Şimdi Ara

Piranha Destek Cevaplıyor (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.122
Cevap
249
Favori
944.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • servis yetkilisi arkadaşım işine gelen sorulara cvp veriyor ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Piranha Destek

    quote:

    Orijinalden alıntı: vhkm

    elimde prinha infiniti 5 inç navigasyon aleti var a101 satışa sundugu zaman almıstım.. güncelleme yapmak istiyorum ama bir türlü pc baglantısı yapamıyorum.
    usb ile baglantı yaptıgımda şarj oluyor ama otomatık aleti görmüyor..eşitleme merkezi ile navigasyonun içine girebiliyorum ama bir türlü Naviextras Toolbox. ile baglantı kuramadım..
    en son sürüm Naviextras Toolbox indirdim sistemim win7_32 bit..
    bu konuda nerde hata yapıyorum ,yardımcı olabilecek bir arkadaş varmı acaba?
    teşekkürler


    Merhaba
    Menude ayarlar-USB- Bölümünden yıgın depolama aygıtı secenegınız secınız bu işlemden sonra cihazını toolbox programına baglanacaktır
    Saygılar

    merhaba.. inanın tüm olasılıkları denedim.. bir türlü baglantı kurmuyor..
    yıgın deposu olarakta dıger seceneklede.. navigasyon pc baglı iken pc kapatıp acmak ,farklı usb slotlarına takmak vs.. zaten kablo sorunu olsa aletın sarj olmaması ve pc eşitleme merkezi ile navigasyon içini göremem gerekiyor.. win xp sistemde de denemem ragmen sonuç alamadım...acaba servisemi yollamam gerekiyor? teşekkürler




  • Sayın Piranha çok güzel bilgiler sunmuşsunuz teşekkür ederim...
  • Sayın Yetkili Nitro Modeli için Türkçe ses ve dil dosyasına ihtiyacım var yardımcı olabilir misiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Piranha Destek

    quote:

    Orijinalden alıntı: mehyaa

    Merhaba,

    Öncelikle bu şekilde popüler forumlar altında bir destek başlığı açmanız güzel olmuş.

    Ben Piranha Adroid uygulaması ile ilgili bir kaç soru sormak istiyorum:

    1. Öncelikle uygulamayı daha yüklemeden istediği izinleri görünce baştan daha yüklemekten vazgeçtim. Aşağıdaki izinleri neden istiyor uygulamanız tek tek yazmanız mümkün mü?

    quote:

    TELEFON NUMARALARINA DOĞRUDAN ÇAĞRI YAP
    Uygulamaya, müdahaleniz olmadan telefon numaralarına çağrı yapma izni verir. Kötü amaçlı uygulamalar, telefon faturanızda beklenmedik görüşmeler çıkmasına neden olabilir. Bu işlev, uygulamanın acil numaralara çağrı yapmasına izin vermez.

    SMS MESAJLARI GÖNDER
    Uygulamaya, SMS mesajları gönderme izni verir. Kötü amaçlı uygulamalar, onayınızı almadan mesaj göndererek size maliyet çıkarabilir.

    SMS AL
    Uygulamaya, SMS mesajları alıp işleme izni verir. Kötü amaçlı uygulamalar mesajlarınızı izleyebilir veya bunları size göstermeden silebilir.

    TELEFON DURUMUNU VE KIMLIĞINI OKU
    Uygulamaya, cihazın telefon özelliklerine erişmesine izin verir. Bu izne sahip bir uygulama telefonun telefon numarasını, bu telefonun seri numarasını, o anda bir çağrı sürmekte olup olmadığını, çağrının bağlanmış olduğu numarayı ve benzeri bilgileri belirleyebilir.

    Uygulamanın istediği diğer izinleri, uygulamanın yapmayı planladığı işler için ihtiyaç duyabileceğini düşündüğüm için, yazmadım.

    2. Bir ikinci nokta, Piranha Android uygulamasının performanslı çalışabilmesi için telefonun özellikleri en düşük ne olmalıdır? Her telefonda verimli çalıştırılabilir mi?

    3. Uygulama içerisinde bir üyelik mantığı mı mevcut? Satın alınan haritalar ve trafik desteği ile telefon arasındaki ilişkilendirme ne şekilde gerçekleştiriliyor?

    4. Haritalar ne derece güncel oluyor? Mesela bir il/ilçe merkezinde yapılan bir yol düzenlemesi ne kadar süre içerisinde haritalara yansır?

    5. Uygulamada harita güncelleme elle mi tetikleniyor yoksa harita güncellemesi çıktığında uygulama bize bunu bildiriyor mu?

    6. Trafik yoğunluk bilgisi ne kadar detaya inebiliyor, hangi/ne tip yollarda mevcut? Bunun detayını satın almadan önce nereden görebiliriz?

    Şimdilik ilk aklıma gelen sorular bunlar, yalnız uygulamanızda kullanıcıdan talep ettiğiniz izinleri seçerken biraz dikkat etmeniz gerekli, şüphe uyandıran izinler uygulamaya olan güveni sarsabilir.

    Şimdiden teşekkürler.

    Merhaba;
    TELEFON NUMARALARINA DOĞRUDAN ÇAĞRI YAP : Dilediğiniz takdirde POI'lerdeki ve Google arama veya Foursquare'deki kayıtlı olan telefonlara arama yapmanıza izin verirr
    SMS MESAJLARI GÖNDER: Dilediğiniz takdirde SMS veya mail yolu ile lokasyon paylaşabilirsiniz
    SMS AL : Henuz olmayan ancak ileride hayata gececek olan size SMS ile bildirilen lokasyona navigasyon yapmanızı sağlar
    TELEFON DURUMUNU VE KIMLIĞINI OKU:Yazılımın lisanslanması telefonunuzdaki seri ve IMEI numraları üzerine yapılır.Telefonun IMEI ve diğer bilgilerine lisans eşleştirmesi için zorunludur.Numranızı ve kımınle gorustugunuzu belırleyemez.

    Açıklamaların sonlarındaki "Kötü amaçlı uygulamalar" veya "O anda bir çağrı sürmekte olup olmadığını, çağrının bağlanmış olduğu numarayı ve benzeri bilgileri belirleyebilir" tarzındaki uyarılar hem kullanıcıları uyarmak hemde sahte programlardan korumak içindir. Bu bahsettiğniz uygulamalarda siz dilerseniz kullanılabilir.

    2)İçinde GPS alıcısı olan ve Androidli tüm telefonlarda çalışır.

    3)IMEI ve cihazınızın seri numarası ile zaten bir veritabanına kayıt olmuş oluyorsunuz , cihazınız ile ilişkilendirmeyi yine bu seri ve IMEI numaraları üzerinden yapıyoruz.

    4)Bu uygulamada Navteq harita kullanılmaktadır. suan indireceğiniz versyon 2011-Q3 Haritasıdır buda en güncel versyondur.
    Navteq şuanda yılda 4 güncelleme veriyor ancak bunu azaltıp çoğaltmak ve gerek duygdugunda yapmak yine Navteq firmasının insiyatifindedir. Bahsettiğiniz güncellemelerin haritalara yansıması ne kadar surer açıkcası bir bilgim yok Navteq'ten konu ile ilgili yardım isteyebiliriz ancak Navigasyon ve harita sektorü var oldugu sürece bu guncellemeler olacaktır. Navteq'e ait mapreporter.com adresi bu işin daha hızlı yapılması içindir buradada kullanıcıların desteği gereklidir. Karsılastıgınız hataları mapreporter.com adresinden bildiriseniz düzeltmeler daha hızlı yapılabilir.

    5)Size Güncelleme bilgisi geliyor.

    6)Piranha .com.tr Adresinden İstanbul ve Ankara için görebilirsiniz 2012-Q1'de kapsam 2 katından fazla olacaktır. Şuanda anayollar ve kısıtlı sayıdaki ara yollar mevcuttur.
    Uyarınız için teşekkürler

    Saygılar




    Bu izinler konusunda "SMS MESAJLARI GÖNDER" ve "SMS AL" izinlerinin isteğe bağlı olması iyi olurdu, kullanmak istemediğim bir özellik için programı içim rahat etmeden kurmam mümkün değil. SMS'ler herkes için farklı önem barındırır, kafasına göre bu izni isteyen hiçbir uygulamayı kurmam mesela kolay kolay. Sizin uygulamanız için de seçime bağlı olsaydı, yani kurarken bu izinleri istemeyen bir sürümü olsaydı uygulamanın güzel olurdu.

    "TELEFON NUMARALARINA DOĞRUDAN ÇAĞRI YAP" izni olmadan da bir program içerisinde bir telefon numarası arama tetiklenebilir ama telefonun kendi arama uygulaması aracılığıyla (yapılmak istenen eylem de bu anladığım). Bu izin uygulamaya kullanıcının müdahalesi olmadan telefon numaraları arama izni verir, sistemin arama uygulamasını kullanmadan yani, yapmak istenen iş ile istenen izin uyuşmuyor burada. Bu izinde düzenlemeye gidilmesi iyi olur.

    "TELEFON DURUMUNU VE KIMLIĞINI OKU" izni imei bilgisine ulaşmak için gerekli olduğu ve lisanslamanın buna göre yapıldığı için bu izini istemesi normal o zaman.

    Bunlara ek olarak bir sorum daha olacak, ileride telefon değişikliği yaptığımda lisansımı yeni telefona aktarma şansım olur mu yoksa yeni telefonda harita ve hizmetleri tekrardan satın almam mı gerekir?




  • Rıdvan Bey Merhaba ;

    3 gün önce piranha evoque navigasyonu aldım. cihazı bugün güncelleyip test ettim gayet güzel götürüyor. tabelalar olmasıda gayet güzel. fakat gördüğüm birkaç sıkıntıyı sormak istiyorum.

    1) Cihaz kapalı iken kontak açınca cihaz açıldı sonra gps seçtim harita geldi kontağı çevirince 10sn sayıp kapanıyor. buraya kadar sorun yok. sonrasında tekrar kontak çevirip elektrik verince cihazın yine açılması gerekmiyor mu? ayrıca cihaz bu sırada anladığım kadarıyla beklemeye alıyor bende açma tuşuna basılı tutup cihazı açıyorum fakat ekran geliyor ama öyle donup kalıyor yeninden kapatıp açmam gerekiyor.

    2)Cihazın bluetooth menüsünde otomatik bağlanması aktif fakat her açıp kapattığımda ( cihazı yada telefonu ) yeniden bluetooth menüsüne girmem gerekiyor.
    mesela telefonumda bt açık cihazıda açıyorum bt kapalı geliyor, illaki Bt menüsüne girmem gerekiyor. cihazları eşleştirdim telefonum nokia 5800 telefonda yetkili olarak atadım.

    3)Harita güncelleme yapınca Radar kameraları göstermeyide güncelliyor mu acaba? ben piranha.com sayfasından ürünün destek bölümünden indirdim
    orada MobileNavigator/content/speedcam kalsorune kopyalayın diyor fakat ben mobilenavigator klasörünü bulamadım cihazın hafızasndaki content/speedcam içine speedcam3.1.kml uzantılı dosyayı kopyaladım. klasör içinde ise speedcamUpdate adında başka bir klasör vardı. ayarlar bölümünden yaklaşınca sesli uyar seçeneğinide seçtim fakat ankara mamak yolundaki 3 kamera sisteminide göstermedi.

    yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vhkm

    quote:

    Orijinalden alıntı: Piranha Destek

    quote:

    Orijinalden alıntı: vhkm

    elimde prinha infiniti 5 inç navigasyon aleti var a101 satışa sundugu zaman almıstım.. güncelleme yapmak istiyorum ama bir türlü pc baglantısı yapamıyorum.
    usb ile baglantı yaptıgımda şarj oluyor ama otomatık aleti görmüyor..eşitleme merkezi ile navigasyonun içine girebiliyorum ama bir türlü Naviextras Toolbox. ile baglantı kuramadım..
    en son sürüm Naviextras Toolbox indirdim sistemim win7_32 bit..
    bu konuda nerde hata yapıyorum ,yardımcı olabilecek bir arkadaş varmı acaba?
    teşekkürler


    Merhaba
    Menude ayarlar-USB- Bölümünden yıgın depolama aygıtı secenegınız secınız bu işlemden sonra cihazını toolbox programına baglanacaktır
    Saygılar

    merhaba.. inanın tüm olasılıkları denedim.. bir türlü baglantı kurmuyor..
    yıgın deposu olarakta dıger seceneklede.. navigasyon pc baglı iken pc kapatıp acmak ,farklı usb slotlarına takmak vs.. zaten kablo sorunu olsa aletın sarj olmaması ve pc eşitleme merkezi ile navigasyon içini göremem gerekiyor.. win xp sistemde de denemem ragmen sonuç alamadım...acaba servisemi yollamam gerekiyor? teşekkürler

    Sayın vhkm,

    Cihazınızın usb port girişinde sorun olabilir, cihazı teknik se4rvisimize göndermeniz gereklidir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sociolog

    Sayın Yetkili Nitro Modeli için Türkçe ses ve dil dosyasına ihtiyacım var yardımcı olabilir misiniz?

    Sayın sociolog,

    Sitemiz üzerinden konuyla ilgili mesaj göndermeniz gerekmektedir. Mail adresinize gerekli dosyalar gönderilecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehyaa

    quote:

    Orijinalden alıntı: Piranha Destek

    quote:

    Orijinalden alıntı: mehyaa

    Merhaba,

    Öncelikle bu şekilde popüler forumlar altında bir destek başlığı açmanız güzel olmuş.

    Ben Piranha Adroid uygulaması ile ilgili bir kaç soru sormak istiyorum:

    1. Öncelikle uygulamayı daha yüklemeden istediği izinleri görünce baştan daha yüklemekten vazgeçtim. Aşağıdaki izinleri neden istiyor uygulamanız tek tek yazmanız mümkün mü?

    quote:

    TELEFON NUMARALARINA DOĞRUDAN ÇAĞRI YAP
    Uygulamaya, müdahaleniz olmadan telefon numaralarına çağrı yapma izni verir. Kötü amaçlı uygulamalar, telefon faturanızda beklenmedik görüşmeler çıkmasına neden olabilir. Bu işlev, uygulamanın acil numaralara çağrı yapmasına izin vermez.

    SMS MESAJLARI GÖNDER
    Uygulamaya, SMS mesajları gönderme izni verir. Kötü amaçlı uygulamalar, onayınızı almadan mesaj göndererek size maliyet çıkarabilir.

    SMS AL
    Uygulamaya, SMS mesajları alıp işleme izni verir. Kötü amaçlı uygulamalar mesajlarınızı izleyebilir veya bunları size göstermeden silebilir.

    TELEFON DURUMUNU VE KIMLIĞINI OKU
    Uygulamaya, cihazın telefon özelliklerine erişmesine izin verir. Bu izne sahip bir uygulama telefonun telefon numarasını, bu telefonun seri numarasını, o anda bir çağrı sürmekte olup olmadığını, çağrının bağlanmış olduğu numarayı ve benzeri bilgileri belirleyebilir.

    Uygulamanın istediği diğer izinleri, uygulamanın yapmayı planladığı işler için ihtiyaç duyabileceğini düşündüğüm için, yazmadım.

    2. Bir ikinci nokta, Piranha Android uygulamasının performanslı çalışabilmesi için telefonun özellikleri en düşük ne olmalıdır? Her telefonda verimli çalıştırılabilir mi?

    3. Uygulama içerisinde bir üyelik mantığı mı mevcut? Satın alınan haritalar ve trafik desteği ile telefon arasındaki ilişkilendirme ne şekilde gerçekleştiriliyor?

    4. Haritalar ne derece güncel oluyor? Mesela bir il/ilçe merkezinde yapılan bir yol düzenlemesi ne kadar süre içerisinde haritalara yansır?

    5. Uygulamada harita güncelleme elle mi tetikleniyor yoksa harita güncellemesi çıktığında uygulama bize bunu bildiriyor mu?

    6. Trafik yoğunluk bilgisi ne kadar detaya inebiliyor, hangi/ne tip yollarda mevcut? Bunun detayını satın almadan önce nereden görebiliriz?

    Şimdilik ilk aklıma gelen sorular bunlar, yalnız uygulamanızda kullanıcıdan talep ettiğiniz izinleri seçerken biraz dikkat etmeniz gerekli, şüphe uyandıran izinler uygulamaya olan güveni sarsabilir.

    Şimdiden teşekkürler.

    Merhaba;
    TELEFON NUMARALARINA DOĞRUDAN ÇAĞRI YAP : Dilediğiniz takdirde POI'lerdeki ve Google arama veya Foursquare'deki kayıtlı olan telefonlara arama yapmanıza izin verirr
    SMS MESAJLARI GÖNDER: Dilediğiniz takdirde SMS veya mail yolu ile lokasyon paylaşabilirsiniz
    SMS AL : Henuz olmayan ancak ileride hayata gececek olan size SMS ile bildirilen lokasyona navigasyon yapmanızı sağlar
    TELEFON DURUMUNU VE KIMLIĞINI OKU:Yazılımın lisanslanması telefonunuzdaki seri ve IMEI numraları üzerine yapılır.Telefonun IMEI ve diğer bilgilerine lisans eşleştirmesi için zorunludur.Numranızı ve kımınle gorustugunuzu belırleyemez.

    Açıklamaların sonlarındaki "Kötü amaçlı uygulamalar" veya "O anda bir çağrı sürmekte olup olmadığını, çağrının bağlanmış olduğu numarayı ve benzeri bilgileri belirleyebilir" tarzındaki uyarılar hem kullanıcıları uyarmak hemde sahte programlardan korumak içindir. Bu bahsettiğniz uygulamalarda siz dilerseniz kullanılabilir.

    2)İçinde GPS alıcısı olan ve Androidli tüm telefonlarda çalışır.

    3)IMEI ve cihazınızın seri numarası ile zaten bir veritabanına kayıt olmuş oluyorsunuz , cihazınız ile ilişkilendirmeyi yine bu seri ve IMEI numaraları üzerinden yapıyoruz.

    4)Bu uygulamada Navteq harita kullanılmaktadır. suan indireceğiniz versyon 2011-Q3 Haritasıdır buda en güncel versyondur.
    Navteq şuanda yılda 4 güncelleme veriyor ancak bunu azaltıp çoğaltmak ve gerek duygdugunda yapmak yine Navteq firmasının insiyatifindedir. Bahsettiğiniz güncellemelerin haritalara yansıması ne kadar surer açıkcası bir bilgim yok Navteq'ten konu ile ilgili yardım isteyebiliriz ancak Navigasyon ve harita sektorü var oldugu sürece bu guncellemeler olacaktır. Navteq'e ait mapreporter.com adresi bu işin daha hızlı yapılması içindir buradada kullanıcıların desteği gereklidir. Karsılastıgınız hataları mapreporter.com adresinden bildiriseniz düzeltmeler daha hızlı yapılabilir.

    5)Size Güncelleme bilgisi geliyor.

    6)Piranha .com.tr Adresinden İstanbul ve Ankara için görebilirsiniz 2012-Q1'de kapsam 2 katından fazla olacaktır. Şuanda anayollar ve kısıtlı sayıdaki ara yollar mevcuttur.
    Uyarınız için teşekkürler

    Saygılar




    Bu izinler konusunda "SMS MESAJLARI GÖNDER" ve "SMS AL" izinlerinin isteğe bağlı olması iyi olurdu, kullanmak istemediğim bir özellik için programı içim rahat etmeden kurmam mümkün değil. SMS'ler herkes için farklı önem barındırır, kafasına göre bu izni isteyen hiçbir uygulamayı kurmam mesela kolay kolay. Sizin uygulamanız için de seçime bağlı olsaydı, yani kurarken bu izinleri istemeyen bir sürümü olsaydı uygulamanın güzel olurdu.

    "TELEFON NUMARALARINA DOĞRUDAN ÇAĞRI YAP" izni olmadan da bir program içerisinde bir telefon numarası arama tetiklenebilir ama telefonun kendi arama uygulaması aracılığıyla (yapılmak istenen eylem de bu anladığım). Bu izin uygulamaya kullanıcının müdahalesi olmadan telefon numaraları arama izni verir, sistemin arama uygulamasını kullanmadan yani, yapmak istenen iş ile istenen izin uyuşmuyor burada. Bu izinde düzenlemeye gidilmesi iyi olur.

    "TELEFON DURUMUNU VE KIMLIĞINI OKU" izni imei bilgisine ulaşmak için gerekli olduğu ve lisanslamanın buna göre yapıldığı için bu izini istemesi normal o zaman.

    Bunlara ek olarak bir sorum daha olacak, ileride telefon değişikliği yaptığımda lisansımı yeni telefona aktarma şansım olur mu yoksa yeni telefonda harita ve hizmetleri tekrardan satın almam mı gerekir?

    Sayın meryaa,

    Telefon değişikliğinde Piranha olarak 3 ayrı cihaz değişimine kadar destek veriyoruz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SesliveSohbet

    Sayın Piranha çok güzel bilgiler sunmuşsunuz teşekkür ederim...

    Sayın seslivesohbet,

    İlgi ve alaknız için biz teşekkür ederiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ercan_wrc

    Rıdvan Bey Merhaba ;

    3 gün önce piranha evoque navigasyonu aldım. cihazı bugün güncelleyip test ettim gayet güzel götürüyor. tabelalar olmasıda gayet güzel. fakat gördüğüm birkaç sıkıntıyı sormak istiyorum.

    1) Cihaz kapalı iken kontak açınca cihaz açıldı sonra gps seçtim harita geldi kontağı çevirince 10sn sayıp kapanıyor. buraya kadar sorun yok. sonrasında tekrar kontak çevirip elektrik verince cihazın yine açılması gerekmiyor mu? ayrıca cihaz bu sırada anladığım kadarıyla beklemeye alıyor bende açma tuşuna basılı tutup cihazı açıyorum fakat ekran geliyor ama öyle donup kalıyor yeninden kapatıp açmam gerekiyor.

    2)Cihazın bluetooth menüsünde otomatik bağlanması aktif fakat her açıp kapattığımda ( cihazı yada telefonu ) yeniden bluetooth menüsüne girmem gerekiyor.
    mesela telefonumda bt açık cihazıda açıyorum bt kapalı geliyor, illaki Bt menüsüne girmem gerekiyor. cihazları eşleştirdim telefonum nokia 5800 telefonda yetkili olarak atadım.

    3)Harita güncelleme yapınca Radar kameraları göstermeyide güncelliyor mu acaba? ben piranha.com sayfasından ürünün destek bölümünden indirdim
    orada MobileNavigator/content/speedcam kalsorune kopyalayın diyor fakat ben mobilenavigator klasörünü bulamadım cihazın hafızasndaki content/speedcam içine speedcam3.1.kml uzantılı dosyayı kopyaladım. klasör içinde ise speedcamUpdate adında başka bir klasör vardı. ayarlar bölümünden yaklaşınca sesli uyar seçeneğinide seçtim fakat ankara mamak yolundaki 3 kamera sisteminide göstermedi.

    yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

    Sayın ercan_wrc,

    Öncelikle NNG\SYS.txt dosyasının içeriğini aşagıdaki gibi yazıp kaydediniz.

    [device]
    type="evoque"

    [project]
    name="piranha"

    [interface]
    shutdown_time="0"

    Bu işlemden sonra cihazınızı genel olarak karşılaştığınız sorunları test ediniz.

    Speedcam dosyaları naviextras üzerinden şu anlık güncellenmiyor. Yeni güncellemeler yayınlandıkça sitemiz üzerinden dosya olarak yayınlanmakta.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: winnerS

    İyi günler sayın yetkili :)

    Elimde piranha 4.3" evoque gps cihazım var, içerisindeki MobileNavigator klasörü bi şekilde silindi :(
    Site üzerindeki adımları uygulayarak update yapıyorum fakat o klasör bir türlü cihaza gelmiyor ve uygulama adımlarındaki gibi yes no diye sormuyor...

    Sayın winnerS,

    Yedekleme işlemi yapmamışsınız sanırım, bu tür bir durumda cihazı teknik servisimize göndermeniz gerekmektedir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Piranha Destek

    quote:

    Orijinalden alıntı: alper_kizil

    iyi günler; bende bir tane piranha patfinder cihazımı bilgisayara bağlamama rağmen bir türlü bilgisayar görmüyor, bu konuda ne yapabilirim, naviextrass programının enson sürümünü indirdim fakat bir türlü cihaza bağlantı yapılamadı şeklinde mesaj veriyor, bir başka cihaz bağladım onu hemen görüverdi.

    Yardımlarınızı bekyiorum.


    Merhaba
    Cihazınızdaki yüklü olan harita hangisidir ve satın alma tarihiniz nedir?
    Saygılar

    öncelikle cevapladığınız için teşekkür ederim. üzerindeki yüklü olan harita 2008 yılına ait çünkü ilk fabrika ayarlarına dönderdim, satın alma tarihini bilmiyorum çünkü bunu bir doktor arkadaş hediye etti.

    farklı usblere ve farklı kablolarla takmama rağmen bir türlü usb den piranha patfinderi gördüremedim.




  • Sayın yetkili Hyundai Accent Era 2008 model aracımın direksiyon kumandasına Piranha Encore uyumlu mudur? uyumlu ise satın alacağım.
    2. soru kia ceed 2011 aracın direksiyon kumandası na da uyumlu mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Piranha Destek

    quote:

    Orijinalden alıntı: ercan_wrc

    Rıdvan Bey Merhaba ;

    3 gün önce piranha evoque navigasyonu aldım. cihazı bugün güncelleyip test ettim gayet güzel götürüyor. tabelalar olmasıda gayet güzel. fakat gördüğüm birkaç sıkıntıyı sormak istiyorum.

    1) Cihaz kapalı iken kontak açınca cihaz açıldı sonra gps seçtim harita geldi kontağı çevirince 10sn sayıp kapanıyor. buraya kadar sorun yok. sonrasında tekrar kontak çevirip elektrik verince cihazın yine açılması gerekmiyor mu? ayrıca cihaz bu sırada anladığım kadarıyla beklemeye alıyor bende açma tuşuna basılı tutup cihazı açıyorum fakat ekran geliyor ama öyle donup kalıyor yeninden kapatıp açmam gerekiyor.

    2)Cihazın bluetooth menüsünde otomatik bağlanması aktif fakat her açıp kapattığımda ( cihazı yada telefonu ) yeniden bluetooth menüsüne girmem gerekiyor.
    mesela telefonumda bt açık cihazıda açıyorum bt kapalı geliyor, illaki Bt menüsüne girmem gerekiyor. cihazları eşleştirdim telefonum nokia 5800 telefonda yetkili olarak atadım.

    3)Harita güncelleme yapınca Radar kameraları göstermeyide güncelliyor mu acaba? ben piranha.com sayfasından ürünün destek bölümünden indirdim
    orada MobileNavigator/content/speedcam kalsorune kopyalayın diyor fakat ben mobilenavigator klasörünü bulamadım cihazın hafızasndaki content/speedcam içine speedcam3.1.kml uzantılı dosyayı kopyaladım. klasör içinde ise speedcamUpdate adında başka bir klasör vardı. ayarlar bölümünden yaklaşınca sesli uyar seçeneğinide seçtim fakat ankara mamak yolundaki 3 kamera sisteminide göstermedi.

    yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

    Sayın ercan_wrc,

    Öncelikle NNG\SYS.txt dosyasının içeriğini aşagıdaki gibi yazıp kaydediniz.

    [device]
    type="evoque"

    [project]
    name="piranha"

    [interface]
    shutdown_time="0"

    Bu işlemden sonra cihazınızı genel olarak karşılaştığınız sorunları test ediniz.

    Speedcam dosyaları naviextras üzerinden şu anlık güncellenmiyor. Yeni güncellemeler yayınlandıkça sitemiz üzerinden dosya olarak yayınlanmakta.

    Merhaba ;

    Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.

    fakat tahmin ettiğim gibi verdiğiniz kod sadece elektrik kesildiğinde ( kontak kapatıldığında ) kapanmasını önlüyor kii bu var olan özelliği iptal etmek demek ve benim için daha kullanışsız.
    cihazın uyku moduna geçmesi mantıklı fakat tekrar elektrik gelince cihaz açılmıyor.el ile power tuşuna basıp açtığımda ise donup kalıyor. bu yazılımsal bir hata.



    diğer bir sorun ise;

    cihazı yeniden 2 farklı telefonlar test ettim ( piranha destek sayfasından gelen cevapta arkadaki tuştan reset atın demişti. resette attım.)

    bir nokia 5800 bir samsun e2550 telefon ile navigasyonu eşleştirdim ve her ikisinde de yetkili olarak onaysız işlem yapmasını kabul ettim.
    nokia telefonu bağladım sonra navigasyon cihazından uzakaştım bağlantı kesildi tekrar yaklaştım bağlanmadı bekledim 3dk kadar bağlanmadı.
    sonra navigasyon cihazından eşleşmiş cihazım olan nokiayı kaldırdım ve samsun telefon ile aynı işlemi yaptım aynı şekilde onda da bağanmadı...
    yani navigasyon cihazı tarama ve bağlanma işlemini yapmıyor sadece manuel yapıyor. ayrıca navigasyonu her açtığımda mecburen bluetooth menüsüne girip telefonumu seçip bağlan demem gerekiyor. bluetooth menüsüne girmeden B işareti çarpı olarak yani pasif olarka görünüyor. sadece Bluetooth menüsüne girsemde yine otomatik bağlanma yapmıyor aynı cihazdan uzaklaşıp geri geldiğimde bağlanmadığı gibi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alper_kizil

    quote:

    Orijinalden alıntı: Piranha Destek

    quote:

    Orijinalden alıntı: alper_kizil

    iyi günler; bende bir tane piranha patfinder cihazımı bilgisayara bağlamama rağmen bir türlü bilgisayar görmüyor, bu konuda ne yapabilirim, naviextrass programının enson sürümünü indirdim fakat bir türlü cihaza bağlantı yapılamadı şeklinde mesaj veriyor, bir başka cihaz bağladım onu hemen görüverdi.

    Yardımlarınızı bekyiorum.


    Merhaba
    Cihazınızdaki yüklü olan harita hangisidir ve satın alma tarihiniz nedir?
    Saygılar

    öncelikle cevapladığınız için teşekkür ederim. üzerindeki yüklü olan harita 2008 yılına ait çünkü ilk fabrika ayarlarına dönderdim, satın alma tarihini bilmiyorum çünkü bunu bir doktor arkadaş hediye etti.

    farklı usblere ve farklı kablolarla takmama rağmen bir türlü usb den piranha patfinderi gördüremedim.

    Sayın alper bey,

    Cihazınız eski versiyon bir cihaz olduğundan xp kullanıyorsnız aktif sync programı, windows 7 veya vista kullanıyorsanız windows mobil aygıt merkezi programı aracılığıyla cihazın içeriğine baglanabilirsiniz. Usb yıgın depolama olarak seçim yapılmadığından toolbox programını görmez. Konuyla ilgili cihazı teknik servisimize getirmeniz veya göndermeniz gerekmektedir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ercan_wrc

    quote:

    Orijinalden alıntı: Piranha Destek

    quote:

    Orijinalden alıntı: ercan_wrc

    Rıdvan Bey Merhaba ;

    3 gün önce piranha evoque navigasyonu aldım. cihazı bugün güncelleyip test ettim gayet güzel götürüyor. tabelalar olmasıda gayet güzel. fakat gördüğüm birkaç sıkıntıyı sormak istiyorum.

    1) Cihaz kapalı iken kontak açınca cihaz açıldı sonra gps seçtim harita geldi kontağı çevirince 10sn sayıp kapanıyor. buraya kadar sorun yok. sonrasında tekrar kontak çevirip elektrik verince cihazın yine açılması gerekmiyor mu? ayrıca cihaz bu sırada anladığım kadarıyla beklemeye alıyor bende açma tuşuna basılı tutup cihazı açıyorum fakat ekran geliyor ama öyle donup kalıyor yeninden kapatıp açmam gerekiyor.

    2)Cihazın bluetooth menüsünde otomatik bağlanması aktif fakat her açıp kapattığımda ( cihazı yada telefonu ) yeniden bluetooth menüsüne girmem gerekiyor.
    mesela telefonumda bt açık cihazıda açıyorum bt kapalı geliyor, illaki Bt menüsüne girmem gerekiyor. cihazları eşleştirdim telefonum nokia 5800 telefonda yetkili olarak atadım.

    3)Harita güncelleme yapınca Radar kameraları göstermeyide güncelliyor mu acaba? ben piranha.com sayfasından ürünün destek bölümünden indirdim
    orada MobileNavigator/content/speedcam kalsorune kopyalayın diyor fakat ben mobilenavigator klasörünü bulamadım cihazın hafızasndaki content/speedcam içine speedcam3.1.kml uzantılı dosyayı kopyaladım. klasör içinde ise speedcamUpdate adında başka bir klasör vardı. ayarlar bölümünden yaklaşınca sesli uyar seçeneğinide seçtim fakat ankara mamak yolundaki 3 kamera sisteminide göstermedi.

    yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

    Sayın ercan_wrc,

    Öncelikle NNG\SYS.txt dosyasının içeriğini aşagıdaki gibi yazıp kaydediniz.

    [device]
    type="evoque"

    [project]
    name="piranha"

    [interface]
    shutdown_time="0"

    Bu işlemden sonra cihazınızı genel olarak karşılaştığınız sorunları test ediniz.

    Speedcam dosyaları naviextras üzerinden şu anlık güncellenmiyor. Yeni güncellemeler yayınlandıkça sitemiz üzerinden dosya olarak yayınlanmakta.

    Merhaba ;

    Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.

    fakat tahmin ettiğim gibi verdiğiniz kod sadece elektrik kesildiğinde ( kontak kapatıldığında ) kapanmasını önlüyor kii bu var olan özelliği iptal etmek demek ve benim için daha kullanışsız.
    cihazın uyku moduna geçmesi mantıklı fakat tekrar elektrik gelince cihaz açılmıyor.el ile power tuşuna basıp açtığımda ise donup kalıyor. bu yazılımsal bir hata.



    diğer bir sorun ise;

    cihazı yeniden 2 farklı telefonlar test ettim ( piranha destek sayfasından gelen cevapta arkadaki tuştan reset atın demişti. resette attım.)

    bir nokia 5800 bir samsun e2550 telefon ile navigasyonu eşleştirdim ve her ikisinde de yetkili olarak onaysız işlem yapmasını kabul ettim.
    nokia telefonu bağladım sonra navigasyon cihazından uzakaştım bağlantı kesildi tekrar yaklaştım bağlanmadı bekledim 3dk kadar bağlanmadı.
    sonra navigasyon cihazından eşleşmiş cihazım olan nokiayı kaldırdım ve samsun telefon ile aynı işlemi yaptım aynı şekilde onda da bağanmadı...
    yani navigasyon cihazı tarama ve bağlanma işlemini yapmıyor sadece manuel yapıyor. ayrıca navigasyonu her açtığımda mecburen bluetooth menüsüne girip telefonumu seçip bağlan demem gerekiyor. bluetooth menüsüne girmeden B işareti çarpı olarak yani pasif olarka görünüyor. sadece Bluetooth menüsüne girsemde yine otomatik bağlanma yapmıyor aynı cihazdan uzaklaşıp geri geldiğimde bağlanmadığı gibi.



    Sayın ercan bey,

    http://www.piranha.com.tr/category.php?category_id=39#page_4 buradan destek bölümüne girip yüklemeler bölümünde yer alan cihaza ait yazılımı yükleyip deneyiniz. Olumsuz sonuç alırsanız lütfen sorunları bire bir arıza bildirim formuna doldurarak cihazı teknik servisimize gönderiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: huckarby

    Sayın yetkili Hyundai Accent Era 2008 model aracımın direksiyon kumandasına Piranha Encore uyumlu mudur? uyumlu ise satın alacağım.
    2. soru kia ceed 2011 aracın direksiyon kumandası na da uyumlu mu?

    Sayın huckarby,

    Piranha Encore modeli cihazımız kia ceed 2011 araca uyumlu değildir. Accent Era da ise servisinde montajı yaparak uyumlu halae getirebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Piranha Destek

    quote:

    Orijinalden alıntı: vhkm

    quote:

    Orijinalden alıntı: Piranha Destek

    quote:

    Orijinalden alıntı: vhkm

    elimde prinha infiniti 5 inç navigasyon aleti var a101 satışa sundugu zaman almıstım.. güncelleme yapmak istiyorum ama bir türlü pc baglantısı yapamıyorum.
    usb ile baglantı yaptıgımda şarj oluyor ama otomatık aleti görmüyor..eşitleme merkezi ile navigasyonun içine girebiliyorum ama bir türlü Naviextras Toolbox. ile baglantı kuramadım..
    en son sürüm Naviextras Toolbox indirdim sistemim win7_32 bit..
    bu konuda nerde hata yapıyorum ,yardımcı olabilecek bir arkadaş varmı acaba?
    teşekkürler


    Merhaba
    Menude ayarlar-USB- Bölümünden yıgın depolama aygıtı secenegınız secınız bu işlemden sonra cihazını toolbox programına baglanacaktır
    Saygılar

    merhaba.. inanın tüm olasılıkları denedim.. bir türlü baglantı kurmuyor..
    yıgın deposu olarakta dıger seceneklede.. navigasyon pc baglı iken pc kapatıp acmak ,farklı usb slotlarına takmak vs.. zaten kablo sorunu olsa aletın sarj olmaması ve pc eşitleme merkezi ile navigasyon içini göremem gerekiyor.. win xp sistemde de denemem ragmen sonuç alamadım...acaba servisemi yollamam gerekiyor? teşekkürler

    Sayın vhkm,

    Cihazınızın usb port girişinde sorun olabilir, cihazı teknik se4rvisimize göndermeniz gereklidir.


    Aynı problem bende de var. İşyerinde bulunan bilgisayarımda winxp yüklü oradaki bilgisayarımda navigasyon cihazına bağlanabildim. İçindeki dosyalara ulaşabildim, bir kaç dosya attım navigasyon cihazının içine fakat WIN7 yüklü bilgisayarda bir türlü bağlanamadım. Yardımcı olur musunuz?



    Bu gün işyerindeki bilgisayara taktığımda cihazı bağlanmadı. Sanırım usb girişinde bir sorun var...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reelnumber -- 23 Kasım 2011; 13:30:24 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Piranha Destek

    Sayın ercan bey,

    http://www.piranha.com.tr/category.php?category_id=39#page_4 buradan destek bölümüne girip yüklemeler bölümünde yer alan cihaza ait yazılımı yükleyip deneyiniz. Olumsuz sonuç alırsanız lütfen sorunları bire bir arıza bildirim formuna doldurarak cihazı teknik servisimize gönderiniz.


    Hocam merhaba ;

    Sizin söylediğiniz gibi destek bölümünden cihazın yazılımını indirdim. içinden çıkan text dosyada yazdığı gibi hafıza kartına dosyaları attım ve cihaza reset attım "Read" "Write" Update kısımlarını mavi ekranda sorunsuz geçiyor ve "ok" veriyor. sonra Piranha logosu çıkıyor. sonra cihaz uyarı veriyor.

    "Not found Application! Please install it from SD/MMC" yazıyor ve OK diyincede windows CE ekranına düşüyor.
    Cihazın masaüstüne GPSin kısa yolu mevcut ama tıklayınca reset atıp yenşden açılıyor.

    elimde eski NNG,device,GPSPARA0,1,2,3,SHELL dosyaları mevcut. bu dosyaları hangi klasörlere kopyalamalıyım ki cihaz tekrar eskisi gibi kendi menüsünden açılsın?

    2 farklı hafıza kartı ile de denedim ikisinde de aynı hatayı verdi. yükleme dosyasını SD kartta bulamadım diyor. neden böyle uyarı verdi anlamadım. yardımcı olursanız sevirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan_wrc -- 23 Kasım 2011; 8:45:01 >




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.