Şimdi Ara

Biyolojiye Nasıl Çalışılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
10.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Biyolojide konuyu istersen yalayıp yut ama konu testlerinde mutlaka yapamadığın,bilmediğin soru çıkıyo.Bence biyoloji testte öğrenilir.Bol bol soru çözmek gerekir.
  • Ya temel bilgilerin hepsini biliyorum gibi ama sorularda bu bilgileri yorumlamamızı istiyorlar haliyle. Ben işte yorumlayamıyorum o bilgileri doğru kullanamıyorum. Sizce Biyolojiye nasıl çalışmalıyım?



  • Görseli iyi olan kitaplardan çalışmayı denedin mi?hem çalışırken zevk alırsın çalıştıgın şeyin ne oldugnu anlarsın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dt_Mustafa

    Görseli iyi olan kitaplardan çalışmayı denedin mi?hem çalışırken zevk alırsın çalıştıgın şeyin ne oldugnu anlarsın

    Devlet kitabından okuyorum onun görseli baya iyi.

    Aynı zamanda fem yayınlarından filan da çalışıyorum da yok olmuyor. Yani hoca sözlü yapsa 100 alırım ama testte mahvoluyorum
  • Büyük ihtimalle bağlantıları kuramıyorsundur. Hani belki o şeyi tek başına biliyorsundur; ama başka bir şeyle bağlantısını kuramıyor olabilirsin. Bu da bilgi eksikliğini gösterir aslında. Hani bildiğini sanıyorsun; ama tam bilmiyorsun. O yüzden sorun yaşıyorsun bence. Vallahi çalışmaktan başka tavsiye edilecek bir şey pek yok; ama şunu söyleyebilirim: Biyoloji elbet ezber ister; fakat biraz kafanda yorumlamaya çalış. Nasıl desem hani kuru kuru çalışmak yerine, hayvan, bitki biyolojisini bileceğin için bir şeyler öğrenme hevesiyle çalış. Ayrıca bağlantıları iyi kurman şart. Mesela hücredeki organellerin tüm özelliklerini ezberleyip şu organelin görevini yetirememesi durumda diğerlerini nasıl etkileyeceğini bilmezsen olmaz. Tam düşündüklerimi tarif edemedim; ama az çok tarif etmeye çalıştım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barman

    Büyük ihtimalle bağlantıları kuramıyorsundur. Hani belki o şeyi tek başına biliyorsundur; ama başka bir şeyle bağlantısını kuramıyor olabilirsin. Bu da bilgi eksikliğini gösterir aslında. Hani bildiğini sanıyorsun; ama tam bilmiyorsun. O yüzden sorun yaşıyorsun bence. Vallahi çalışmaktan başka tavsiye edilecek bir şey pek yok; ama şunu söyleyebilirim: Biyoloji elbet ezber ister; fakat biraz kafanda yorumlamaya çalış. Nasıl desem hani kuru kuru çalışmak yerine, hayvan, bitki biyolojisini bileceğin için bir şeyler öğrenme hevesiyle çalış. Ayrıca bağlantıları iyi kurman şart. Mesela hücredeki organellerin tüm özelliklerini ezberleyip şu organelin görevini yetirememesi durumda diğerlerini nasıl etkileyeceğini bilmezsen olmaz. Tam düşündüklerimi tarif edemedim; ama az çok tarif etmeye çalıştım.

    aynen katiliyorum konular birbiriyle cok baglantili




  • Özellikle biyolojide şurası önemli şurası önemsiz deme gibi lüksün yok.Çünkü biyolojide her cümleden adam sana soru çıkartabiliyor.Yanı bildigin yerleri geçebilirsin serbest ancak genede bakmanda fayda var.

    Biyoloji fizik gibi matematik ve geometri tekniği gerektirmez.Genelde ezbere dayanır bazı konuları haric.Bu yüzden kusana kadar tekrar yapmalısın.Notları her daim tekrar etmelisin.Bugun çok çok iyi öğrendigin bir konuyu bir zaman sonra tekrar etmezsen aklında hiçbirşey kalmaz.Yanı matematikte mesela konuyu unutsan bile bakınca hatırlarsın ancak biyolojide öyle birşey yok malesef.Tamamen unutursan konuya sıfırdan başlaman gerekir.

    Bu yüzden yat kalk tekrar diyorum başka birşey demiyorum.
  • "Mükemmellik ve Başarı ayrıntıda gizlidir" derler ya biyolojide öyle bişey bir ayrıntısını bile bilmezsen biyolojide mükemmel olamazsın hatta bırak öyle olmayı seni öyle bi vurur ki lan dersin ben hiç bişi bilmiyormuşum tamamen tecrübe ettim bunu ama çalışınca oluyor hayatına sok biyolojiyi bidaha çıkmaz
  • Devlet kitabından bende anlamıyorum bir şey güvender al
  • Biyoloji de konular bir bütün,hepsı bırbırı ıcınde ezberlemeden, mantıgını kavrayarak baglantılar kurarak calısılmalı bana göre.
  • Devlet kitaplarını hiç görmedim ama kitap düşünürsen Birey al korkmasın hemen gözün konu anlatımlı soru bankaları ağustos 2011 basımı ince kitaplar var onlar zor değil birey deyince herkes bir ürküyor
    Arkadaşların dediği gibi konular birbiriyle çok bağlantılı , dediğim kitabın uyarı kısımlarını not alarak çalışırsan çok faydası olur. Çok özellikli konular biyolojinin madde konusuyla hücre zarından madde iletimini yanınada osmotik turgor vs. basınçları tek soruda soruyor hepsini bilmen gerek yani.
    Not alarak çalışman ve görsellere çok dikkat etmen gerek çıkmış soruları grafik kısımlarını iyi okumanda gerek, çıkmış sorulara sık sık bak fen derslerinde pek değişmiyor sorular hem ygs hem lysde.




  • Yazarak çalışmalısın.
    şekilleri çizmeye çalış ayrıca.
    Yapabilirsen gece yatmadan ve sabah kalkınca okumalısın.
    İnternetten biyoloji animasyonları izleyerek kalıcı olmasını sağla.
    Asla ezber yapma!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biyomühendis -- 23 Ekim 2011; 11:54:22 >
  • Teşekkürler arkadaşlar yemekten sonra okuyup yorum yapacağım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.