Şimdi Ara

Apartman Aidat Yönetmeliği hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
21.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • EDIT :

    Evet 7 sene geçmiş konunun üzerinden ve bana 30 TL nin muhabbetini yapıyorsun diye sataşanlar dahil herkese bir açıklama yapayım.

    Geçen seneki dolu felaketine kadar toplanan paralardan artanların bir kısmını çatıyı onarmak için kullanmışlar. Kiracıyı apartmanın çatı masrafı bağlamaz. Ek olarak elde para kalmadığı için apartmanın aylık aidatını 50 TL olarak kafalarına göre toplantı bile yapmadan belirlemişler.

    3 ayda bir 150 TL alıyorlar. 10 daire var.

    Apartmanın 3 aylık temizlikçi parası 600 TL. Arap sabunuyla temizleniyor, suyu dairelerden kova doldurma şekliyle alıyor. Arap sabunlarını da 3 ayda 100 TL diye sayalım. Ne etti ?

    700 TL masraf. Hadi sizin güzel hatırınıza apartmanın arka kısmında kimsenin yüzüne bile bakmadığı 10m2 lik bahçe denilen ve sadece bahçe katı maliğinin kullandığı bir alan var onu da ekleyelim masraflara 3 ayda 1000 TL olsun.

    Şimdi her sene yaklaşık 4x500 = 2000 TL para birikiyor. Bunun hakkını aramak sormak mı ayıp ?

    Ben apartman yöneticisine gider defterini soruyorum kaç aydır hala çıkarıp veremedi. Şimdi ben aidat ödemiyorum desem kanunen haksız duruma düşeceğim ve apartmandan attırma hakları doğacak. Ev sahibi de her sene tüfe falan tanımadan kafasına göre zam istiyor, onunla da her sene kibarca kavga ediyoruz. Evden çıksak adam lotodan para kazanmış gibi sevinir herhalde.

    Bu konuyla ilgili kanuni bilgisi olan varsa bir zahmet yorum yazsın, eleştirecek olana da saygımız var ama saygı çerçevesinde :)


    2011 SENESİNDE AÇTIĞIM KONU :


    Arkadaşlar, 2011 Ocak ayında taşındığımız binanın aidatı 30 TL/ay olarak ödüyoruz.

    Sene sonuna doğru paralar artmış olacak ki apartman yöneticisi toplam 10 daireye ait paspası kapı önlerinden değiştirip yeni paspas almış + 1 tane de apartman girişine almış. Google'da aradım bulamadım, şu aidat işini kiracıya fazla fazla ödetmeye hakkı var mı acaba yöneticinin ?

    Yasal olarak ne gibi bir yaptırımla karşı karşıya kalabilirim ? Ya da dava açma hakkım olur mu ? Bahçenin süslenmesi, çiçek alınması..vb giderler bildiğim kadarıyla aidata girmiyor. Ayrıca fon oluşturulması lazım ve bu şekilde aidat alınırken makbuzda ayrıca belirtilmesi gerekiyor diye araştırmalarım sonucu buldum. Yani havuz hesabı yapmaya hakkı yok sanırım ?

    Bu işi bilen birinden dinlemek isterim, bizim apartmanın su, elektrik ve merdivenleri silen bayan çalışan (ayda 2 kere) masrafı 10 daireden ayda 300 TL tutmaz. Ben sadece bana kiracı olarak düşen masrafların aidatını ödemek istiyorum, ekstra masraflar için fazla ödeme yapmak istemiyorum. Ne yapılabilir ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sleeptalkercat -- 23 Nisan 2018; 21:28:26 >







  • 
Sayfa: 1 sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.