Şimdi Ara

Blyss E Mika Isitici - King infrared Panel - Delongi Yağlı Radyatör Karşılaştırma ve tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
20.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://www.koctas.com.tr/U/Blyss-E-Mika-Isitici-HD908M/Beyaz/61899?R=124

    Bugün Koçtaşta gördüm.Eleman çalıştırdı, denedim. Güzel bir cihaz gibime geldi. Hemen ısıtmaya başlıyor. Kalifer peteği gibi, içinde Mika panel var 2 adet. içeri girin hava ısınıp üstten çıkıyor, ve ısıtıyor. 2. kademede elimi üzerinde fazla tutamadım, sıcak oldu, yaktı. bana öyle geliyorki 20m2 bir odayı gayet güzel ısıtabilir.

    Çalışanın söylediğine göre en düşük seviyede 21 kuruş/saat, en yüksek seviyede 60Kuruş/saat tüketiyormuş. Eleman dedi ki, uzun süre yüksek seviyede çalıştıramazsınız, sıcak olur, biraz 2200W ta, sonra 1100 de çalıştırılırsa Ekonomik olur. cihazda ayarlanabilir termostat bulunuyor.

    tüm bunlar benim görp, cihaz hakkında ilk izlenimlerim, ve bilgiler... gerçekleşmeleri nasıl olur bilmiyorum.

    yeni bir ısıtıcıymış. Fiyatına gelince, fiyatı bana pahalı geldi 169TL

    bu cihazı alıp kullanan var mı? Verimi nasıl? ısıtıyor mu? kaç m2 de işe yarar. Elektrik Tüketi mi nasıl?


    şahsen ben şunu almayi düşünüyordum.

    http://www.king.com.tr/urundetay.asp?ProductID=101

    King in Infrared Panel ısıtıcısı. 75 tl ye bunu almak mümkün. bu cihazıda Migrosta görmüştüm. bunda tek panel var. Mika değil, panel neden yapılmş bilmiyorum.bu cihazda aynı mantıkta çalışıyor. ısınan havanın oda içinde sirkülasyonu. termortat bunda da var. bu da hızlıca ısınıyor ve ısıtmaya başlıyor. elinizi üstüne tutunca, sıcaktan tutamıyorsunuz, yukarı doğru bir hava akımı var. Koçtaşdaki cihazda daha fazla bir sürkülasyon var dı. bu Mika panelin 2li olmasnda, daha fazla havanın paneller arasında dolaşmasından kaynaklanıyor olabilir gibime geliyor. bu nedenle Mika panel ısıtıcının bir artısı var gibime geldi.

    ama Kingin fiyatı 75 TL. Blyiss 169 TL. iki kattan fazla fark var arada.

    King panel ısıtıcı epeydir var, alan var dır herhalde. Kingi alıp kullanan var mı? verimi yüksek mi? fatura ne kadar geliyor.

    bu arada bir de ASDelongi deki vatandaşta bir ürününü tanıttı. Yağlı radyatörlerinde yeni sistemleri varmış, havayı daha hızla ısıtıp, yukarı taşıyormuş felan. 1100 W elektrik tüketimi varmış. dediğine göre 1100W la, diğer yağlı radyatörlerin 2200W gerçekleştirdiği ısıtmayı yapıyormuş. fiyatı tam hatırlamıyorum 200 tl gibi. farklı farklı modelleri var, farklı fiyatlar var..

    http://www.delonghi.com/tr_tr/family/oil-filled-radiators/

    bu cihazı bilen var mı? söylenenler gerçek mi ? ısıtıyor mu? hızlı ısıtıyor mu? tüketim nedir aylık. ? bilenler kullananlar varsa.

    Koçtaştaki elemanda uzun süreli kullanım için yağlı radyatörü destekledi. bu 3 cihazdan birini alacağım. bu cihazları tanıyan bilen, kullanan varsa, deneyimlerini yazabilir mi?

    Malum Önümüz kış, ısıtıcı düşünenler çoktur. umarım yararlı paylaşımlar olur. kusura bakmayın uzunca oldu, ama anca toparlandı konu :) şimdiden. teşekkürler.


     Blyss E Mika Isitici - King infrared Panel - Delongi Yağlı Radyatör Karşılaştırma ve tavsiye


     Blyss E Mika Isitici - King infrared Panel - Delongi Yağlı Radyatör Karşılaştırma ve tavsiye


     Blyss E Mika Isitici - King infrared Panel - Delongi Yağlı Radyatör Karşılaştırma ve tavsiye



  • koçtas daha da fiyat dusurmeli bilinmeyen bir urun ne de olsa. zaten urun kutusu, kılvuzundaki urun kodu webde ararsanız bircok ithal urunde oldugu gibi birebir aynısını, markazsız veya farklı martkalısını gorursunuz. imkanınız varsa cok fiyat farkı olacaksa cinden getirtin. ama koctasın da 2 yıl icinde birebir degisim veya aynı urun yoksa aynı tutarda baska urunle degisim garantisi var.

    şu sıralar yerden ısıtmaya da sıcak bakmaya başladım. kargo dahil 49.5tlhttp://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/1-adet-hali-alti-isitma-sistemi-soba-47344196
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cupidx

    Evet Koçtaşın fiyat düşürmesi gerek. yeni birşey, başka bir yerde yok diye, muadillerine göre yüksek fiyat koymuşlar. Blyss Koçtaş markası,yağlı radyatörü 60-70 lira dan satıyor, bunu 169 tl den.

    Halı altı ısıtma sistemi de ilginçmiş :) Güzel bir icat !! 1000W diyor, yani saatte 20-30 kuruş çeker.

    6 metrekare alanda.alttan havayı ısıtıp devir daim yaptırıyor galiba. hakkaten güzel.

    alıp kullanan var mı acaba?

    tam da ilgi alanıma girdigi su sıralar bu konunun da yeni acılmıs olması ayrı bir ilginclik :https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=53964745
    donanimhaber sayfalri daha hızlı acıldıgı icin mobil surumunden giris yapıyorum uzun suredir,pc de olsam da. yukrdaki linkte en detaylı bilgiler var bulabildigim. ancak kullanıcı derseniz 1 adet forumda rastladıgım. bu sistem camilere cok yapılıyormus.
  • bu karbonlar hazır olarak mı satılıyor ? mesela 4 m2 ya da 6 m2 olarak satılıyor, ve eve getirip tak çalıştır mı yapıyor sunuz?

    termostat ta hazır mı oluyor? yoksa onu sonradan mı takmak gerek.

    yoksa eve gelip uygulama felan mı yapıyorlar?



    http://www.alibaba.com/product-tp/113560546/_REXVA_Under_floor_electric_heater.html

    bu linkte metresi 2,99 ile 8,99 arası denmiş, minimum alımda 8,99 dur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cupidx

    bu karbonlar hazır olarak mı satılıyor ? mesela 4 m2 ya da 6 m2 olarak satılıyor, ve eve getirip tak çalıştır mı yapıyor sunuz?

    termostat ta hazır mı oluyor? yoksa onu sonradan mı takmak gerek.

    yoksa eve gelip uygulama felan mı yapıyorlar?



    http://www.alibaba.com/product-tp/113560546/_REXVA_Under_floor_electric_heater.html

    bu linkte metresi 2,99 ile 8,99 arası denmiş, minimum alımda 8,99 dur.

    bu karbon plakaları, elektrik trsisatını ve termostatı takmak bizim işimiz degil. bunu yapan firmalar var zaten. ancak bu tip yerden ısıtma anladıgım kadarıyla inşaat veya tadilat sırasında yapılıyor direk parke altında döşenerek. sonradan kullanılabilen ise firmaya verilen siparişe göre istenen ölçülerde hazırladıgı veya hais marka urun gibi paketli alınıp halı altında kullanılan. bu firmalar urunlerini en azından test edip tse den ona alır diye dusunuyorum. kendimiz yapmaya kalkarsak tehlikeli olabilir. gittigidiyordan hais almak var aklımda. satıcıdan cevap alamadım henuz. kendi sitesinde 5a akım ceken 1050w tuketimi olan ve 3*2m olculerinde olan urune satıcı ilanda 3*1,6m olcusunde ve 4a akım ceker yazmıs. sahte midir nedir anlamadım
  • mika ısıtıcıyı bugun koctasta denettim ve 5-10dk calıstırdık. yanında bir de 34,9tl ye sattıkları konvektor ıstıcıyı actık. mika ısıtıcı bildiginiz konvektor ısıtıcı. hic de muazzam bir fark goremedim 34,9tl lik cihazdan. benim 6 ay sonra salınım fonksiyonu bozuk diye degisime goturdugum fanlı seramik, elde urun olmadıgı icin aynı tutarda urun almam gerekiyordu. o sıralar ısıtıcı da olmadıgı icin magazada, bugunu bekledim. artık sistem de degismis, çek sistemine donmusler. yani haziranda, iade icin bana hediye ceki vermelerini istedigimde mumkun degildi. ceki bekletmeden ısıtıcı almak istedim. endustriyel tip denen ıstıcının resimlerde gorunen icindeki kalın demirlerin ısınarak kızardıgını ve ortamı ısıttıgını sanıyordum. meger o da bildigimiz fanlı ıstıcıymıs. o demirler de kızarmıyor. sadece sanayi ortamında dayanklıdır darbeye diye 69tl den satısta. katalogda gorunen 29tl lik kumtel javel ısıtıcıysa magazada yok. yerine 2 tüplü 1300w lık kumtel var aynı fiyata. katalog urunu 1800w oldugu icin digerini almak istemedim. infraredler tamamıyla ilgi alanım dısında kaldıgı icin incelemedim bile. yaglı radyator ise delonghinin son modeli 279tl ydi sanırım, onu da eledim. enerjiyi verimli olarak ışıma yapmadan kullanması sebebiyle 34,9tl lik konvektoru aldım. evde varlıgına pek alısamadıgımı itiraf etmeliyim. nedense quartzın ışıma yaptıgını ve fiziksel gerceginin ardında enerji kaybıyla ortamı ısıttıgını bilsem de sanki daha iyi ıstıyordu. aslında gittigim kaloriferli evler de soguk gelmistir bana. konvektörün agız cıkıs sıcaklıgı ise, yaglı radyator ve kombiyi orta ayarda kullanan peteklere göre daha sıcak. bir süre sonra odanın ısındıgını hissedebiliyorum. ama benim aklımı çelen, quartz tüplerinin kızgın görünümü galiba. termostatı da daha başarılır sanırım fanlıya göre. duvara asarak yerden kazanmak da mümkün. tavsiye edebilirim şimdilikhttp://www.koctas.com.tr/U/Blyss-Konvektor-Isitici-CH-2000M/-/62148?R=124 bu urunu. elektrik tuketimi ise, tchibonun wattmetresi ile yaptıgım ölçümde 1.konumda 650w 2.konumda 1050w ve 3.konumda 1650w maksimum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cupidx

    Quartz ön tarafıda ısıttığı için, önüne felan geçince insanın içi ısınıyor. galiba quartın size verdiği sıcaklık hissi burdan kaynaklanıyor)) üşüdüğnüz anda quartın önüne geçip hemencecik ısınabileceğini bilmenin hazzı)) quartzlar yılların ısıtıcısı tabi, bir klasik.
    benim konu başında yazdığım King infrared panel ısıtıcı da quartzlara benziyor aslında, o önüde ısıtıyor. sadece kalorifer gibi yukarı verrniyor.

    Aslında en iyisi kalorifer sistemi, tüm ev sıcacık, ama yok burda kalifer sistemi evlerde. diğer tüm şartlarda, ney kullanırsak kullanalım bir odayı ısıtabiliyoruz, diğer odalara montla gitmek gerekiyor=))

    Halı altı ısıtıma güzel bir iş. ama onda da kaliteli birşey almak lazım gibime geliyor. yoksa hafizanallah, ayağın altından bir titretirse elektrik, kömür oluruz ısınacak diye.. Karbon sistem olan ısıtıcılar iyiymiş. özellikle yeni binalara parke altı uygulama olarak mükemmel.

    bu sistemi üreten firma ile yazıştım, Kore de fabrika. türkiye de pazarlayan elemanın telefonunu verdi. toptan almak isterseniz minumum 30 top veriyoruz dediler. burdan bir iş fikri de çıkar aslında =))) 3 dolar Metresi. burda 6 metresini 170 tl den pazarlıyor diye duydum ben.

    bunların sattıkları gittigidiyordaki 49 tl likten farklı, onlar telli sistem. bu karbonluymuş.

    ithal eden firma
    Name: TURAN AKDEMIR
    TEL:-(0212) 629 03 50(pbx)
    -0532 763 80 03

    kingin o ısıtıcısı infrared oldugu icin tasarımı nasıl olursa olsun sonuc pek farklı olmayacaktır. hatta benim gecen sene ilgimi cektigi sırada hepsiburadada yorumlarını okurken, bir vatandas dısarda kulubesinde üsüyen kopegi icin aldıgını yazmıs:) bu bile tercih etmemem icin sebepti, sonucta cok zor ısınan dükkan üstü veya altı ustu bos bir oda icin de olabilir ama kapatınca tum tukettigi elektrik de bosa gitmis olur.

    diger halı altı ısıtıcı baslıgında yazmıstımhttp://resim.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&m=54355746

    bu isi yapan firmadan, loko nickli arkadas gecen senelerde 165tl ye almis. bana verdigi firma web sitesi uzerinden mesaj yollamısıtm bayram icinde. yolladıkları cevapta 6m2 olanı 60tl+kargoya , 4m2 yi 50tl+kargo ya gonderdikleri yazmıslar. forumda uzun suredir kullanan birinin metetmesi de guzel boyle bir karbon tabakalı ısıtıcıyı. karbon dısındakileri dusunmemek gerek, amator kalıyor onlar. istanbuldaysanız bu firmadan gorerek veyahttp://www.halisoba.com/iletisim.htm adresindeki izmirdeki firmadan alabilirsiniz. önemli olan ayak basılan kısımdır odada.11 m2 lik oturma odasında, bir kısım alan kanepeler ve tv icin ayrılmıs durumda bizde. 6m2 lik halı altı ısıtıcı yeterli olur bu durumda. yalnız simdilik erteledim, ev islerinden sıyrılıp meslegime uygun iş aramaya kendimi vermeye calısıyorum. bunun dısında koctasın şu 34,9 tl lik konvektorunu sanki seviyorum.girdigimde 21derece olan, arkat olmasına ragmen alt ve üst kattaki odalarda ısı kaynagı olmaması sebebiyle sadece ben yakınca ısınan odamı 1satte 1.kademe 650w da 25derece yaptı, su an guneslik ve perde de cekili hani dısarıdan gunes de gelmiyor. aslında perdeyi acayım da gunesten faydalanayım:) hep boyle oluyor, biriyle konusurken veya yazarken fikrim geliyor.

    iyigunlker kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.