Şimdi Ara

İcradan Araç Almak Mantıklı mı ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
19.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • icradaki her araç yarı fiyatına peki 2.elde felan normal değerinde para verip araç alınacağına neden icradan araç alınmıyor,araba ihaleyle alındıktan sonra masraflarımı çok oluyor yada araç yarı fiyatına denip mesela 20binlira ile başlayıp tekliflerle araba mesela 40000 lira olan piyasa değerine mı alıcı buluyor, avantajları&dezavantajları nedir ?

    icra siteleri var, arabaya talip olup ihale usulu teklif vere vere alınıyor galiba araç ?

    bide alan var mı yada bu durum yaygın mı ?

    edit : ıcralık bir şey, bankaya ödenemeyen taksitlerden dolayı mı oluşuyor? (hipotek olan şey elinden mi alınmış oluyor?)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nburak.com -- 11 Eylül 2011; 0:47:43 >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: fbdemir

    icradaki her araç yarı fiyatına peki 2.elde felan normal değerinde para verip araç alınacağına neden icradan araç alınmıyor,araba ihaleyle alındıktan sonra masraflarımı çok oluyor yada araç yarı fiyatına denip mesela 20binlira ile başlayıp tekliflerle araba mesela 40000 lira olan piyasa değerine mı alıcı buluyor, avantajları&dezavantajları nedir ?

    icra siteleri var, arabaya talip olup ihale usulu teklif vere vere alınıyor galiba araç ?

    bide alan var mı yada bu durum yaygın mı ?

    edit : ıcralık bir şey, bankaya ödenemeyen taksitlerden dolayı mı oluşuyor? (hipotek olan şey elinden mi alınmış oluyor?)


    adamın 100 bin tl borcu var diyelim.
    elinde 2010 focus var. ederi 30 bin diyelim.
    icrada açık artırmaya açılır. en fazla veren kazanır. bu işler mafya elinde olduğu için sizi sokmazlar. kendi aralarında anlaşıp ortalama 30 binlik aracı 15 bine kapatıp 100 bin tl borcu olan adamın borcundan 15 bin düşerler 85 bin borcu kalır. adam orada kıvranır durur. kendi satsa 70 bin borcu kalacak.
  • Birde gumrukte birakilanlar filan oluyor ama baya ucuza arac bulunabiliyo 5-6adet sirket aracimiz bu sekilde 2.elpiyasasi30-40.000tl iken 5-10.000tl arasi bir rakamla aldik
  • tahmin ettiğim gibi yazdınız, peki her durum için geçerlimidir, uçra köşede yada çoğu kişinin ismini bilmediği bir ilçede olan araç icralık ise yine aynı sistemde mi elden çıkar? ben araba sahibi elinden çıkmış bir araç sanıyordum icralık araçları yani araba sahibi etkin rolü yok sanıyordum..

    peki bankaların resmi duyurduğu ilanlarda mı aynı, biraz farklı gibi duruyor(sahibinden alınmış arabayı piyasa değerine satıyorlar galiba)http://www.halkbank.com.tr/items/items.asp?type=30&vehicleType=2
  • Araçtan anlamanız lazım şayet aracı tamirciye götüremezsiniz. İmza attıktan sonra geri dönüş yok araç pertden toplama olsa dahi geri iade edilmez. Ben icrada sağı solunda vuruk olmayan, boya istemeyen , bakım istemeyen araç görmedim.

    Araçların hepsinin aküsü bitik olur beklediğinden



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infernaltr -- 11 Eylül 2011; 1:10:45 >
  • aglayanin mali, gulene hayretmezmis diyerek, gecenin omer babasi olmak istiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Prestor

    aglayanin mali, gulene hayretmezmis diyerek, gecenin omer babasi olmak istiyorum


    O almasa başkası alacak;yani öyle olacak diye birşey mi var...O zaman toplu olarak imha edilsin araçlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 11 Eylül 2011; 3:30:05 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheRummer


    quote:

    Orijinalden alıntı: Prestor

    aglayanin mali, gulene hayretmezmis diyerek, gecenin omer babasi olmak istiyorum


    O almasa bşakası alacak;yani öyle olacak diye bişey mi var o zaman toplu olarak imha edilsin araçlar


    valla kardeşim bende o şekilde düşünüyordum diyodum ben almazsam başkası alcak , kimse almazsa bu adam borcunu ödeyemiyecek birinin alması lazım .icradan araç bakmaya gitmeye son anda vazgeçtim dedim boşver helallik almadığım aracı ben kullanmayım ha ama siz alın adam borcunu kapatamaz kimse almazsa
  • Bu işler mafyanın diye düşünmek hata.
    Mezata sokmazlar veya bir sorun olursa savcılığa başvurun.

    Bu malların düşenin malı bu nedenle herkes mezata girmeliki yüksek değerde satılsın ve satıcıda faydalansın.
  • bencede satışın yapılması lazım.
    3-5 ite kopuğa meydan brakmamak lazım.
    hacize uğrayanlarında işine gelir bu davranış.
  • Ağlayanın malı gülmez derseniz o araba 2. ihaleye kalır %40 dan çakalın birisi alır götürür.Keşke insanlar teşvik edilsede arabalar ederine yakın satılsa.

    Ha şu da var.Sonuçta icralık arabayada büyük risk işi.Öyle alıp ustaya götüremiyorsun.Yani masrafı çokta olabilir.O yüzden piyasa fiyatının altına gitmesi normal bence.
  • bunun ıcın güvenilir site size icrafirsatlari bı bakın en azından anahtar teslim hızmetleri mevcut
  • Up
  • herkese açık olsa mantıklı.normal olması gereken fiyatan araç almış olacaksınız.o zaman amerikadaki ikinci el değeri gibi olur burada piyasa...
  • İcradan Araba Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
    İcradan araba alırken en çok aracın bunca zaman içerisinde devlete olan vergi borcunun ondan sonra yasaklı olarak tutulduğu otopark cezalarının doğru bir şekilde kanunlara uygun bir şekilde ödenmesi ve bu aracın ilerde alan kişiye sorun çıkartmaması çok önemli unsurlardan biridir. Hatta gerekirse bu işlerin tanıdık avukatlarla daha kolay daha sağlıklı olması için iyi bir avukatla bu işin peşine düşerek icralık araç satın alabilirsiniz.
    İcradan satılık arabaya katılım şartları nelerdir?
    Eğer siz aracın vergi borcu ve ödenmemiş otopark cezası gibi unsurların tam işleme konulmadan icradan arabalar almaya kalkışırsanız belli unsurların olduğu gibi ilerde sizi yine sorunlarla karşı karşıya bırakacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cegerxwin -- 2 Haziran 2013; 17:03:32 >
  • Arkadaşlar bankaların icralık araçlarını banka müdürleri icradan veya icraya girmeden kendilerine ayarlayabilirler mi bu konuda bir torpil yapabilirler mi bilgisi olan var mıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: privateer

    Arkadaşlar bankaların icralık araçlarını banka müdürleri icradan veya icraya girmeden kendilerine ayarlayabilirler mi bu konuda bir torpil yapabilirler mi bilgisi olan var mıdır.

    Yapamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç henüz icraya çıkmadan bankaya yeni düşmüşse de mi yapamaz??
  • İcrada araçlar yarı fiyatına gitmiyor öncelikle. Hatta genelde ederinden fazla bile gidiyor ki araç tam bir kapalı kutu. Çok iyi inceleyip ondan sonra kendinize bir limit belirleyin araç için. Örnek araç değeri 40 bin. Siz en fazla 35 e kadar çıkın hasarsızsa.
    Diğer konu mafya falan yok korkmayın. Araçların çoğu kredi yerine uyuşturucu, silah vb gibi durumlar nedeniyle otoparka çekilip terk edilen araçlar. Kredili araçları banka asla size bırakmıyor zaten. Umarım yardımcı olmuşumdur. Unutmadan otoparkçı tanıdığınız varsa size detaylı bilgi verebilir. Her otoparktan da araç alınmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.