıyım ev sahibi bundan aldı taktırdı. Dün akşam ilk defa ısıtmasını kullanmak istedim fakat kombinin dilinden anlayamadım. Petek sıcaklığını 50 dereceye set ettim kombi başta çalıştı güzelce en yakın mutfak peteği ısınmaya başladı. 3-4 dk sonra kombi rolantide çalıştı ama içerki uzak petekler sadece çoook azcık ısındı o da üst kısımları. Kombi ara ara yine kendini çalıştırıyor yakındaki petek yeniden ısınıyor derken yine küt rolantiye alıyor. Bu esnada dijital Ekranda petek simgesi yanıp sönüyor hep. Yanıp sönmesi normalmiş sözde internette öyle yazıyor. Fakat bebeğin olduğu odaya hiç sıcaklık ulaşamıyor neredeyse. Sabaha kadar açık bıraktım böyle, sonuç değişmedi. Servis henüz gelip bakmadı ama montajı yapan adam normal bunlar eco kombi böyle çalışır falan dedi ikna olmadım.
    -Peteklerin havasını aldım tek tek hava yok.
    -Kombinin altındaki basınç sensörünü de uygun aralıkta ayarladım.
    -Sıcak su da hiç sıkıntı yok gayet iyi veriyor.
    -Ocakta sıkıntı yok.
    -Peteklerin vanaları açık sıkıntı yok.




  • Tüm peteklere sıcak güzel dengeli gidiyor.
    Tüm musluklara da sıcak güzelce gidiyor.
    Peki sorun nedir? Sorun kaloriferler ısınırken musluk açılınca, kombi gazı kesip bekliyor. Sadece fan çalışıyor. Ateşleme olmuyor, gaz salmıyor. Dolayısıyla yanma olmayınca ısınma da olmuyor.
    ANCAK, musluğu kapatıp, kombinin durmasını bekleyip (fan sesi kesilip) musluğu tekrar açınca ateşleme oluyor ve suyu ısıtıyor. Sonra musluğu kapattığımda kısa bir süre sonra (olması gereken de bu) petekleri ısıtmak için ateşleyip görevine devam ediyor.

    Üç yollu motoru darmadağın ettim temizledim, içinde biriken kahverengi kilden arındırdım.
    SORUN ŞU: Musluktan sonra peteğe geçen kombi, peteklerdeyken musluğa geçince neden sıcak suya devam etmiyor, gazı kesip bekliyor? Üç yollu motor ileri geri hareketini düzgün yapıyor. Problem acaba nerde?

    (KOMBİ: Demirdöküm Nitron)




  • Merhaba, baymak kombi kaloriferi de suyu da isitmiyor. sicak suyu acinca fan sesi geliyor ama atesleme yapmiyor, pilot ates yaniyor sadece.

    -bar 1.5te
    -pompanin vidasini cikarip baktim biraz kireclenmis, icerideki vidayi rahat donmeye baslayana kadar dondurdum ama sorun duzelmedi
    -sorun diyaframdami diye dusundum ama 3yollu switchi tetikliyor

    hata nerede olabilir?
  • IroNLizard kullanıcısına yanıt
    Gaz gelmiyor olabilir mi? Gaz valfi ya da valf bobini problemi olabilir.
  • metin07 kullanıcısına yanıt
    pilot atesi yandigindan gaz gelmemesini geri plana atmistim ama valf arizasinda pilota gaz gelip geri kalan ateslemeye gaz gelmemesi olabilir mi?
  • ustalarım merhaba aydın nazillideyim geçen kış dd nitromix 24p kullanıyorum sorunum şu kombim kullanım sıcak suyunda bazen sıcak su veriyor bazen soğuk su kontrol ettiğimde cihaz 5-6 sn ateşliyor 8-10 sn bekliyor sonra yeniden ateşliyor. servisi aradım geldiler ejanjör dolmuş deyim por çözle temizleyim 30 tl alıp alıp gidiyolar sorun hep aynı devam ediyor.tekrar arıyorum yine 30 tl alıyolar düzelcek deyip giyolar yine aynı yine aynıı en son yine geldiler şebeke suyundan su basıncın az geliyor o yüzden bu şekilde yapıyor dedi,ler .büyük şehiri arayıp evin şebeke suyunun borusunu daha kalın olan boruyla değiştirdim basıncım şu an çok iyi ama hala bi sıcak bi ılık bi soğuk su gelmeye devam ediyor .bu arada nazillide doğalgaz mazisi 3-4 yıllık olduğu için kombiciler uzman değil diye tahmin ediyorum. benim sorunuma bir çözüm yokmu kmbimin garantisi de devam ediyor.servisi arasam yine aynı adam gelecek çünkü başka demirdöküm servisi yok nazillide lütfen çözüm için yardımcı olun.




  • Airfel digifix kombim var.mutfakta çamaşır makinası bulaşıkmak. çalıştığında kombim ateşleme arızası veriyor.servis kontrol etti bir şey yok dendi.ama yine arıza tekrarlandı .bu durumda kombi bozulmuş olabilirmi....
  • bukephalos B kullanıcısına yanıt
    fani sok tozunu temizle
  • 
Sayfa: önceki 476477478479480
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.