Şimdi Ara

0 - 24 V AYARLI GÜÇ KAYNAĞI. YARDIM !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • resimdeki güç kaynağı devresini forumda gezerken buldum ve paylaşan kişi ile iletişime geçip bazı sorular sordum o da cevapladı sağolsun. Fakat benim aklıma takılan bazı sorular var. NOT: ( Bu devre max 4A çıkış verebiliyor )

    1-) Benim bu devrede kullanacağım trafo 100 watt gücünde. O yüzden devreyi paylaşan arkadaş bana BD243 transistörleri yerine 2SC5200 kullanırsan daha iyi olur dedi. Buraya kadar tamam ama BC327 transistörü bu 2SC5200 leri sürebilir mi? Çünkü; buradaki BC327 transistörü BD243 leri sürmesi için kullanılmış. Acaba bu transistörü değiştirsem daha iyi olmaz mı ? ( Bu arada BC327 nin katalog bilgilerinde max 800 mA akıtabildiği yazıyor. )

    2-) Arkadaş bana yukarıdaki 2 transistörün de EMİTERine seri olarak 0.33 ohm luk 5 wattlık direnç tak dedi. ben bunu internet araştırdım ve bu direnç şu işe yarıyormuş: "" Transistörlerin emiter akımını sınırlar dolayısı ile transistörlerin aşırı iletkenliği engeller böylece çıkış transistörlerinin bozulmasını engeller. ""
    Benim sormak istediğim benim elimde 0.22 ohm luk taş direnç var bunu kullansam olur mu ? Yani çıkıştan yine 4 amper çıkış alabilir miyim ? Yoksa alabileceğim max akımın değeri mi düşer ?

    3-) Benim bildiğim kadarıyla LM317T entegresi içten kısa devre korumalı. Acaba bu devreye kısa devre koruma devresi yapmama gerek var mı? Ve devrede kısa devre olursa daha doğrusu çıkışa bağlanmış cihazda kısa devre varsa bu benim devremde LED ile uyarı verdirebilir miyim ?

    4-) Bu devreye elektronik sigorta takacağım fakat 220 V ac girişe mi takamlıyım? , trafo çıkışına mı takmalıyım? yoksa devrenin çıkış ucuna mı bağlamalıyım? ve bu sigortanın değeri kaç Amper olmalı.

    5-) 4. soruda belirttiğim gibi bu sigortalar devrelerde farklı yerlerde kullanılıyor. Dediğim gibi kimisi 220 V AC girişte , kimisi trafo çıkışında , kimisi de devre çıkışında. Bunları niçin böyle yapıyorlar? Devrenin çıkışına ya da girişine koymanın faydaları ve yararları nedir?



  • 
Sayfa: 1 sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.