Şimdi Ara

FATİH projesindeki tabletlerin ihale detayları belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
10.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • FATİH projesindeki tabletlerin ihale detayları belli oldu






    İlk etabında yazıcı, tarayıcı, kamera ve akıllı tahta ihalesini Vestel ve Servus firmalarının almasının ardından FATİH projesinde tablet dağıtılmasını kapsayan ikinci etabın teklif alımı bugün itibariyle sona eriyor.




    Darhardware sitesinin edindiği bilgiye göre proje ilk olarak Diyarbakır, Erzurum, Yozgat, Ankara, Balıkesir, Erzincan, Bingöl, Kayseri, İstanbul, Rize, Karaman, Samsun ve Uşak'ı kapsayan 13 ilde pilot uygulamaya geçecek ve 8500 tablet deneme amaçlı olarak dağıtılacak. Sonraki yıllarda 14 milyon tablet öğrencilerle buluşacak.




    Şartnameyi hazırlayan kurum olan Devlet Malzeme Ofisi ihaleye katılım şartlarını belirlemiş durumda. Aslında şartları gözden geçirince hangi firmaların bu ihaleye girebileceği az çok ortaya çıkıyor. Daha da önemlisi kısa süre önce proje ile ilgilendiğini belirten Apple'ın iPad modeli şartların altında kalıyor. Bu bağlamda Android tablet üreticileri büyük bir avantaja sahip.




    İhalede 3 farklı tablet modeli için teklif verilecek. Tek bir firmanın hepsini alabileceği gibi ayrı ayrı firmaların farklı modelleri alması da mümkün. Tabletlerin belirtilen şartları şu şekilde:




    - İşletim Sistemi: Android 3.0 (tablet 1 ve 2), Android 2.3.4 (tablet 3)

    - İşlemci: 1 GHz hızında tek çekirdekli veya 800 MHz çift çekirdekli

    - Bellek: 1 GB RAM (tablet 1 ve 2), 512 MB RAM (tablet 3)

    - Depolama: 16 GB

    - Bağlantı: USB ve Micro USB, dahili 802.11 b/g/n kablosuz ağ desteği

    - Ekran çözünürlüğü: 1280x800 piksel (tablet 1 ve 2), 1280x768 (tablet 3)

    - Pil: 8600 mAh (tablet 2), 3250 mAh (tablet 1), 6000 mAh (tablet 3)

    - Ekran: 10.1 inç (tablet 1 ve 2), 8.9 inç veya 9.5 inç (tablet 3)

    - Diğer: Flash desteği

     

     








  • Beklediğimden iyi özelliklere sahip olacak anlaşılan tabletler , gerçi ne kadar dayanırlar o da bir muamma ama eğer bu 13 ilde oturursa sistem gerçekten eğitim adına iyi bir kilometre taşı olacaktır .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu başlığını görünce dedim çöp'leri veriyorlar yinede idare eder bunlar :)
  • 8600mAh olursa baya iyi olur, batarya ömrü olarak.
  • Bu kadar eğitime yatırım yapılıyor, inşAllah çocuklar kıymetini bilir ve başarılı olur.
  • devlet bile anladı işletim sisteminin iyisini :)
  • oha beklediğimden çok daha iyi. umarım avantaj sağlanır.
  • İyi iyi. Google ürünlerinden hiç hazzetmem ama FATİH projesi için işletim sistemi olarak Android seçilmesi isabet olmuş. Flash için de parlak bir gelecek görmesem de yine FATİH projesi çerçevesinde öğrencilere eğici sunumlar, ders içerikleri vs hazırlamada pratik olacağından o da isabet olmuş.

    O değil de şu Türksel CEO'su "FATİH tabletlerinde 3G desteği olmazsa baştan çöp olur" demiş ya... Adam kendi menfaati için nasıl da iyi olabilecek bir şeyin önüne set çekiyor anlamıyorum. Her okulda internet olsun, wifi ile tabletler yararlansın vs ne güzel...

    Arkadaşlar ben bu projeden umutluyum...
  • boş iş.

    öğrenciler tablet alcakta nolacak ya bozacaklar ya oyun oynayacaklar ya sokakta tinerciler hırsızlar bu aletleri çalmak için çocuklara bıçak çekecek yada aileleri alıp satacak. bu kadar basit.bi b*ka yaramayacak.

    bugün ver 5nci sınıfa giden çocuklara bu aleti yarın 18 e gelince oy versin.

    bu aletler verilene kadar okullarda yemek verseler ya. milletin çocugu beslenmeye kuru ekmek ve zeytin bile götüremiyor.

    http://forum.donanimhaber.com/m_54791647/tm.htm
  • teknolojiyi kullanmak çok güzel. ancak bu tablet pclerden 20 adet bir sınfta +wirelass +internet ciddi bir radyasyon oluşturacaktır. inşallah teknoloji adına gelecek nesilleri kanser yapmayız.
  • Bizim zamanımıza da yetişseydi keşke.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayhanbilgin

    boş iş.

    öğrenciler tablet alcakta nolacak ya bozacaklar ya oyun oynayacaklar ya sokakta tinerciler hırsızlar bu aletleri çalmak için çocuklara bıçak çekecek yada aileleri alıp satacak. bu kadar basit.bi b*ka yaramayacak.

    bugün ver 5nci sınıfa giden çocuklara bu aleti yarın 18 e gelince oy versin.

    bu aletler verilene kadar okullarda yemek verseler ya. milletin çocugu beslenmeye kuru ekmek ve zeytin bile götüremiyor.

    http://forum.donanimhaber.com/m_54791647/tm.htm

    Bu saçma yorumunuzu kendinize saklasanız daha iyi olurdu...




  • Teknolojinin eğitimde kullanılması güzel bir gelişme fakat bu tabletler derslere tamamlayıcı materyal olarak kullanılacak mı.Ankara İstanbul gibi teknolojiye kolay erişebilen iller yerine öncelikli olarak alım gücü düşük ve teknolojiye ulaşması daha zor olan doğu illerinde kullanılması amacına daha iyi hizmet edeceğini düşünüyorum.

    Bilimsel gelişmenin çok düşük olduğu, insanların konuşma özgürlüğünün alındığı "gazeteciler ...." dünyayı değiştirecek değere sahip kaynaklarını yabancılara satmayı düşünen bir ülke için ilköğretimde teknoloji kullanımına geçiş "oy beklentisi taşımıyorsa" çağdaş bir adımdır.
  • yorumun nesi saçma gayet de gerçekçi ayrıca tabletle eğitim versen ne yazar iş imkanı olmadıktan sonra sadece göz boyama ........
  • metin2, gta türk, cs1.5, half life, wolf time çalıştırmadığını gören çocuklar bunları kullanmaz...
  • ipadlerde eğitim ve öğretim yapılamıyor demek
  • @ ayhanbilgin kardeşim haklısin ben bir öğrenciyim ama bana göre hiç bir sey yapmıyacaksın ôrn bizim okula masa tenisi kortları geldi ben çok severek oynuyordum 6 ay sonra eser kalmadı kortlardan yani diyeceksiniz yapmayanlar çok az
  • Flash desteği belki Apple'ı elemek için bir maddedir ama;
    " İşletim Sistemi: Android 3.0 (tablet 1 ve 2), Android 2.3.4 (tablet 3)"
    bu madde yüzünden bu ihale mahkemelik olur ve iptal olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkforce -- 13 Aralık 2011; 13:42:03 >
  • tahminimden baya iyi model veriyorlar. flash animasyon ve gorsel egitim malzemelerinin kullanilmasinda onemli fayda sagliyacaktir. kesinlikle ne istediklerini biliyorlar. ona gore talepde bulunuyorlar.

    @Turkforce; kamu kuruluslarina windows tabanli bilgisayar ihalesi acildiginda, ihale mahkemeden donuyormu hayir. bir kurumun ihtiyaci neyse onu istemek en dogal hakki.
  • açıkçası bu şekilde gelişmesini bekliyordum kuvvetle muhtemel android 2.3.4 sistemli tabletler ilköğretime verilir orta okul ve lise ise Android 3.0 honeycomblu tabletleri kullanır zaman içerisinde güncelleme desteği geleceğini düşünüyorum hatta 3.0 honeycomb un ya 3.1 yada 3.2.1 sürümü ile öğrencilere dağıtılacağını tahmin ediyorum çünkü 3.0 honeycomb sadece tegra 2 işlemciler için çıkmıştı 3.1 ve 3.2 ile donanım değişimleri gerçekleşmiş ve tek çekirdek işlemcilere uyumlu hale gelmişti o yüzden minimum 3.1 ile gelecektir. gingerbread 2.3.4 içinse flash ev günlük kullanım için ideal olacaktır bi çok işi görecektir.

    ama apple ın seçilmemiş olmasına çok sevindim diyebilirim...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.