Şimdi Ara

BUDERUS GB 072 Yİ NASIL BİLİRSİNİZ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
483
Cevap
16
Favori
105.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ertan081 E kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah usta değilim, amatör bir kullanıcıyım ve profesyonel bir ilgi/merak/araştırma içinde olduğumu söyleyebilirim.

    Sn @tkaraaslan ile mesajlaşırken sizin de Kayseri'de benzer sıkıntılar yaşadığınızı paylaşmıştım. Sorunu büyük ölçüde çözdüğünüz anlaşılıyor :)
    Anlatmaya çalıştığım doğru kapasitelerin belirlenmesinin en az marka/model tercihi kadar hatta daha önemli olduğudur. Bir ısıtma sisteminin ısıl yeterliliğinin anlaşılmasını sağlayacak koşullar, son haftalarda ülke çapında yaşanan iklim koşullarıdır. Eğer bu soğuklarda yoğuşmalı sistemler en fazla 55-60C kazan gidiş sıcaklığında iç ortam konforunu (en az 20C) kombiler zorlanmadan yakalayabiliyorlarsa hesapların doğruluğu anlaşılır.
    Keyifli ısınmalar dilerim...




  • Hocam size ve bir kaç arkadaşa sorum olacak. Eve ilk defa kombi takacağız ve en iyi şekilde verim almak istiyoruz. Hem kombi firması yada doğalgaz sistemi satan kişiler bu işlerde ve kombilerde iyi olduklarını dile getirirler.

    Daha sonra kombiyi alırsın ve başlarsın kombide sorunlar yaşamaya. O yüzden size direk oturduğum yeri göstererek bana hangi kombinin evimde daha iyi verim ve az tüketim sağlayacağını söyleyebilir misiniz. Ayrıca evin içinde neler yapmam gerekiyor.

    Oturduğum yer burası, bir yanda Sakarya Nehri, diğer yanda Nehrin Karadenizle birleştiği denizimiz var. Ve denize olan yakınlığım 5ila 10dk lık bir mesafe. Evden çok rahat görebiliyorum. O yüzden nemli bir yerde yaşıyoruz. Kışları burada gerçekten kış oluyor.

    Evim 134m2 falan bir alana sahip ve 3 katlı bir apartman.
     BUDERUS GB 072 Yİ NASIL BİLİRSİNİZ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atif Zafrak -- 18 Mart 2014; 19:40:16 >




  • Atif Zafrak kullanıcısına yanıt
    burada onemli olan evin net kullanim alani. ev 3 kat derken triplex mi yoksa uc kat bagimsiz mi? petek boylari toplam ne kadar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    Birbirinden bağımsız. Üst üste 3 kat. Petek boyları derken evin kalorifer sistemi falan hiçbir şeyi yok, sadece peteklerin yolları çekişmiş, boru uçları dışarıya verilmiş.. Evin 3.katına kombi takılacak.

    Ne bir petek takılı nede başka bir şey. Her şey sıfırdan yapılacak, yerler falan kırılacak vb.. Öyle düşünün
  • Atif Zafrak kullanıcısına yanıt
    ben sadece kombi alacaksiniz sandim. eviniz net olarak 134 metrekare alana sahipse ortalama 12 metre petek koyarsaniz dusuk sicaklikta isinabilirsiniz. bu hesap kesin bir hesap olmasa da asagi yukari fikir verir.

    mobil sistem borulari dosenmis size sadece petekleri taktirip kombi montaji kalmis. ama borular onceden dosendiyse petej giris cikis borulari muhtemelen hep alt ust seklindedir. petek uzunlugu 130-140cm gecerse muhakkak carpraz baglatin.

    vanalari gk DONUS vanasi takin, birkac petek haric tum peteklere de danfass yatay tip 2990 termostatik vana takin. kombi alti tam gecisli metal filtrede unutmayin. peteklerin arkasina ya izopan yada iki cm lik karbonlu eps levha koyun.

    kombi en son bakilacak sey. onemli olan tesisat. petek uzunlugu 10-12 metreden sonra 15 metreye kadar 28kw kombi secmelisiniz. premix yogusmali bir kombi secebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 18 Mart 2014; 20:11:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam dediklerinizi. Şimdi bu konuyu bir köşeye bırakıp bir bilgi daha almak istiyorum sizden.

    Bu buderusa evin güneş enerji sistemi bağlanabiliyor mu. Evde mevcut çünkü. Birde boruları zeminden geçirmeyi düşünüyoruz, kalebodurlar kırılacak. Ev eski tesisat olduğu için bakır boru, yeni tesisat çekilecek.

    Doğalgaz falan hiçbir şey bağlı değil ve evin içine hattı çekilmedi. Yeni yapılacak hepsi.

    Ayrıca kombi balkona koyulacak 15-20m2 daha da fazladır. Bu duruma siz ne diyorsunuz ??

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atif Zafrak kullanıcısına yanıt
    kombiyi balkona koymak ömrünü azaltır, yakıtı artırır. imkan varsa mutfağa alın. eğer yoksa kombiyi monte ettikten sonra alttaki boruları ya duvara gömün, yada direkt evin içine delerek geçirin. ve kesinlikle kombinin dolabını alttan kesmeyin, bütün halde montajlayın.
  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    Peki güneş enerjisi hakkında ne diyorsunuz ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Atif Zafrak

    Peki güneş enerjisi hakkında ne diyorsunuz ?

    gb072 modeli güneş enerjisi ile birlikte kullanılabiliyor, fakat bunun detaylarını ben bilmiyorum. daha önce montaj yapmış bir firmadan destek almanız daha iyi olur.
  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    Cevaplarınız için çok teşekkürler . Zaman zaman sizi rahatsız edebilirim hocam, teşekkürler iyi geceler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    Peki güneş enerjisi hakkında ne diyorsunuz ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ACİLLL YARDIM.
    İZMİRDE ILIMAN İKLİM. DUBLEX EVİM VAR. ŞİMDİYE KADAR MERKEZİ KALAORİFERLE ISINYORDUK. AMA BU YIL APARTMAN KARAR ALDI (NİHAYET) DOĞALGAZA GEÇİYORUZ. EVİN ISIYALITIMI ÇOK İYİ OLMASADA VAR. DUBLEX 2. KATIN VE ÇATININ YALITIMI ÇOK İYİ. MERKEZ KALORİFERLE ÜST KATTA CEHENNEM GİBİ UYKU UYUTMAYACAK KADAR FAZLA ISINIYORUZ ŞU ANDA. ALT KAT YALITIMI İDARE EDER AMA EN KISA ZAMANDA ALT KAT YALITIMIYLADA İLGİLENİCEM. ALT KATTA KUZEY CEPHEYE BAKAN SALON VE MUTFAK ÜST KATTA KUZEYE BAKAN SALON VE MUTFAK VAR. GÜNEY CEPHEYE BAKAN 2 ŞER ODA VAR HER İKİ KATTADA. ALT KAT 95 M2 ÜST KAT 75 M2 TOPLAM 170 M2 NET KAPALI KULLANIM ALANI VAR. ALT KATTA 6,80 MT, ÜST KATTA 6,10 M TOPLAMDA 12,90 M 60'LIK PETEK VAR . BUNLARA İLAVETEN ALT BANYODA 1,60 M 1 HAVLUPAN MEVCUT. YANİ HAVLUPAN HARİÇ TOPLAM 12,90 METRE PETEK VAR EVDE. GELEN SERVİSLER MERTAJA BAKARKEN HAVLUPANI DİKKATE ALMIYORLAR. ONU METRAJDAN SAYMA DİYORLAR.

    FERROLİ VE BUDERUS SERVİSLERİNİ KEŞİF YAPTI. BENİM GÖNLÜM BUDERUSTAAN YANA AMA BİNA DOĞALGAZ HATTINI DÖŞEYECEK FİRMA FERROLİ BAYİSİ. TABİ BU BENİ BAĞLAMAZ İSTEDİĞİME YAPTIRIRIM AMA KAFAMI ALLAK BULLAK ETTİLER. İKİSİDE 20 BİNLİK KOMBİNİN YANİ 24 KW YETERLİ GELECEĞİ KONUSUNDA ISRARLILAR. BİZ YAŞAM ALANI OLARAK ALT KATIDA KULLANSAK ÜST KATIDA KULLANSAK KUZEY CEPHEDE BULANAN SALON VE MUTFAĞI KULLANACAĞIZ. GÜNEYE BAKAN ODALAR EVİN PLANI GEREĞİ ÇOCUK ODASI VE YATAK ODASI OLARAK KULLANILMAK ZORUNDA.

    KAFAMI KURCALAYAN SORUNLARA GELEYİM. FERROLİ DAHA YÜKSEK KAPASİTEDE KOMBİSİ OLMASINA RAĞMEN ECONCEPT TECH 25C MODELİNİ ISRARLA ÖNERİYOR (HAATTA ECONCET TECH VE BLUEHELİX TECH MODELLERİNİN YENİ VE BİR ÜST VERSİYONU OLAN TÜRKİYE PİYASASINA YENİ GİRECEK OLAN BUNLARA GÖRE DAHA ÜSTÜN ÖZELLİKLERİ BULUNAN VE 26,5 KW YE KADAR ISITMA KAPASİTESİ OLAN BLUHELİX PRO 25 MODELİ). KALDIRMAZSA SÖKER GİDER BİR BÜYÜK MODELİ 35C Yİ GETİRİR TAKARIM DİYOR. OKADAR İDDİALI. AMA BUDERUS DAHA BÜYÜK KAPASİTEDE BİREYSEL KOMBİSİ OLMADIĞI İÇİN GB 072 Yİ ÖNERİYOR. ARALALRINDA Kİ FARK ŞU.

    FERROLİCİ "BEN KOMBİYİ ALT KATTAKİ MUTFAĞA BAĞLAR MUTFAKTAN BANYODAKİ APARTMAN ANA HATTINA BORULARI UZATIRIM İKİ KAT ARASINDAKİ 32LİK ANA HAT BORUSUNU KULLANARAK HER İKİ KATA DAĞITIM YAPARIM" DİYOR.
    BUDERUSCU "BEN KOMBİYİ ÜST KATTAKİ MUTFAĞA BAĞLAR MUTFAKTAN KORİDORDAKİ APARTMAN ANA HATTINA BORULARINA UZATIRIM İKİ KAT ARASINDAKİ 32LİK ANA HAT BORUSUNU KULLANARAK HER İKİ KATA DAĞITIM YAPARIM" DİYOR.
    BENİM GÖNLÜM ÜST KATTAKİ MUTFAĞA BAĞLANMASINDAN YANA. ÇÜNKÜ ÜST KATTA KIRIP DÖKME İŞİ DAHA AZ OLACAK. ZATEN ÜST KATTA TADİLAT GÖRECEĞİ İÇİN ÖNEMSEMİYORUMDA İSTEDİĞİ KADAR KIRSIN KAZSIN DÖKSÜN ÖNEMLİ DEĞİL. AMA ALT KATTA BÖYLE BİR TADİLATI GÖZÜM YEMİYOR. HER İKİSİDE KABLOSUZ HAFTALIK PROGRAMLI MODÜLASYONLU ODA TERMOSTATI VERCEK. TESİSAT MASRAFLARIYLA BERABER ANAHTAR TESLİM VERDİKLERİ FİYATLAR ARASINDA 600-700 TL BİR FARK VAR. BUDERUS BİRAZ DAHA FAZLAYA MAL OLACAK. BU FARK ÖNEMLİ DEĞİL SONUÇTA 1 KEZ YAPILACAK.

    KAFAMI KURCALAYAN SORULARA GELİNCE
    1. 24000 KW KADAR ISITAN GB072 BU DUBLEX İÇİN YETERLİ GELİRMİ? YOKSA 26500 KW'A KADAR KAPASİTESİ OLAN FERROLİMİ? (10 PUANLIK SORU)

    2. FORUMDA BİRİ KABLOSUZ TERMOSTATIN YAYDIĞI IŞINLARA SÜREKLİ MARUZ KALMANIN YAPACAĞI KANSOREJEN ETKİDEN BAHSETMİŞ. ACABA KABLOSUZ ALIP İSTEDİĞİM ODAYA DOLAŞTIRMA LÜKSÜNDEN VAZMI GEÇMELİYİM. BUDERUSCU CİHAZININ RADYO FREKANSI YADIĞINI İDDİA EDİYOR. AMA FORUMA YAZAN BİR DOKTOR AKLIMI BAŞIMDA ALDI. SÜREKLİ BU RADYASYONA MARUZ KALMANIN ZARARLARINDAN BAHSEDİYORDU. BU CİHAZLAR BU KADAR ZARALIMI ACABA? ACABA KABLOLU ALIP EN ÇOK KULLANACAĞIM SALONA MI TAKSAM? (20 PUANLIK SORU)

    3. GELELİM 70 PUANLIK KALLAVİ SORUYA. BU KOMBİYİ ALT KATA TAKIP EVİMİN ALT ÜST ETTİRDİĞİME DEĞERMİ. YOKSA ÜST KATTA TAKTIRSAM RANDIMANLI ÇALIŞIRMI. BUDERUSCULAR HATTA İNANMADIM BAŞKA BUDERUSCU BAYİLERE DE DANIŞDIM. ÜST KATTA RANDINMAN ALACAĞIMI POMPANIN YETERLİ GELECEĞİNİ. FEROOLİDE TAKTIRSAM ÜST KATTA RANDIMAN ALACAĞIMI ÖNEMLİ OLAN İKİ KAT ARASINDAKİ 32LİK ANA HAT BORUSUNA KADAR KOMBİDEN 32 LİK ANAHAT BORUSU DÖŞEMEYE DİKKAT EDİLMESİ GEREKTİĞİNE VURGU YAPIYORLAR. FERROLİCİ İSE BEN RTİSK ALMAM ALT KATA DÖŞERİM DİYOR. BU KOMBİTİ ÜST KATA KOYMAK ACABA BAHSEDİLDİĞİ KADAR SIKINTILARA NEDEN OLURMU. BUDERUSCULAR ÇOK ÖRNEKLERİ OLDUĞUNU ÜST KATTA BULUNAN GB072 HATTA DAHA ALT MODELLERİN ÜST KATA HAVA YAPTIRMADAN EK BİR POMPA VEYA DEPOYA İHTİYAÇ DUYMADAN TIKIR TIKIR ÇALIŞTIRDIKLARINI SÖYLÜYORLAR.

    SİZCE
    1.BUDERUSMU FERROLİMİ?
    2.KABLOLUMU KABLOSUZ MU?
    3.KOMBİ MONTAJI ALT KATA MI, ÜST KATA MI?

    ACİL CEVAP LÜTFEN!!!!
    2.




  • erkaneren2 E kullanıcısına yanıt
    Baymak Falke Condense 28 kw tam size göre; (13*1650)/860= 24,9 kw lık minimum bir kombi olmalı. 28 kw lık kombileri tercih edin. Ne olur ne olmaz.
    Estetikten hoşlanıyorsanız kablosuz, kablo görmek benim için sorun değil diyorsanız kablolu
    İyi bir pompa her ikisini de kaldırır. Kolon 32lik olsun. Bizim ustalar dublexlerde kombiyi genelde alt kata koymayı tercih ediyorlar. Şu ana kadar bir sıkıntı görmedik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkaneren2

    ACİLLL YARDIM.
    İZMİRDE ILIMAN İKLİM. DUBLEX EVİM VAR. ŞİMDİYE KADAR MERKEZİ KALAORİFERLE ISINYORDUK. AMA BU YIL APARTMAN KARAR ALDI (NİHAYET) DOĞALGAZA GEÇİYORUZ. EVİN ISIYALITIMI ÇOK İYİ OLMASADA VAR. DUBLEX 2. KATIN VE ÇATININ YALITIMI ÇOK İYİ. MERKEZ KALORİFERLE ÜST KATTA CEHENNEM GİBİ UYKU UYUTMAYACAK KADAR FAZLA ISINIYORUZ ŞU ANDA. ALT KAT YALITIMI İDARE EDER AMA EN KISA ZAMANDA ALT KAT YALITIMIYLADA İLGİLENİCEM. ALT KATTA KUZEY CEPHEYE BAKAN SALON VE MUTFAK ÜST KATTA KUZEYE BAKAN SALON VE MUTFAK VAR. GÜNEY CEPHEYE BAKAN 2 ŞER ODA VAR HER İKİ KATTADA. ALT KAT 95 M2 ÜST KAT 75 M2 TOPLAM 170 M2 NET KAPALI KULLANIM ALANI VAR. ALT KATTA 6,80 MT, ÜST KATTA 6,10 M TOPLAMDA 12,90 M 60'LIK PETEK VAR . BUNLARA İLAVETEN ALT BANYODA 1,60 M 1 HAVLUPAN MEVCUT. YANİ HAVLUPAN HARİÇ TOPLAM 12,90 METRE PETEK VAR EVDE. GELEN SERVİSLER MERTAJA BAKARKEN HAVLUPANI DİKKATE ALMIYORLAR. ONU METRAJDAN SAYMA DİYORLAR.

    FERROLİ VE BUDERUS SERVİSLERİNİ KEŞİF YAPTI. BENİM GÖNLÜM BUDERUSTAAN YANA AMA BİNA DOĞALGAZ HATTINI DÖŞEYECEK FİRMA FERROLİ BAYİSİ. TABİ BU BENİ BAĞLAMAZ İSTEDİĞİME YAPTIRIRIM AMA KAFAMI ALLAK BULLAK ETTİLER. İKİSİDE 20 BİNLİK KOMBİNİN YANİ 24 KW YETERLİ GELECEĞİ KONUSUNDA ISRARLILAR. BİZ YAŞAM ALANI OLARAK ALT KATIDA KULLANSAK ÜST KATIDA KULLANSAK KUZEY CEPHEDE BULANAN SALON VE MUTFAĞI KULLANACAĞIZ. GÜNEYE BAKAN ODALAR EVİN PLANI GEREĞİ ÇOCUK ODASI VE YATAK ODASI OLARAK KULLANILMAK ZORUNDA.

    KAFAMI KURCALAYAN SORUNLARA GELEYİM. FERROLİ DAHA YÜKSEK KAPASİTEDE KOMBİSİ OLMASINA RAĞMEN ECONCEPT TECH 25C MODELİNİ ISRARLA ÖNERİYOR (HAATTA ECONCET TECH VE BLUEHELİX TECH MODELLERİNİN YENİ VE BİR ÜST VERSİYONU OLAN TÜRKİYE PİYASASINA YENİ GİRECEK OLAN BUNLARA GÖRE DAHA ÜSTÜN ÖZELLİKLERİ BULUNAN VE 26,5 KW YE KADAR ISITMA KAPASİTESİ OLAN BLUHELİX PRO 25 MODELİ). KALDIRMAZSA SÖKER GİDER BİR BÜYÜK MODELİ 35C Yİ GETİRİR TAKARIM DİYOR. OKADAR İDDİALI. AMA BUDERUS DAHA BÜYÜK KAPASİTEDE BİREYSEL KOMBİSİ OLMADIĞI İÇİN GB 072 Yİ ÖNERİYOR. ARALALRINDA Kİ FARK ŞU.

    FERROLİCİ "BEN KOMBİYİ ALT KATTAKİ MUTFAĞA BAĞLAR MUTFAKTAN BANYODAKİ APARTMAN ANA HATTINA BORULARI UZATIRIM İKİ KAT ARASINDAKİ 32LİK ANA HAT BORUSUNU KULLANARAK HER İKİ KATA DAĞITIM YAPARIM" DİYOR.
    BUDERUSCU "BEN KOMBİYİ ÜST KATTAKİ MUTFAĞA BAĞLAR MUTFAKTAN KORİDORDAKİ APARTMAN ANA HATTINA BORULARINA UZATIRIM İKİ KAT ARASINDAKİ 32LİK ANA HAT BORUSUNU KULLANARAK HER İKİ KATA DAĞITIM YAPARIM" DİYOR.
    BENİM GÖNLÜM ÜST KATTAKİ MUTFAĞA BAĞLANMASINDAN YANA. ÇÜNKÜ ÜST KATTA KIRIP DÖKME İŞİ DAHA AZ OLACAK. ZATEN ÜST KATTA TADİLAT GÖRECEĞİ İÇİN ÖNEMSEMİYORUMDA İSTEDİĞİ KADAR KIRSIN KAZSIN DÖKSÜN ÖNEMLİ DEĞİL. AMA ALT KATTA BÖYLE BİR TADİLATI GÖZÜM YEMİYOR. HER İKİSİDE KABLOSUZ HAFTALIK PROGRAMLI MODÜLASYONLU ODA TERMOSTATI VERCEK. TESİSAT MASRAFLARIYLA BERABER ANAHTAR TESLİM VERDİKLERİ FİYATLAR ARASINDA 600-700 TL BİR FARK VAR. BUDERUS BİRAZ DAHA FAZLAYA MAL OLACAK. BU FARK ÖNEMLİ DEĞİL SONUÇTA 1 KEZ YAPILACAK.

    KAFAMI KURCALAYAN SORULARA GELİNCE
    1. 24000 KW KADAR ISITAN GB072 BU DUBLEX İÇİN YETERLİ GELİRMİ? YOKSA 26500 KW'A KADAR KAPASİTESİ OLAN FERROLİMİ? (10 PUANLIK SORU)

    2. FORUMDA BİRİ KABLOSUZ TERMOSTATIN YAYDIĞI IŞINLARA SÜREKLİ MARUZ KALMANIN YAPACAĞI KANSOREJEN ETKİDEN BAHSETMİŞ. ACABA KABLOSUZ ALIP İSTEDİĞİM ODAYA DOLAŞTIRMA LÜKSÜNDEN VAZMI GEÇMELİYİM. BUDERUSCU CİHAZININ RADYO FREKANSI YADIĞINI İDDİA EDİYOR. AMA FORUMA YAZAN BİR DOKTOR AKLIMI BAŞIMDA ALDI. SÜREKLİ BU RADYASYONA MARUZ KALMANIN ZARARLARINDAN BAHSEDİYORDU. BU CİHAZLAR BU KADAR ZARALIMI ACABA? ACABA KABLOLU ALIP EN ÇOK KULLANACAĞIM SALONA MI TAKSAM? (20 PUANLIK SORU)

    3. GELELİM 70 PUANLIK KALLAVİ SORUYA. BU KOMBİYİ ALT KATA TAKIP EVİMİN ALT ÜST ETTİRDİĞİME DEĞERMİ. YOKSA ÜST KATTA TAKTIRSAM RANDIMANLI ÇALIŞIRMI. BUDERUSCULAR HATTA İNANMADIM BAŞKA BUDERUSCU BAYİLERE DE DANIŞDIM. ÜST KATTA RANDINMAN ALACAĞIMI POMPANIN YETERLİ GELECEĞİNİ. FEROOLİDE TAKTIRSAM ÜST KATTA RANDIMAN ALACAĞIMI ÖNEMLİ OLAN İKİ KAT ARASINDAKİ 32LİK ANA HAT BORUSUNA KADAR KOMBİDEN 32 LİK ANAHAT BORUSU DÖŞEMEYE DİKKAT EDİLMESİ GEREKTİĞİNE VURGU YAPIYORLAR. FERROLİCİ İSE BEN RTİSK ALMAM ALT KATA DÖŞERİM DİYOR. BU KOMBİTİ ÜST KATA KOYMAK ACABA BAHSEDİLDİĞİ KADAR SIKINTILARA NEDEN OLURMU. BUDERUSCULAR ÇOK ÖRNEKLERİ OLDUĞUNU ÜST KATTA BULUNAN GB072 HATTA DAHA ALT MODELLERİN ÜST KATA HAVA YAPTIRMADAN EK BİR POMPA VEYA DEPOYA İHTİYAÇ DUYMADAN TIKIR TIKIR ÇALIŞTIRDIKLARINI SÖYLÜYORLAR.

    SİZCE
    1.BUDERUSMU FERROLİMİ?
    2.KABLOLUMU KABLOSUZ MU?
    3.KOMBİ MONTAJI ALT KATA MI, ÜST KATA MI?

    ACİL CEVAP LÜTFEN!!!!
    2.

    erkan bey kafanıza takılan sorunları cevaplamaya çalışıcam elimden geldiğince.kombici filan değilim ancak kendi evimi yaptırırken çok fazla uğraşmıştım o yüzden bir miktar tecrübem oldu.
    birincisi kablosuz kumandalar ile alakalı yorumu yazan dr arkadaş benim zaten.bu başlığı açanda bendim.
    buderus gb 072 modelini 2 yılı geçti ve hala kullanıyorum.

    evinizin metrekaresi ve petek uzunluğuna baktığınızda buderus size yeter gibi geliyor.

    örnek vereyim.
    Ben bu kombiyi kendi apartmanımda 3 daireye kendi arkadaş çevremden 4 kişiye aldırttım.hepside kablolu RC 35 kumanda paneli ile aldırttım.

    şimdi olay şu.
    alan arkadaşlarımdan ikisinin evi villa.her ikiside alt kattaki mutfağa kurdurttu.
    birisi çok iyi ısındı.diğeri eh işte şeklinde oldu.onuda alt kattaki peteklere termostatik vana taktık ve ısıyı üst kata yönlendirdik ve bu şekilde sorun çözüldü.

    oturduğunuz ildeki Doğalgaz dağıtım firmasına gidip öncelikle şu soruyu sormanız gerek.bunu siz eviniz müstakil olduğu için değil diğer bütün bu forumu okuyan arkadaşlar için yazıyorum.

    Evimde maksimum kaç kw lık kombi taktırabilirim.Ben Bursa ilinde oturuyorum.Burada Botaş firması en fazla balkondan bacayı dışarı vereceksen 25-26 kw ya kadar izin veriyor.Buderus bu açıdan 24 kw olması beni kurtardı.ancak böyle bir sınır olmasaydı benim tercihim İMERGAZ 27 KW tam yoğuşmalı kombi olacaktı.bu kombiyi annemin evine aldım.sonuç harika kesinlikle buderusa göre daha tasarruflu bir yoğuşmalı kombi diyebilirim.

    http://www.immergas.com.tr/urunler/yogusmali-kombiler/victrix-26-2-i/

    neyse gelelim bizim konuya.
    kablosuz kumandalar yine söylüyorum uzun süreli yani yıllar boyu süren kullanımlarda hatırı sayılır SAR değerleri olduğu için Avrupa Birliği Ülkelerde artık kullanımı kaldırılıyor.Buderusun kablosuz kumandasınında SAR değeri yüksek olduğu için benim önerim kullanmayın.diyelimki kablolu olursa gözünüze batacak birşey diyemem o zaman.ancak yayacağı radyasyonu şu şekilde anlamanızı öneririm.eğer olurda kablosuz kumanda alırsanız kumandanın yanında hep ufak bir saksıda bir çicek bulundurun ve kombi çalışırken kumandayıda hep bu çiçeğin yanında bulundurun bir süre sonra çiçeği gözleyin derim.

    alt kat üst kat konusuna gelince bunu servis daha iyi bilir. veya forumda bu konuda çok bilgili bir kaç arkadaş vardı diye hatırlıyorum.

    ferrolimi yoksa buderusmu tercihinden ziyade siz bence İmmergasmı yoksa Buderusmu diye tercihinizi yeniden gözden geçirin.

    Benim evim 190 m2.4+1 ev.
    ufak bebeğimiz olduğu için kışın özellikle hiç söndürmedik diyebilirim.Kumandadaki oda sıcaklığı 25-26 derecenin altına hiç inmedi.
    Bu sene en yüksek 420 tl ödedim.
    Ancak evin planı dikdörtgen şekilde ve ön-arka cephe uzunluğu fazla olduğu için kombi en arka odalara sıcak suyu pompalamak için devir dayimi fazla yapmasına bağlı olarak elektrik faturamı 20-25 tl arttırıyor diyebilirim size.çünkü yazın elektrik faturam belirgin şekilde düşüyor.

    ben yinede immergasıda düşünün derim.
    Sağlıcakla kalın...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Atif Zafrak

    Peki güneş enerjisi hakkında ne diyorsunuz ?

    ben yeni taktırdım. güneş enerşisi ile kullanmak istediğiniz zaman altında vana var. onu kapatıp güneş enerjisi vanasını açıyorsunuz. enerjide sıcak su yoksa enerji vanasını kapalı tutup kombideki vanayı açıyorsunuz. tek kelime ile muhteşem bir kombi. evim 240 m2 olduğu halde en uzaktaki petek bile çok kısa sürede ısındı. peteklerdeki suyu ısıtıp sürkile etmesi mükemmel. sıcak su performansı harika. kesintisiz harika su veriyor. bence fazla para verip almaya değer. çünkü bir kez alıp yıllarca kullanıyorsunuz. bu kombiyi alıp memnun kalacağınız kesin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamdullah1 -- 10 Nisan 2014; 2:04:14 >
  • hamdullah1 H kullanıcısına yanıt
    Ben sorduğum soruyu unutmama rağmen, siz es geçmeyip cevap verdiniz bunun için çok teşekkür ederim.

    Ayrıca verdiğiniz bilgiler içinde teşekkür ediyorum. Merak ettiğim bir konu hakkında aydınlanmış oldum sağ olun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Atif Zafrak

    Ben sorduğum soruyu unutmama rağmen, siz es geçmeyip cevap verdiniz bunun için çok teşekkür ederim.

    Ayrıca verdiğiniz bilgiler içinde teşekkür ediyorum. Merak ettiğim bir konu hakkında aydınlanmış oldum sağ olun



    sizde sağolun..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamdullah1 -- 18 Nisan 2014; 1:03:46 >
  • 1-Evim dubleks olup kombi alt katta mutfaktadır.mobil sistem olduğundan üst katta banyoda üst kat dağıtıcım var.
    Soru:kombi gidiş-dönüş boru çapları ne olmalı?(benimki 3/4 önerilen 1'' )
    2-Petek toplam boyum:14,7m ve 2 adet havlupan var.
    Soru:Buderus firması gb-072 hesaplara göre rakamda yetersiz gözüksede buderus bunu rahatlıkla karşılar diyor?
    Viessmann firması ise 35kw lık yoğuşmalıkombi tavsiye ediyor.

    Yorumunuz nedir?

    Teşekkürler,
  • Malatyada bulunan 180 metrekare civarı 4 katli binanin giriş katına doğalgaz tesisatı döşemeyi düşünüyorum. Toplamda kac metre petek gerekli olur. Kombi olarak 20 binlik demirdöküm nitromix almayi düşünüyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.