Şimdi Ara

Toshiba'dan dünyanın en hafif ve küçük projeksiyon cihazı ; TDP-FF1A

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
10.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Texas Instruments'ın geliştirdiği DLP teknolojisi, projeksiyon cihazları ve projeksiyon esaslı televizyonlarda hiç kuşkusuz görüntü kalitesi ve lamba ömrü açısından bir devrim yarattı. Yüksek çözünürlüklere izin vermesi, yüksek renk doygunluğu ve görüş açısı gibi avantajları bulunan DLP teknolojisi, LED aydınlatma ile birlikte bu günlerde Samsung, Mitsubishi ve Toshiba'nın prototip modellerini tanıttıkları neredeyse cebe sığabilecek kadar küçük projeksiyon cihazlarının da önünü açtı.

    Toshiba'nın geçtiğimiz günlerde basın açıklaması ile duyurduğu TDP-FF1A modeli DLP projeksiyon cihazı, 140 x 102 x 57 mm olan boyutları ve 565gram ağırlığı ile dikkat çekici bir ürün. TDP-FF1A, sonradan eklenebilecek 140 x 21 x 57mm boyutlarında ve 250 gram ağırlığındaki pil paketi ile 2 saat boyunca herhangi bir enerji bağlantısına gerek kalmadan çalışabiliyor.

    1500:1 contrast oranına ve 400 ANSI lumen ışık gücüne sahip olan TDP-FF1A, 800x600 piksel çözünürlükte çıkış vermekte. 40cm den 2.5m'ye kadar olan uzaklığa görüntü aktarabilen ürün, 68" bir ekrana eş boyutlarda görüntü alanı oluşturabilmekte. TDP-FF1A'da aydınlatma için lamba yerine LED kullanılmakta bu lamba ömrünün 10.000 saatten fazla olduğu anlamına geliyor ve cihazın toplam güç ihtiyacı sadece 18watt.

    Üzerinde VGA girişi, komposit video girişi, ses girişi ve ses çıkışı bulunan TDP-FF1A ayrıca tümleşik 0.5 watt gücündeki bir hoparlörede sahip. Üzerindeki USB girişine bağlanacak bir USB bellek içersindeki JPEG formatında olan resimleri de gösterebilen TDP-FF1A, bu şekilde bilgisayar bağımsız olarakta çalıştırılabilmekte.

    2006 Ocak ayının 23'ünde piyasaya sürülecek olan ürün yaklaşık olarak 800$ fiyat etiketi taşıyacak. Toshiba, TDP-FF1A ile 2006 yılında küçük boyutlu projeksiyon cihazları konusunda tek olmayacak. Samsung'un 128 x 85 x 53 mm boyutlarında ve 680 gram ağırlığa sahip SP-P300M'i ve Mitsubishi'nin 123 x 47 x 97 mm boyutlarında ve 450 gram ağırlığında olan Pocket LED DLP Projector ismi ile satışa sunacağı projeksiyon cihazları pil ile çalışabilme ve 800x600 çözünürlükte resim gösterebilme gibi Toshiba'nın TDP-FF1A'sı ile ortak özelliklere sahip olacaklar. Bu firmaların ürünleride 2006 yılı içerisinde kullanıcılarla buluşan projeksiyon cihazları arasında yerlerini alacak.

    Sonuç olarak Texas Instruments, yeni geliştirdiği DLP entegreleriyle, 2006'da firmalara LED aydınlatmalı mini projeksiyon cihazları yapabilmeleri için gerekli alt yapıyı hazırlamış durumda. Bundan sonrası firmaların en küçüğü ve en net görüntü verebileni üretmek için verecekleri mücadeleye kalmış durumda.


    Sayfanın Linki : http://www.newlaunches.com/archives/toshiba_tdp-ff1a_worlds_smallest_and_lightest_dlp_projector.php








  • sanırım bu gördüğüm en ucuz projeksiyon cihazı olacak...
    ne diyeyim
    ALLAH sahibine bağışlasın...
    ;)
  • Mükemmel ya
  • Yalnız 800x600 çözünürlük film izlemek için yeterli ama sunum için düşük. Perde boyunun da 23" olması bana biraz az göründü. İnsan duvara verdi mi daha büyük olmasını ister..
  • biraz rekabet kızışsın şöyle bi kaç yıl içinde çok güzel ürünler çıkar heralde , 1024x768 olmalı en az
  • sanırım 23" b,r çeviri hatası
    ingilizce sitede "0.4 - the 2.5m and projection picture size support- to 11 - 68 inches" yazıyor yani 2.5 m den 68" diagonal ki bence fazlasıyla yeterli
  • quote:

    Orjinalden alıntı: decsan

    sanırım 23" b,r çeviri hatası
    ingilizce sitede "0.4 - the 2.5m and projection picture size support- to 11 - 68 inches" yazıyor yani 2.5 m den 68" diagonal ki bence fazlasıyla yeterli



    Merhaba,
    Evet bir hata yapılmış fakat direk çeviri hatası demek yanlış olur çünkü haber 1 e 1 çeviri değildir. Sadece en geniş kapsamlı yabancı kaynak olduğundan ve resimlerinden yararlanıldığından siteye link verilmiştir.

    Uyardığınız için teşekkürler haberde gerekli değişiklik yapılmıştır.
  • Silikon Vadisinde gördüm bu ürünü bence harika bence biraz daha beklersek fiyatlarının dahada düşeceği kanatindeyim walla eve sırf film için almayı düşünüyorum ... dahada ucuzlar ise bilgisayar içinde neden olmasın
  • Gavur yapıyo be...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.