Şimdi Ara

Anabolic Steroids

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
3
Favori
21.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • STEROİDLER

    Bu gruba androjenler ve anabolizanlar girmektedir.Amaç anabolik etkidir(kas yapımı),anabolizanlar direkt bunla ilgiliyken androjenler dolaylı olarak anabolik etki gösterir.Çünkü androjenlerin esas hedefi testosteron eksikliğinde oluşan semptomların tedavisidir.Tabi bu androjenler daha az anabolik etki gösterir demek değildir. Fakat daha fazla yan etki gösterirler.Zaten en etkili steroidler en fazla yan etkiye sahip olanlardır. Vücuda, oral ve enjeksiyon olmak üzere iki yolla alınırlar.Oralların yan etkisi daha fazladır çünkü çoğunu yapısının 17-alkalik olması nedeniyle toksiktirler.Bu nedenle eğer kullanılacaksa enjeksiyon olanlar tercih edilmelidir.Gerçi ağız yoluyla alınanlarla enjeksiyonların aynı anda alınmasında anabolik etki artmaktadır.
    YAN ETKİLER


    Kalp büyümesi sonucu kalp krizi riski.
    Atardamar sertleşmesi ve yüksek kolesterol nedeniyle kalp krizi riski.
    Doğal testosteron ve sperm sayısının azalması.
    Saç dökülmesi ve sivilceler.
    Vücutta su tutulması.
    Artan estrojen seviyesi nedeniyle göğüs sarkması,libido azalması,iktidarsızlık.
    Yüksek tansiyon.
    Karaciğer ve böbrek fonksiyonlarının anormalleşmesi yüksek dozlarda sarılık.
    Enfeksiyon riski.
    Sinirlilik ve psikolojik bağımlılık.
    Görüldüğü gibi steroidler çocuk oyuncağı değildir ve kullanmadan önce iyi düşünmek gerekir.Bu etkilerden olabildiğince kaçınmak için.

    uygulanacak olan kür en az 4 hafta en fazla 12 hafta olmalıdır.Bence 8 hafta geçilmemeli.
    Biten bir kürden sonra en az uygulanan kür kadar ara verilmeli.
    Kür sırasında çok iyi beslenmeli ve protein,B kompleks,C vit. ve minarel alımına dikkat edilmeli.
    Mümkünse devamlı kan,karaciğer,idrar ve kan basıncı testleri yaptırılmalı.
    Çok yüksek dozlar kullanılmamalı.
    Jinekomasti(testislerin küçülmesi,meme uçlarında ağrı) başladığında antiestrojen olarak proviron veya hcg alınmalı,haftada 2000-5000 I.U
    Kür sonunda normal testosteron seviyelerine dönebilmek için kür bitiminden sonraki iki hafta boyunca hcg alın.(pregnyl,profasi,choragon)Ya da kür bittikten iki hafta sonra klomifen sitrat veya siklofenil alın. İlk gün 100 mg daha sonra 10-15 gün süreyle günde 50 mg(gonaphene,serophene,fertilin,klomen,fertadur) Tabii nolvadex,tadex alınabilir fakat bunların hem fiyatları çok yüksek hem de bana göre klomifen sitratlar daha etkili.
    YAN ETKİLERİ MİNİMUMA İNDİRME

    Öncelikle bu başlık kesinlikle bir teşvik olarak algılanmamalı.Anabolik steroidleri kullanan bir insan sağlığını hiçe saymaktadır.Uzun süreli ve yüksek dozlarda kısırlık,Jinekomasti(kadınlaşma-göğüs büyümesi,testislerde küçülme,iktidarsızlık)ergenlikten önce ise cücelik,kanser,iç organlarda kalıcı hasarlar,kalp krizi riski hatta ölüm aşikardır.Saydıklarımdan ayrı ve bana göre esas tehlikeyi oluşturan yönü ise kullanıcıda meydana getirdiği psikolojik bağımlılıktır.Bir kere kullanan kişilerin büyük bölümü bu alışkanlıktan vazgeçemeyip müptalası olmaktadır. Çünkü kişi kür bittikten sonra özgüvenini kaybetmekte,kendini aciz hissetmekte ya da daha doğrusu işin kolayına kaçmaktadır.Bu bağımlılık o kadar ileriye gitmektedir ki ne yazık ki,bahsetmekten bile tiksiniyorum,Ironman dergisi tarafından yapılan bir röportajda IFBB'e ait profesyonel bir atlet bir çok arkadaşının doping maddelerini temin edebilmek için erkeklere jigololuk yaptığını ifade etmiştir. Sözkonusu ismi saklı şahsın belirtiğine göre kendisi ve çoğunluğun bir yılda en azından bu maddelere 60.000$ harcıyorlar.Türkiye'de de durumun bu kadar da olmasa da çok farklı olmadığını söyleyebiliriz.

    Anketten de anlaşılacağı üzere bu maddelerden haberdar olanların yarısı kullanmakta,tabii herkes ciddi anlamda bu sporu yapmayabilir.Ciddi olarak çalışanların ya da müsabık olmayı planlayanların büyük çoğunluğu,müsabıkların ise hepsi kullanmaktadır. En kötüsü de bilinçsiz olarak kullanılmaktadır.Altı ay ya da bir sene çalışan biri gelişme biraz yavaşlamaya başlayınca hemen bunlara sarılmakta.En azından 2-3 senelik bir sporda deneyim olmalı.Bu zamandan sonrada durgunluktan kurtulmak-vücudu şaşırtmak için kullanılmalı.20 yaşından önce kesinlikle kullanılmamalı.Çünkü zaten yüksek olan hormon seviyesi yüzünden büyük bir potansiyel mevcut,artı yeni oturmaya başlayan hormonal yapı zarar görüp kalıcı bir kısırlık tehlikesi ile karşılaşılabilir. Orta yaşlılarda ise artan kolestrol düzeyleri ve yüksek tansiyon nedeniyle başlıca risk kalp krizi.

    Artan östrojen seviyesi için yukarıda ve sık sorulanlar sayfasında belirttiğim antiöstrojenler belirtilen şekillerde kullanılmalı.Eğer jinekomasti belirtileri(özellikle göğüs uçlarında ağrı) belirmeye başlamışsa hemen tadex,nolvadex gibi etkili antiöstrojenler alınmalı.Yoksa eğer geç kalırsanız göğüslerde meydana gelecek büyüme ancak cerrahi müdale ile ortadan kaldırılabilir. Fakat belirtilerin ortaya çıkmaması için kür içinde proviron ve hcg kullanılmalı.Kür sonunda normal testosteron seviyesini yakalamak için de hcg veya klomifen sitratlar kullanılmalı.

    İkinci en büyük tehlike olarak iç organlar gelmektedir. Karaciğer ve böbrekler başlıca hasar gören içorganlardır. Özellikle tablet şeklinde olan 17 alkalik yapıda olanlar(anapolon,bianabol-dianabol,metiltestosteron-afro) karaciğer için çok tehlikelidir. Karaciğer vücudumuzdaki en büyük ve beyinden sonra en kompleks yapıda olan iç organdır. Birincil tehlike sarılıktır ve daha ileride kanser. Enjeksiyon olanlar karaciğerde fazla işlem görmediklerinden tabletlere göre daha güvenlidir. Yan etkileri minumuma indirmek için B kompleks vitaminleri,C ve E vitaminleri günlük alınmalıdır. Yağ asitleri-özellikle linoleik ve linolenik asit.Linoleik asit çoğu bitkisel yağlarda bulunmaktadır(ayçiçek,mısır,zeytin yağları,kuruyemişler).Linolenik asit ise zor bulunan bir asittir(keten,kenevir,balık yağı). Bu nedenle günlük Omega3 olarak tabir edilen balık yağı almalısınız. Diğer bir yağ asidi olan ALA(alfa lipoik asit)ise ithal ilaç satan eczanelerden bulabilirsiniz. Doğada bulunan en etkili karaciğer koruyucu madde silimarindir.Silimarin özellikle Deve Dikeni(Meryamana dikeni,kengel-ing Milk Thistle) şifalı bitkisinde yüksek oranda bulunur. Tablet şeklinde(günde 1000mg) bulunan ekstreleri kullanılabileceği gibi daha ekonomik olan deve dikeni tohumundan yapılan çay da kullanılabilir.Deve dikeni çoğu baharatçılarda makul fiyatlara satılmaktadır. Bir tatlı kaşığı tohumu biraz ezin ve üstüne bir bardak sıcak su döküp 10 dakika demlenmeye bırakın. Sonra süzerek günde iki kez yemeklerden yarım saat önce için. Hiçbir yan etkisi yoktur.Böbrekler için ise en etkili yöntem bol bol sıvı tüketmektir.Maydanoz gibi başka şifalı bitkileri de böbrekleri korumak için kullanabilirsiniz.

    Dökülen saçlar için Propecia veya Proscar kullanılabilir.Yüksek tansiyon için diüretik tansiyon ilaçları etkilidir.Fakat bu ilaçların da yan etkileri olduğunu unutmayın.Agresyonu azaltmak için ise sabır.Alkolle beraber şiddeti artmaktadır.Bağımlılık için ise herhangi bir destekleyici ilaç yok,tek ilaç nefsinizi kontrol etmek,ne yaptığınızın farkında olmak ve sıkı çalışmaktan korkmamak.Unutmamalısınız ki en etkili anabolizanlar sağlıklı besinlerdir.Kaslarınız besinlerden meydana gelir steroidlerden değil.

    DİĞERLERİ

    İNSULİN:Son zamanlarda yaygınlaşan bir doping maddesidir.Glikojeni ve diğer besinleri kasa katmada etkilidir.Steroidlere yakın bir anabolik etki gösterebilir.Profosyeneller dışında kesinlikle kullanılmamalı,hipoglisemi(kan şekerinin düşük olması) nedeniyle komaya sokabilir.Koma sonucu ilk önce felç daha sonra ölüm olasıdır.Yine de kullanacaklar kısa etkili olan regüler insülinleri tercih etmelidir.

    BÜYÜME HORMONU:Kas yapmada ve yağları yakmada oldukça etkili bir hormondur.Yan etkileri; ellerin,ayakların,çenenin,alnın,eklemlerin aşırı büyümesi,derinin kalınlaşması ve bir çeşit şeker hastalığı olarak sıralanabilir. Yalnız fiyatının çok fazla olmasından dolayı steroidlere oranla gereksizdir.


    UNUTMAYIN SİHİRLİ HERHANGİ BİR MADDE YOKTUR,BU MADDELERDEN HİÇBİRİ İNANILMAZ ÖLÇÜDE KAS GELİŞTİREMEZ. ESAS OLAN ÇOK ÇALIŞMAK-İYİ BESLENMEK VE İYİ DİNLENMEKTİR.ANCAK BUNLARLA AMACINIZA ULAŞABİLİRSİNİZ.



    Adnan Dursun bu mesajı paylaştı




  • 
Sayfa: 1 sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.