Şimdi Ara

4 MEVSİM LASTİK ARAŞTIRMASI 2011

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
28.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Megane 2 için lastik araştırması yapmaya karar verdim ve 205/55/16 kar 4 mevsim yazlık 10 günlük araştırma sonucunu sizlere raporlamak istedim.

    Ben kahramanmaraşta yaşıyorum ve günlük 200 km yol yapıyorum yolum üzerinde 1650m yüksekliği olan bir geçit var ve 10 ayın sonundan itibaren 5 ay boyunca karlı bir 20 kmlik bir yol var (tipi vb. durum sıksık oluyor) ancak evimin bulunduğu kahramanmaraşta ise neredeyse hiç kar yağmıyor kış ayları sıcaklık ort. 10 derece ama işimin olduğu yerde -10 derece benden bunun üzerine evime gidip gelirken hem kış şartlarında yaz lastiklerinden çokçok daha iyi yol tutuşa sahip olan ve kuru zeminde de kış lastiklerinden çok çok daha iyi bir performansa sahip olan 4 mevsim lastiklerinden araştırmaya başladım ama sonuç HÜSRAN oldu.

    Neden 4 mevsim lastiği tercihim. (hala alamadım ama neyse) 1.Ortalama hızlarda kullanıyorum. Maximum bir şekilde aracı zorlamıyorum. Zaten yakıt fiyatları malum.
    Yazın ve kışın lastik sök tak masraflarından kurtulmak(ortalama balans + değiştirme 50 tl*2 100tl). Bir takım daha lastik almaktan kurtulmak(4*200 =800 tl). Karlı bir yolda hiç yoktan kalmamak. Zaten kar üzerinde ralli yapacak değiliz normal hızlarda güvenle gidelim yeter. 4 tekere de takılacak olması avantaj (maddi açıdan çekiş tekerliklerine kar lastiği almak yerine) Ancak sonuçlar aşağıda ne durumda olduğum :(.

    Yapılan lastik araştırmaları.

    GOODYEAR VECTOR 4 SEASON. 10 bayi arandı ankara istanbul gaziantep maraş ama ürün daha türkiyeye gelmemiş. Kasım ayında bekleniyormuş ürün bilginize. Bu lastiği geçen senede aradım yoook daha görmedim :)

    HANKOOK OPTİMO 4S 4 mevsim lastik avrupada süper satıyor TÜRKİYE ye hiç getirilmemiş. yetkili distrübütör bizzat aranmış bayiler değil bizzat firma ile görüşülmüş ama ürün hiç getirilmemiş.Ancak sitesinde ürün hakkında bir çok açıklama var ilginç bir olay.
    http://www.hankookabdulkadirozcan.com/page.php?ID=145

    HANKOOK CENTUM H720
    Bu lastik te yoooookkkk ne güzel değil mi.Buda linki buyrun.
    http://www.hankookabdulkadirozcan.com/page.php?ID=133

    Tek BULDUĞUM 4 MEVSİM LASTİK.
    Sava Adapto HP 4 mevsim ancak güvenemiyorum. Lastik goodyear yan ürünü. Arçelik altus , vestel regal hikayeleri bana iç açıcı gelmiyor.
    Bu lastik için aldığım fiyat 170 tl * 4 680 tl mantıklımı bilmiyorum. Kullanan biride yorum yapmamış aradım taradım yok.

    DÖRT MEVSİM LASTİK NEDİR. TR de satılan ve bir çok bayi tarafından 4 mevsim lastik diye müşterilere verilen tüm lastikler yaz ve ıslak zemin lastiğidir batı bölgelerinde güvenle 4 mevsim kullanılır ama iç anadolu , karadeniz , doğu anadolu ve güney doğu anadolu bölgelerinde bu lastikler kışın kar , ıslak kar, bu üzerinde hiç bir varlık göstermezler. Gerçek 4 mevsim lastikleri ise lastikler dış olulakları kuru ve ıslak zemin için tasarlanmışken en iç olukları kılcal damalarlarla kar için tasarlanmıştır ve kışın orta bölüm yere en iyi temas eden kısım olduğundan karda çekiş performansı yaz lastiğinden çok çok iyidir. Yazında bir kış lastiği gibi erimez ve dayanıklıdır.4 mevsim lastikler bir kar lastiğinden sadece %10 daha az çekişe sahiptir..( bu bilgi bir kaç sitede var ben onların yalancısıyım)

    SONUÇ

    145 liraya PETLAS W651 Snowmaster önlere takılacak gibi duruyor ne kadar güvenli olacak ? tabiki olmayacak ancak karda ilerliyecez.Ancak petlas yerli ve diğer lastikler 200 den aşağı yok ve topu topu 2 yıl sonra lastik sertlerşiyor ve ömrü kalmıyor kim nederse desin 2 yıldan fazla bir lastik beklese binilmez çünkü birde lastik almadan önce bayide bekliyor.Kafam almıyor insanlar tam yumuşak kauçuk lastiklere dünyaların parasını döküyor.Halbuki ülkemiz Norveç değil (doğu bölgelerdeki bazı iller hariç) ama inanılmaz bir lastik macerası içerisindeyiz.

    Bilenlere duyurulur bir silgi aldınız unuttunuz ve 3 yıl beklettiniz açın paketini silmeye çalışın yazıyı silmez. Size tavsiyem kış lastiklerine fazla para vermeyin ömrü 3 yıldır, 1 yıl bayide bekler 2 kış sağlıklı kullanılır en fazla yeni ürünse bayide beklemediyse 3 yıl. Bazı yerlerde 5 sene kış lastikleri iyi korunarak kullanılır diyor ben buna inanmıyorum çünkü içerisindeki maddelerin esneklikleri kayboluyor. Silgi örneğinde olduğu gibi.

    Kar lastiklerine çok para verip 2 yıl sonra unutmayın atın.Kullanmasanız bile iki kez yaz görecek ve öyle bekleyecek(30-40 arası bir sıcak görecek)
    Yeni kar lastiği alın ama UCUZ olanlardan daha iyi performans alırsınız ve lastiklerinizin dişleri hep daha iyi yere basacaktır. Unutmayın bir michelin alpini 5 senesindeki performansı 2.yılınki gibi olmayacak.

    Kar üzerinde unutmayın ki kış lastiğide taksanız aracın fren mesafesi artacaktır. Kar lastiği kullanmak yerine 1 hafta kar yağan illerde toplu taşıma ile gidip gelinip masraf engellenebilir.

    Kar lastiği konusunda yazdığım tüm yorumlar yaptığım araştırmalardan sonra oluşturduğum fikirlerimdir. Tavsilerinize her zaman açığım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgr1903 -- 23 Eylül 2011; 19:49:05 >







  • eline sağlık güzel araştırma .bende yazlıkları geçen yıl atmıştım miadını doldurmuşlardı .şuan tigar kışlıklar takılı 205/55/16 megane benimde aracım .tigar almazdım normalde aracı yenilemeyi düşünüyordum ozaman bulabildiğim en ucuz lastiği almıştım ev alınca aracı değiştirme planıda ertelenmişti.

    yılda bi kaç kez kar yağıyor .eksiye düştüğünde zaten mecbur olmadıkça yolda olmam.ama tatsız süprizde istemem.onun için 4 mevsim lastik de karar kıldım.

    mevcut aracıma vector serisinden almayı düşünüyorum.kullanan varmı acaba.

    http://goodyearbursa.com/Anasayfa/GOODYEAR/VECTOR4_SEASONS_4_MEVSIM/310:205-55-R16-91H

    uygun fiyatlı burayı buldum yarın aramayı düşünüyorum.




  • https://www.lastikal.com.tr/ &https://www.polatlastik.com/ En uygun fiyatlarla bulacağınıza eminim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.