Şimdi Ara

Bunch of Heroes İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Açıklama: Dünya'yı kurtarmaya bir kez daha hazır mısınız?

    Son bahardaki oyun yağmurundan önce kendine yer edinmek isteyen küçük çaplı oyunlar da yavaş yavaş çıkmaya başladı. Daha önce Regnum serisiyle karşımıza çıkan Arjantin'li bağımsız yapımcı ekibi NGD Studios, yeni co-op oyunu Bunch of Heroes ile sessiz sakin bir çıkış gerçekleştirdi. İzometrik bakış açısıyla oynanan Bunch of Heroes'da dünya; yine, yeniden saldırı altında.
     
    Zombilerin ve uzaylıların istila ettiği dünyada 4 kahramanımızın oluşturduğu özel birlik, dünyayı bu istiladan kurtarmaya çalışıyor. Tipik oyun veya film senaryolarından birisine ev sahipliği yapan Bunch of Heroes'da, hikaye nâmına göreceğiniz tek şey bundan ibaret olabilir.
     
    Oyuna ilk giriş yaptığımızda oldukça kalitesiz bir menü yapısı bizleri karşılıyor. Menüdeki dört adet seçeneği, online oyun, offline oyun, ayarlar ve çıkış oluşturuyor. Sadece PC'ye çıkış yapmasına rağmen oyundaki işaretçilerin Xbox kontrollerine ait olması, ilk başta biraz şaşırttı. Oyundaki ayarlar bölümünde, sadece grafiksel ayarları yapabiliyorsunuz. Yani kontrol ayarlama seçeneği sizlere bırakılmamış. Müzik ise oyun içindeki menüden ayarlanıyor.


    ''



    Bunch of Heroes genel olarak 3 adet bölüm içeriyor. Bu bölümlerin her biri ise 3 adet farklı ana göreve ev sahipliği yapıyor. Bu ana görevlere girdiğimizde ise oyun içerisinde küçük görevler yapmamız isteniyor. Yani bir özet işi yapacak olursak, Bunch of Heroes'da toplamda 9 adet görev görev bulunuyor. Bu durum, multiplayer kısmında sadece co-op, single-player kısmında ise sadece campaign bölümü bulunan oyun için aşırı az seviyede.

    Bu görevlerin içerisinde ise oldukça basit mini görevler bulunuyor. Ponpon kızı koru, ponpon kızı arabaya götür, başbakanın kızını koru, içerisinde insanların olduğu arabayı zombilerden koru falan filan. Görevler bu kadar basit şeylerden ibaret olsa da, Bunch of Heroes'da bizleri eğlendiren bir nokta var. O da oyunun yapısıyla birlikte gelen oynanışdaki eğlence. Bitmek bilmeyen zombiler, her karakterin sahip olduğu özel ataklar, sizi az da olsa eğlendirmeyi başarıyor.


    ''



    Özel atak demişken açalım bu meseleyi. Oyunda dört karakterimiz var. Bunlardan birisi El Commandante isminde sigara bağımlısı, kafasında bir adet kızıl ordu şapkası bulunan yaşlı bir karakter. Bir diğeri, Jared Joe ismindeki kas yığını Amerikan arkadaş. Diğeri Captain Smith ismindeki hava güçlerinden emekli kaptanımız olurken, son karakter ise Agent Liu isminde bayan bir ajanı oluşturuyor.

    Her karakterin bir özel atağı var demiştik. Bu özel atakları kullanabilmeniz için bir şart koşulmuş. Bu noktada bizden istenen şey, bu özel atağın barını doldurmak. Öldürdüğünüz düşmanlardan çıkan parlayan yuvarlak bir cismi toplayarak bu barı rahatlıkla toplayabilirsiniz. Karakterlerin özel ataklarına gelecek olursak El Commandante, sigaralarla yaptığı bombayı düşman üstüne fırlatıyor, Jarred Joe, yere sağlam bir yumruk çakıyor, Captain Smith ise hava güçlerinden yardım istiyor. Son karakterimiz Agent Liu, bir büyücü misali düşmanlara ateş topu fırlatıyor.
     
    Bunch of Heroes'da her karakterde başlangıç olarak sınırsız mermi desteğiyle birlikte M4A1 silahı bulunuyor. M4A1'in veya ona benzer silahımızın tek dez avantajı, 10 adet mermi kapasitesinin olması. AK47, flame thrower, rocket launcher gibi silahlara ise havadan gelen yardım sandıkları aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Bu noktada karakterlerimiz, sadece iki adet silah içeriyor. Birisi M4A1 diğeri ise sandıklardan toplayacağınız silahlar.
     
    Bu durumda eklemek istediğim bir şey var. M4A1'in mermi kapasitesi normal oynanış halindeyken 10 olmasına rağmen, görev için bir kişiyi bir noktaya götürürken taşıdığımızda bu mermi kapasitesi sınırsız oluyor. Gerçekten mantık dışı...


    İncelemenin devamı için tıklayınız






  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.