Şimdi Ara

Hangi güncel motorlara lpg %100 uyumlu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
33.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba beyler,

    Benzinin pahalı olması malum lpg siz kullanım imkanı vermiyor..dolayısı ile araba olarak çeşitli markaları araştırdığım şu dönemde lpg uyumu konusunda tam bir karmaşanın içerisindeyim şöyle ki,

    öncelikle b7 kasa passatlara göz attım..yeni motor teknolojisi vs derken tsi motorlara lpg nin halen %100b uygulanamadığını gördüm..kimi diyor takılır,kimi diyor takılmaz,kimi diyor takılır ama %25 tasarruf sağlar.

    daha sonra opel insignia ya yöneldim..1.6 180 beygirlik ecotec motora lpg uyumu tam fakat sanırım manifoltların magnezyum alaşımdan olması ve lpg nin benzınden daha yüksek bir ısı ortaya cıkarması 20-40 bin km sonrasında erime yaptıgından insignia ya lpg taktıranların çoğu benzer sorunlar yaşamaya başlamıs.

    daha sonrasında ford focuslara yöneldim..arkadaşımında kullandıgı üzere 1.6 100beygirlik duratec motora lpg uyumu sorunsuz..fakat biraz daha güçlü motor istendiğinde örneğin 1.6 ecoboost 180 beygir gibi yine lpg uyumsuzlugu sözkonusu..

    en sonunda gidip alıcam bir tane renmo clio takıcam lpg yi kullanıcam:)

    kısaca güçlü ve lpg uyumlu bir motor bulamadım..bilgisi olan varsa paylasırsa sevinirim..

    misal 1.4 180 beygirlik polo gtı da var fakat yine motor tsi..bu tsi motora lpg uyumu olsa zaten düşünmeye gerek yok..ama sorunlu maalesef..

    güçlü ve lpg uyumlu bir motor aranıyor!!







  • 2000 cc 8V 115 bg Renault Megane Atiker sıralı

    3 senedir sıfır problem , 1 kere ayarlama yapılmadı , taktığım gibi kullanıyorum hala.

    Tek yaptığım motor yağını yarım litre fazla koymak , biraz köpüklenme yapar o kadar.
  • şimdi hocam eski motorlarda sorun yok..ama yeni nesil ecotec,ecoboost ve tsi motorlarda %100 uyum sözkonusu değil..güncel motorlara bir an önce %100 uyumlu lpg cıkması gerekiyor..
    ayrıca 2000cc motor vergisi yüzünden bana biraz uzak..
  • Citroen c4 ve peugeot 308 de kullanılan vti motorlar uyumlu. Ben 1.4 95 hp lik olanı sıfır alıp lpg taktırarak kullanıyorum. Siz yüksek beygir istiyordunuz. 1.6 olanı 120 hp bilmem yeterli mi? Bir de elantra da kullanılan 132 hp lik 1.6 motor da lpg ye uyumlu. Aynı motorun 128 hp lik olanı cerato da bayii çıkışlı lpg li olarak alınabiliyor.
  • forumda lpi veya vialle diye aratırsanız %100 uyumlu sistem konularını görebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bafbaf

    forumda lpi veya vialle diye aratırsanız %100 uyumlu sistem konularını görebilirsiniz.


    bahsettiğim motor tiplerine %100 uyum sözkonusu değil..yani takılabılıyor fakat %40 tasarruf yapmıyor.%25 de kalıyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tamay_aytam

    Citroen c4 ve peugeot 308 de kullanılan vti motorlar uyumlu. Ben 1.4 95 hp lik olanı sıfır alıp lpg taktırarak kullanıyorum. Siz yüksek beygir istiyordunuz. 1.6 olanı 120 hp bilmem yeterli mi? Bir de elantra da kullanılan 132 hp lik 1.6 motor da lpg ye uyumlu. Aynı motorun 128 hp lik olanı cerato da bayii çıkışlı lpg li olarak alınabiliyor.


    citroen ve peugeotlara bir göz atayım o zaman..vti motor demek uyumlu..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tamay_aytam

    Citroen c4 ve peugeot 308 de kullanılan vti motorlar uyumlu. Ben 1.4 95 hp lik olanı sıfır alıp lpg taktırarak kullanıyorum. Siz yüksek beygir istiyordunuz. 1.6 olanı 120 hp bilmem yeterli mi? Bir de elantra da kullanılan 132 hp lik 1.6 motor da lpg ye uyumlu. Aynı motorun 128 hp lik olanı cerato da bayii çıkışlı lpg li olarak alınabiliyor.


    peugeot 308 e 40.oootl fazla gibi..hyundai elentra cok daha iyi bir seçim gibi geldi bana..incelemem devam ediyor..yalnız citroen in de fiyatlarına bakamıyorum sitesinde kac gündür sorun var..hayret yanı ilgilenen yok demek..

    bu hyundai elentralarda da chip tuning olayı var mı?biliyor musun?
  • Ne yazık ki turbolu olmayan motorlara chip olayı uygulanmıyor. Verimli bir sonuç alınamıyor okuduğum kadarıyla. Benzinli motorlarda da seçenekler sınırlı maalesef. 40 bin az değil. Ben de 40 bine çıksam aklımda elantra vardı. 6 vites hoş tasarım bir araç. Yalnız şöyle bir durum var c4 ün sıfır olmasa da az km yapmış ikinci ellerinden 92 hp dizel olan alınıp chip uygulaması yapılabilir. Model olarak bu

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-sahibinden-sifir-ayarinda-56810638/detay/

    yeterli donanıma sahip bir araçtır.




  • hımm tamamdır çok teşekkürler
  • Güncel motor olarak fransızlardan uzak durmanızı öneririm. Uzak doğu araçları LPG'ye daha yatkın, özellikle hyundai ve kia motorları lpg referans alınarak tasarlanıyor, kore'de ciddi bir lpg kullanımı mevcut.
  • hımm evet bunu birkaç yerde daha okumuştum..demek ki tesadüfte değil..çok sağoalsın
  • 0 elantra'yı bayiiden lpg'li olarak alabilirsin.hyundai lpg ile en sorunsuz marka.
  • Hocam hyundai elantra da lpg ye onay vermiyor. Ama bayiler sorun çıkarmayabiliyor. Bir de ben aracımda lpg kullandığımı sorunsuz olduğunu belirtmeme rağmen uzak durma tavsiyesinde bulunan arkadaşlar hangi veriyle bunu yapıyor acaba. Lütfen tahmininizi değil bilginizi paylaşın. Benzinli motorun lpg ye uyumlu üretildiği de söylendi ya gözüm arkada kalmaz artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: engink

    0 elantra'yı bayiiden lpg'li olarak alabilirsin.hyundai lpg ile en sorunsuz marka.


    lpg li olarak satılıyor mu ya o araç?sitesinde gözüme carpmadı gözden kacırdım herhalde bir daha bakayım..sağolasın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tamay_aytam

    Benzinli motorun lpg ye uyumlu üretildiği de söylendi ya gözüm arkada kalmaz artık.



    http://autowini.com/010_CARS/11_SE/ca_se_korean_used_cars_detail.jsp?H_V_CARCD=CI201001210000000062

    http://autowini.com/010_CARS/11_SE/ca_se_korean_used_cars_detail.jsp?H_V_CARCD=CI201101060000000121

     Hangi güncel motorlara lpg %100 uyumlu?


     Hangi güncel motorlara lpg %100 uyumlu?




  • Hocam aracın fabrika çıkışlı lpg li olması ayrı bir şey , sizin dediğiniz gibi lpg referans alınarak motor tasarlanıyor iddiası ayrı bir şey. Ben de şimdi gösterge panelinde lpg ışıkları bulunan focus, dahası lpg ile çalışan dizel araç örnekleri göstersem aynı sonucu çıkarabilir miyim? Benzinli motor benzinle çalışmak için üretilir, lpg ye uyumu vardır veya yoktur o ayrı konu. Dahası yeni elantra için lpg uygulamasının garantiyi bozacağını söylüyor hyundai. Bu durumda tasarım hatası mı yapmış oluyorlar? Yazınız gereksiz iddia içeriyordu bu yüzden yazdım bunları. Psa grubu için bir haber vererek bitiriyorum. Saygılar.

    http://www.trcitroen.com/citroen-c4-artik-fabrikadan-lpgli/




  • Uyum konusunda çoğu likit enjeksiyon ile çalıştığı için şu an Türkiye'de takılan 2. nesil sistemler tabii ki firma garantisinde olmaz, yeni elantra gibi. Kaldı ki yeni Elantra GDI ve LPi olarak 2 tipte tasarlanmış bir araç. Yani Türkiye'de satılan düz 1.6 d-cvvt motor özel değil, Lpi modelinde de bu motor kullanılıyor, yani direk enjeksiyon LPG'ye göre tasarlanmış bir motor.

    Araçlar Türkiye'de yada Avrupa'da ki gibi fabrika çıkışı değil, motor bloğu üzerinde rail ve enjektör, elektronik olarakta aynı ecu ama farklı avans ve enjeksiyon haritası ile üretiliyor. Sonata o20 2005 yılından beri likit enjeksiyonlu olarak kore'de satılıyor, aracın üzerinde benzin deposu v.s. benzinle ilgili hiç bir aksam yok. Bagajda yada stepne yerinde lpg deposu yok, depo benzin deposunun olduğu yerde, depo kapağını açınca lpg dolum ucundan başka hiç bir şey yok. Aynı şekilde kia sorento'da üretiliyor. Tabii yıl olmuş neredeyse 2012 (o20'den 7 yıl sonra) Türkiye'de halen %100 likit enjeksiyon yok. Uyumluluk konusunda sizinle tartışabilmem için önce mitsubishi sonrada hmc motorlarını iyi tanımanız gerekir. Mitsubishi teknolojisinin neden hmc'de farklılaştığını, bu farklılaşmanın hangi noktalarda neye istinaden yapıldığını araştırırsanız belki daha iyi anlayabilirsiniz. Tasarlanıyor derken zaten tasarlanmış bir motor teknolijisinin LPG göz önüne alınarak tekrar üzerinden geçilmesinden bahsediyorum.




  • yeni elentra aldım dü gaz taktırdım ama saat gecenin 3 ü ve ben bu gece uyuyamıcam sanırım bugün 45 km yaptım hem gaz hemde benzin harcıyo bende bişe anlamadım yarın neyin nesiymiş brc ye gidip öğrenicez bunu tasarruf için taktırdık eğer dedikleri gibi ısınıp eriyen şu benzin pompasımı neyse o erimesin diye hem gaz hem benzin harcısaksa ben km de 50krş tan aşa yakmam vallahi öyle sinirliyim anlatamam yarın ola hayrola.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sosyetenet

    yeni elentra aldım dü gaz taktırdım ama saat gecenin 3 ü ve ben bu gece uyuyamıcam sanırım bugün 45 km yaptım hem gaz hemde benzin harcıyo bende bişe anlamadım yarın neyin nesiymiş brc ye gidip öğrenicez bunu tasarruf için taktırdık eğer dedikleri gibi ısınıp eriyen şu benzin pompasımı neyse o erimesin diye hem gaz hem benzin harcısaksa ben km de 50krş tan aşa yakmam vallahi öyle sinirliyim anlatamam yarın ola hayrola.

    Gelişmeler nelerdir. Bilgilendirir misiniz?
    Teşekkürler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.