Şimdi Ara

2012 CHEVROLET AVEO (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.284
Cevap
14
Favori
161.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selmaun Aleyküm. iyi geceler herkeze
    Bugün telefonla bir chevy bayisiyle görüştüm LTZ+sunroof'lu bir yeni aveo sordum malesef yok..
    LTZ sordum o da yok..
    LT modeli var, beyaz, sedan, manuel. 32.500 TL fiyat verdiler.. Pazarlıkla biraz daha ikram yaparlar diye düşünüyorum.
    Fiyat nasıl? Uygun mu? alınabılır mı? Yoksa LTZ+sunroof'lu modelinde ısrarcı olmalı mıyım ? Aracta en önem verdiğim şeylerden birisi sunroof'dur.. Genc oldugum ıcın mı bılmem ama seviyorum :) Yazları guzel oluyo. Ilk defa sıfır araba alıcam nasip olursa ki umarım olur hayırlıysa eger.. Almısken en ıyısını almak istiyorum elımden geldiğince..
    Cevaplarınızı beklıyorum. ıyı geceler..
  • Her zaman kötüleyici meymenetsiz insanlar vardır dünyada. O insanlar ya bu kadar çok beğenilip güzel yorumlar alan aracı almaktan son anda vaz geçip başka bir araç alıp pişman olanlardır yada ellerindeki aracın herzaman herkezin arabasından iyi olduğunu sanan zavallılardır. Chevrolet araba yaparken bazı araba üreticileri henüz bisiklet ile tanışmamışlardı.
  • yeni yılla birlikte bende Aveo kullanıcısı oldum. Aracım 1.3 Sedan 95 hP Beyaz LTZ. İzlenimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.
    Öncelikle bundan önceki aracım da aynı ailenin bir üyesi olan 2008 model 1.2 opel corsaydı.
    Özellikle 1.2 corsanın yokuş performansı ve hızlanma sıkıntısı göz önüne alındığında aveo bana çok daha kuvvetli geldi.
    Forumda bir arkadaş dizellerin torklarıyla benzinlinin torkları arasında çok fark olduğunu bundan dolayı 1.3 arabalarda 1.2' lerde yaşanan sıkıntıların yaşanmayacağını söylemişti. Kendim de denedikten sonra bu yoruma katılmamak elde değil diye düşünüyorum.
    Aracı almadan önce İstanbul Anadolu yakasındaki Tekkar' da 1.3. Sedan LT (75 hP) deneme sürüşü yaptım ancak kendi kıstaslarıma göre 75 beygir ile 95 beygir arasında dikkate değer bir fark olduğunu düşünüyorum ve iyiki 95 beygir almışım diyorum.
    Bu arada aracımı İstanbul Avrupa yakasındaki Bayrampaşa Odak' tan aldım. Bundan önceki aracımıda oradan almıştım. Ben ilgileri ve alakalarından son derece memnunum. Bazı arkadaşlar satın aldıkları yerlerde sıkıntı yaşadıklarını söylemişlerdi ancak ben 2008 yılından beri Odakla çalışıyorum (trafik sigortası - kasko - servis vs) şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım. Hatta (sanırım) sürekli müşterileriyim diye Kasko konusunda daha uygun fiyat veriyorlar. (Heee opelinde chevroletin de servis ücretleri pahalı o başka bir konu)

    Aracım şu anda 1200 km' de. 2. depoyu doldurdum. ilk deponun ortalama yakıt sarfiyatı (şehir içi) 6,4 litre. Bu arada istanbul avrupa yakasında oturuyorum ve Esenyurt - İkitelli arasında aracımı kullanıyorum. Yani trafiğin nispeten yoğun olduğu bir güzergahta oturuyorum. (Örneğin ilk depoda ortalama hızım 43,7 km/h' di) İkinci depoyla birlikte aracımla şehir dışına (Çanakkle) çıkmak zorunda kaldım. Otobanda cruze controlle yakıt sarfiyatının 3,8 - 3,9 seviyelerine geldiğini gördüm ama genel ortalama şehir dışında 4,3 - 4,5 litre civarlarındaydı.(Araçta şoför dahil 5 kişi vardı ve toplam ağırlık yaklaşık 400 kg civarındaydı bagajda sadece 1 valiz ve birkaç poşet vardı) Sonra tekrar şehir içi kullanmaya başladım ve şu anda şehir içi ortalamam 5,9 litre. Araç şu anda çok yeni ve malum kış şartları olduğu için havalar ısındıkça bu değerler biraz daha düşer diye düşünüyorum. Katalog verisinde şehir içi sarfiyatın 4,8 litre olduğu yazıyor benim hedefim 5,5 litre bunu yakaladığım zaman bana yeterli olur. (Bundan önceki aracım 2008 model 1.2 Opel corsanın şehir içi değeri 7,7 litreydi ve ben istanbul trafiğinde 7,9 litreye kadar gerileyebilmiştim)

    Aracın iç özelliklerine gelince kesinlikle plastik kalitesi opel corsa dan astradan düşük değil, renault kango, clio ve hyundai getz ile karşılaştırılamayacak kadar da yüksek. (Bu arabaları saydım çünkü çevremde bindiğim araçlar bunlar) Zaten bazı forumlarda opel ile chevrolet in karşılaştırılmasınıda anlamıyorum bunlar aynı ailenin araçları ve dünya genelinde chevrolet opelden daha pazar payı yüksek bir firma ancak Türkiye' de opel daha bir bilinir olduğu için bence bir paradoks yartıyor.

    Start - stop özelliği araç çalışır çalışmaz aktif hale gelmiyor. Aracın ısınması gerekiyor. Aynı zamanda ayna ve arka cam rezistansı açıkken veya fanlar ön camı ısıtırken devreye girmiyor.

    Yan aynalar oldukça geniş ve görüş kapasitesi oldukça yüksek.

    Aracın içi geniş, kendim 92 kg' yim eniştem 135 kg. Çanakkaleye giderken yana yana oturmamıza rağmen kollarımız arasındaki mesafe oldukça tatmin ediciydi (Clio sembolün kulakları çınlasın) Arka koltukta 1,75 cm' lik babam oturuyordu ama koltuğun arkasından dizini hiç hissetmedim. (Fiat albea' nın kulakları çınlasın)

    Sözün özü, yine herkesin dediğine gelecek ama fiyatına ve özelliklerine göre kesinlikle alındığında pişman olunmayacak bir araba. yakıt sarfiyatı az, donanımı, konforu, güvenliği fazla.

    Bu arada beğenmediğim bir kaç şeyde yok değil, öncelikle radyo ve ses sistemi hoşuma gitmedi. Radyoda kanal ayarlıyorum, kaydediyorum sonra radyo kanalı bulamıyor TP Arama diye biey çıkıyor 1100 km' dir TRT fm' i ve radyo virgini dinlemekten gına geldi. İkincisi de yan aynalarla ve ön cam kolonları kaba bir tasarım oluşturmuş görüş açısında kör nokta oluşturuyor. Özellikle dar dönüşlerde kaldırımları kestirmekte şu anda zorlanıyorum.

    Kusura bakmayın çok uzattım hakkınızı helal edin Hepinize kazasız belasız yolculuklar


    NOT: arabayı teslim alırken Odak' ın yetklisi bu araçaların motorunun astranın motoruyla aynı olduğunu, 2012' nin ikinci yarısı ile birlikte opel astra clasic' in dizelinin artık üretilmeyeceğini bu yüzden bu araçaların (aveo dizel) değer kazanacağını söyledi. Bide aynı arkadaş (2008' de de aracımı aynı arkadaş teslim etmişti) artık yeni nesil motorlarda rodaj diye birşey oladığını sadece ilk 1000 - 1500 km' de aracı fazla zorlamamı söyledi. Valla ben onun yalancısıyım.


    Saygılar




  • sayın microbe aracınızı kaça aldınız ve ne zaman son sorumda aldığınız yerde başka ltz var mıdır teşekkürler
  • ikinci el sedan lt aveo buldum 27000 tl ye alabilirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakinas -- 20 Ocak 2012; 23:34:05 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: polakkus

    ikinci el sedan lt aveo buldum 27000 tl ye alabilirim

    lt iyi fiyat. bence alın cok km yapmamıstır zaten
  • araba 8000 km de yalnız bana uzak yerde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: polakkus

    araba 8000 km de yalnız bana uzak yerde

    lt donanımsa iyi o fiyata
  • slm arkadaşlar,2012 model 1.4 lt kent grisi sedan aveo yu 33000 e aldım fiyat nasıl sizce?
  • Hayırlı olsun. Güzel fiyat. Ama ben olsam LS dizel alırdım. Ben aldığımda dizeli gelmemişti ve acil araç ihtiyacım vardı. Şimdi yaza akdar arabaya çok gerek yok. Kazasız belasız inşallah.
  • ben de yakıttan korkuom aslında dizel alcaktım sen fazla binmezsin gerek yok dediler caydırdılar:) yılda 5-6 bin km anca binerim. dizelin bakımı pahalı olur falan dediler neyse bu oldu ne dersiniz yakıtı canımızı yakar mı? malum sabit gelirliyiz üzmesin sonra:)
  • saolun bu arada unutmuşum)
  • Arkadaşlar bende nerdeyse bir ay oldu yeni aveo 1.3 dizel ltz aldım araç şuan için iyi, yakıt tüketimi yol bilgisayarına göre 100 km 5.5 , arkadaşın aracı var benzinli 1.4 lt modeli ve yakıtı 100km 12.5 düşününce baaya bi fark var...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bombaci2064

    slm arkadaşlar,2012 model 1.4 lt kent grisi sedan aveo yu 33000 e aldım fiyat nasıl sizce?



    ben de geçen hafta beyaz sedan aveo aldım aynı fiyata;
    siyahıda vardı ona 500 tl fark istediler.ben de geçen hafta beyaz sedan aveo aldım aynı fiyata;
    siyahıda vardı ona 500 tl fark istediler.




    1.4 benznli lt paket 3 gündür kullanıyorum 8- 8.5 aralığında şehir içi ortalaması.

    bide şehiriçinde bile düz yolu bulursanız hemen hız sabitleyiciyi açın bence tüketimi düşürüyo gibi bana öyle geldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdemgtr -- 22 Ocak 2012; 15:56:29 >
  • Arkadaşlar foruma yeni üye oldum. Dün 2012 Aveo LT 1.4 manuel beyaz araca 31.500'e anlaştık. Yanında park sensörü, trafik sigortası, paspas, ilkyardım çantası, yangın tüpü hediye olacak. Aracı Perşembe teslim alacağım. Sizce nasıl? Bursa Nescar'dan alıyorum. izmir'den 31,100 liralık teklif aldım fakat hediye yoktu. Aynı fiyata geldi gibi oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhmtcimen

    Arkadaşlar foruma yeni üye oldum. Dün 2012 Aveo LT 1.4 manuel beyaz araca 31.500'e anlaştık. Yanında park sensörü, trafik sigortası, paspas, ilkyardım çantası, yangın tüpü hediye olacak. Aracı Perşembe teslim alacağım. Sizce nasıl? Bursa Nescar'dan alıyorum. izmir'den 31,100 liralık teklif aldım fakat hediye yoktu. Aynı fiyata geldi gibi oldu.

    çok iyi fiyat kaçırma bence.. aynısının metalik rengini 33 e aldım yakın zamanda..
  • Aralık sonunda 1,3 LTZ Beyaz Sedan Sunroof' lu 2012 Aveo Bayrampaşa Odak' tan 40.400 TL' ye aldım. Trafik sigortasını, MTV' ni onlar yaptı, paspas seti, ilk yardım seti, yangın tüpü hediye ettiler. Karter korumada vereceklerdi ancak 2012 aveolar için chevrolet karter korumayı önermiyormuş onun için aracı almayı gittiğimde karter koruması yerine motor koruma ve koltuk koruma yaptıklarını söylediler. Aslında aralık sonunda bize araba fiyatını opak çin 39000 TL metalikler için de 600 TL fiyat farkı söylediler. Bizde metalik için kapora verdik. Ancak malumunuz 1.3 LTZ sedanlar çok sınırlı sayıda gelmiş ve koskoca ODAK' a 1 tane kontejyan ayrılmış o da sunroof lu ve beyaz mış. Bende kaçırmak istemedim doğrusu. Yoksa özellikle sunrooflu istediğimden değil. E tabi sunroof farkı girince fiyat arttı.

    Hediyelere gelince ben işin açıkçası hediye falan verdiklerine inanmıyorum. Yani paspassız araba yada ilk yardım çantasız arabayı 2012 de kim verir? Aracı alırken karter koruma hediye edeceğini söyleyen satış temsilcisi chevrolet' in karter korumayı önermediğini bilmiyormuydu da aracı almaya gittiğim 10 gün sonra öğrendi? Ben bunların hediye olduğuna inanmıyorum arkadaş. Ayrıca aracın fiyatını araştırıken istanbul' daki 3 farklı yer (Odak, Tekkar ve Erdemerler) 42,019 TL' lik liste fiyatını 39,000 TL olarak söylediler. Yani aslında satacakları fiyat verecekleri ekstralar belli.

    Ben alırken Odak ta başka LTZ yoktu
    Yenilerinin ocak sonu geleceklerini söylüyorlardı.
    Şu anda şehir içi (İstanbul Avrupa yakası) 6,0 - 6,2 lt/100 km ortlama ile gidiyorum. Hedef daha öncede söylediğim gibi 5,5 lt/100 km
    Hamdolsun çok memnunum
    Aynı paraya Astra Classic HB' de vardı ama gerek yakıt ekonomisi gerekse eğer çocuklu aileniz varsa 500 lt' lik bagajı kaçırmayın derim
    Kazasız belasız sürüşler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MICROBE

    Aralık sonunda 1,3 LTZ Beyaz Sedan Sunroof' lu 2012 Aveo Bayrampaşa Odak' tan 40.400 TL' ye aldım. Trafik sigortasını, MTV' ni onlar yaptı, paspas seti, ilk yardım seti, yangın tüpü hediye ettiler. Karter korumada vereceklerdi ancak 2012 aveolar için chevrolet karter korumayı önermiyormuş onun için aracı almayı gittiğimde karter koruması yerine motor koruma ve koltuk koruma yaptıklarını söylediler. Aslında aralık sonunda bize araba fiyatını opak çin 39000 TL metalikler için de 600 TL fiyat farkı söylediler. Bizde metalik için kapora verdik. Ancak malumunuz 1.3 LTZ sedanlar çok sınırlı sayıda gelmiş ve koskoca ODAK' a 1 tane kontejyan ayrılmış o da sunroof lu ve beyaz mış. Bende kaçırmak istemedim doğrusu. Yoksa özellikle sunrooflu istediğimden değil. E tabi sunroof farkı girince fiyat arttı.

    Hediyelere gelince ben işin açıkçası hediye falan verdiklerine inanmıyorum. Yani paspassız araba yada ilk yardım çantasız arabayı 2012 de kim verir? Aracı alırken karter koruma hediye edeceğini söyleyen satış temsilcisi chevrolet' in karter korumayı önermediğini bilmiyormuydu da aracı almaya gittiğim 10 gün sonra öğrendi? Ben bunların hediye olduğuna inanmıyorum arkadaş. Ayrıca aracın fiyatını araştırıken istanbul' daki 3 farklı yer (Odak, Tekkar ve Erdemerler) 42,019 TL' lik liste fiyatını 39,000 TL olarak söylediler. Yani aslında satacakları fiyat verecekleri ekstralar belli.

    Ben alırken Odak ta başka LTZ yoktu
    Yenilerinin ocak sonu geleceklerini söylüyorlardı.
    Şu anda şehir içi (İstanbul Avrupa yakası) 6,0 - 6,2 lt/100 km ortlama ile gidiyorum. Hedef daha öncede söylediğim gibi 5,5 lt/100 km
    Hamdolsun çok memnunum
    Aynı paraya Astra Classic HB' de vardı ama gerek yakıt ekonomisi gerekse eğer çocuklu aileniz varsa 500 lt' lik bagajı kaçırmayın derim
    Kazasız belasız sürüşler.

    hediye falan değil paspas filam. bende sadece karter koruma hediye vardı. arabayı alırken diğerlerini koydular. hediye falan da demediler.




  • Arkadaşlar öncelikle herkeze kazasız belasız günler diliyorum. Aracın fiyatlarımı arttı ben kasım ayında 1.4 LTZ beyaz renk sedan aracımı anahtar teslim 32.200 tl ye almıştım.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.