Şimdi Ara

GALAXY S II--açılışta batarya uyarısı /!\

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
25.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle forumda yeni olduğumu belirtmek isterim.ÇOK ÇOK ÖNEMLİ BİRKAÇ PROBLEM yüzünden yardımlarınıza ihtiyacım var.

    CİHAZIM YURTDIŞI KAYITLI GALAXY S2- ROOT -ANA BANT SÜRÜMÜ :I9100XXKF1-YAPIM NO : GINGERBREAD.XWKF3

    Cihazımı kullanmaya başladığım günden itibaren hiçbir problemim ve şarj sorunum yokken,şehirdışı seyahatim esnasında AURA navigasyon programı açık ve araç telefon tutucusuna takılı halde yaklaşık 6 saatlik bir güneş'e maruz kalan cihazımın ilk şarjı esnasında başlayan ve halen devam etmekte olan şu problemlerle karşı karşıyayım: (sorunumun güneşe maruz kalmasından dolayı başladığından emin değilim fakat son olay olduğu için paylaşmak istedim,ayrıca sürekli şarj ettiğim eski HTC incredible s telefonumun orjinal araç şarj cihazıyla şarj ettim.)

    1-- cihazın şarjı bittikten sonra kapanan telefonu şarja bağladığımda bir süre sonra ekranda BATARYA RESMİ-ÜNLEM İŞARETİ VE SICAKLIK DERECE GÖSTERGESİ yanıp sönmeye başladı ve cihazı bir süre açamadım.
    arıza bildirim resmine buradan bakabilirsiniz
    2--Uzun uğraşlar sonunda açtığım cihazın şarjını tamamladığımda üst bildirim çubuğunda batarya %100 dolu simgesi şarj cihazını çıkardığım halde kaybolmuyor (açıp kapatınca kayboluyor)

    3--Yaklaşık 18-25 saat arası dayanan şarj süremin gün içinde 2 defa bittiğini gördüm.Süreyi uzatmak için arka plan uygulamalarını,3G'yi v.s şarj düşmanı bütün uygulamaları kapatıp denediğimde çok fazla bir artış izleyemedim.

    4--Telefonu kapatıp açmaya kalkıştığımda beni sürekli karşılayan yanıp sönen batarya ve derece simgesini herhangi bir telefoncuya gösterdiğimde bana bataryada kısa devre olabileceğini söyledi ve buna istinaden e-bay dan 2140 Mah (made in japan imiş eğer aslı var ise) bir batarya satın aldım ve bataryayı ilk taktığımda sorunsuz cihaz açıldı ve rahat bir nefes aldığımı sanarken ilk şarjını yapmaya kalktığımda aynı sorun yine peşimi bırakmadı.Ampere güvenerek aldığım batarya eskisinden farksız bir sürede bitti.

    5--Sorunumun bu defa yazılımsal bir problem olduğunu düşünerek yukarıda özelliklerini belirttiğim rom'u yükleyerek denedim fakat yine sonuç yok.

    6--Terminal Emulatör programını kurup batarya log'unu silmeye çalıştım

    7--Bugün uyguladığım Root işlemini tam yaptığımdan emin değilim çünkü;Download modda SUPERONECLICK programında root dedikten sonra açılan DOS ekranlarını uzun süre beklememe rağmen herhangi bir ilerleme olmadığı için bi kaç defa tekrarladım fakat FAILED uyarısı aldım ve vazgeçtim,fakat açılıştaki Root belirtisi olan üçgen ünlem uyarısını gördüğüm için rootladığımı düşünmekteyim.

    SONUÇ:KAFAYI YEMEK ÜZEREYİM,cihaz garantisiz olduğu için servise göndermek istemiyorum,son çare ücreti mukabilinde göndereceğim ama son kez yinede sizlerin tavsiyelerini uygulamak istedim.Değerli bilgilerinizi paylaşmanızı ve yardımlarınızı bekliyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafer50 -- 9 Ağustos 2011; 18:14:59 >



  • Öncelikle geçmiş olsun.. Anlattığın kısımdan bataryanın muhtemelen sıcaktan zarar gördüğü gibi bir sonuç çıkardım. Li-ion bataryalar sıcaktan çok olumsuz etkileniyorlar (özellikle kapasiteleri ciddi düşüyor). Sana tavsiyem paraya kıyıp orjinal bir batarya alman ve deneyip duruma göre servise vermen. (eski pili kullanma)

    Rom yüklemek için benim açtığım konuya bakabilirsin:http://forum.donanimhaber.com/m_50832319/mpage_1/f_/key_//tm.htm#50832319

    SuperOneClick biraz alengirli bir yol olduğu için onu kullanmamıştım ben. Benim verdiğim yöntem daha uzun ama çalışması garanti diyebilrim

    Root ettikten sonra recovery console'a düşüp orada advanced altından batarya istatistiklerini silebilirsin.

    Bir de genel bir tavsiye olarak eğer arabada uzun süre navigasyon kullanacaksan telefonun klima önünde olduğundan emin ol, alet inanılmaz ısınıyor çünkü...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.