Şimdi Ara

Iphone zil sesi ve mesaj sesi yapma (resimli anlatım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
3
Favori
63.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar uzun süredir bu konuda sıkıntı çekiyordum ve dün bi şekilde hallettim sorunumu.Ve bilmeyen arkadaşlar olabileceği düşüncesiyle bu başlığı açtım umarım işinize yarar.Hemen işe başlayalım..

    Öncelikle zil sesi ile başlayalım sonra mesaj sesine geliriz.

    Zil sesi için itunes ve ifunbox programları yeterli.ikisinide isimlerinin üzerine tıklayarak indirebilirsiniz.

    Önce iphone içindeki şarkılardan istediğinizi seçip,sağ tıklayıp "Get Info" ya tıklıyoruz.

    sonra Options a gelip start ve stop yazan yerleri sırasıyla 0:00 ve 0:29 yada başlatmak istediğiniz ve bitirmek istediğiniz aralığı 30 saniyeyi geçmicek şekilde istediğiniz yerden kırpıyoruz..Ve kutucukları tikliyoruz..


     Iphone zil sesi ve mesaj sesi yapma (resimli anlatım)


    sonra yine şarkıya sağ tıklayıp "Create AAC Version" diyoruz.Ve bizim kırptığımız kısım AAC olarak kaydediliyor.yani formatı m4a oluyor.

     Iphone zil sesi ve mesaj sesi yapma (resimli anlatım)


    Gördüğünüz gibi şarkının 29 saniyelik kısmını m4a olarak oluşturuyoruz.
    Bu oluşan şarkıyı masaüstüne sürükle bırak yapıyoruz..
    Masa üstünde m4a olan uzantısını m4r yapıyoruz manuel olarak.Masaüstüne attıktan sonra itunes taki 30 sn'lik AAC versiyonu silinki müzik dinlerken orjinal şarkı bitince o da çalmasın arkasından.Ve Get Info ile star stop yaptığımız zamanları kaldırmak için kutucuklardaki tiki kaldırıyoruz yoksa ipod ile müzik dinlerken şarkının tamamı değil kısıtladığımız yer çalar.Uzantı değiştirmeyi bilmeyenler için aşagıda açıklama yapıyorum bilenler o kısmı atlasınlar..

    m4a olan uzantıyı m4r yapma:
    Windows 7 de herhangi bi kalsörü açın.Mesela bilgisayarımı açtık,sol üstte düzenle sekmesi var.oraya tıklayınca Klasör ve arama seçenekleri çıkar
    Genel,Görünüm,Ara gibi 3 seçenek var.Görünüme tıklıyoruz..karşımıza böyle bi ekran çıkıyor..

     Iphone zil sesi ve mesaj sesi yapma (resimli anlatım)


    Bilinen dosyatürleri için uzantıları gizle kutucuğundaki tik işaretini kaldırıyoruz ve tamam diyoruz.Masaüstüne attığımız m4a olan ses dosyasına sağ tıklayıp yeniden adlandır diyoruz..Ve en sonundaki m4a olan yeri m4r olarak değiştiriyoruz.

    Şimdi ifunbox ı açıyoruz.(Bu program bilgisayara kurulur ve bilgisayardan iphone içindeki dosyalara erişmeyi sağlar.).(Tabiki bu işlemler sırasında iphone bilgisayara takılı olacak-bilmeyenler için hatırlatmış olalım.)

    Karşımıza böyle bi ekran gelecek:


     Iphone zil sesi ve mesaj sesi yapma (resimli anlatım)


    Buradan Ringtones e çift tıklayıp direk zil sesi klaösrüne erişiyoruz.

     Iphone zil sesi ve mesaj sesi yapma (resimli anlatım)

    m4a dan m4r yaptığımız ses dosyasını sürükle bırak yaparak zil sesini eklemiş oluyoruz..

    illa itunes ile kesip biçmek zorunda değilsiniz.Başka bi yerden aldığınız m4r dosyalarınıda direk kullanabilirsiniz.

    Gelelim mesaj sesi yapmaya..

    Öncelikle hala çözemediğim bi sorun var,mesaj sesi mesaja bakınca dahi çalmaya devam ediyor.Sesi biraz kısılıyor mesajı okuyunca ama tam manasıyla kapanmıyor.bu şekilde kullanırım diyosanız aşağıdaki işlemlşeri uygulayabilirsiniz.

    Bu işem için ekstradan bir converter a ihtiyaç var.Ben aşağıda adını yazdığımı kullanıyorum,siz "mp3 to caf" çevirimini yapan herhangi bi converter kullanabilirsiniz.

    benim kullandığım Audio Music Batch Converter.İsme tıklayıp indirme linkine ulaşabilirsiniz.

    gelelim nasıl kullanıldığına..

    Programı çalışıtıralım.mesaj sesi olmasını istediğiniz müziği (uzunluğu maks 30 sn olacak yine,bunu itune ile yukarıda anlattığım yöntemle yapabilirsiniz tek fark m4a ile oluşan dosyayı direk buraya sürükle bırak yapıyosunuz) sürükle bırak yöntemi ile programa atıyoruz

    sonra destination format a tıklayıp caf olarak seçiyoruz..

    ve convert e tıklayıp selected item diyerek seçtiğimiz dosyayı caf formatına dönüştürüyoruz.dönüşen ses dosyası orjinal dosyayla aynı klasördedir.

     Iphone zil sesi ve mesaj sesi yapma (resimli anlatım)

    Sonra ifunbox ı açıp

    Raw File System -->System-->Library-->Audio-->UISounds a geliyoruz sırayla.

    Açılan kalsörde sabit sesler mevcut.isterseniz bu sesler üzerinde oynama yapabilirsiniz;)

    Bizim yapmamız gerekn kullanmadığımız bi msj sesini seçmek.

    Mesela ben elektronik olarak gözüken msj sesini kullanmıyorum ve bu ses yerine istediğim şarkıyı yüklüyorum.Nasıl oluyor?..

     Iphone zil sesi ve mesaj sesi yapma (resimli anlatım)


    Elektronik diye bahsettiğim melodinin iphone içindeki adı "sms-received6.caf".Biz aynı isimle kendi ses dosyamızı oluşturup bu klasöre atarsak otomatik olarak bizim eklediğimiz ile iphone içindeki değişir ve elektronik isimli msj sesini seçince bizim istediğimiz melodi çalar.Yani adı elektronik olarak gözükür ama içi bizim istediğimiz şarkıdır..işin mantığı bu şeklide..Birde pratik olarak görsel şekilde anlatalım..

    şimdi Audio Music Batch Converter ile "bom bom pow.caf" olarak oluşturduğumuz(oluşturma işlemi resimlerini aşağıda göredebilirsiniz) ses dosyasının adını yeniden adlandır diyerek "sms-received6.caf" tırnak içindeki ses dosyası adıyla değiştiriyoruz. (aşağıdaki resimler ile sırayı takip edin..)

     Iphone zil sesi ve mesaj sesi yapma (resimli anlatım) converter içine atıyoruz  Iphone zil sesi ve mesaj sesi yapma (resimli anlatım) ve bu dosyayı elde ediyoruz  Iphone zil sesi ve mesaj sesi yapma (resimli anlatım)adını bu şekilde değiştiriyoruz  Iphone zil sesi ve mesaj sesi yapma (resimli anlatım)


    Sonra bunu Raw File System -->System-->Library-->Audio-->UISounds ile açtığımız klasörün içine sürükle bırak yapıyoruz.bu şekilde Elektronik diye gözüken ses bizim oluşturduğumuz ses oluyor.(orjinal sesi kaydetmek isterseniz dosyadaki değiştireceğimiz sms-received.caf a sağ tıklayıp copy to pc diyerek kaydedebilirsiniz)

    Umarım sorunsuz bi şekilde çalıştırırsınız..








  • gayet anlaşılır ve sade olmuş yazınız.. teşekkürler
  • Rica ederim umarım faydalı olur herkese
  • umarım bu paylaşım "daha önce anlatıldı" ya takılmaz çünkü sade ve güzel anlatmışsınız, güzel paylaşım
  • Bildigimiz bir Calisma ama basarili, tebrik ederim.
  • ellerine sağlık
  • Arkadaşlar jb gerekli değil mi bu uygulama için ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gs_KuRTuLuS

    Arkadaşlar jb gerekli değil mi bu uygulama için ?

    Evet jb gerekli.
  • Ben audiko.net i kullaniyorum zil sesi icin gayet pratik :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JasonNewsted

    Ben audiko.net i kullaniyorum zil sesi icin gayet pratik :)

    Yalniz ben audiko.net ile yaptigimda itunes guncelleyince sorun cikiyodu.belki isletimimle alakali bi sorundur.ama bu yontemle direk zil sesi klasotune atiyor.itunes ile guncelleme yapmaya gerek kalmiyor.tabi digeride alternatif:)
  • Valla bende bir sorun olusmadi :))
  • Güzel anlatım olmuş teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: edie

    Güzel anlatım olmuş teşekkürler

    Rica ederim..
  • teşekkürler iyi bir anlatım olmuş..
  • ya iyi güzel anlatmışsın da bende şöyle bi sorun var bu aac dönüştür butonu çıkmıyor. tüm gün bununla uğraştım bakmadığım site telefon ayarı kalmadı. ona napcaz ?
  • Bu mesajda yazanları unutuyoruz çünkü yeni versiyonlarda bu olmuyor, çok kolay bir yöntem var itools 2013 programını google da aratıp kendi sayfasına girin dili ingilizce seçin ve indirip kurun , telefonunuzu bağlayın solsan media sağdan da ringtone seçin, sonra sol üstteki importa basın ve şarkıları gösterin kendisi otomatik olarak melodileri yapıp atıyor, olmama gibi bişey söz konusu değil gözünüzü açıp programdaki tuşların yerine iyi bakın.

    Şu apple ın dandik melodilerinden kurtarın telefonunuzu, her apple sahibinden carrrrrrrın diye ses duymaktan gına geldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artemisbd -- 27 Mayıs 2013; 14:43:50 >
  • tesekkürler güzel
  • arkadaşlar bir sorum olacaktı, yeni konu açmak istemedim bu konuyu uygun gördüm. diğer iphone'a indirdiğim oyunlar buna da yüklenirken aynı şey itunesten zil sesi indirince olabilir mi? yoksa ben mi yapamadım..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.