Şimdi Ara

Dune HD TV-101 Review & İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
338
Cevap
4
Favori
17.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • [bscfp=]IFA Germany The Best Of Year Hybird Media Player Award's Dune HD TV-101

    Merhaba arkadaşlar,
    Dune HD TV-101 henüz Avrupa ve Asya pazarında satışa sunulmamıştır.Ancak Türkiye’deki tek satıcısı olan Sancak Bilgisayar’dan bugün bana bu ürünün bir numunesi alıp test etme fırsatı verildi.Öncelikle bu mütevazi düşüncesinden dolayı kendisine teşekkür ederim.Şunuda belirtmeden geçemeyeceğim Dune HD TV-101 IFA Almanya 2011 fuarında Yılın ürünü olarak seçilmiştir.


    Dune HD TV-101 Tam HD (1080p) kadar standart ve yüksek tanımlı video oynatmaya izin veren bir kompakt boyutu hibrid evrensel bir medya oynatıcı ve aynı zamanda özel bir dijital TV programları alımı için set-top-box olarak kullanılabilir . TV-101 - zarif, modern tasarım ve mütevazı fiyat ile, ultra-kompakt boyutula dikkat çekiyor. Cihazın boyutları her zaman yanınızda taşıyabileceğiniz ve az yer kaplayacak kadar minyatürdür, onun işlevselliğini minyatür boyutları ile kıyaslamamak gerekir. Sorumluluklarını daha kötü uzmanlaşmış basılı medya ve sergiler tüm olası ödül kazandı güncel Dune HD oyuncular modeli hattı, üst düzey temsilcileri ile TV-101 copes. Bu en son Sigma Designs SMP8670 medya işlemcisi ile mümkün olmuştur.


    DUNE HD TV NEDİR ?

    İşyeri ve ev ağından paylaşım ve dijital içerik izleme sağlayan en modern entegre dijital eğlence sistemidir.
    Aynı zamanda cihazı internet üzerinden özel ve genel IPTV yayınlarını izleyebileceğiniz kompakt boyutlu bir Set-top-box olarakta kullanabilirsiniz.
    Dijital medya ve eğlence sistemi arasında sorunsuz entegrasyon sağlar.
    İsteğe bağlı bir disk sürücüsü ile Internet üzerinden medya içeriği indirmek için bağlantı sağlar.
    Sadece dijital içerik izlemenin dışında aynı zamanda Internet üzerinden medya indirme ve saklama yeteneğine sahiptir.
    UPnP Protokolü desteği ile Geniş bir medya sunucusu yelpazesine bağlanabilmenin dışında bir medya sunucusu olarak da kullanılabilmektedir.

    Ağ Özellikli Medya Oynatıcı için özel olarak tasarlanmış HTML ara yüzü ile cihazı ilk kez kullananlar bile bu ürünü kolaylıkla kullanmaya ve internette gezinmeye başlar. Ses dosyalarının çalınması eşliğinde resimlerin ard arda görüntülenmesi. Trickmodes, playpause ve benzeri gibi çalma modlarını destekler.

    Cihaz, PC ve yerel medya depolamanın ötesinde yerel ağ ve internet üzerinden bir dosya sunucusu olarak hareket etme becerisine sahiptir.
    Samba ve FTP sunucu uygulamaları ile herhangi bir platformdan cihazın içeriğine erişim sağlanabilmektedir.

    Cihazi üzerindeki BitTorrent uygulaması ile PCye bağımlılığı azaltmaktadır.
    Bunlar bir web arabirimi üzerinden yapılır, kullanıcı cihaz üzerinde tam kontrol vererek cihazı yönetebilir.
    Bu İnternet medya portalı aracılığı ile çeşitli popüler online medya içeriğine ulaşılabilir.
    Online Video kanalları, İnternet radyo, haber yayınlarını ve diğer çeşitli çevrimiçi hizmetlerine erişim mümkündür


    Cihaza gelince aşağıdaki spect.’lerde de bahsedildiği gibi ürün minyatür bir boyuta sahiptir.Bu durum hemen sizde ? bırakmasın.Neden mi? Çünkü Sigma Desings yine yapmış yapacağını ve çok düşük güç tüketimi sarf ederek büyük sonuçlar veren bir işlemcinin temellerini atmış.Bilindiği gibi Sigma Media Microişlemci katagorisinde tektir.SMP8670 işlemci diğer sigma işlemcilere göre %30 daha az enerji tüketimi yapar ve %40 daha hızlı bir performans sergiler.Ürünün üzerinde yeni yazılım ile geldiği için bir de işlemcinin hızı ile birleştiğinde muazzam bir şekilde fark ediliyor menü geçişleri olsun gerekse video izlerken resimdeki akıcılık ile.Real D desteği ile 3D mkv’leri izleyebilir hatta 3D subtitle ile içine gömdüğünüz alt yazıları da sorunsuz açmaktadır.Film izlerken “POPUP Menu” ile açılan pencerede tüm seçimlerinizi rahatlıkla yapabiliyorsunuz ve üründe herhangi bir donma yada resimde takılma gibi bir performans düşüklüğüde yaşamıyorsunuz.Menüde ilave olarak BD iso’larda üzerinde OK ile seçtiğinizde PLAY derseniz size Film dosyaların ve sürelerini göstererek tercihi size bırakmasıda büyük bir artısıdır.

    Dune hd tv-101'i 51" 3d 12 bitlik plazma panelde teste tabii tuttum.Ürün renklerin o muazzam derinliğini o kadar iyi bir şekilde size sunuyorki her detayı en ufak ayrıntısına kadar bize sunuyor.Bu ürün Sheraton gibi Realtech media processor işlemci kullanan media player'ları çok geride bırakır.Renklerin doygunluğundan zenginliğinden bahsetmiyorum bile.DEMEDİ DENEYİN BU ÜRÜN 2012'NIN HEM FIYAT HEMDE PERFORMANS CANAVARI OLACAK

    Ürünü test ederken arşivimde bulunan tüm Bluray iso formatındaki filmleri izledim.Bunlardan biri Transformers 3 The Dark Of The Moon Dosya 45 GB film 50 Mbit ve Dolby True HD 7.1 CH olmasına rağmen gayet iyi bir şekilde dosyayı oynatması ve tüm ses ambiansını düzgün bir şekilde AVR ürününe aktarmasından memnun kaldım.Ürünün özelliklerinde de belirtildiği gibi DTS-HD,Dolby Digital Plus,Flac,Monkey’s Audio….vs. ses formatlarında çok başarılı bir şekilde decode etmesi büyük bir artı.Bazı media playerlar da HD ses formatı işin içine girince görüntüde takılma şeklinde ekrana yansıması sorun oluyordu ancak Dune HD TV-101 modelinde bunlardan eser yok
    Network üzerinden NAS HDD’niz üzerinden film arşivinize ulaşmanız diğer modellerinde olduğu gibi çok kolay ve pratik.Hatta numerik tuşlar yardımı ile yüzdelik olarak filmde ilerlediğinizde o kadar hızlı atlama yapıyor ki hayretler içinde kala kalıyorsunuz.
    Ve Dune’nin en çekici özelliği olan ve film arşivlemesini sevenler için Yadis tabikii de bu ürün ile de rahatlıkla kullanılabiliyor.İnternet radio uygulaması ve IPTV entegrasyonu sayesinde network ağında bulunan istasyonları çok başarılı bir şekilde ayağınıza getiriyor.

    Sürekli olarak iş için seyahat eden biri iseniz ve film izlemeyi seviyorsanız bu ürünü yanınızda taşımanız çok kolay hemde her tipte tv. İçin uygun bağlantı olanağı sağlamaktadır.LCD,LED ve Plazma TV.ler için HDMI 1.3a diğer eski jenerasyon tv.ler için ise composite kablo bağlantısı yapıp stereo analog giriş yapabiliyorsunuz.

    Ürünün üzerinde 1 adet 10/100 ethernet portu var ve çok başarılı iyi bir performans sergiliyor.1 adet USB 2.0 port bulunmaktadır.AV analog Tv.’ler için bağlantı çıkışı. Ve son olarak da HDMI out’u var.
    Ürünün çok şık ve bir o kadar da kullanımı kolay tüm fonksiyonları kontrol edebileceğiniz bir kumandası bulunmaktadır.

    Ürünün artılarında bir diğeri ise torrent indirmenize olanak sağlanmasıdır.Bu özellik benim olmaz ise olmazlarımdan.Ürünü gece açık bırakmanız yeterlidir,az güç tüketimi olacağından dolayı siz dinlenirken yada farklı işler ile meşkul iken sizin yerinize film,müzik…vs. indirmenize yardımcı oluyor.

    Şuanda bu ürün aşağıdaki linkte verdiğim alış veriş sitesinde satışa sunulmuştur ve ilk Türkiye’de satıştadır.Bu fiyata bu kadar kompakt ve performansın yanına birde Dune HD kalitesi eklenince Bu senenin en iyi olacağı kaçınılmaz bir sonuçtur bence.


    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/30-indirimli-dune-hd-tv-101-yilin-urunu-47359183

    Teşekkürler popcornhour.


    # DUNE TV-101 Yadis / IPTV ve HD ses formatları video inceleme #

    Dune TV-101 Bölüm 1
    Dune TV-101 Bölüm 2

    Key Features
    • The newest Sigma Designs 8670 media processor: enjoy excellent playback and performance of interactive features.
    • HDD player: connect an HDD to the player and play content directly from the HDD.
    • Network player: connect the player to a local network and play content directly from PC or NAS (UPnP, SMB, NFS).
    • MKV player: play HD and SD video in a popular MKV format and other modern video file formats, including top quality HD video with very high bitrate.
    • USB port: conveniently connect HDDs, USB flash drives, USB card readers and other USB storage devices.
    • HDMI 1.3: ensure the best possible quality of HD video and audio.
    • Video output flexibility: output video in any resolution and format (from SD to 1080p, 24p/PAL/NTSC).
    • Upscaling: high quality upscaling of DVD and any other SD video content to Full HD (1080p) or other HD resolution.
    • File browser: convenient file browser with powerful file management (copy, move, delete, rename, organize, sort).
    Extra Functions
    • High-quality music playback: play very high-quality (up to 192 Khz / 24-bit) music files in various formats (FLAC, Monkey’s Audio APE, WAV/PCM, etc).
    • Playlists: build playlists from your folders, use your own playlists,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angerfirst -- 27 Kasım 2011; 21:25:05 >







  • teşeşkkürler inceleme, açıklama ve görüşleriniz için.

    dune firmasının özellikle bundan önceki ürünlerinin fiyat bakımından biraz daha aşağıya çekmesi ve böylece müşteri çapını arttırması düşünülmüş. sizin incelemnizden de anlıyorum ki bunu yaparken de kesinlikle performans ve kaliteden ödün de vermiyor. bütçesi diğer üst düzey ürünlere yetmeyenlerin alabileceği (ki şu an ki fiyatı da bana göre çok uygun) bir ürün olmuş.
  • hocam testler için sağolasın
    da bişey soracağım bu üründe 3d desteği tam olarak varmı yokmu ?
    3d tvlerde bu ürünle her türlü 3d film izleyebilirmiyiz ?
  • Helal olsun adamlara , öbür ürünlere de %20 indirim yapmışlar
  • Bu gibi başlıklara biz bunu koyuyoruz.


  • Genelde Dune nin çıkardıgı cihazlar üst seviye olur belli bir kesime hitap eder ama belli ki artık giriş seviyesinide zorluyacak gibi duruyor .Şu anki fiyatıyla gayet iyi konumlanmış durumda ve sınıftaki rakiplerinden hayli üstün bir cihaz.Tek kötü yanin ses çıkışları ve rami(standart kullanıcının pek farkedemiyecegi durum) kırpılmış biraz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saintroyo

    teşeşkkürler inceleme, açıklama ve görüşleriniz için.

    dune firmasının özellikle bundan önceki ürünlerinin fiyat bakımından biraz daha aşağıya çekmesi ve böylece müşteri çapını arttırması düşünülmüş. sizin incelemnizden de anlıyorum ki bunu yaparken de kesinlikle performans ve kaliteden ödün de vermiyor. bütçesi diğer üst düzey ürünlere yetmeyenlerin alabileceği (ki şu an ki fiyatı da bana göre çok uygun) bir ürün olmuş.

    kesinlikle görüşünüze katılıyorum.performansından hiç bir şey kaybetmiyor.Fİyatı ise çok makul
  • quote:

    Orijinalden alıntı: michael scofield77

    hocam testler için sağolasın
    da bişey soracağım bu üründe 3d desteği tam olarak varmı yokmu ?
    3d tvlerde bu ürünle her türlü 3d film izleyebilirmiyiz ?


    Şöyle söyleyeyim elimde olan 3D mkv ve 3D bluray m3ts görüntüler var ve çok iyi bir şekilde oynatıyor herhangi bir aksaklık yaşatmadan çok başarılı buldum ben ürünü ve boyutları ise çok iddalı.performansına edecek kelime bulamıyorum çok başarılı bir iş çıkarmışlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: £mre

    Genelde Dune nin çıkardıgı cihazlar üst seviye olur belli bir kesime hitap eder ama belli ki artık giriş seviyesinide zorluyacak gibi duruyor .Şu anki fiyatıyla gayet iyi konumlanmış durumda ve sınıftaki rakiplerinden hayli üstün bir cihaz.Tek kötü yanin ses çıkışları ve rami(standart kullanıcının pek farkedemiyecegi durum) kırpılmış biraz.

    Evet öyle ama kompakt olduğu için çok fazla bir şey farketmiyor ancak yazlım çok müthiş.Size herhangi bir şey sezdirmeden tüm işlevleri yerine getiriyor bence bu ürün için donanımı yeterlidir diye düşünüyorum emre üstad.Ben kendim Dune HD Duo kullanıyorum arasında işlemsel ve hızsal bir fark göremedim.50Mbit'lik transformers 3 bana mısın demedi bile.görüntü mükemmel ben 51" 12bitlik 3D plazma panel ile test ettim görsellik çok başarılı.




  • Gittigidiyordaki fiyat planlanan fiyattan daha ucuz. Bu sadece bayrama özelmi olacak ? Bu tip bir indirim 301 içinde olacak mı ? Açıkçası gigabit ethernet desteği için 301 bekliyorum. Çünkü medyaları Qnap kullanarak networkden seyretmek istiyorum. Yüksek bitrate değerlerine sahip medyalarda sıkıntı yaşamak istemiyorum. Böyle bir fiyat avantajı 301 içinde olacaksa harika olur. 101 üzerindeki 100 mbit ethernet olması gerçekten çok can sıkıcı olmuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Harman/Kardon-JBL

    quote:

    Orijinalden alıntı: michael scofield77

    hocam testler için sağolasın
    da bişey soracağım bu üründe 3d desteği tam olarak varmı yokmu ?
    3d tvlerde bu ürünle her türlü 3d film izleyebilirmiyiz ?


    Şöyle söyleyeyim elimde olan 3D mkv ve 3D bluray m3ts görüntüler var ve çok iyi bir şekilde oynatıyor herhangi bir aksaklık yaşatmadan çok başarılı buldum ben ürünü ve boyutları ise çok iddalı.performansına edecek kelime bulamıyorum çok başarılı bir iş çıkarmışlar.

    hocam sağol verdiğin bilgi için
    e-sata ve usb 3 den birisi olsaydı kesin bu ürünü alırdım ancak 301 modeli de böyle performanslı çıkarsa
    kesin alırım çünkü ben bu ürünlerin bağımlısıyım
    bende şuan popcorn hour-a110 var ve eskidi baya
    8-15GB arası mkvleri bile kasıyor donarak gösteriyor

    hocam iznin olursa senden birde torrent özelliğini denemeni istesem
    düzgün çalışıyor mu diye benim için torrent özelliği çok önemli de




  • quote:

    Orijinalden alıntı: benign2004

    Gittigidiyordaki fiyat planlanan fiyattan daha ucuz. Bu sadece bayrama özelmi olacak ? Bu tip bir indirim 301 içinde olacak mı ? Açıkçası gigabit ethernet desteği için 301 bekliyorum. Çünkü medyaları Qnap kullanarak networkden seyretmek istiyorum. Yüksek bitrate değerlerine sahip medyalarda sıkıntı yaşamak istemiyorum. Böyle bir fiyat avantajı 301 içinde olacaksa harika olur. 101 üzerindeki 100 mbit ethernet olması gerçekten çok can sıkıcı olmuş.

    ben hem ethernet için bekliyorum
    hemde usb 3 olduğu için bekliyorum
    inşallah onda da yasal olmasa da 3D desteği vardır
    fiyat içinde inşallah kampanya düzenlerler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: benign2004

    Gittigidiyordaki fiyat planlanan fiyattan daha ucuz. Bu sadece bayrama özelmi olacak ? Bu tip bir indirim 301 içinde olacak mı ? Açıkçası gigabit ethernet desteği için 301 bekliyorum. Çünkü medyaları Qnap kullanarak networkden seyretmek istiyorum. Yüksek bitrate değerlerine sahip medyalarda sıkıntı yaşamak istemiyorum. Böyle bir fiyat avantajı 301 içinde olacaksa harika olur. 101 üzerindeki 100 mbit ethernet olması gerçekten çok can sıkıcı olmuş.

    100 olması sıkıntı olmaz bende Smart D1 var daha aletin usb slotunu kullanmamışımdır tüm işimi agdan hallediyorum bluray iso,ts,mpeg2,mkv vs yüzlerce film izledim hiçbir sıkıntı olmadı
  • bende 301 bekliyorum ancak fiyatı 400 lira gibi filan olur garanti. öyle olursa eldeki ile devam.
  • Bence 400 lira normal fiyatı umarım öyle fiyatı çünkü kuruşu anki haliyle avrupa fiyatına tekabül ediyor. (159 Euro)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: michael scofield77

    quote:

    Orijinalden alıntı: Harman/Kardon-JBL

    quote:

    Orijinalden alıntı: michael scofield77

    hocam testler için sağolasın
    da bişey soracağım bu üründe 3d desteği tam olarak varmı yokmu ?
    3d tvlerde bu ürünle her türlü 3d film izleyebilirmiyiz ?


    Şöyle söyleyeyim elimde olan 3D mkv ve 3D bluray m3ts görüntüler var ve çok iyi bir şekilde oynatıyor herhangi bir aksaklık yaşatmadan çok başarılı buldum ben ürünü ve boyutları ise çok iddalı.performansına edecek kelime bulamıyorum çok başarılı bir iş çıkarmışlar.

    hocam sağol verdiğin bilgi için
    e-sata ve usb 3 den birisi olsaydı kesin bu ürünü alırdım ancak 301 modeli de böyle performanslı çıkarsa
    kesin alırım çünkü ben bu ürünlerin bağımlısıyım
    bende şuan popcorn hour-a110 var ve eskidi baya
    8-15GB arası mkvleri bile kasıyor donarak gösteriyor

    hocam iznin olursa senden birde torrent özelliğini denemeni istesem
    düzgün çalışıyor mu diye benim için torrent özelliği çok önemli de

    Hiç düşünmeden TV-301 al derim e-sata var usb 3.0 olan hdd'ler de 2.0 da çalışıyor zaten ben geçen denedim WD'nin 1TB usb 3.0'ını usb 2.0 'da çok bişey farkettirmedi.




  • Harman/Kardon-JBL eline sağlık güzel bir inceleme olmuş.

    Sormak istediğim 2 şey var.

    1. Görüntü kalitesi nasıl ?
    2. Bu fiyatlar bayrama mı özel ? ( bayramdan sonra ne olacak ? )

    Bugün bir türlü %5 indirime denk gelemedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocen76 -- 5 Kasım 2011; 19:13:02 >
  • Dostum inceleme için teşekkürler. Sanırım bu cihaz da 3D BLURAY.ISO ları yani orijinal 40-50GB lık 3D Bluray diskleri menüsü ile oynatmıyor. Bende Dark Media Mania 2 var. Bu konu dışında çok memnunum. Bluray.iso ları oynatıyor fakat menüsüz. 3D bluray.iso larıda oynatıyor ama menüsüz. Menüsüz olunca filim 3D moduna geçmiyor. İlla aynı filimin half.sbs sini yani riplenmiş düşük kaliteli görüntüsünü indirmek gerekiyor.

    Eğer bu cihaz 3D BLU-RAY.ISO ları açıyorsa mükemmel bir cihaz olmuş diyebilirim. Youtube var mı? Göremedimde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ocen76

    Harman/Kardon-JBL eline sağlık güzel bir inceleme olmuş.

    Sormak istediğim 2 şey var.

    1. Görüntü kalitesi nasıl ?
    2. Bu fiyatlar bayrama mı özel ? ( bayramdan sonra ne olacak ? )

    Bugün bir türlü %5 indirime denk gelemedim



    Dune hd tv-101'i 51" 3d 12 bitlik plazma panelde teste tabii tuttum.Ürün renklerin o muazzam derinliğini o kadar iyi bir şekilde size sunuyorki her detayı en ufak ayrıntısına kadar bize sunuyor.Bu ürün Sheraton gibi Realtech media processor işlemci kullanan media player'ları çok geride bırakır.Renklerin doygunluğundan zenginliğinden bahsetmiyorum bile.DEMEDİ DENEYİN BU ÜRÜN 2012'NIN HEM FIYAT HEMDE PERFORMANS CANAVARI OLACAK.
    Evet arkadaşım bu ürün bayram süresince indirim de diye biliyorum siteyi sürekli takip et derim bu müthiş indirimin üzerine birde %5 indirim ile daha da uyguna gelecektir




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker_xxx

    Dostum inceleme için teşekkürler. Sanırım bu cihaz da 3D BLURAY.ISO ları yani orijinal 40-50GB lık 3D Bluray diskleri menüsü ile oynatmıyor. Bende Dark Media Mania 2 var. Bu konu dışında çok memnunum. Bluray.iso ları oynatıyor fakat menüsüz. 3D bluray.iso larıda oynatıyor ama menüsüz. Menüsüz olunca filim 3D moduna geçmiyor. İlla aynı filimin half.sbs sini yani riplenmiş düşük kaliteli görüntüsünü indirmek gerekiyor.

    Eğer bu cihaz 3D BLU-RAY.ISO ları açıyorsa mükemmel bir cihaz olmuş diyebilirim. Youtube var mı? Göremedimde

    3D bluray oynatacak bir ürün almayı düşünüyorsanız biraz daha bekleyip Sigma 8910 işlemcili ürünleri beklemelisin
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.