Şimdi Ara

yüksek lisans tan atılma hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iyi günler arkadaşlar
    bir yüksek lisans programına kayıt olup ilk dönem kesin kayıt yaptıktan sonra hiç derslere girmeyip sınavlarada girmeden devam eden dönemlerde sadece harçları yatırsak ama danışman onayına gitmesek (biraz abarttım) bu durumda yüksek lisanstan atılırmıyız? son yasaya göre sanırım yüksek lisanstan atılma kalktı ama böyle aşırı durumlar içinde geçerlimi bu durum, bu şekilde sadece harçları yatırarak yüksek lisans kayıdını devam ettirerek askerlik tecili süremizi uzatabilirmi yiz? bu konu hakkında bilginiz var mı?



  • güncel...
  • Yüksek lisans tecili olarak 3 sene baz alınıyor diye biliyorum. 3 senede bitiremezsen gelip evden alıyorlar mı, sanmıyorum. Ama risk almaya da gerek yok bence. Okulun yaptırdığı işlemdeki tecil tarihini baz almak lazım plan yaparken.
  • yani ben şimdi 3 sene boyunca hiç derse gitmezsem ama harcı yatırırsam, 3 yıl boyunca tecilli sayılırmıyım ?
    (2015 yılına kadar tecil edilmiş oku tarafından şuan)
  • İşte o konu biraz muallak bence. Hiç derse gitmezsen, yani hiç kredi veremezsen ve ortalaman 0.00 olursa yüksek lisanstan atabilirler mi, bence bu soruyu okula sorman lazım bir şekilde.
  • takip

    çok önemli bir konu..

    bu konuda net bir bilgisi olan arkadaşlardan haber bekliyoruz.

    diyelimki üniversiteden mezun olduk.. mezun olduktan sonra en fazla 2 yıl tecil hakkımız var. bu süre dolmadan yüksek lisansa başladık ve yüksek lisansı dondurabildiğimiz kadar dondurduk, uzatabildiğimiz kadar uzattık.. peki askerlik durumu nasıl olucak?

    yüksek lisansımızın bitmesi mi beklenicek?
  • Arkadaslar benim durumumdan ornek vereyim
    Ben 2010 Haziran'da 6. Donem yani tezsiz yuksek lisans icin taninan maksimum süre dolduğunda atıldım. Bu süreye kadar ogrenci kalabilmek icin derslere girmeniz ve belirli bir ortalamanın üstünde olmanız gerekiyor. Daha sonra farklı bir yuksek lisansa yazıldım ve 1 donem sonra yani 2011 Ocak'ta ondan da atıldım. 2011 Mart ayında af çıktı ben ilk atıldığım bölüm icin başvuru yaptım ve eylulde güz donemi icin kaydım yapıldı askerlik tecili icin hemen başvurdum. Başvurmadan önce 2 donem Nisan ve Ağustos donemi icin bakayaydim. Af basvurumu Mart'ta yaptığımdan dolayı bunların silinmesini ve tevilinin yapılmasını bekliyordum fakat böyle olmadıgını bu hafta öğrendim. Nisan Ağustos ve Aralık'ta bakaya kalmışım. Bunun sebebini sorduğumda azami ogrenim süresini geçirdiğimden dolayı yani tezsiz yuksek lisansta 6 donemi tamamladığından dolayı askerlik tecili yapılmıyormuş.
    Özet geceyim
    1 ogrenci kalabilmek icin dersleri geçmeniz gerrekiyor.
    2 azami ogrenim süresi bittiğinde askere gitmeniz gerekiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluescream -- 8 Ocak 2012; 23:28:01 >




  • Askere giderken kutlama yapan, fakat askerden kaçmak içinde envayi şekilde takla atan başka millet var mıdır acaba...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.