Şimdi Ara

YAĞ EKSİLTME PROBLEMİ OLAN ARAÇLAR (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
2
Favori
83.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Yağ eksiltmeyen motor daha icat edilmedi ben şahsi fikrim uyarınca kullandığım araçlara baktığımda Opel Renault Peugeot AlfaRomeo VW BMW Honda Toyota abartılmayacak şekilde yağ eksiltiyorlardı değişken subap zamanlamalı motorlarda yağ eksiltme çok normal 10000km'de 1 Litreye kadar kabul edilebilir bir değer ama o kadar eksilten bir aracım olmadı bu markalar arasında ayrıca çoğu kişide kafasına göre arabasına yağ koyuyor standartı 10-40 mesela biri diyor ben 0-40 öteki 5-30 diğeri 5-40 yok diğeri 0-30 falan gibi saçma sapan değerlerden bahsediliyor bunlar çok yanlış katologta 10-40 diyorsa onu kullanacaksın eğer üstün koruma istiyorsan 10-60 Tam Sentetik Yağ kullanacaksın ben öyle yapıyorum şuan Alfa Romeo 147 aracım var ilk aldığımda 10-40 yağ vardı araçta aldığımda 9700km'de boşalttık kayda değer bir eksiltme yoktu Selenia markaydı araç servis bakımlıydı 300-500gr bir değerdi daha az olabilir ama fazlası değil ve şu da var Dohc motorlu ve Çift Egzantrikli değişken subap zamanlamalı bir motorun 500gr veya 1Lt yağ eksiltmesi çok normaldir ben şuana kadar 10-40 Castrol Magnatech kullanıyordum nerdeyse eksiltme yoktu ancak bir sonraki değişimde Castrol Edge 10-60 Tam Sentetik kullanacağım artık hiç eksiltme beklemiyorum açıkçası :) zaten dikkat edin italyan araçlarında Selenia İtalyan Manşei'li Yerli Yağ kullanan araçlar gözle görülür kayda değer yağ eksiltirler tabiri caizse içerler :) şahsen çevremde Selenia marka Yağ kullananlar yağ eklerken ben Alfa'ma Castrol marka yağ kullandığım için ekleme yapmıyorum aracım 120000km'de demek istediğim doğru yağı kullanın sahte ürünlere dikkat edin 40-50'tl'ye motor yağı olmaz geçenlerde arkadaşımın Castrol diye getirdikleri yağ göyya bana çok para vermişsin kazıklanmışsın dedikleri Orjinal sandıkları yağ çakma çıktı Yağ kapağını açtık kağıdını bile yapıştırmamışlar çakma yağ dolu piyasa bu yağın gelişi 60-70Tl sen nasıl 50TL'ye alıyorsun dedim götürdük motorcu baktı bu yağ çakma banada seninki Orjinal dedi her zaman güvenilir yerlerden yağ alın şakaya gelmez motor işi iyi sürüşler /



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdinç Alfist 34 -- 5 Aralık 2014; 18:11:20 >




  • Patlak gözün makyajsızı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • reno megane 2 hiç yağ ve su eksilttiğini görmedim 10.000 km de bir bakıma giriyorum her bakımda yağ ve antifiriz aynı seviyede , daha önceden opel vectra b 99 kullanıyordum benzin alırsın gaz alırsın ayda bir 1 litre yağ alırsın arada bir antifiriz eksilir ondanda ekle kokteyl yapıyordum , sattıım reno aldım sadece mazot alıyorum başkada bişey istemiyor
  • Ara ara benim aracin yagina suyuna bakarim. Hep oldugu yerde duruyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x20xe contadan 3-5 yıldır kaçırıyormuş,geçen baktım terleme gibi birşey fazla kaçmıyor, yağ yakma normal,km 187bin
  • Kullandığım araçlar (Hyundai, Kia, Suzuki, Mercedes, VW, Opel) şimdiye kadar hiç yağ eksiltme yapmadı. Fakat Toyota bayisine göre bütün dizeller yağ eksiltirmiş ve bu çok normalmiş. Bunu duyar duymaz ayrılmıştım bayiden tabiki. Kendi malı defoluysa niye diğerlerine çamur atarsınki anlamak mümkün değil.
  • BEN SİZE GRAM YAĞ EKSİLTMEYEN MOTORU SÖLEYEYİM VGT- DİZEL ( HYUNDAİ - KİA )
  • Polo Gti- Fabi Vrs- İbiza Cupra 1.4 Tsi bası çeker

    Bir de eski aracım olan, Fabia'larda, 1.4 101 Beygirlik motorlarda ,ki bahsi geçen motorlar 2000-2005 arası satıldı, keçelerden yağ eksiltme sorunu okuyor.

    Edit:Konu hortlağa dönmüş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şıh Hazretleri -- 7 Mart 2016; 16:11:24 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.2 tsi golf. bütün arkadaşlarımın benim de dahil yağ eksiltiyor. 8000 km de 1 lt eksiltti. araç 53 bin de ama motorda en ufak bi skntı yok anlamadım gitti
  • 1.8T aracım 7000bin km'de yaklaşık 1LT yağ eksiltiyordu. Kullandığım yağ da 0w/40 Mobil 1 ESP.

    Kilometresi de benim bildiğim 260bindeydi ama sonradan öğrendiğim kadarıyla 480bin km'deymiş benim araç :) Ben alırken neredeyse 250bin geriye çekilmiş ama Dyno'da 142 beygir çıkıyordu :)
  • Tüm TSI'lar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • palio 1.6 800 km gidiş 800 km geliş
    toplam 1600 :D km yaptım.arabanın yagında azalma oldu .normal midir ??
  • Merhabalar,

    Ben yakın zamanda 2010 Model Audi A4 aracımdaki ciddi yağ eksiltme sorunu nedeniyle motorunu revizyona sokturmak zorunda kaldım. Geçen hafta işlemler tamamlandı. Oldukça yüksek bir masrafın altına girdim. Bu durum Audi'nin bir tasarım hatasından kaynaklandığı halde, destek talep ettiğim Audi AG ve Audi Türkiye'nin en ufak bir ilgisi olmadı.

    Gerekçe: Aracın 7 yaşında olması. Böyle bir hatanın ne zaman ortaya çıkacağına ben karar veriyormuşum gibi. Daha da ötesi önceki sahibi aracı 2 yaşında iken bu şikayetle servise götürmesine rağmen.
    Daha da ötesi ABD'de bu sorunu çözmek adına üst limitleri uzatıp 80 bin mil'e kadar ücretsiz düzeltme işlemlerini yapmaktalar. Tabi ABD'deki müşterilerin Audi'ye dava açıp kazanmalarının buna etkisi olsa gerek.

    Özetle Audi'ye ve Audi Türkiye'ye ilgisizlikleri nedeniyle tepkiliyim. Bir protesto videosu ile beraber bir logo değiştirme kampanyası başlattım birkaç gün önce. Aracı yağ eksilten ve üretici firmasının destek olmadığı herkesi bu tepki hareketine katılmaya ve destek olmaya davet ediyorum.

    Hazırladığım protesto videosunun linkleri:
    https://www.youtube.com/watch?v=YS5p9BzNJo8
    https://youtu.be/YS5p9BzNJo8

    Not: Dava seçeneği de halen masada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tumcakirm -- 16 Haziran 2017; 15:23:23 >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.