Şimdi Ara

TFT-LCD monitör kullananlar ve alacak olanlar.Aradığınız Her Şey Burda Sizin için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.357
Cevap
2
Favori
348.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ya arkadaşlar topiç çok faydalı oldu ana şu topiği baştan sona okuyan bi arkadaşın inanın kafası çoık karışır. Her arkadaş bi monitör söylüyor. Hangisi iyi,hangisi kötü valla kafam iyice karıştı. Birinin iyi dediğine iki gün sonra diğeri kötü diyor,kafa hepden allak bullak oluyor.

    Bakın ne yapalım arkadaşlar. Bence anket yapalım. En çok tercih edilen, en çok kullanılan marka en iyi olandır. Bu yüzden anket yapalım, ankete bu formda adı topiçte adı geçen tüm monitörlerin isimlerini koyalım. Böylelilkle konu çok daha netleşmiş olacaktır. Ne dersiniz.

    Anket olayını nasıl yapacağız, sanıyorum modların bu konuya el atmasının zamanı geldi. Çünkü hala ortada bi sonuç yok. Hatta bazı arkadaşlar hala karar veremediler. Acaba hangisini alsam sorusu net olarak cevap bulamadı. En güzeli anket yapmak....

    Anket çok daha bilgilendirici,aydınlatıcı olacaktır.

    Ya sizce?...
  • TFT-LCD monitör kullanan ve alacak olanlar Lütfen burada buluşalım;

    Arkadaşlar son zamanlarda bu konu ile ilgili bir sürü başlık açıldı...
    Benim bir önerim var kim hangi monitörü kullanıyorsa elindeki bilgileri ve incelemeleri bu topikte toplayalım ki daha derli toplu olsun
    >>>> TFT-LCD monitörler hakkındaki bilgilere daha kolay ulaşalım...
    hem kullananların tecrübelerini paylaşmış ve hemde alacak olanlara yardımcı olmuş oluruz...

    Umarım bu önerimi dikkate alırsınız ve buraya gereken ilgiyi gösterirsiniz.

    Amaç : bütün arkadaşlara yardımcı olmak
    Önemli Rica : Bu topiğe bilgi ve görüşlerini yazan emek veren ve verecek olan tüm arkadaşlara teşekkür ederiz..lütfen bilgilerimizi paylaşalım..
    arkadaşlar amacımız herkese bidiğimizce ,,aklımızın ve bilgimizin yettiğince yardımcı olmak...


    quote:

    LCD Ekranlar Üzerine Bilgiler ve Satın Alma Rehberi
    Yazar: Levent Pekcan
    Adnan Ak
    Tarih: Ekim 2005

    Yeni ekran teknolojileri ile tanışma zamanı geldi.



    İyi Monitör için İyi Ekran Kartı Şart


    CRT monitörlerle LCD monitörlerin büyük bir farkı vardır. CRT monitörde çözünürlük ve ekrandaki noktaların büyüklüğü (piksel) sabit değildir. Siz monitöre 640x480 çözünürlükte görüntü verirseniz, monitör bunu tüm görünür alanına göre çizer. Daha yüksek çözünürlük verirseniz, daha ufak noktalar kullanılarak yine aynı alana görüntü çizilir.

    LCD monitördeyse noktalar sabittir, önceden belirlenmiştir. 1280x1024 çözünürlükte bir LCD monitöre siz 640x480 gibi çok farklı boyutlarda görüntü yollarsanız, monitör bu görüntüyü interpolasyon denilen bir işlemle 1280x1024 çözünürlüğe büyütüp gösterir ve açıkçası bu büyütme işlemini de çok kötü yapar, görüntü ciddi derecede bozulur. Her ne kadar örneğin güncel bir 17” veya 19” LCD panelde oyunlarda interpolasyonla 1024x768 gibi bir alt çözünürlüğün sunduğu görüntü kabul edilebilir seviyede olsa da, daha alt çözünürlüklerde veya söz konusu masaüstü uygulamalar olduğunda bunun kullanılabilirliği pek mümkün değil. Bu yüzden ideal olarak LCD monitörünüzü hem oyunlarda hem de masaüstünde, her zaman asıl çözünürlüğünde kullanmanız gerekmektedir. İşte bu da önceden farkedilmeyen bir detayı gündeme getiriyor. Eğer 1600x1200 çözünürlükte bir monitör alacaksanız, unutmayın ki ideal görüntü kalitesi için bütün oyunlarınızı da 1600x1200 çözünürlükte oynayacaksınız. Eh, bu da bu çözünürlükte akıcı oyun sağlayabilen, güçlü bir ekran kartı anlamına geliyor. Eğer 19” boyutundan daha büyük bir monitör alacaksanız, ekran kartınızın üst düzey olmasına mutlaka dikkat edin. 6600GT ya da X700, X800GT türü orta düzey kartlar 19” den daha büyük LCD monitörlerde akıcı oyun için yeterli olmayacaktır.

    Kullanılan Arabirimler ve Çözünürlük Sınırları


    Satın alacağınız LCD monitörün üzerinde iki tür veri girişi olabilir. Bunlardan birisincisi, zaten aşina olduğunuz, VGA monitör girişidir. Bu giriş analog sinyal taşır ve her türlü ekran kartının üzerinde bu tip bir çıkış vardır. CRT’lerde olmayıp, LCD monitörlerde rastlayabileceğiniz diğer giriş tipiyse, sadece dijital sinyal taşıyan DVI bağlantısıdır. Bu bağlantı, ekran kartından LCD monitöre direkt olarak dijital görüntü taşır. Arada Dijital – Analog dönüşümü olmadığından, DVI bağlantı görüntüyü hiç bir bozulma olmadan aktarır.

    Bizim tavsiyemiz, mutlaka DVI bağlantı seçeneği de sunan LCD monitörleri seçmenizdir. Çoğu LCD monitör DVI bağlantıyla daha keskin görüntü sunar. Ayrıca DVI bağlantı kullanıldığında görüntü her zaman ekrana tam oturur, ekran ayarları yapmanız gerekmez. Zaten çoğu monitörde DVI bağlantı kullanıldığında menülerdeki ayar seçeneklerinin çoğu devre dışı kalır.
     TFT-LCD monitör kullananlar ve alacak olanlar.Aradığınız Her Şey Burda Sizin için
     TFT-LCD monitör kullananlar ve alacak olanlar.Aradığınız Her Şey Burda Sizin için

    Ekran kartının üzerinde hem Analog VGA (mavi renkli) hem de DVI (beyaz) çıkışlar bulunabilir.
    Sağdaki resimde DVI kablosunun fiş kısmı görülüyor.

     TFT-LCD monitör kullananlar ve alacak olanlar.Aradığınız Her Şey Burda Sizin için

    Ekran Ayakları


    Kimi LCD monitörün ayağı monitörün hem yüksekliğini, hem de öne arkaya açısını ayarlamaya izin verirken, kimisi hiç bir ayar yapmaya izin vermez. Bu konuya dikkat edin, çünkü ayar olanağı vermeyen monitörler size kullanım sırasında zorluk çıkartırlar, monitörü istediğiniz konuma getirebilmeniz için cambazlıklar yapmanız gerekir. Bizim önerimiz, en azından monitörün öne-arkaya açısını ayarlayabildiğiniz monitörleri tercih etmenizdir.
     TFT-LCD monitör kullananlar ve alacak olanlar.Aradığınız Her Şey Burda Sizin için


    Ölü Pikseller ve Garanti Koşulları


    LCD monitör teknolojisinin baş belası, ölü piksel meselesidir. LCD ekranların yanıp sönen ufak piksellerden oluştuğunu belirtmiştik. Üretim aşamasındaki kusurlardan ötürü, bu pikselerden bir kaç tanesi hiç yanmayabilir, hep yanık kalabilir ya da tüm renkleri oluşturan 3 ana renkteki pikselden biri bozuk olabilir. İlk iki durumda ekranda hep siyah kalan ya da hep beyaz kalan bir nokta gözükür, buna “ölü piksel” denir. Üçüncü durumdaysa, ekrandaki nokta bazı renkleri gösterebilir, bazılarını gösteremez, ya da devamlı olarak kırmızı, mavi gibi bir renkte takılı kalır.. Böyle piksellere yarı-ölü piksel dendiği de olur.

    Tahmin edeceğiniz gibi yeni aldığınız ekranın ortasında siyah bir nokta olması pek hoş bir durum değil. Ne yazık ki üretici ve satıcıların bu konudaki politikaları son derece belirsiz. Kimi üretici 7-8 adete kadar ölü pikseli normal sayıp monitörü değiştirmeyebiliyor. Bu konuda geçerli bir ISO standartı var ama firmalar buna uymak konusunda tutarsız. Bizim önerimiz, monitörü almadan önce bu ölü piksel konusunu mutlaka konuşun. Eğer olanak varsa, monitörü görerek alın. Bazı firmalar özellikle yüksek düzey modellerinde sıfır ölü piksel garantisi sunuyorlar, mümkünse böyle modelleri tercih edin. Söylediğimiz gibi, bu konuda firmaların politikaları çok değişken, hele satıcıların bu politikaları kendilerine göre tekrar yorumlamaları işi iyice karıştırıyor. Bu nedenle, monitörünüzü satın almadan önce önleminizi alın. Fazla endişelenmemeniz için şunu da özellikle belirtelim, ölü piksel sorunu gittikçe azalan bir sorun, dolayısıyla ölü pikselsiz bir monitör bulana kadar akla karayı seçeceğinizi düşünmeyin




    Görüldüğü üzere LCD paneller sürekli kendilerini yenilemeye devam eden teknoloji ürünleri. Şu anda bile piyasada 3 farklı panel teknolojisi, bunların alt tipleri ve herbirini barındıran onlarca ayrı marka ve model mevcut. Buna rağmen sürekli daha hızlı TN paneller geliştiriliyor, üreticiler ilgi odağı olmuş yeni MVA-PVA panelleri içerecek modellerini duyuruyorlar ve hatta IPS panelleri bile tekrar yarışa sokmak için kimi çalışmalar yapılıyor. Tabi şu anki panelleri rafa kaldıracağı söylenen ve çoktandır beklenen OLED ekranlar ve tüm bunlara nispet Canon’un çok yakında piyasaya süreceği heyecan verici SED teknolojisi de cabası.

    Şimdi tüm bu karmaşada, bir son kullanıcının kafasının karışıp LCD’lerin henüz olgunlaşmadığı, daha beklemek gerektiği önyargısına kapılmaması işten değil. Halbuki tam tersi; LCD monitörler gerek teknik yönden ihtiyaçları karşılayabilmeleri gerekse alınabilirlikleriyle artık bir ucundan tutup yakalanabilecek ürünler olalı çok bile oldu. Tüm bu olumlu yanlarına göz zevki ve sağlığı açısından sunduklarını da eklersek, LCD monitörleri ister ofis ister en sıkı oyuncu olsun; yeni sistem kuran veya upgrade yapan tüm kullanıcılara çekinmeden önerebiliriz. Doğru model seçimi için satın alırken öncelikle yukarıda saydığımız belli başlı esasları, sonra da inceleme ve son kullanıcı yorumlarını göz önünde bulundurmanız yeterli




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 15 Şubat 2006 13:46:30 >
  • Diğer açmış olduğum topiclerdeki bilgileri buraya topluyorum >>>Sizlerinde katkılarını ve değerli bilgilerinizi burada toplamanızı öneriyorum>>>teşekkürler



    LCD Panel Teknolojisi
    Q: Sıvı Kristal Görüntünün anlamı nedir?
    A: Bir Sıvı Kristal Görüntü (LCD), genellikle kol saatleri, hesap makineleri, portatif oyun konsolları gibi sayısal cihazlarda optik cihazlardaki ASCII karakterler ve görüntüleri göstermek için kullanılan optik bir aygıttır. LCD, diz üstü ve diğer küçük ebatlı bilgisayarlarda görüntü için kullanılan bir teknolojidir. Işın yayan diyotlar ve gaz plazma teknolojilerinde olduğu gibi, LCD görüntünün katot ışın tüpü (CRT) teknolojisinden daha ince olmasına imkan verir. LCD, LED ve gaz ekran görüntülerinden daha az güç tüketir çünkü bu aygıtlar ışını yaymak yerine bloklama prensibiyle çalışır.


    --------------------------------------------------------------------------------


    Q: LCDler nasıl yapılmaktadır?
    A: LCDler, birbirinden birkaç mikron uzaklaştırılmış iki cam tabakadan üretilmektedir. Tabakalar sıvı kristalle doldurulur ve kapatılır. üst taraftaki tabaka, renk filtresi oluşturmak için bir RGB modeli ile renklendirilir. Daha sonra polarizerler her iki tabakaya sürülür. Bu kombinasyona bazen “cam veya “hücre adı verilir. LCD hücresi, arka ışık, sürücü elektronik ve çerçeve eklenerek bir “modül içerisinde bir araya getirilir.


    --------------------------------------------------------------------------------


    Q: Polarizasyon nedir ?
    A: Polarizasyon parlatmak için ışığın bir yönde yönlendirilmesidir. Işık elektromanyetik bir dalgadır. Elektrik ve manyetik alanlar ışık ışınının yayılma yönüne dik olarak salınır. Bu alanların yönüne “polarizasyon yönü adı verilir. Normal veya polarize olmayan ışınların çeşitli yönlerde alanları vardır; polarize ışığın alanı ise sadece bir yöndedir.


    --------------------------------------------------------------------------------


    Q: Pasif matris LCDler ve aktif matris LCDler arasındaki fark nedir?
    A: Bir LCD bir pasif matris veya bir aktif matris LCD çizgileri ile yapılır. Bir aktif matriste piksel kesişim noktalarında bir transistor bulunmaktadır, bir pikselin parlaklığı için daha az akım gerekir. Bu nedenle bir aktif matris görüntüdeki akım daha sık açılıp kapatılabilir (örnek verecek olursak fare imlecinin ekran üzerinde daha düzgün hareket ettiği görülür). Pasif matris LCD de çizgideki her kesişim noktasında bulunan piksellere sahip olan bir çizgi iletkenleri bulunmaktadır.


    --------------------------------------------------------------------------------


    Q: Bir TFT LCD Panel nasıl çalışır?
    A: TFT LCD panelinin her satır ve sütununda bir veri sürücü ve bir giriş bulunur ve arka arkaya eklenmiştir. Her hücrenin TFT kanalı elektroda bağlanmıştır. Sıvı kristal elementlerin moleküler düzenlenmesi, voltajdan etkilenip etkilenmediklerine bağlı olarak değişiklik gösterir. Işığı sıvı kristal elementlerinin farklı sıralarına göndererek polarize ışığın yönü ve ışık miktarını değiştirir. İki polarize filtre polarize ışık kutbunda dikey olarak düzenlendiğinde üst taraftaki polarize panelden geÖen ışık sıvı kristal moleküllerinin spiral yapısı boyunca 90 derece döner ve alt taraftaki polarize filtreye gider. Voltaj tarafından etkilendiğinde sıvı kristal molekülleri orijinal spiral yapıdan dik olarak düzenlenir ve ışığın yönü 90 derece dönmez. Bu durumda üst taraftaki polarize panelden gelen ışık alt taraftaki polarize panele gitmez.


    --------------------------------------------------------------------------------


    Q: CRT ile karşılaştırıldığında TFT LCD nin ne gibi avantajları vardır?
    A: Bir CRT monitörde, bir tabanca, florsan cam üzerindeki polarize elektronları çarpıştırarak elektronları fırlatır. Bu nedenle CRT monitörleri temel olarak analog RGB sinyalleri ile çalışır. Bir TFT LCD monitör, sıvı kristal panel çalıştırarak bir giriş görüntüsünü gösteren bir cihazdır. TFT, CRT den temel olarak farklı bir yapıya sahiptir: her hücrede bir aktif matris yapısı ve bağımsız aktif elementler bulunur. Bir TFT LCD de iki cam panel bulunur ve bu paneller arasındaki boşluk sıvı kristal ile doldurulmuştur. Hücreler elektronla temas halinde olduklarında ve voltajdan etkilendiklerinde sıvı kristalin moleküler yapısı değişir ve görüntüyü göstermek için, giren ışık miktarını kontrol eder. Bir TFT LCD, CRT ye göre çeşitli avantajlara sahiptir. Çok ince olabilir ve tarama metodu kullanmadığı için titreşim yapmaz.


    --------------------------------------------------------------------------------


    Q: 60Hz dikey frekans bir LCD monitör en uygun değerdir, neden?
    A: Bir CRT monitörün aksine TFT LCD paneli sabit bir frekansa sahiptir. Mesela bir XGA monitörde 1024x3 (R, G, B) x 768 piksel bulunmaktadır ve ilave yazılım olmadan daha yüksek çözünürlük mümkün olmayabilir. Panel, görüntüyü XGA ekranlar için standartlardan biri olan 65Hz dot clock değeri için ayarlamak üzere tasarlanmıştır. Bu dot clock değeri için yatay/dikey frekans 60Hz/48kHz olduğu için, bu monitör için en uygun frekans 60 Hz değeridir.


    --------------------------------------------------------------------------------


    Q: Ne tür geniş açı teknolojisi bulunmaktadır? Nasıl çalışmaktadır?
    A: TFT LCD panel, sıvı kristalin dual kırılmasını kullanarak arka ışık girişini kontrol eden/gösteren bir elementtir. Giren ışığın izdüşümünün sıvı elementin ana eksenine doğru yansıması özelliğini kullanarak giren ışığın yönünü kontrol eder ve ışığı gösterir. Giren ışığın sıvı kristal üzerindeki kırılma oranı ışığın gelme açısına bağlı olarak değişiklik gösterdiği için, bir TFT nin görülme açısı CRT den daha dardır. Genellikle görülme açısı, netlik oranının 10 olduğu noktaya karşılık gelir. Görülme açısını genişletmek için bazı metotlar geliştirilmektedir ve en çok kullanılan yaklaşım bir geniş görülme açısı filmin kullanılmasıdır. Bu film kırılma açısını değiştirerek görülme açısını genişletmektedir. Görülme açısını genişletmek için IPS (In Plane Switching) veya MVA (Multi Vertical Aligned) metotları da kullanılmaktadır.


    --------------------------------------------------------------------------------


    Q: Bir LCD Monitörde titreşim olmamasının sebebi nedir?
    A: Teknik açıdan bakarsak, LCD titreşim yapar fakat bunun nedeni CDT monitörlerden farklıdır ve görülmenin kolay olmasına hiç bir etkisi yoktur. Bir LCD monitörde titreşimin genellikle pozitif ve negatif voltaj arasındaki farktan kaynaklanan belirlenemeyen parlaklık anlamına gelir. Diğer taraftan CRT titreşimi, flüoresan nesnenin açma/kapama faaliyeti görünür duruma geldiğinde insan gözünü tahriş edebilir. Bir LCD paneldeki sıvı kristalin reaksiyon hızı çok daha yavaş olduğu için titreşimin sorun yaratan bu durumu LCD ekranlarda bulunmaz.


    --------------------------------------------------------------------------------


    Q: Bir LCD monitörde niçin Elektro Manyetik Etkileşim yok denecek kadar azdır?
    A: Bir CRT nin aksine LCD monitörde Elektro Manyetik Etki yaratan önemli parçalar, özellikle manyetik alanlar bulunmaz. Aynı zamanda LCD ekranı nispeten daha az güç kullandığı için güç kaynağı son derece sadedir.


    Q: Yenileme Oranının LCD için anlamı nedir?
    A: Elektron ışınının hızının ekranın üst tarafından alt tarafına hareket etmesinin titreşmeyi belirlediği CRT görüntü teknolojisinin tersine her pikseli kontrol etmek için bir aktif element (TFT) kullanır ve sonuç olarak tazeleme oranı gerÖekte LCD teknolojisine uygulanmaz.




    --------------------------------------------------------------------------------


    Q: LCD ekranı çiziklere karşı dayanıklı mıdır?
    A: Bir koruyucu filtre LCD yüzeyinde kullanılmaktadır ve çeşitli sertliklere karşı dayanıklıdır (yaklaşık 2H kalem sertliğine kadar). Genel olarak panel yüzeyin aşırı şok veya çiziğe maruz kalmaması önerilir. Daha yüksek çizik darbelerine karşı dayanıklı opsiyonel bir koruma filtresi de mevcuttur.


    --------------------------------------------------------------------------------

    Q: LCD ekranı nasıl temizlemeliyim?
    A: Normal temizlemek iÖin temiz, yumuşak ve ince bir bez kullanınız. Kapsamlı bir temizlik için izopropil alkol kullanınız. Etil alkol, etanol, aseton, hekzan gibi çözücüler kullanmayınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 13 Aralık 2005, 10:11:51 >
  • 19 inç monitörler arasında öp garantisi, 8ms değeri 700:1 kontrast oranı ve servis desteği
    beni bu ürüne ilk yönelten sebepler oldu.

    Oyunlarda 1280x1024 75Hz de oynayamadım görüntü de sorun çıktı 60Hz de sorunsuz
    PHILIPS ' in önderdiği de 60Hz kullanılması.

    Ürün ile beraber DVI kablo gelmiyor sadece Analog mevcut sırf bu yüzden 20ytl verip
    DVI kablo aldım. Şu an için DVI kablo ile kullanıyorum.

    Özellikle 19 inç LCD alacak olanlara kesinlikle tavsiye ederim.

    Yaklaşık fiyatı:670 ytl.

    Ürünü temin etmemde desteğini hiç bir zaman esirgemeyn Kaan Bey' e Teşekkürler

     TFT-LCD monitör kullananlar ve alacak olanlar.Aradığınız Her Şey Burda Sizin için


    Ürün Özellikleri
    Resim/Ekran
    LCD panel tipi : 1280 x 1024 piksel, Parlama önleyici polarize yüzey, RGB dikey şerit
    Panel Boyutu : 19 inç / 48 cm
    Efektif izleme alanı : 376,3 x 301,1 mm
    Piksel aralığı : 0,294 x 0,294 mm
    Parlaklık (nit) : 300 nit
    Kontrast oranı (tipik) : 700:1
    Ekran renkleri : 16 M
    Tepki süresi (tipik) : 8 ms
    Yatay Tarama Frekansı : 30 - 83 KHz
    Dikey Tarama Frekansı : 56 - 76 Hz
    Görüntü geliştirme : LightFrame™ Digital Reality
    sRGB : Evet

    Bağlanabilirlik
    Sinyal Girişi : Analog (VGA), DVI-D, PC Ses girişi
    Audio çıkışı : Stereo Ses (3,5 mm fiş) 1x
    USB : 1x USB 2.0
    Video Sync Giriş Sinyali : Kompozit Sync, Ayrı Sync, Sync Yeşil

    Kolaylıklar
    Dahili Ses : 3 W RMS x 2 Stereo Hoparlör
    Rahatlık Geliştirmeleri : Ekran Üstü Gösterim (On Screen Display), Ayrı audio, SmartControl
    Monitör Kontrolleri : Otomatik, Parlaklık Kontrolü, Sol/Sağ, Menü (OK), Yukarı/Aşağı,
    Ses seviyesi kontrolü, LightFrame, Açık/Kapalı
    OSD Dilleri : İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Basitleştirilmiş Çince, İspanyolca
    Diğer kolaylıklar : Kensington kilidi uyumlu
    Tak ve Çalıştır Uyumluluğu : DDC/CI, sRGB, Windows 98/ME/2000/XP
    Kanuni Onaylar : CE İşareti, E2000, EMC, Energy Star, FCC-B, UL, CSA,
    MPR-II, Düşük Emisyon, SEMKO, TÜV-Ergo
    Tilt : -5° - 20°

    Aksesuarlar
    Aksesuarlarla Birlikte : AC Güç Kablosu, Ses Kablosu, USB kablosu, VGA kablosu
    Kullanım Kılavuzu : Evet



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 12 Aralık 2005, 13:07:22 >
  • Bu da benim kullandığım monitör ve özellikleri..





    philips 17" 170 S6FB siyah ve şu anda taktım ... kullandıkça tecrübe ve deneylerimi yazacağım eski kullandığım monitör 17" philips 107T5 m CRT model di ve çözünürlük 1024*768 dı fakat LCD yi orijinal çözünürlüğüne ayarladım süper oldu.. sanki karşımda 19" monitör duruyor ve alırken kontrol ettim ö.p. karşı şu an için sıfır ö.p.
    gold (eskişehir bayisinden) aldım 17"philips 170 S6FB 520 ytl. nakit fiyatına bonus karta 15 ay vade

     TFT-LCD monitör kullananlar ve alacak olanlar.Aradığınız Her Şey Burda Sizin için


    Resim/Ekran
    LCD panel tipi : 1280 x 1024 piksel, Parlama önleyici polarize yüzey, RGB dikey şerit
    Panel Boyutu : 17" / 43 cm
    Efektif izleme alanı : 337,9 x 270,3 mm
    Piksel aralığı : 0.264 x 0.264 mm
    Parlaklık (nit) : 250 nit
    Kontrast oranı (tipik) : 500:1
    Ekran renkleri : 16,2 M
    İzleme açısı : - C/R > 5
    İzleme açısı (yatay) : 160 derece
    İzleme açısı (dikey) : 155 derece
    Tepki süresi (tipik) : 12 ms
    Beyaz Renklilik, 6500K : x = 0,313 / y = 0,329
    Beyaz Renklilik, 9300K : x = 0,283 / y = 0,297
    Maksimum Çözünürlük : 75 Hz'de 1280 x 1024
    Tavsiye Edilen Çözünürlük : 60 Hz'de 1280 x 1024
    Fabrika Ayar Modları : 15 mod
    Kullanıcı tanımlı modlar : 50 mod
    Video Nokta Hızı : 140 MHz
    Yatay Tarama Frekansı : 30 - 83 KHz
    Dikey Tarama Frekansı : 56 - 76 Hz
    sRGB : Evet

    Bağlanabilirlik
    Sinyal Girişi : Analog (VGA)
    Video Sync Giriş Sinyali : Kompozit Sync, Ayrı Sync, Sync Yeşil

    Kolaylıklar
    Rahatlık Geliştirmeleri : Ekran Üstü Gösterim (On Screen Display), SmartManage özellikli
    Monitör Kontrolleri : Otomatik, Parlaklık Kontrolü, Sol/Sağ, Menü (OK), Açık/Kapalı, Yukarı/Aşağı
    OSD Dilleri : İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Basitleştirilmiş Çince, İspanyolca
    Diğer kolaylıklar : Kensington kilidi uyumlu, FlexiHolder
    Tak ve Çalıştır Uyumluluğu : DDC/CI, sRGB, Windows 98/ME/2000/XP
    Kanuni Onaylar : CE İşareti, E2000, EMC, Energy Star, FCC-B, UL, CSA, SEMKO, TCO '99, TÜV/GS, TÜV Ergo
    Tilt : -5° - 25°
    VESA Montaj : 100 x 100 mm

    Aksesuarlar
    Aksesuarlarla Birlikte : AC Güç Kablosu, VGA kablosu
    Opsiyonel aksesuarlar : Süper Ergonomik Ayak
    Kullanım Kılavuzu : Evet

    Boyutlar
    Derinlik (tabanla birlikte) : 200 mm
    Yükseklik (tabanla birlikte) : 390 mm
    Genişlik (tabanlıkla birlikte) : 375 mm
    MTBF : 50.000 saat
    Ortam nem oranı : % 20 - % 80
    Isı Aralığı (Çalışma) : 5 °C - 40 °C
    Isı Aralığı (Saklama) : -20°C - 60° C
    Ağırlık : 3,9 kg

    Güç
    Uyumluluk : E2000, Energy Star, NUTEK
    Tüketim : 30W (Tipik)
    Kapalı Modu : < 1 W
    Güç LED göstergesi : Çalışma, yeşil, Bekleme/uyku, Sarı
    Güç kaynağı : Dahili, 90-264 VAC, 50/60 Hz
  • LCD im VGA ise yeni çözüm:DVi converter



     TFT-LCD monitör kullananlar ve alacak olanlar.Aradığınız Her Şey Burda Sizin için

     TFT-LCD monitör kullananlar ve alacak olanlar.Aradığınız Her Şey Burda Sizin için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 16 Aralık 2005, 15:02:05 >
  • 17" SXGA LCD monitör LightFrame™ DR
    170X6FB/00

     TFT-LCD monitör kullananlar ve alacak olanlar.Aradığınız Her Şey Burda Sizin için


    Olağanüstü ekran performansı
    LightFrame™ DR ekran deneyiminizi en üst düzeye çıkarır
    ISO 13406-2 Sınıf I uyumlu nokta (piksel) hatasız ekran
    Hareketli çekimlerde çarpıcı görüntüler elde etmek için 8-msn tepki süresi
    Daha net görüntü için SXGA 1280 x 1024 çözünürlük

    Her türlü iç mekanı tamamlayan tasarım
    Yenilikçi, teknolojinin son ürünü tasarımı bir yaşam tarzı ortaya koyar!
    Ultra-modern SmartTouch kontrolleri

    Büyük kullanım kolaylığı
    Çift giriş, hem analog VGA hem de dijital DVI sinyallerini alır
    Kolay çevre birimleri bağlantıları için USB port
    Dahili hoparlörlerden multimedya keyfini yaşayın
    Dahili güç kaynağı, harici adaptör kullanılması gereğini ortadan kaldırır
    PC kapalı olduğunda bile harici ses cihazlarından müzik çalın
    CableGuide, kabloları ve ortamı düzenli tutar



    Resim/Ekran
    LCD panel tipi : 1280 x 1024 piksel, Parlama önleyici polarize yüzey, RGB dikey şerit
    Panel Boyutu : 17" / 43 cm
    Efektif izleme alanı : 337,9 x 270,3 mm
    Piksel aralığı : 0,264 x 0,264 mm
    Parlaklık (nit) : 250 nit
    Kontrast oranı (tipik) : 600:1
    Ekran renkleri : 16 M
    İzleme açısı : - C/R > 5
    İzleme açısı (yatay) : 160 derece
    İzleme açısı (dikey) : 160 derece
    Tepki süresi (tipik) : 8 ms
    Beyaz Renklilik, 6500K : x = 0,313 / y = 0,329
    Beyaz Renklilik, 9300K : x = 0,283 / y = 0,297
    Maksimum Çözünürlük : 75 Hz'de 1280 x 1024
    Tavsiye Edilen Çözünürlük : 60 Hz'de 1280 x 1024
    Fabrika Ayar Modları : 15 mod
    Kullanıcı tanımlı modlar : 16 mod
    Video Nokta Hızı : 140 MHz
    Yatay Tarama Frekansı : 30 - 83 KHz
    Dikey Tarama Frekansı : 56 - 76 Hz
    Görüntü geliştirme : LightFrame™ Digital Reality
    sRGB : Evet

    Bağlanabilirlik
    Sinyal Girişi : Analog (VGA), DVI-D, PC Ses girişi
    Audio çıkışı : Stereo Ses (3,5 mm fiş) 1x
    USB : 1x USB 2.0
    Video Sync Giriş Sinyali : Kompozit Sync, Ayrı Sync, Sync Yeşil

    Kolaylıklar
    Dahili Ses : 2 W RMS x 2 Stereo Hoparlör
    Rahatlık Geliştirmeleri : Ekran Üstü Gösterim (On Screen Display), Ayrı audio, SmartControl
    Monitör Kontrolleri : Otomatik, Parlaklık Kontrolü, Sol/Sağ, Menü (OK), Yukarı/Aşağı, Ses seviyesi kontrolü, LightFrame, Açık/Kapalı
    OSD Dilleri : İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Basitleştirilmiş Çince, İspanyolca
    Diğer kolaylıklar : Kensington kilidi uyumlu
    Tak ve Çalıştır Uyumluluğu : DDC/CI, sRGB, Windows 98/ME/2000/XP
    Kanuni Onaylar : CE İşareti, E2000, EMC, Energy Star, FCC-B, UL, CSA, MPR-II, Düşük Emisyon, SEMKO, TÜV-Ergo
    Tilt : -5° - 25°

    Aksesuarlar
    Aksesuarlarla Birlikte : AC Güç Kablosu, Ses Kablosu, USB kablosu, VGA kablosu
    Kullanım Kılavuzu : Evet

    Boyutlar
    Derinlik (tabanla birlikte) : 181 mm
    Yükseklik (tabanla birlikte) : 400 mm
    Genişlik (tabanlıkla birlikte) : 388 mm
    MTBF : 50.000 saat
    Ortam nem oranı : % 20 - % 80
    Isı Aralığı (Çalışma) : 5 °C - 35 °C
    Isı Aralığı (Saklama) : -20 °C - 60 °C
    Ağırlık : 5,5 kg

    Güç
    Uyumluluk : E2000, Energy Star, NUTEK
    Tüketim : 38 W (Tipik)
    Kapalı Modu : < 1 W
    Güç LED göstergesi : Çalışma, yeşil, Bekleme/uyku, Sarı
    Güç kaynağı : Dahili, 100-240VAC, 50/60Hz
  • Daha fazla katılım bekliyoruz arkadaşlar .
  • Ben de Philips 170X6FB kullanıyorum. Caner arkadaşın da ürünün özelliklerinde belirttiği gibi ö.p garantisi,8ms tepki süresi ,dvi bağlantı ve de özellikle ürünün tasarımı başlıca öne çıkan özellikleri. Lcd almak isteyenlere tavsiye ederim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BeyazBüyü

    Daha fazla katılım bekliyoruz arkadaşlar .

    Kara_Dayı güzel düşünmüş TFT-LCD monitörlerle ilgili tüm bilgileri buraya toplamakta yarar var kim ne arıyorsa burada olmalı.
    Hadi arkadaşlar başka açtığınız topiclerdeki bilgilerinizi buraya aktarın lütfen
  • PHILIPS - 170P6ES 17'' TFT LCD MONİTÖR 8ms
    Marka:PHILIPS
    Ürün:170P6ES 17'' TFT LCD MONİTÖR 8ms
    Ürün Kodu:PHIL.MON.L170P6ES
    Ekran Boyutu:17'' (43m)
    Görülebilir Alan:337.9x270.3mm
    Tepki Süresi:8ms
    Nokta Aralığı:0.264x0.264mm
    Çözünürlük:1280x1024, 75Hz
    Multimedya:2x2W RMS Stereo
    Kontrast Oranı:500:1
    Parlaklık:~ 250 cd/m2
    Yan Bakış Açısı:160
    Düşey Bakış Açısı:140
    Yatay Tarama:30 - 83 kHz
    Dikey Tarama:56 - 76 Hz
    Video Veri Hızı:140MHz
    Standartlar:TCO''03, Energy Star
    Bağlantı Tipi:D-Sub 15, DVI-I, USB
    Güç Tüketimi:43 W (1W Standby Mod)
    Ölçüler (GxYxD):375x395x201mm
    Ağırlık:5.6 kg
    Diğer:Perfect Panel tasarımı
    Sıfır nokta hata garantisi
    SmartBright teknolojisi
    Dikey ve yatay ayarlanabilir açı
    LightFrame DR teknolojisi
    Garanti Süresi (Yıl):3




     TFT-LCD monitör kullananlar ve alacak olanlar.Aradığınız Her Şey Burda Sizin için
  • @ramo

    Hocam ürün özellikleri ve resim iyi olmuş ancak sizin görüş ve düşünceleriniz, ürün hakkında
    edindiğiniz tecrübe ve memnuniyetinizde bizler için çok önemli.
  • PHILIPS - 170P6ES 17'' TFT LCD MONİTÖR 8ms
    Marka:PHILIPS
    Ürün:170P6ES 17'' TFT LCD MONİTÖR 8ms
    Ürün Kodu:PHIL.MON.L170P6ES
    Ekran Boyutu:17'' (43m)
    Görülebilir Alan:337.9x270.3mm
    Tepki Süresi:8ms
    Nokta Aralığı:0.264x0.264mm
    Çözünürlük:1280x1024, 75Hz
    Multimedya:2x2W RMS Stereo
    Kontrast Oranı:500:1
    Parlaklık:~ 250 cd/m2
    Yan Bakış Açısı:160
    Düşey Bakış Açısı:140
    Yatay Tarama:30 - 83 kHz
    Dikey Tarama:56 - 76 Hz
    Video Veri Hızı:140MHz
    Standartlar:TCO''03, Energy Star
    Bağlantı Tipi:D-Sub 15, DVI-I, USB
    Güç Tüketimi:43 W (1W Standby Mod)
    Ölçüler (GxYxD):375x395x201mm
    Ağırlık:5.6 kg
    Diğer:Perfect Panel tasarımı
    Sıfır nokta hata garantisi
    SmartBright teknolojisi
    Dikey ve yatay ayarlanabilir açı
    LightFrame DR teknolojisi
    Garanti Süresi (Yıl):3





    Ufaltılmış ön izleme resmi


    Ekteki dosya (1)

    unutmadan soyleyeyimmmm ben hiç menmun deilimmmm niyemi gozlerimi çok yoruyor parlaklınıda duşrdüm olmuyor cd nin için de dr diye bir şey var onu yukledim tuhah bişi çozemedim çıkışını dv den alıyorum auto tuşu çalışmıyor goruntu parlatınca guzel 80 90 gibi ama gozler gidiyo ben 30 falan kullanıyorum yani kıca arkadaşlar oyle ovülecek bir tarafı yokk bilmiyorum belkıde ben ayar yapamadım iyi bir bilen arkadaşlar varsa yardımcı olsunda şu zıkkıma verdim paraya değşin 625 ytl
  • evet arkadaşalar şu LCD olayını bir yerde düzenlemenin zamanı geldi artık
    istediğimiz bilgilere tek başlık altında ulasalım.desteklerinizi bekliyoruz ve ürün yorumlarınızı
    haydi bakalım klavyenize kuvvetttt


    quote:

    Orjinalden alıntı: Güle_Yazdım


    quote:

    Orjinalden alıntı: BeyazBüyü

    Daha fazla katılım bekliyoruz arkadaşlar .

    Kara_Dayı güzel düşünmüş TFT-LCD monitörlerle ilgili tüm bilgileri buraya toplamakta yarar var kim ne arıyorsa burada olmalı.
    Hadi arkadaşlar başka açtığınız topiclerdeki bilgilerinizi buraya aktarın lütfen
  • Üst konu oldu sonunda ilgilenen arkadaºlara teºekkürler
  • ramo ayarlarını tam yapamamışsın ben benim kullandığım monitörden çok memnunum. cd. den bir proğram çıkacak FPAdjust bu proğram bunu kur ve ayarlarını buna göre yap (OSD ayarları) auto tuşu çalışmıyor gibi görünsede aslında çalışıyor ama bazı şeyleri otomatik ayarlıyor sen farkında olmamış olabilirsin. ayrıca ekran kartının (bende nvidia son sürümü var) oradanda renk ışık parlaklık ayarlarını yapabilirsin monitörün parlaklık ve ışık ayarlarını % 50 den fazla yapmana gerek yok ayarları biraz kurcala görürsün bilhassa OSD ayarlarında clock ve phase ayarları çok önemli onlarıda zaten auto tuşu otamatik yapıyor..
  • tamam o dedin şyide kurdum orda ekranı kaplayan bir şey çıkıyor sankı tv test yayını gıbı 4 tane nex tuşu sora çıkış
  • tamam işte en sağda siyah ve gittikce beyazlayan kısımlar var buna göre ışık ayarlarını yapacaksın sonra geometri ayarlarını yapacaksın sonra clock phase ve noise ayarlarını yapacaksın bir ekran gelecek karşına gri renkli boş bir ekran orda hiç titreşim olmaması lazım her next dediğinde bir ayar yapılacak azıcık ingilizcen varsa başarırsın çok kolay
  • tamam kardeşim sol bi deneyeyim inşallah olur
  • PHILIPS 170P6ES 17' 8ms LCD MONİTÖR GÜMÜŞ 529,00 YTL + KDV
    PHILIPS 170P6EG 17' 8ms LCD MONİTÖR BEYAZ 529,00 YTL + KDV
    PHILIPS 170B6CG 17' 8ms LCD MONİTÖR BEYAZ 485,00 YTL + KDV
    PHILIPS 170X6FB 17" 8ms LCD MONİTÖR GÜMÜŞ-SİYAH 485,00 YTL + KDV ****


    selam arkadaşlar .. tam philips 170X6FB 17" de karar kılmıştım ki yeni 3 monitör çıkarmış .. fiyat olarak fazla fark yok ..

    yenileri ve benim seçtiğim (donanimhaber arkadaşların tavsiyeleri üzerine) linkleri aşağıda..



    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=1355&productId=bd46312

    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=1355&productId=bd46313

    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=1355&productId=bd46311

    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=1355&productId=bd46299

    aradaki fiyat önemli değil .. ne nersiniz.. yeni ürünler de 8 ms tepki süreli ..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.