Şimdi Ara

DH Özel: AMD Fusion A6-3670K ve A8-3870K için özellikler, çıkış tarihi ve fiyat bilgileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
7.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • DH Özel: AMD Fusion A6-3670K ve A8-3870K için özellikler, çıkış tarihi ve fiyat bilgileri


     

    Bulldozer mimarisini temel alan 6 çekirdekli FX-6200 işlemcisini 26 Aralık'ta pazara sunmaya hazırlanan AMD, aynı tarihte Fusion işlemci ailesini de güncelleyecek ve masaüstü sistemler için hazırladığı çarpan kilidi açık K serisi Fusion işlemcilerini endüstrinin beğenisine sunacak.

     


    DH Özel: AMD Fusion A6-3670K ve A8-3870K için özellikler, çıkış tarihi ve fiyat bilgileri


     

    İlk detaylarını daha önceki haberlerimizde verdiğimiz K serisi yeni Fusion işlemcilerinin teknik özellikler ve fiyatlarına ilişkin merak edilen sorulara yanıt buldu. Elimize ulaşan bilgilere göre Fusion serisinin en hızlı işlemcisi olan dört çekirdekli A8-3870K, 135$ etiket fiyatıyla sunulacak. 3GHz'de çalışan ve 4MB Seviye 2 bellek kapasiteisne sahip olan işlemci, 1866MHz'e kadar çift kanal DDR3 bellek desteği sunuyor ve Radeon HD 6550D entegre grafik birimi ile geliyor. 400 paralel işlem birimine sahip olan ve 600MHz hızında çalışan DirectX 11 destekli grafik birimi ile aynı zamanda uyumlu harici ekran kartlarıyla kullanım için Dual Graphics desteği de veriliyor.

     


    DH Özel: AMD Fusion A6-3670K ve A8-3870K için özellikler, çıkış tarihi ve fiyat bilgileri


     

    AMD'nin çarpan kilidi açık ikinci Fusion işlemcisi olan A6-3670K da benzer şekilde dört çekirdekli yapıya sahip. 2.7GHz'de çalışan ve 4MB Seviye 2 bellek kapasitesine sahip olan işlemci de benzer şekilde 1866MHz'e kadar çift kanal DDR3 bellek desteği sunuyor 443MHz'de çalışan ve 320x paralel işlem birimine sahip olan Radeon HD 6530D grafik birimine sahip olan işlemcinin ısıl güç tasarımı ise yine Fusion A8-3870 ile benzer şekilde 100 Watt olacak ve 115$'dan sunulacak.

     







  • Ha şöyle ya adam akıllı işler yap amd.
  • Aynı fiyata 5 katı performans , güzel reklam.
  • AMD'nin başarılı olmasını cân-ı gönülden istiyorum. Diğer türlü Intel'in tekeline dönüşecek çünkü bu sektör. Sonrasında bu durumun fiyatlara nasıl yansıyacağını ise düşünmek bile istemiyorum.
  • gayet güzel sonuçlar Amd Fusion işini iyi kıvırdı
  • şu anki fx destekli msi 760gm-p23 anaakrt bunu desteklermi acaba performansı verir mi yeni anakartmı tavsiye edersiniz
  • iyi şeyleri görmek sevindirici
  • Fusion ile giriş seviyesini bitirdiler yakında orta seviyeyide halledicekler..
  • 135 dolar ...
  • Fusion iyi yolda ilerliyor. Darısı FX'in başına.
  • Hay maşalah güzel yolda ilerler umarım fx serisi işlemcilerde de.
  • tam alınacak işlemci bir de elektirigi daha az vat kullansaydı süper olurdu 70 felan :D
  • Mimari olarak bir değişiklik yok sanırım, sadece frekans artmış,birde Intel'in "K"'sı alınmış, Soket FM1 ise tamamen fail.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: F.@.T.İ.H

    Fusion ile giriş seviyesini bitirdiler yakında orta seviyeyide halledicekler..





    quote:

    Orijinalden alıntı: WinteR

    Mimari olarak bir değişiklik yok sanırım, sadece frekans artmış,birde Intel'in "K"'sı alınmış, Soket FM1 ise tamamen fail.


    @F.@.T.İ.H

    keşke... birçok kullanıcıyı ekran kartı derdinden kurtarırlar. arada sırada oyun oynamaya yetecek kadar kart arayan önemli bir kitle var piyasada..

    @WinteR

    2. nesil fusion lar daha çıkmadı piyasaya da ondan hocam. fail falan değil. sadece ellerinde mevcut ürün gamını genişletmeye yönelik bir hareket




  • soket FM2 gelmeyecek olsa alınırdı zaten AMd tepki çekmemek için kuvvetle muhtemel anakartlara bios desteği ile fln Fusion II lere destek şeklinde getirecektir yada var olan 905 pin FM1 işlemciler Fm2 anakartlardada çalışabilir olacaktır kısacası bu Fusion A serisi masaüstünde bilinmezlik hakim Fusion II gelmeden hareket etmek anlamsız olur...
  • FM2 soketin geriye uyumluluk özelliği yok diye biliyorum. Bence de almak isteyen bir süre daha idare etmeli. Erdi Bey Trinity'lerin önceki seriye %30 fark atacağını söylemişti geçen haftaki incelemede. Beklemek lazım.
  • AMD'nin yıllardır 3000 4000 gpu'lu süper onboard anakartları var ve bunlarda sanırım 100'ü bulmuştur işlemci desteği var, bunlar dururken gidip FM1 soket ve A3000 serisi bir işlemciyle elini kolunu bağlamak malesef fail.
  • Intel'in yeni nesil işlemcileri ile AMD'nin bu işlemcilerinin isimlerindeki muazzam benzerlik dikkatinizi çekti mi?
    Sırayla yazacak olsam, hangisi Intel, hangisi AMD, bunları iyi bilmeyen birisi karıştırır valla. Hatta ben bile konu başlığında AMD kelimesi yazmasa, konuyu Intel'in 2011 soket işlemcileriyle alakalı sanacaktım.

    AMD: 3650, 3670, 3800, 3870
    Intel: 3820, 3930, 3960, 3980... gibi...
  • alt seviye de bu kadar başarılı olup üst seviyede nasıl bu kadar başarsısızlar anlamak zor f/p falan geçtim denk seviyede bir işlemci çıkarsa en azından o bile yeter
  • FX 8150 i5 2500k ya denk sayılabilir ama daha üstü yok tabi ki.

    IB lerin grafik performansı şimdikilerden belirgin olarak üstün, bide buna artan CPU performansı var. En düşük IB nin de şimdiki i3 2100 den daha pahalı olacğaını varsaymak bence mantıklı.

    120$ civarına i3 2100 yerine 135$ civarına (eğer bu fiyattan olursa gerçekten) A8 3870k almak daha mantıklı. Aynı ayarda x4 + ekran kartı alsanız daha pahalı, sonuçta olumsuz eleştriye bence gerek yok. Ha daha yüksek cpu performansı faln olr olmaz orası ayrı.

    A8 3850 kilitli olmasına rağmen baseclock arttırıp 3.4 ghze kadar yükseltilebiliyor(anakart ne kadarına razı olursa). GPU da aynı zmanda oc oluyo, bu halde hemen her programda ortalmada hep %11 faln fazladan performans getirisi var.

    A8 3870k da çarpan kilidi açık, bu extradan avantaj demek öncelikle. Bilgi yok ama hem CPU hem GPU ayrı ayrı oc edilebiliyormu orası da önemli. 3.5-3.6ghz gibi değerlere zorlanmadan çıkabilmesi lazım. Bu da extradan performans demek, hemen hiçbişey yapmadan en düşük IB ler ile daha kolay rekabet edebilir hale geliyor, hem de IB lerin artan grafik avantajını yine aşağılara çekiyor. Görece bu ayarlarda sistem toplayacaklara da imkan vermiş bence bu açıdan da faydalı.

    Ha bundan alıp bununla 1680 Ultrada BF oynucam diyip sonra niye 20fps den yukarı çıkmaz diyen olrsa bişey diemem tabiki.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.