Şimdi Ara

Philips Akıllı buhar kazanlı ütü. Deneyen var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
5
Favori
78.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • beni desteksiz iddialarda bulunmakla suçlayanlara, ehil olup olmadığımı sorgulayanlara daha önce bir cevap vermiştim. şimdi de, philips'in kendisinin verdiği cevabı paylaşayım: (cevap da bugün geldi)


    benim sorum:

    Merhaba.

    Sıcaklık ayarlaması olmayan akıllı ütüleriniz, hangi kumaşın ütülendiğini nasıl algılıyor? Herhangi bir sensor göremedim de altında üstünde.

    Örneğin pamuklu-keten bir gömlek için daha yüksek sıcaklığa ihtiyaç duyulur. Ve ütü tabanının da sıcak olması gerekir. Ben pamukluı bir gömlek ütüledikten sonar, hemen ardından yünlü-ipekli bir kumaş ütülemek istediğimde, ütü saniyeler içinde sıcaklığını nasıl düşürüyor? Çalışma mantığı hiçbir yerde yazmıyor.

    Ya da aklıma şu geliyor: ütü tabanı hiçbir zaman sıcak ya da çok sıcak olmuyor. Sabit düşük bir sıcaklıkta devamlı. Yüksek buhar gücüyle kırışıklık açma ve ütüleme işlemi gerçekleştiriliyor..

    Cevabınızı bekliyorm.

    Saygılar,

    gelen cevap:

    Sayın XXXXX,
    Bize iletmiş olduğunuz konu ile ilgil olarak,ütü tabanı çok sıcak ya da çok soğuk olmamaktadır,sabit düşük bir sıcaklıkta devamlı.Yüksek buhar gücüyle kırışıklık açma ve ütüleme işlemi gerçekleştirilmektedir.


    Bilgilerinize sunarız.

    Saygilarimizla
    Turk Philips T. A.S.
    Tuketici Danısma Merkezi


    sonuç olarak, daha önce de bahsettiğim gibi, ortada akıllı makıllı bir ütü yok gibi duruyor. düşük sıcaklıkta duran bir ütü tabanı ve yüksek buhar gücü ile ütü yapan, yapmaya çalışan bir cihaz var.

    demek ki, 100 yıllık firma olması birşeyi değiştiremeyebiliyormuş.

    demek ki, bunun farkına varmak için, cihazın içini açmak, elektrik, bilgisayar-makine vb mühendisi olmak gerekmiyormuş.

    demek ki, hiçirşey için böyle itham edici suçlayıcı mesajlar yazmak için erken davranmak gerekmiyormuş.

    demek ki, kullandığın bir ürünle ilgili eleştiri görünce, hemen guard alıp defansa geçmek, sonra da "marka fanatiği değilim, olanı da sevmem" demek için acele etmek gerekmiyormuş...

    celebic bey;

    belki makine ya da elektrik mühendisi değilim. ama kişisel ilgi ve merakım, tecrübelerim, az çok bişeyler kazandırdı bana. gerçi siz ve eşiniz de ütünün iyi olup olmayacağını anlayacak seviyedeymişsiniz. ama, burada sorun ütünün iyiliği veya kötülüğü değildi

    "Ancak dayanağı olmayan bir takım teorilerinizle yüzyıllık bir markayı idam etmişsiniz, işte buna saygı duyamam..."

    sanırım bu cümlenizi tekrar gözden geçirmek zorunda kalacaksınız. hoş, dediğim gibi, saygı duyup duymamanız umrumda değil. Önemli olan doğru bilgi paylaşımı.

    @celebic



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 20 Ağustos 2013; 17:13:21 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aerospace

    quote:

    Orijinalden alıntı: ayder

    GC-9545/02 philips in ütüsünü kullanmaktayım doğrudur buhar merkezli bir ütü inanın hiç kırışıklığı açmadığını görmedim zaten buhar basıncıda yüksek buna kırışıklıkmı dayanır pratik hafif ayar derdi yok yanma parlama sudamladı derdi yok ya bi ütüde daha ne istenir bilemiyorum???ya kendi kendine ütü yapan makine varsa söyleyin onu alalım koskoca bir markayı kötülerken elinizde birtakım bilgiler olmaslazım ezbere yorum yaparak değil ??? @emrahsnr

    bilmeden üfürmeyelim, gir şikayetvar.com bak bakalım ütü de sorun var mı ? Buradakilerin işi gücü yok bu ütüyü kötüleyecek. Bu ütülerin bazıları düzgün çalışıyor, onlardan biri size gelmiş, keyfini sürün. Pek çok kişinin ütüsünde sorun var, en dandik ütüden daha kötü performans veriyor, NOKTA.

    Ben tefalde çalışıyorum da o yüzden philips markasını kötülemek için yazdım
    Bu şahsın mesajına cevap vermeye lüzum yok.
    Akıllı ütü diye tabanı sürekli ılık olan halbuki kumaş cinsini ayırdetmeye yarayan bir teknolojisi olmayan ama öyleymiş gibi pazarlanan bir ürünü piyasaya çıkarması philipsin büyük ayıbı.
    Elinde birtakım bilgisi olması lazımmış.
    1. Ütüyü prize tak. Tabanını elle. Sıcak mı ılık mı?
    2. Üniversitede hadi bilemedin lisede fizik dersi almışsındır. Hadi onu da almadın. Taban sıcaklığının değdiği kumaşa göre sıcaklığını değiştirmesini bu ütü hangi düzenekle yapıyor?
    Yapmıyor çünkü böyle bir ekipmana sahip değil.
    3. Olay, ılık taban ve yüksek basınç. Philips türkiyenin cevabı bu şekilde ki bunu da paylaştım. Dileyen kendisi ulaşabilir philipse.


    Memnun kalanlar da güle güle kullansın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 8 Eylül 2014; 12:00:08 >




  • http://www.philips.com.tr/c/uetueler/perfectcare-6b-260g-tasima-kilidi-otomatik-kapanma-gc9240_02/prd/


    Model numarası: gc9240

    Satıcı akıllı ütünün kumaşı otomatik algıladığını, ipekse ona göre, kot ise ona göre sıcaklık ayarladığını söyledi. Çok yeni bir teknoloji. Acaba sorun yaşar mıyım? Endişeleniyorum tabi. Kullanan veya düşüncesi olan var mı acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem_hakan -- 2 Ocak 2012; 14:19:38 >



  • philps akıllı ütü en uygun fiyata bu siteden buldum ravsiye ederim arkadaşlar link :http://www.arcesdtm.com/Philips-GC924002-Akilli-buhar-kazanli-utu,PR-4576.html
  • celebic kullanıcısına yanıt
    görüşlerime saygı duyup duymamanızın benim için hiçbir önemi yok. öncelikle bunu belirtmek isterim. dayanağı olmadığını da siz iddia ediyorsunuz.

    ütüyü media marktta inceledim. ve yorumlarımı da gözlemlerime göre yaptım... tabanı kesinlikle benim tefalde kullandığım pamuklu-keten sıcaklığında olmuyor. çok daha düşük bir sıcaklıkta...

    ayrıca sensör olup olmadığını anlamak için fizik ya da nükleer mühendisi olmaya gerek yok. ütüye bakınca anlaşılıyor. içini açıp bakmaya da gerek yok. zira sensörlerin kumaş tipini algılaması için, ütünün dışında olması (optik bir göz, bir lens, ya da buna benzer bir yapı) gerekir. kumaşla temas eden ya da kumaşı gören bir sensörün olması gerekir.

    ben kendi gözlemlerimden ve incelememden böyle bir yapı göremedim. siz ütüyü kullanmışsınız. ya da eşiniz kullanıyor. siz gösterebilir misiniz akıllı sensörlerin yerini, çalışma prensibini...

    müşteri hizmetlerini de aradım, sordum. ütü nasıl algılıyor altındaki kumaşı diye. hala dönecekler, kaç gün oldu. söyeldikleri, akıllı özelliği sayesinde asla yakmaz, yapıştırmaz, balonu bile ütüleseniz patlatmaz. e patlatmaz tabi, çünkü o sıcaklıkta değil taban.

    ütüden memnun olmanızın, ütünün çalışma prensibiyle bir ilgisi bulunmuyor. ben de zaten ütü kötüdür diye birşey yazmadım. dikkatlice okumanızı öneririm yazdıklarımı.

    kullandığınız marka bir ürünün eleştirilmesini kabul edememe durumunu ilk defa sizde görmüyorum. ama mantığını hala anlayabilmiş değilim. yazımda, ne size ne de başka bir kullanıcıya bir eleştiri var. memnun olanlar olmaya devam edebilir elbette. bu benim sorunum ya da ilgi alanım değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 20 Ağustos 2013; 11:28:06 >




  • Arkadaslar kullanmayi bilmiyorsunuz. Buhar tetigine iki kez basinca surekli buhar veriyor. Bu sayede tetige bir daha basmadan hizlica kirisikliklari acabiliyorsunuz. Utunun su tankinin buyuk olmasinin ve buhar kazanli utunun esprisi debu kirisiklik yogunsa iki kez basip otomatik surekli buharla uteyecekainiz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kasat

    Hocam 9 aylik kullanım sonucu ürünün artı ve eksileri nelerdir, aynı üründen düşünüyorum,kimi yorumlarda damlatma yaptigi ve kumaş tanimanin iyi calismadigini okudum,üründe ayrıca manuel ayar var mı acaba?
    Hocam şimdi hanıma sordum zaten kötü bir tarafı olsa kesin başıma kalkardı

    Su damlatma ki bir önceki Philips'te en çok yakınılan sorundu fakat bu ütüde hiç olmamış. Manuel ayarı yok daha doğrusu kumaş tanıma için öyle bir ayarı yok sadece eko modu varmış sanırım ama hanım hep otomatik modda kullanıyor. Ayrıca çok hafif ve yormuyormuş. Çok basit bir alet diyor, fişe tak, uyarı gelince ütünü yap. Hanımın yalancısıyım.

    Benim tavsiyem ise her ne kadar musluk suyu kullanılsın deseler de arıtılmış su kullanın. Evde su arıtma cihazı var, ütü için onu kullanıyoruz.




  • Ürüne özel birşey diyemem ama genel olarak Philips ütüde sorun yaşamazsın.
    "Bence" en kaliteli ütüyü Philips üretiyor, hem de her fiyat aralığında.Diğerleri gibi pahallı modelleri iyi, ucuz modelleri dandik değil,kendi markasını taşıyan her ütüsü aynı kalite standartında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobita -- 2 Ocak 2012; 14:23:31 >
  • Bu rahatlatıcı bir cevap. Bunu almakta fayda var o zaman. Açıklamaları şöyle.




    %100 kolay kullanım, ayar gerektirmez. Artık beklemek veya sıcaklığı ayarlamak zorunda kalmadan ütülenebilir her giysiyi art arda ütüleyebilirsiniz.

    İpek, kaşmir, yün, polyester gibi her türlü hassas kumaşta %100 güvenilir olup garantilidir. Bazı bağımsız test kuruluşları, ütülenebilir en hassas giysilerde Philips Akıllı Ütüyü kullanmış ve ütüleme sonuçlarının kusursuzluğunu onaylamıştır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cem_hakan

    Bu rahatlatıcı bir cevap. Bunu almakta fayda var o zaman. Açıklamaları şöyle.




    %100 kolay kullanım, ayar gerektirmez. Artık beklemek veya sıcaklığı ayarlamak zorunda kalmadan ütülenebilir her giysiyi art arda ütüleyebilirsiniz.

    İpek, kaşmir, yün, polyester gibi her türlü hassas kumaşta %100 güvenilir olup garantilidir. Bazı bağımsız test kuruluşları, ütülenebilir en hassas giysilerde Philips Akıllı Ütüyü kullanmış ve ütüleme sonuçlarının kusursuzluğunu onaylamıştır.

    Hocam selam, ürünü aldınız mı? Bende çok kısa süre içinde almayı düşünüyorum ama ürün hakkında fazla yorum bulamamaktan şikayetçiyim?
  • Urun iyidir ama tefal daha iyidir.. Kiyaslama yaptik buhar cikisi arasinda cok buyuk fark war... Tefalden cikan buhar philupsin belirttiginden az olmasina ragmen tefalden daha cok cikiyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lizge__

    Urun iyidir ama tefal daha iyidir.. Kiyaslama yaptik buhar cikisi arasinda cok buyuk fark war... Tefalden cikan buhar philupsin belirttiginden az olmasina ragmen tefalden daha cok cikiyor

    Hocam bu dedikleriniz Philips'in yeni Akilli Utu serisi ( GC 9249 ) icinde gecerli midir? Cunku tanitimda belirtilen rakamlar dediginiz gibi degil yani dedikleriniz modelden modele degisiyor sanirim.
  • ben kullanıyorum gayet memnunum fakat kaç para olduğunu bilmediğim için fiyata göre bir değerlendirme yapamıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gozdeg58

    ben kullanıyorum gayet memnunum fakat kaç para olduğunu bilmediğim için fiyata göre bir değerlendirme yapamıyorum.

    Tabandan su damlatiyor mu? Akilli utu konusunda bir sikinti yok degil mi? Her degisik kumas cesitine gore ayar yapilmadigi icin bir sorun yasadiniz mi? Fiyatlar 800.- TL civari ama ben Turk Philips garantili 600.-TL'ye buldum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: celebic


    quote:

    Orijinalden alıntı: gozdeg58

    ben kullanıyorum gayet memnunum fakat kaç para olduğunu bilmediğim için fiyata göre bir değerlendirme yapamıyorum.

    Tabandan su damlatiyor mu? Akilli utu konusunda bir sikinti yok degil mi? Her degisik kumas cesitine gore ayar yapilmadigi icin bir sorun yasadiniz mi? Fiyatlar 800.- TL civari ama ben Turk Philips garantili 600.-TL'ye buldum.

    Yok ben cidden memnunum. Ama dediğim gibi diğer ürünlerle karşılaştırma fırsatım olmadı hem parası yönünden hem de kullanımı açısından.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gozdeg58

    quote:

    Orijinalden alıntı: celebic


    quote:

    Orijinalden alıntı: gozdeg58

    ben kullanıyorum gayet memnunum fakat kaç para olduğunu bilmediğim için fiyata göre bir değerlendirme yapamıyorum.

    Tabandan su damlatiyor mu? Akilli utu konusunda bir sikinti yok degil mi? Her degisik kumas cesitine gore ayar yapilmadigi icin bir sorun yasadiniz mi? Fiyatlar 800.- TL civari ama ben Turk Philips garantili 600.-TL'ye buldum.

    Yok ben cidden memnunum. Ama dediğim gibi diğer ürünlerle karşılaştırma fırsatım olmadı hem parası yönünden hem de kullanımı açısından.

    Bilgilendirme icin tesekkur ederim. Pazartesi yada en gec Sali almis olacagim, evlilik yildonumu hediyesi olarak...




  • 4850 yi kullanan forumdaş var mı yardımlarını bekliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gozdeg58

    ben kullanıyorum gayet memnunum fakat kaç para olduğunu bilmediğim için fiyata göre bir değerlendirme yapamıyorum.

    Merhabalar, bende dun esime evlilik yil donumu hediyesi olarak Philips GC9240 Akilli Utuyu aldim. Bugun esim denemek icin bir kac utu yapmis. Aksam eve gelip utu nasil diye sorunca aldigim cevap karsisinda biraz canim sikildi acikcasi. Her seyi guzel ama kirisikliklari acmakta biraz zorlandi bu kadar pahali bir utude daha iyi olmasini beklerdim deyince beynimden vurulmusa dondum. Sizde boyle sikinti oldu mu acaba? Kirisikligi acmakta zorlandiginiz oldu mu? Utude bir ayar yeri olmadigindan yanlis ayarda secmis olamayacagindan acaba bir yerde hata mi yaptikta diyemedim. Bu konudaki tecrubelerinizi aktarabilir misiniz? Tesekkurler...

    Not: 8 taksitle 635.-TL'ye aldim
  • iki hafta önce kızkardeşim aldı, pahalı bir ütü olduğu için merak edip inceledim.pratikte benim tefal power jeans 500 den çok farkı yok.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.