Şimdi Ara

bu bilgisayara takılı usb aygıtlarından birisi çalışmadığından windows aygıtı tanıyamıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
109.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhabalar.yardımlarınızı beklediğim bir sorunum var.ben de datron adsl modem var .ben bu modemi ethernetten pc ye bağladığımda bir sorun yok .yalnız usb den pc ye bağladığımda "bu bilgisayara takılı usb aygıtlarından birisi çalışmadığından windows aygıtı tanıyamıyor." böyle bir hata alıyorum ve aygıtı kullanamıyorum.modemin sürücüsününü de yükledim.benim pc nin usb i de bozuk olamaz cünkü aynı porttan yazıcı ve flash bellek falan kullanıyorum .ve son olarak aynı modemi benim dizüstü pc me usb den bağlayabiliyorum onda da hiç bir sorun olmuyor.yalnız işte masa üstü pc de böyle bir uyarı alıyorum.bu konuda yardımcı olacak arkadaşların yardımlarını bekliyorum.şimdiden teşekkürler....



  • aynı uyarıyı ben usb mouse bağlayınca alıyorum. 2dakika çalıştıktan sonra usb aygıtı tanınamıyor diyor ve çalışmıyor
  • usb 2.0 driverde sorun olabilir bord driverini tekrar yükle
  • ŞİMDİK ŞÖYLE OLUYOR.
    1)İLGİLİ CİHAZI KASANIN ÖNDEKİ USB LEREMİ BAĞLIYOSUNUZ
    2)EĞER ÖYLEYSE KASANIN İÇİNDEN YANLIŞ TAKILMIŞ DEMEKTİR.
    3)BİOSDA USB HİGHSPEED FULLSPEED DİYE İKİ SEÇEMNEK VAR
    BUNUN HİGHSPEED DE OLMASI GEREKİR
    4)SİSTEM XP İSE ENAZ SP1 YÜKLENMELİ VE USB 2.0 DRİVERİ
    YÜKLÜĞ OLMASI GEREKİR.SP2 VARSA OTO. TANIR
  • şimdi sevgili arkadaşım ilk önce ilgilendiğin için sağol .
    1.port bilgisayarın önündeki port değil gerci önündeki portalrıda bağladım kaldıki arkadaki portlarda da denedim.aynı yerden yazıcı ve bellek kullandığımı söylemiştim.
    2.notebook da sp2 yüklü ve gerekli driverlarıda yüklü.notebook ta güzel calışıyordu yalnız son günlerde onda da sorun oluşmaya başladı.
    son olarak masaüstü pc sp ler yüklü değil belki orda dediğin olabilir ancak onda da gerekli driverler yüklü.
  • gerçekten hiç bir şey anlayamıyorum. sorunun nerde olduğunu bulmak sorunu çözmekden daha zor.
  • Arkadaşlar bilmiyorum benim sorunumda aynı mı ama bendede datron modem var bilgisayarım da toshiba notebook ne usbden ne de ethernetten adslye bağlanamıyorum yani modemi tanımıyor sp2 yüklesem sorunu çözermi bir yardım lütfen sağolun
  • yokmu bi yardım edecek arkadaş zor durumdayım 2 ay adsl bağlanacak diye bekledim şimdide bu sorun var nasıl olacak bilmiyorum
  • vince arkadaşım ethernetten de bağlanamadığına göre sende ayrı bir sorun olması muhtemel.çünkü ben ethernetten bağlayabiliyorum.gerçi bu datron modemlerinde kalite bir şey olmadığını da biliyorum.belki senin ayarlarında bir sorun vardır.onlara bir bak.
  • başka fikri olan böyle bir sorunla karşılaşan yokmu arkadaşlar bir zahmet fikirlerinizi paylaşın acil..
  • ya neden sorun yapıyorsun ki bağlan etherneten olsun bitsin ya da modemi değiş
  • Alyesemek arkadaşım yalnız bende şöyle bi sorun var bağlantı kuruldu diye gösteriyor saniyeler ilerlemeye başlıyor fakat hiçbir internet sayfası açmıyor acaba bi bilgisayarcı çağırıp baktırsammı
    Bir de kablonet hakkında bilgin varmı ondada modem gerekiyormu üstelik sınırsızmış bazı arkadaşlar daha iyi olduğunu söylüyor ne dersin
  • ya arkadaşın teki neden soruyorsun demiş ona acıklık getireyim bari.birincisi madem yardımcı olmıyacaksın laf olsun diye mesaj yazma ethernetten bağlandığımı söylemiştim,ikincisi modemi değiştirmeden bu soruna çözüm arıyorum zaten ve son olarak ta usb den bağlanma amacım bağlantıyı başka birisiyle paylaşıcam ben usb den onu da ethernetten bağlıcam .umarım anlatabilmişimdir. ya hayır konuşun yada susun..
  • sevgili arkadaşım. modeminin usb çıkışı bozulmuş. bu aşamadan sonra usbyi kullanman gerekiyorsa modemini değiştirmen gerekiyor. bende Jaht marka bir bluetooth var. o da senin söylediğin sorunun aynısını yaratıyor. bir süre çalışıyor, sonra "usb aygıtı tanınmadı" hatası veriyor. bunun üzerine yeni bir bluetooth aldım ve onda sorun yok.

    sonuç olarak, bilgisayarlarındaki usb portlarınızda bir sorun yok. sorun usb aygıtında. yani adsl modeminin usb çıkışında. yapmanız gereken ya sadece ethernet'i kullanacaksın, ya da yeni bir adsl modem alacakısn.
  • sevgili salpyilmaz arkadaşım teşekkür ediyorum ilgilendiğin için ben de senin gibi düşünüyorum.yalnız benim kafama takılan modem notebook ta sağlam calışıyor du ve sonraları senin dediğin gibi biraz calıştıktan sonra senin dediğin gibi aynı hatayı veriyor.zaten masaüstü pc de usb den hiç calıştıramadım.ama sorun büyük ihtimalle senin dediğin gibi olsak gerek.tekrar teşekkür..
  • arkadaşlar bende asus m6wr var creatıve marka webcam aldım fakat usb aygıtı tanınmadı hatası verıyo sp2 var diğer marka laptoplarda hepsınde cıhaz calıstı en sonunda bıostan usb 2.0 ları kapatıp 1.1 den denedık oldu fakat nıye 2 den calısmıyo anlamadım yardımcı olun bana lütfen
  • arkadaslar bende de ayni sorundan bir adet mevcut..

    genellikle sc card entegreli olan usb lerde olmak üzere, tam da bir standardı olmamakla beraber BENİM DE BİLGİSAYARIM, USB AYGITI TANINMADI diye hata çıkarıyor.. bilgisayara yeni format attım ama daha evvelden de böyle bir sorun zaten vardı.. bununla alakası vardır belki, bilginiz olması açısından; usb.imle alakalı diğer bir sorun da; tüm usb leri taktıgımda "bu aygıt daha hızlı calısabilir 2.0" falan diyor.. yani yukarıdaki highspeed le alakalı bir sorun olabilir, tanınmaması da acaba ondan mıdır diyorum..

    ama format attım düzelmedi ben napıcam da bunu düzelticem... camdan aşağı mı atiyim
  • bende da olyor bazen ama yinede çalışyor
  • Arkadaşlar bende usb gamepad aldım çok iyi çalışıordu arkadaşıma götürdüm ondada çalıştı arkadaşımda gamepadı çıkarıp tekrar taktım `bu bilgisayara takılı usb aygıtlarından birisi çalışmadığından windows aygıtı tanıyamıyor.`dedi evde taktım yine aynı şeyi dedi.Başka bir şeyi usb ye taktım yine aynı şey lütfen yardım edin.
  • Arkadaşlar bu tür olaylarda genellikle usb destekleyici sürümü ve kablolar çok önemlidir. Bilgisayardaki usb'leriniz 2.0 ve ona bağladığınız cihazınızın usb'si 2.0 destekli ise burada kullanmanız gereken Usb kablo 2.0 olmalıdır. Kalkıp siz 1.1 destekli kablo takarsanız genellikle " bu bilgisayara takılı usb aygıtlarından birisi çalışmadığından windows aygıtı tanıyamıyor " hatasını alırsınız. Bu hatayı almadan kurulumu başarırsanız bir çok arkadaşın burada yazmış olduğu bir süre sonra aygıt çalışmıyor hatasını alırsınız. Çünkü aygıt kararlı bir şekilde çalışmıyor ve devamlı kendisini devre dışı bırakıyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gabriyeli -- 12 Mayıs 2007; 23:01:50 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.