Şimdi Ara

Pc Çok Yavaşladı (Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
27.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bilgisayar çok yavaşladı ancak ben herhangi bir sorun bulamadım.Herşey normal gözüküyor.Bir kaç program aynı anda çalıştırdığım zaman biraz yavaşlıyodu ancak programları kapattığım zaman düzeliyodu.En son 8gb lık bi dosyayı kopyalarken yavaşladı kopyalama bitti ama yavaşlama devam etti bilgisayara reset attım ama masaüstü geldiğinde çok yavaş hareket ediyor görev çubuğundaki programlar tek tek ve yavaç açılıyor.Klasörler bilgisayarım falan çok yavaş açılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sari7 -- 1 Temmuz 2011; 6:08:09 >



  • Atmaya çalıştığın dosyada virüs olma ihtimaliyle birlikte, harddiskinde de bi sıkıntı olabilir. Microsoft Security Essentials la bi tarama yaptır. Herhangi bir virüs bulamazsan combofix çalıştır. O da olmazsa hiren ile harddisk ini tarattır. Bad sector var mı yok mu sana gösterecektir. Eğer harddiskin sorunsuzsa en son ihtimal format :)
  • Combofixle bi tarat
  • Microsoft Security Essentials ve ComboFix ile tarattım biraz düzelme oldu gibi ama tam olarak düzelmedi Microsoft Security Essentials herhangi bişey bulmadı.Hardisk taratabileceğim bi program var mı?Hiren demişsiniz ama hireni bulamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sari7 -- 30 Haziran 2011; 21:48:57 >
  • Yada harddiski taratmak için ve diski ayırmamı sağlacak bi program var mı.Şuan bende tek sürücü var yedekleme yapabileceğim d sürücüsü oluşturmak istiyorum.
  • Harddiski taratmak derken? Disk hataları vs. ise HD Tune proğramından bencmark ve error scan taramasını yapın. Healt sekmesinde 05 ve 0A da sarı alan oluşup oluşmadığını kontrol edin.
    RAM ve işlemci kullanım oranı nasıl? Virüs vs. ihtimaline karşı kaspersky ile taratın.
  • Zararlı yazılım ihtimaline karşı Malwarebytes Anti Malware ile tarama yapın. Eğer o 8 gb lık dosya masaüstünde duruyorsa o da yavaşlamaya sebep olur. Belgeler gibi bir klasöre taşımanızı tavsiye ederim.
  • İşlemci kullanımı en fazla %8 e çıkıyo normal gözüküyo ram ise bende 4gb ram var bunun 3.70 ini kullanıyor.Ayrıca masaüstüne attığım dosyayıda taşımayı ve silmeyi denedim ama yapamadım ya başka bir program tarafından kullanıyo diyor hata veriyor yada dosya siliniyor diyor ama hiç bi işlem yapmıyor.
  • Yardımlarınız için saolun arkadaşlar sorun masaüstündeki dosyadaymış,dosyayı sildim herşey normale döndü :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sari7 -- 1 Temmuz 2011; 20:33:23 >
  • Ramini çıkartarak temizleyebilirsin. Bazı Hızlandırma programlarını deneyebilirsin. Isınıyor ise bir soğutucu kullanarak hızlandırabilirsin.. Yerel diskinde alan kazanmak için temizleme veya gereksiz dosyaları silme işlemi yapabilir. Cihazını virüs taramasında geçirebilir elinde bir miktar bütçen varsa ram ve işlemcini yükseltebilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.