Şimdi Ara

z906 + x-fi titanium dts -dolby digital ayarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
9.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bu ikiliyi vatan bilgisayar %25 inidirim varken aldım ses kartına optik kablo ile bağladım ses kartı programından encoder bölümünden dts yada dolby digital seçmeden ses çıkmıyor bu ses sisteminde decoder yokmuydu yada bu iki seçenekden hangisini seçmeliyim film izlerken, dolby digital live mı dts connect mi? bide bu kartda game modu entartainmet modu audio creation modu bu modların neler olduğunu söylermisiniz game oyun modu onu biliyorumda dier ikisi nedir acaba yardım edenlere tşkler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHBSC55 -- 18 Kasım 2015; 20:30:45 >



  • Merhaba arkadaşlar.

    Şimdi burada ki birçok değerli yorumu okudum. Ve edindiğim bilgiler ışığında yaptığım hataları fark edip; doğru olan pratiklerimi sizinle kısaca paylaşmak istiyorum. Gigabyte G1. Sniper anakart ve onun üzerinde Onboard Creative Soundblaster X-Fi Digital Audio Processor (20K2) mevcut. Ses sistemi olarak da Logitech Z906 kullanıyorum.

    Gelelim iki ayrı ses özelliğine ve onun arasında ki güzel farka. Bilindiği üzere Creative kendi çevresel ses algoritması olan X-Fi CMSS-3D 'i kullanıyor. Fakat bu dolby digital ve DTS destekli oyunlarda öyle zannedildiği gibi çokta işe yarar bir özellik olmuyor.

    Duke Nukem Forever ile bunu gerçekten fark ettim. Hatta bu oyunu tam anlamıyla oynamadığımın da farkına ne yazık ki bu ayarları değiştirdikten sonra anlayabildim.

    Önce ses denetiminden Speakers oradan Sound Blaster yine aynı tab altında Settings butonu ile Encoder seçeneği üzerinden DTS 'yi seçip DTS Neo:PC Settings 'de Enable DTS Neo:PC Music mode 'u seçin.

    DTS Neo:PC çevresel ses efektini CMSS-3D gibi dört yada 5 kanala farklı ses seviyelerinde değil tamamen farklı açılara göre farklı hapörlere gönderiyor. Buda tam anlamıyla çevresel ses deneyimini yaşamanızı sağlıyor. CMSS-3D 'yi bu özelliği aktif hale getirdiyseniz tekrar seçmemeniz gerekiyor!

    Yine aynı tab altında DTS Interactive Settings butonu ile SPDIF Out (Creative SB X-Fi) seçin. Bu şekilde Logitech Z906 Decode ışığı yanacak. Bu işlerin yolunda gittiğini gösterir.

    Ses sisteminden ses alabilmek içinse yine ses denetiminde Playback başlığı altında geçerli ses çıkış aygıtı olarak SPDIF Out değil Speakers Creative SB X-Fi olmalı.

    Ses çubuğunda Speakers ikonuna tıkladığınızda ses geliyor ama SPDIF Out 'dan ses gelmiyorsa işlem tamam demektir.

    Bu ayarlar Entertainment yada Game Mode ile yapılabiliyor. Audio Creation Mode ile denemedim zaten gerekte yok. Ama en temiz ses Entertainment ile elde edilebiliyor!

    Buraya kadar ne yaptık. Mantık şu oyun üzerinden gelen sesleri Ses kartına Encode işleminden geçirip Z906 'nın bunu decode etmesini sağlamak. Bunu yapmayıp geçerli ses çıkışını SPDIF Out yaparsak o zaman geçerli Encode çıkışı olan SPDIF Out ise ses alamayız. Buda gayet normal.

    Ses kartı üzerinden optik çıkışı Z906 'nın 3. bağlantı noktasına bağladığımız için ayrıca analog jack 'ları bağlamamıza gerek kalmadan bu ayarları yaparak geçerli ses çıkışını Speakers ve input ayarlarını birinci değil üçüncü seviye olarak ayarlarsak sesi elde edebiliyoruz.

    Encode edilmiş sesi Z906 bu şekilde decode ettiği için mükemmel bir çevresel ses deneyimini eğer oyun destekliyorsa çok güzel bir şekilde tecrübe ediniyorsunuz. Zira Duke Nukem Forever için deneyimlerim sabittir

     z906 + x-fi titanium dts -dolby digital ayarı


     z906 + x-fi titanium dts -dolby digital ayarı


     z906 + x-fi titanium dts -dolby digital ayarı


     z906 + x-fi titanium dts -dolby digital ayarı


     z906 + x-fi titanium dts -dolby digital ayarı




    Güzel bir test 'e ne dersiniz ?

    http://www.youtube.com/watch?v=Rnlp7Vw3f0I&feature=related



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxrealqnx -- 27 Temmuz 2012; 21:50:12 >
  • Arkadaşlar Merhaba,

    Bazı sorunlarım var ve yardımcı olmanızı rica ediyorum. Kendimi iyi ifade edebilmek için adım adım yaşadıklarımı not aldım ve sizinle paylaşıyorum. Beni yönlendirip destek olursanız harika olur. Neyi hangi ayarlarla kullanmalıyım ki ses sisteminden en iyi şekilde yararlanayım.

    Z906 optik kablo ile X-Fi ses kartına bağlı. Varsayılan aygıt Speakers (Creative SB X-Fi) seçili. Creative kontrol panel encoder kısmı Dolby seçili. Z906 "DECODE" ışığı yanıyor.

    PC den mp3 uzantılı müzik dinlemek istediğimde ses oldukça canlı ve güzel geliyor. Sesin büyük bir kısmı 3 ön hoparlörlerden küçük bir kısmı ise arka 2 hoparlörden geliyor.
    World of Tanks oynarken oyun 5.1 dolby desteklediği için ses harika. Örneğin arkamda ki tank ateş ettiğinde sadece arka 2 hoparlörden ses geliyor. Olması gereken gibi yani.
    Youtube'dan 5.1 ses kontrol yapmak istediğimde örnek video da gösterilen arka 2 kolon ve subwoofer dan ses gelmiyor. (https://www.youtube.com/watch?v=IM5Xh1r0L5I )
    Film olarak "Mad.Max.Fury.Road.2015.1080p.BluRay.x264.TrueHD.7.1" indirdim. 12.5 GB boyutlu. Arka kolonlardan ses alamıyorum. Ön 3 kolon dolby gibi sanki örneğin sağdan bi araç gelince sesin büyük çoğunluğu ön sağ kolondan geliyor. Yani film 5.1 destekli olması lazım ama sadece 3 kolondan ses geliyor. Creative kontrol panelden DTS'yi seçtiğimde yaşadıklarım değişmedi. Yine aynısı.


    Varsayılan aygıt SPDIF Out (Creative SB X-Fi) seçili. Creative kontrol panel encoder kısmı Dolby seçili. Z906 "DECODE" ışığı yanıyor.

    PC den mp3 uzantılı müzik dinlemek istedim ses gelmiyor.
    World of Tanks hiç ses yok.
    mad max hiç ses yok.
    Youtube'dan 5.1 ses kontrol yapmak istediğimde ilginçtir ki ses geliyor ama arka 2 kolon ve subwoofer yine sessiz. Aynı kontrolleri DTS olarak da yaptım yine aynı durumla karşılaştım.


    Yaşadığım sorunların çözümü hakkında fikri olan var mı? Youtube da bir çok 5.1 kontrol videosu denedim ama sonuç aynı.

    SPDIF varsayılan aygıt iken üzerine sağ tıklayıp hoparlörleri sına dediğimde "Aygıt başka bir uygulama tarafından kullanılıyor" şeklinde uyarı alıyorum. SPDIF varsayılan aygıt iken Speakers (Creative SB X-Fi) 'a sağ tıklayıp sına diyorum bütün kolonlardan ayrı ayrı ses alıyorum.

    Umarım sorunlarımı anlatabilmişimdir. :) İşletim sistemim Windows 10



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi temose -- 18 Kasım 2015; 19:49:17 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.